Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
to sie rozgosci katarek 😠 😠 😠

masakra........szkoda mi Alanka
katar na calego,oczka łzawia 😞

Niko bardzo dzielny na badaniach
ciekawe jak tam wyniki
kal musimy jeszcze oddac,bo to na zamowienie u NIko trzeba zrobic
ma czas do konca tyg,bo w nastepnym chce do lekarza z nim isc pokazac wyniki

ALanek dziesiaj jadl zupke z kurczakiem
srednio na jeza,ale cos zjadl

Polus gratulacje
Ksawcio Tobie rowniez

fiku dajcie tyle na ile Was stac,a nie tyle ile inni 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jaszminka te kuleczki to są roll-a-round z fischer price, o dokładnie takie coś:

My to mamy od siostry, która z kolei miała od męża siostry :P I są chyba z jakiejś większej zabawki np:
http://allegro.pl/fisher-price-roll-dzungla-gratisy-i2629551745.html
http://www.bangla.pl/zdjecia-fisher-price-roll-a-rounds-kuleczki-rozne-rodzaje-up2691-2.htm

Własnie ja tez tak Izunia uważam, każdy daje tyle, na ile go stać.
U nas różnie z prezentami, ja lubię dać i kasę i prezent, właśnie zazwyczaj jest to jakiś droższy alkohol. Np mój chłop ma chrzestną, do której strach jeździć i nie jeździmy z jednego powodu. Dawid jeździ raz do roku jak ciocia ma imieniny, kupuje kwiaty i jedzie, z Bartkiem ostatnio byli w lutym. I teraz bania - przyjeżdżają do domu, a Bartkowi z kieszeni kurtki wypada koperta, w której jest 600zł, a Dawid u siebie znajduje 3400zł... Na chrzciny teraz też się wysrali z kasy, bo dali nam 4 tysiące. Ale to jest nic. Kiedyś wujo wpadł do mnie do domu, dosłownie wbiegł, dał mi szybko w rękę zwitek pieniędzy, coś tam na szybko tłumaczył,ze Dawid, coś tam, za wiele nie zrozumiałam i wyszedł zanim zdążyłam o cokolwiek zapytać. Więc jak ten mój wrócił z pracy, ja się go pytam o co chodzi, a on mówi,ze nie wie 😮 więc kasa w kieszeń i do wuja. A wujo na niego nakrzyczał,że to dla nas i że uciekł, bo wie,ze bym nie wzięła, a w drzwi się bał wsadzić... 5000zł - tak se, o, bo mial gest. No i dobra, stać ich, ale mnie wkurwiają takie prezenty maksymalnie, czuję się z nimi źle i ta kasa długo nie jest później ruszana, leży jak jakiś zły omen 😁 I oni odwalają nam takie numery co jakiś czas, zresztą nie tylko nam, bo wszystkim swoim chrześniakom i nawet nie chrześniakom. O prezencie na nasze wesele nie wspominam nawet 🙃 Tak samo syn tego wuja, ma swoją rodzinę, drugie dziecko w drodze, dom w budowie, a 1000 Wikusi dali. No cóż, ja im tyle nie dam na pewno na chrzciny. I dlatego też nie lubie takich grubych kopert, bo ja im się na pewno tak nie zrewanżuję, bo to nie na mój budżet 😉
Na wesele max, ale to max i w bliskiej rodzinie, idąc we dwójkę daliśmy 500zl i dobre whiskey, bo facet jest smakoszem, niech ma hehe a tak to 300 i kwiaty tez się zdarzyło, ale to było kameralne przyjęcie poślubne, bo młodzi alergie na tłum, kamery, aparaty i zespoły weselne mają heheh

• Mamusie
Astra a mi się wydaje, że ten wuj ma po prostu gest. Może mają dużo kasiory a że wiele im do szczęścia nie potrzeba a i wszystko mają to stwierdzili, że rozdadzą no bo co, do grobu zabiorą?
Nie sądze, żeby oczekiwali jakichś mega rewanży, no chyba że to skurczybyki haha 🙂
Moja mama tez ma wujków trzech, braci niezyjącego już mojego dziadka. Pochodzili z bogatego domu ale przyszła wojna i zabrała wszystko dosłownie. Wylądowali na Syberii u boku matki (ojca wzięli do eksperymentów przez co zmarł), która trzymała nad nimi pieczę, była ich mózgiem przez co do dziś żaden nie ma żony ani dzieci, jedynie dziadek bo wpadł ;] No i zmierzam do tego, ze teraz żyją sobie w trójkę na wsi zatrzymani w czasie, śpią z kurami i nic im nie potrzeba a cała kase jaka dostaja z emerytury, odszkodowan etc trzymaja w skarpetach. A ze dziadek miał 4 córki to postanowili ta kase miedzy nimi systematycznie dzielic. W ten sposób np. dwie kupiły nowe auta. No ale co maja zrobic?

