Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
strzałka notoszczepietemoje dzieci
ja tamnawet nie zajrzałam, bo dzisiaj jestem jakas lekliwa
pokoj poli wysprxatany,nawet okno umyte, wywalilam za male rzeczy teraz musze wziac na 74 kolejne z piwnicy
najlepsze jest to zemamy ponad 200 pampow 3 a ona chyba przez noc urosla 5 cm hahaha

alemipyszny wyszedlryz z warzywamiikurKIEM mniam

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej 🙂 Basen zaliczony, mieszkanie uprzątnięte, mąż się wyniósł znowu do kumpli, a ja wolny sobotni wieczór spędzę na szykowaniu materiałów do pracy 😠
Muszę jeszcze jakieś menu stworzyć na środę, bo rocznicę ślubu mamy i pewnie się rodzice pozjeżdżają. Cieszę się, aczkolwiek chciałabym pójść z tej okazji np gdzieś do restauracji na obiad, coś zjeść i odpocząć, a nie stać przy garach i szykować i stawać na głowie, żeby zdążyć po pracy to wszystko ogarnąć.
Dobra, koniec marudzenia, zaciskam zęby, spinam pośladki i do roboty!!!

Aaaaa, jeszcze coś!!! Moja malutka kochana, dzisiaj jak sobie popłakać musiałam, bo jakiś spadek nastroju miałam, jak mnie zobaczyła, to minka w podkówkę i rączki do mamusi wyciągała!!! Słodziak przecudny, a ja jeszcze bardziej w ryk ze wzruszenia, że mam takie cudne dziecko 🙃 ☺️ 🤪

• Mamusie
leliva napisał(a):
Aaaaa, jeszcze coś!!! Moja malutka kochana, dzisiaj jak sobie popłakać musiałam, bo jakiś spadek nastroju miałam, jak mnie zobaczyła, to minka w podkówkę i rączki do mamusi wyciągała!!! Słodziak przecudny, a ja jeszcze bardziej w ryk ze wzruszenia, że mam takie cudne dziecko 🙃 ☺️ 🤪

😁

dzieci pokąpane, ja też, mąz pojechał zawieźć rodziców na 30 lecie ślubu znajomych, pewnie już wraca, haha ciekawe kto za nich jutro wstanie o 5:00, ogarnie zwierzyniec i pojedzie do kościoła na 10:30
Żarcie uszykowane, ja, teściówka i dwie kucharki, dałyśmy czadu w kuchni i zrobiłyśmy flachę przy tym, na końcu studziłam gar kapusty na dworze i o mało synuś w niego rowerem nie wjechał 🤪 hehe jutro tylko surówki i rosół i będzie gitarka 😉
ale padam z nog, naprawdę.

Bartek dał mi wykład,że od antyperspirantu dostanę raka 😮
koniec oglądania takich programów w tv 😁

trzymajcie za mnie jutro kciuki, żebym orła w szpilach nie wywinęła, nie ulała się rosołem, ani nie wylała go nikomu na głowę, etc 😁 36 osób będzie, więc tłumów nie ma, sprawa do ogarnięcia.

Idę malować pazurki 😉
paa

Hej 🙂 A moje dziecko nadal ładnie śpi, tj. pobudka o 21-22, 1.30 i 5.00. I wreszcie chodzę wyspana 🙂 Jeszcze musiałabym ją zważyć, czy może przybiera też ładniej na tej butli. Zjada 5 posiłków po 120ml + kaszka i słoiczki. Teraz chciałabym zwiększać stopniowo porcje, a zmniejszać ilość posiłków. I będzie git 🙂
Czas obudzić tego mojego chłopa, koniec spania!!!

