Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam głosu dzisiaj bo coś Łukasz kombinował to nie obejrzę. Jeśli chodzi o to czy opłaca się mieć dzieci czy nie to nie wiem jak można w ogóle coś takiego kalkulować. Na 200 coś krajów, które badano pod względem liczby urodzeń my jesteśmy prawie na samym końcu. I nie będzie się dobrze żyło w tym kraju jeśli dzieci nie będą się rodzić. Stąd to podnoszenie wieku emerytalnego, a my to w ogóle żadnej emerytury nie dostaniemy.
Zważyłam klopsa i w ubraniu i świeżej pieluszce waży na wadze łazienkowej 7800 😮

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
nie ogladałamale chyba wiem o co chodzi
mniekiedys klient zaakował i wysmiał ze mam dzieci,bo one beda pracoac na jego meryture a w tym momencie on własnie kupuje sobie fajny samochod a zamiesiac jedzie do indii i maw dupie dzieci, ale dzieki takim głupkom jak ja mpoze niemartwic sie o przyszłosc.
dlamnie to troche z dupy, bo tak samo mozna by chyba rzec ze robie se dziecko dla becikowego, nie robie je bochcemiec rodzine i wlasnie jak astra pwiedziała aby mi ktos na starosc podał szklanke przysłowiowej wody, np.moj tesc tez stwiedzil jakmaja sie urodziła, ze michałowi trzeba jajka podwiazac, bo jedno nam wystraczy ja powiedziałam ze chce dwojke dzieci a on mi sie zapytał poco i ze to sa wydatki, kurwa.... finał rozmowy taki: on powiedział ze nie chce na starosc pomocy od nas i chce trafic do domu starcó a jamupowiedziałam ze jego zyczenie jest dlamnie rozkazem i jak bog mi swiadkiem chujowi niepomoge dupy podcierac.

nie wiem nie chcemi sie o tym gadac, prawda jest jedynie taka, że jeslipaństwo nie bedzie dawałonam swiadczeń rodzinnych to niebawem pracowanie nawet do 120lat nam nie pomoze,a posiadanie dziecka stanie sie chyba naprawde luksusem

a moj banan spi juz 2,5h 🙂

• Mamusie
nio mi jakos to wpadło w oko, postanowiłam wkleic. pewnie ze sie nie ma co tym sugerowac. wiadomo ze wychowanie kosztuje, i ubrania, pzredszkola, potem nauka, podreczniki, studia, stancje itd. ale w koncu po to zyjemy zeby miec rodzine szczeliwa, widziec szczescie dzieci, zosatwic cos po sobie. ja sie teraz ciesze chwila, ze sa fajne dziewczynki, wiadomo łatwo nie ebdzie wychowac, czasy sa jakie sa, wiadomo swiat schodzi na psy. ale nie kalkuluje ile mnie one beda kosztowąły. wiadomo podróze tez fajna sprawa, jak ktos nie chce miec dzieci, albo nie ma partnera to najczesciej to sobie rekompensuje pzrze podróze, mam takie kolezanki co nie maja facetów i lataja, bo na cos tzreba wydac ta kase co zarobia. ja troche czasami załuje ze nie zwiedziłam nic poza polska. akuat jak sie hajtalismy to były poczatki pracy, ciezkie, nie mozna było o urlop sie doprosic, chłop na budowie jako kierownik budowy, oodpowiedzialny za wszystko od 5 rano. wiec nawet nie było jak. a moze tzreba było jechac póki dzieci nie było. mozna w sumie i z dziecmi, ale odczekac tzreba jeszcez by Iga conajmniej miała ze 3 latka. jak ktos chce miec dzieci to dla niego takie za i pzreciw to rzadne argumenty, a jak nie chce to siła nie zmusi. a z tym na starosc, to nie wiemy jaks ie nasze dzieci zachowaja, kazdy ebdzie chciał wychowac jak najlepiej, ale róznie w zyciu wychodzi i w jednym domu jest ksiadz i złodziej, jak to mówia. pozyjemy zobaczymy...
a czytałyscie reportaz o PRLu??
http://kultura.onet.pl/literatura/rozmowy/szablowski-i-meyza-nie-chodzilo-nam-o-przebieranke,1,5246140,artykul.html

• Mamusie
Igusia wstała po 1,5h drzemce, jakos jej sie lepiej zrobiło po tym pedicetamolu skoro pospała. nos sie zatamował i nawet zjadła troche, połowe słoiczka obiadku i 35ml soczku, nastepny sukces, mzoe sie powoli do tej butli pzrekona. nio i póki co cyca nie dawałam. zobaczymy ile wytrzyma bez jedzenia...

PS> ale z buzi jej sie leje ciurkiem slinka, wiec moze zęby nadciągają...

• Mamusie
tak miauczećna temat kosztów dziecka to uwielbia moja bratowa
mam czaami takie zdanie że oni se zrobili to dziecko po to zeby było
wecie, maja dom,samochody,psa to i dziecko sobie zrobili, ale oczywiscie jedno bo po co wiecej,przeciez wydatki to tym bardziej ze to tesciom sie podoba,noi zebyludzie nie gadali ze dzieci miec nie moga
jakon był mały to wiecznie słyszałam ile pampersy kosztuja słoiczki, ubrania i ze zobacze jak bede miec swoje dzici i bedzie ciezko
a czasami zal mi tego dziecka, bodla niego teraz rozrywaka jest przedszkole ale ak to siedzi w domu cały czas, raz na ruski rok gdzies pojedzie, a takto jest dzikiem jak chuj, majac 5 lat nadal nie potrafi sie zachowac chociazby na chodniku, i trzymaja go kurczowo zeby na ulice nie wyskoczył

dzisiaj indykz dynia 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):
tak miauczećna temat kosztów dziecka to uwielbia moja bratowa
mam czaami takie zdanie że oni se zrobili to dziecko po to zeby było
wecie, maja dom,samochody,psa to i dziecko sobie zrobili, ale oczywiscie jedno bo po co wiecej,przeciez wydatki to tym bardziej ze to tesciom sie podoba,noi zebyludzie nie gadali ze dzieci miec nie moga
jakon był mały to wiecznie słyszałam ile pampersy kosztuja słoiczki, ubrania i ze zobacze jak bede miec swoje dzici i bedzie ciezko
a czasami zal mi tego dziecka, bodla niego teraz rozrywaka jest przedszkole ale ak to siedzi w domu cały czas, raz na ruski rok gdzies pojedzie, a takto jest dzikiem jak chuj, majac 5 lat nadal nie potrafi sie zachowac chociazby na chodniku, i trzymaja go kurczowo zeby na ulice nie wyskoczył

dzisiaj indykz dynia 🙂

nio niektórzy maja takie podejscie, ze dla nich dziecko to kolejny pzredmiot, jak dom i samochód. a to jest osoba jak kazda inna, jak my, i na nas tez sa wydatki. tylko to dziecko sie rodzi zależne od nas, nic nie umie, wsyztskiego sie nauczyc musi i na to sa te pampersy, słoiczki itd. normalna kolej rzeczy. a jak umie juz powiedziec i odpysknac to sie wtedy zaczyna szkoła zycia. bo staje sie osoba w pełni swiadoma itd.
ja wam kiedys pisałam jak moja kolezaka z pracy z mezem se zrobili dziecko dla tesciowej i ona sie teraz Jasiem opiekuje, a oni lataja to tu to tam, bo kasy nie brakuje. a teraz jest w drugiej ciazy... pewnie tez tesciowe presje wywarła i bedzie sie drugim opiekowac... bo nie sadze zbey oni tak sami z siebie. i anka mówi ze ma nadzieje ze bedzie drugi chłopak bod ziewczynke to dopeiro tesciowa rozpiesci, ze juz Jasiek jest rozpieszczony. to po kiego wała non stop mały jest pod opieka babci?? i robi z nim co chce?? nie ma rodziców??

tacy własnie co maja za duzo kasy to zawsze sknerza... na te dzieci swoje, a niektórzy maja mniej ale chca miec dzieci i kochaja je ponad zycie 🙂

lady_m4ryjane napisał(a):
No u nas w kraju jest średnia dzieci w rodzinie 1 przecinek coś. Makabra po prostu. Teraz dwójka dzieci to luksus, a jak ktoś ma trójkę to już się inni dziwią.