Astrunia trzymam kciuki. Na pewno wszystko pójdzie super, sama bym chciała być gościem dla tych wszystkich pyszności, które naszykowałaś 😁
leliva wymiatasz z tym spaniem. Mnie dopada coś niemoc jesienna i chodzę ciągle śpiąca, mimo przesypiania całych nocy. Ja to w ogóle mam z tym spaniem, chyba dopiero jakbym spała tyle co niemowlę to by mi pasowało 😠 Zacznie się hardcore gdy wrócę do pracy i po karmieniu o 5-6 już nie będę mogła położyć się spać 😞 A teraz normalnie mam aż wory pod oczami, że wszyscy sądzą, że dzidek po nocach nam się budzi. Gdyby kawa działała na moje niskie ciśnienie...
Jedziemy zaraz na 30 rocznicę ślubu rodziców. Znaczy jedziemy we trójkę, a potem Łukasz jedzie do Wawy po towar z targów, a my z Nuną zostaniemy u dziadków. Na obiad nasza rodzinna potrawa; kołduny litewskie. Nie mogę już się doczekać 🙂

• Mamusie
hej hej hello,
astra ja tez jestem z Tobą, pysznosci pewnie palce lizac, a Ty w szpilasach bardzo seksi mamuska 😉
czekam na zdjęcia Wiktosi w sukienusi do chrztu, i na relacje jak poszło. niezła ferajna do ogarniecia, ale jak pisałas o sali to nie robisz w domku i bałagan nie twój, hehe

ja ledwo zyje, wczoraj dzien gotowania, sprzatanie, ale i tak troche zostało. potem wieczorkiem bylismy na swieżej szarlotce prosto z piekarnika u meza siostry...

a dzis od rana okropny bol głowy, spałam do 12, a po południu mega sranie 😞 leje sie ze mnie jak z kranu otworem dupowym 😞 i najgorzej ze nie wiem czy i mała sie podobnie nie czuje, zrobiła narazie 2 rzadkie kupki ale jakas maruda i sie ze spania po chwili obudziła 😞 a moze to wczorajsza wątróbka, była mniam.. ale smażona dla mnie bez woreczka z cebulka... super była, zuzia nawet powiedziała ze dobra ale zjadła mały kawałeczek i doszła do wniosku ze blleeeee

mała daje doskonali łazenie na czworakach, super, az sie nie moge nadziwic jaka juz jest duza, a niedawno jeszcze lezała z wzrokiem wbitym w jeden punkt 🙂 hehe

i wczoraj gadałam pzrez tel z siostra meza lekarka i ustaliłysmy ze szczepimy Iguśkę, zawsze bede spokojniejsza,i jak mamy fundusze. nawet jak choroba atakuje 1 dziecko na 100 czy 1000 to zadne to pocieszenie jak akurat zaatakuje Twoje. nio i jak Igi los niepewny, ni to babcia, niania czy złobek, nie wiemy wiec lepiej zaszczepic.
mamy odczekac chwlke po WZW które bedzie koneic wrzesnia, i szczepic, akurat w tej pzrerwie w szczepieniach... o tako 🙂

Lece na kołderke koło niuni, o gryzie zółwika sortera, zuzia jej dała do pobawienia, heheale dzieki temu ejst w jednym miejscu, wiec i ja poleze, tak mnie brzuch nawala... do potem laski

• Mamusie
ewcia napisał(a):
hej hej hello,
astra ja tez jestem z Tobą, pysznosci pewnie palce lizac, a Ty w szpilasach bardzo seksi mamuska 😉
czekam na zdjęcia Wiktosi w sukienusi do chrztu, i na relacje jak poszło. niezła ferajna do ogarniecia, ale jak pisałas o sali to nie robisz w domku i bałagan nie twój, hehe

ja ledwo zyje, wczoraj dzien gotowania, sprzatanie, ale i tak troche zostało. potem wieczorkiem bylismy na swieżej szarlotce prosto z piekarnika u meza siostry...

a dzis od rana okropny bol głowy, spałam do 12, a po południu mega sranie 😞 leje sie ze mnie jak z kranu otworem dupowym 😞 i najgorzej ze nie wiem czy i mała sie podobnie nie czuje, zrobiła narazie 2 rzadkie kupki ale jakas maruda i sie ze spania po chwili obudziła 😞 a moze to wczorajsza wątróbka, była mniam.. ale smażona dla mnie bez woreczka z cebulka... super była, zuzia nawet powiedziała ze dobra ale zjadła mały kawałeczek i doszła do wniosku ze blleeeee

mała daje doskonali łazenie na czworakach, super, az sie nie moge nadziwic jaka juz jest duza, a niedawno jeszcze lezała z wzrokiem wbitym w jeden punkt 🙂 hehe

i wczoraj gadałam pzrez tel z siostra meza lekarka i ustaliłysmy ze szczepimy Iguśkę, zawsze bede spokojniejsza,i jak mamy fundusze. nawet jak choroba atakuje 1 dziecko na 100 czy 1000 to zadne to pocieszenie jak akurat zaatakuje Twoje. nio i jak Igi los niepewny, ni to babcia, niania czy złobek, nie wiemy wiec lepiej zaszczepic.
mamy odczekac chwlke po WZW które bedzie koneic wrzesnia, i szczepic, akurat w tej pzrerwie w szczepieniach... o tako 🙂