Sytuacja ze stypy po pogrzebie mojej babci: w roli głównej daleka ciotka mojego ojca (C) i ja (M).

(C) - Słyszałam Madzia,że synka masz?
(M) - Ciociu, mam synka i 2-miesięczną córunię 🙂
(C) - Ooo 😮 😲
(M) - Czemu ciocia się dziwi, jedno dziecko to sierotka 😉
(C) - No nic, zróbcie sobie jeszcze jedno i będziecie rodziną patologiczną.
(M) - 😲 to znaczy? 😠
(C) - Nie no, hahhaha, hahaha, hehehe, ja to wiesz, hyhyhy, tak mówię mojemu synowi, bo nie wiem czy wiesz, ale oni już trzecie w drodze mają, kto to widział huehuehue. tacy młodzi huehuehue. Młode, a głupie. A ja to im mówię,ze trójka dzieci to patologia jest i już, ale rację mam, prawde? hehehehehe [i jeb mnie w plecy, żeby jej przytaknąć, ale jej syn ma 37 lat - taki mlody??]
(M) - 😮 🤢 🙃 Przepraszam ciociu, zaraz wracam [wychodzę do wc]

Tak wiec znowu punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, jedni dwójkę uznają za luksus, inni trójkę za patologię 😁 w tak barwnym kraju żyjemy. Ja sobie nie wyobrażam żyć z facetem i nie mieć dzieci - na dłuższą metę, bo wiadomo, na początku można cieszyć się sobą i cieszyć się z życia. Ale ile kurwa można się cieszyć i samego siebie uszczęśliwiać, nie myśląc o powiększeniu rodziny? 😁 haha
Ja tam marzę o tym, by moje dzieci były szczęśliwe i miały to, czego potrzebują, a marzenia o dwumiesięcznych wakacjach na Teneryfie mają dla mnie mniejszą wagę. Bo trzeba umieć oddzielić rzeczy te ważniejsze od tych ważnych 😉

A propos tego, o czym Ewcia pisze: mam sąsiadkę, mają trzy córki i Gośka po porodzie z każdą po kolei miesiąc tylko w domu byla, bo od razu szla do roboty. I babcia je "chowała" (bo wychowaniem trudno to nazwać) na własną mode. Powiem Wam tak - MASAKRA!!!!
Najstarsza ma 15, średnia 13, a najmłodsza prawie 4.
I nie wiem której z nich jest mi bardziej żal. Kurwa, rozumiem,ze komuś tam by brakowało na zycie i musialby tak robić, albo kariera by wisiała na włosku, ale kobiecie naprawdę niczego, ale to NICZEGO nie brakuje, a robotę ma...w sklepiku z ciuchami wątpliwej jakości 🙃
No normalnie ja to jej tak nie cierpię,ze bym jej zaraz wszystkie wąsy spod nosa wyskubała pęsetą, taka zarozumiała jakby co najmniej prezesem wielkiej firmy była, a to jest wieśniara po podstawówce, która porobiła sobie dzieci, a ani razu z żadnym nawet u lekarza nie była i jej postępowanie to jest kwestia, której ja osobiście nie jestem w stanie pojąć.
Oczywiście dopierdzielam jej na kazdym kroku, bo ona tez miewa nastroje na przytyczki i pgółem to się nienawidzimy bo mamy zupełnie inne podejście do życia, macierzyństwa i chyba każdej kwestii. No pojeb chodzący. Ta piętnastka kurwiszon, młodsza znowu ślęczy od świtu do nocy najchętniej w kosciele i z babcią na różańce chodzi i pod kapliczką śpiewać 🙃 wiecznie chorowały, bo babcia potrafiła latem szalik wywiązać, a ta najmłodsza jest dzikiem, który ma rower na 3 kółkach i kij z tyłu, bo po co pedałować jak babcia popcha, a jak się do niej nie daj boże ktoś odezwie to wpada w paniczny ryk i babcia jebie tego, kto się do niej odezwal. Też stale chora (to wlasnie ta babcia mi urządziła jazdę,że Wikusię w opasce noszę, pisałam Wam kiedys o tej akcji). Taka duża dziewczynka a ledwie co mowi, jak dla mnie to jest z nią coś nie teges i pojechałabym z nią do specjalisty...temat rzeka.

😁

Sprzątam, bo zaprosiłam znajomych na wieczór, na ciasto i wińsko...a ręce już po ziemi ciągam hehee

Cudna Wikusia.
My znów na spacerze byłysmy długim i spotkałyśmy naszą położną środowiskową 🙂 Trochę była w szoku jak Calineczka wyrosła. Ona tak nad nią biedowała strasznie i nawet co 2 godziny kazała karmić na początku 🙂
Nie wiem czemu niektórzy sobie dzieci robią. Chyba to kolejny aspekt jak ze ślubem - bo wypada i żeby inni nie uważali, że coś z nimi nie tak.

• Mamusie
sztunia napisał(a):
wrocilam obiad smaze 🙂
Majka zlała sie w przedszkolu i podobno bardzo to przezywała
ale teraz jest luz 🙂
firanki oddane do poprawki
maz mi pisze podanie o urlop bo wczesniejsze zle napisałam, wydrukuje mii jadac do parku podrzucimy je 🙂

jesc jesc jesc

Sztunia witaj w klubie dzieci zlanych 😉 hehe moja dzis tez sie zlała i nie to ze spała, nie spała zsikała sie i tyle. pytam jej czemu pani nie poprosiłas, a ona na to" pani nie miała czasu" w to nie uwierze. tak jak jadła obiad i spała do tej pory codziennie. kurcze. pamie same powiedziały ze u niej ta daptacja był ok na poczatku a teraz sie schody zaczynaja 😞
posciel się pierze 😞

Zrobiłam deser z manny, bo coś słodkiego bym zeżarła. Przynajmniej miałam normalne herbatniki, a nie petitki jak ostatnio 🙃 A obiadu nie tknęłam, bo nie mam ochoty. Kurna czemu ja gdy widzę słodycze to kwiczę? 😜 Jaki ja potem przykład dziecku dam. Zamiast obiadu deser wystarczy dla mnie 🙃

• Mamusie
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
wrocilam obiad smaze 🙂
Majka zlała sie w przedszkolu i podobno bardzo to przezywała
ale teraz jest luz 🙂
firanki oddane do poprawki
maz mi pisze podanie o urlop bo wczesniejsze zle napisałam, wydrukuje mii jadac do parku podrzucimy je 🙂

jesc jesc jesc

Sztunia witaj w klubie dzieci zlanych 😉 hehe moja dzis tez sie zlała i nie to ze spała, nie spała zsikała sie i tyle. pytam jej czemu pani nie poprosiłas, a ona na to" pani nie miała czasu" w to nie uwierze. tak jak jadła obiad i spała do tej pory codziennie. kurcze. pamie same powiedziały ze u niej ta daptacja był ok na poczatku a teraz sie schody zaczynaja 😞
posciel się pierze 😞

to u nas jest zajebiscie babki same są w szoku jak ona sie zaklimatyzowała
zobaczymy jak bedzie na tej długiej swiatecznej przerwie,aleona jest dzielna i da rade
dzisiaj jest taka smieszna ze niemozemy z niej,gada takie łupoty
terazrozwiazujemy zadania hahahah

kuzwa znowu sie zejszczała,ona jest taka zajeta ze ostatnnio siurac nie ma czasu 🙂
oczywiscie chwile jej nie było
a ona wpada przebrana imówi zsiurałam ale to nic 🙂
i jakdziada nie kochać

z... swojego lekarza lecze się na nerki a mam zapalenie ucha ha ha ha 🤪 🤪 🤪 😮 😮 😮 🤨
dobre jutro kolejna wizyta u laryngologa nie potrafię plakać 😮 😮
suche oczyska mam 🤨 😠 😠