Lece na kołderke koło niuni, o gryzie zółwika sortera, zuzia jej dała do pobawienia, heheale dzieki temu ejst w jednym miejscu, wiec i ja poleze, tak mnie brzuch nawala... do potem laski

my tez w tej przerwie bedziemy szczepic
jezeli sie zdecydujemy
jestesmy na 99% na TAK

• Mamusie
Izu, ctrl+C i ctrl+V

Ostatnimi czasy nie wolno na stronach brzuszka i mamuś kopiowac i wklejać ręcznie 🙂

Ładna dziś pogoda, ostatnie podrygi lata ale i tak chłód już czułam na swym popiersiu :P
Izu mam nadzieje, że jak przyjedziecie to przynajmniej to nieszczęsne słońce będzie świecić 😁

Ciekawe jak tam Astra z chrzcinami 🙂 Czekam na fotyyyy :P

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Izu, ctrl+C i ctrl+V

Ostatnimi czasy nie wolno na stronach brzuszka i mamuś kopiowac i wklejać ręcznie 🙂

Ładna dziś pogoda, ostatnie podrygi lata ale i tak chłód już czułam na swym popiersiu :P
Izu mam nadzieje, że jak przyjedziecie to przynajmniej to nieszczęsne słońce będzie świecić 😁

Ciekawe jak tam Astra z chrzcinami 🙂 Czekam na fotyyyy :P

aaa dzieki

no ma byc cieplo
pasuje Ci piatek kolo 14-14.30?
bo pogoda ma byc ladna

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Aaa On się robi coraz fajowszy 😁
Kurcze co widze ząbki Waszych niuńków to wydaje mi się, że Jaśka są jakieś takie malutkie. Bo jemu się wybiły owszem ale są tylko dwa paseczki, zbytnio nie urosły. I ciężko je w ogóle dojrzeć bo wydaja się przezroczyste 🙃

Alanowi w oczach wyrosla druga jedynka
Niko ma nadal jedna,a w tym samym czasie zabkowali 🤪

Ile ja sie nameczylam,zeby je uchwycic
a maz z pretensjami ,ze rozmazana fota- madry za tydzien on zrobi sliczna fote

fryty robie ,bo maz smaka narobil

Alan spal 2,5h i teraz nawet posiedzi w foteliku
tylko z widoku schodze i łeeeeeeeeeeeeee 🙃

• Mamusie
fajne zębole Izu u Alanka 🙂
u naszej dalej nic. czekam cierpliwie do 6.10 - bedzie dokładna data jak sie zuzi wyrżneły. nio zobaczymy, a moze tez dostanie wczesniej, jak wszytsko.
ja sie czuje lepiej, ale jakis nieswój ten brzusio, i mała maruda była. padła teraz i spi słodziutko, mam nadzieje ze wstanie weselsza 🙂
juz po 18, wiec niedziele uciekła strasznie szybko, a jutro znów nowy tydzien sie zaczyna 🙂 z jednej strony fajnie a z drugiej to moje ostatnie poddrygi w domku 😞 mam swiadomosc ze to ostatni miesiac juz i az mi szkoda tego. wiecej dzieci nie mam w planach wiec to juz moje ostatnie urlopy macierzynskie, i potem pzrerwy na karmienie, tylko ja wychodziłam wczesniej do zuzi 2 latek wiec troche jeszcze sie bede rozkoszowac mała w domku 🙂

czekamy na relacje Astry 🙂
PS> u nas dupna pogoda, jakos zimno i szaro buro 😞 brrrr jesien nadchodzi nieubłaganie, choc mamy jeszcze lato.

zazdraszczam wam tej sesji dziewczyny. a Kto moją Iguskę pocyka. czekam Fiku niecierpliwie na Twoje efekty pracy z Alankiem 🙂