No właśnie oni tacy są że nie chcę rewanżu 😁 ale ja mam taki charakter i nie lubię czegoś dostawać ot tak sobie i za nic 🙃

Jeżu, fiku, jak to do eksperymentów? To ludzie byli informowani po co ich zabierają? 😲

Astra no to masz wuja z gestem. Też bym się dziwnie czuła. W ogóle mnie krępują drogie prezenty od kogokolwiek. Ale generalnie jest zasada taka, że ci najbogatsi dają najmniej, już tak od dawien dawna zaobserwowałam 😜
Mój wujek lekarz swój drugi ślub urządził właściwie tylko dla swoich znajomych lekarzy spodziewając się nie wiadomo czego. Rodziny poza rodzicami w ogóle nie zaprosił. Trochę się rozczarował, bo nie dosyć, że nie dostał nie wiadomo ile pieniędzy to jeszcze głównie mu prezenty z dupy pokupowali do niczego niepotrzebne, bo albo już coś mieli albo im nie pasowało (np. jego najbogatszy znajomy kupił mu jakąś komodę 🙃 ). Jak widać tak też można.
Idę kończyc zupę królewską, bo małe przysnęło, a dziś coś marudzi.

lady_m4ryjane napisał(a):
jest zasada taka, że ci najbogatsi dają najmniej, już tak od dawien dawna zaobserwowałam 😜

no u nas jak widać się to nie sprawdza, oni mają dwie firmy świetnie prosperujące i jeszcze stację benzynową, a są sami, bo dzieci dawno dorosłe, więc im się wiedzie.

Idę kończyc zupę królewską, bo małe przysnęło, a dziś coś marudzi.

a jaka toooo????? 😜
ja coś zupkowa jestem ostatnio hehe
dziś mam krupnik, ale wyszedł mega 🙂

spróbuj kiedyś tego:
http://www.gotujmy.pl/zupa-pizza,przepisy,137535.html

• Mamusie
astraaa napisał(a):
No właśnie oni tacy są że nie chcę rewanżu 😁 ale ja mam taki charakter i nie lubię czegoś dostawać ot tak sobie i za nic 🙃

Jeżu, fiku, jak to do eksperymentów? To ludzie byli informowani po co ich zabierają? 😲

Tak dobrze na historii się nie znam, ale z opowiesci dziadka wiem, ze za czasów wojny prowadzono eksperymenty medyczne na ludziach wieźniach ( http://docs4.chomikuj.pl/273849395,PL,0,0,Eksperymenty-medyczne-na-ludziach-podczas-II-Wojny-%C5%9Awiatowej.doc ) ale czy oni o tym wiedzieli? Chyba z poczatku nie. A mojemu pradziadkowi coś wstrzyknęli, jakieś choróbsko i przez to zmarł. Kurwa na prawdę się cieszę, że nie żyję w tamtych czasach 🤨

Astra jest taka mrożonka Hortexu co się nazywa zupa królewska. Są to warzywa z grzybkami. Więc smażysz te warzywka na oliwie, potem zalewasz 3 szklankami bulionu, gotujesz 15 minut, dodajesz 2 łyżki zielonego pesto i gotowe. Najlepiej robić z podwójnej porcji, bo tak mało jest. Można też dać więcej bulionu ale fajnie jak ta zupa jest gęsta. No i na talerzu można przybrać pesto i parmezanem 🙂
A zupę pizzę wypróbuję chętnie 🙂
Acha ta mrożonka zawiera szpinak, więc jak ktoś nie lubi nie polecam.

fikumiku napisał(a):
astraaa napisał(a):

Tak dobrze na historii się nie znam, ale z opowiesci dziadka wiem, ze za czasów wojny prowadzono eksperymenty medyczne na ludziach wieźniach ( http://docs4.chomikuj.pl/273849395,PL,0,0,Eksperymenty-medyczne-na-ludziach-podczas-II-Wojny-%C5%9Awiatowej.doc ) ale czy oni o tym wiedzieli? Chyba z poczatku nie. A mojemu pradziadkowi coś wstrzyknęli, jakieś choróbsko i przez to zmarł. Kurwa na prawdę się cieszę, że nie żyję w tamtych czasach 🤨

Nie no, o eksperymentach wiem, polecam Wam książkę "Byłem asystentem doktora Mengele", Mikosza Nyiszli, masakra. Tylko nie wiem czemu po tym co napisałaś mi się uroiło,że go łaskawie poinformowali, na co idzie...ech.
Jakoś ta tematyka jest mi bliska, moze przez prababcię...bo dużo opowiadała. Ja jestem z miasta, w którym czuć było smród dymu, jak w Chełmnie, czyli obozie Kulmhof palili ludzi, bo to rzut beretem. A mój tato mieszkał w okolicach lasu Krążel i dziadek też mu opowiadał jakie tam dantejskie sceny się rozgrywały: ]Las Krążel-zeznanie
A że mam bujną wyobraźnię, to po przeczytaniu tego artykułu do dzisiaj slajdy mi się przed oczami przewijają.
Nieprawdopodobne to wszystko, jakby z książki fantasy napisanej przez psychola.

lady_m4ryjane napisał(a):
Astra jest taka mrożonka Hortexu co się nazywa zupa królewska. Są to warzywa z grzybkami. Więc smażysz te warzywka na oliwie, potem zalewasz 3 szklankami bulionu, gotujesz 15 minut, dodajesz 2 łyżki zielonego pesto i gotowe. Najlepiej robić z podwójnej porcji, bo tak mało jest. Można też dać więcej bulionu ale fajnie jak ta zupa jest gęsta. No i na talerzu można przybrać pesto i parmezanem 🙂
A zupę pizzę wypróbuję chętnie 🙂
Acha ta mrożonka zawiera szpinak, więc jak ktoś nie lubi nie polecam.

oooo ja nie zaglądam do mrożonek w sklepach, więc się nie orientuję. Musze koniecznie kupić, ale kochana, jak u Ciebie 2 to u mnie ze 4 😁

izunia1986op napisał(a):
biedak spi przy cycu 😞
ciagle placze tylko na rekach mu dobrze

dam go do wozka i na dwor z nim ide
lepiej sie oddycha na swiezym powietrzu

moja marudzi, ale zganiam na jabłka ze śliwką, bo pierdzi, spodziewam się kupy i przejdzie.
Oko ropieje.... 😞

Moja dziś jest beton. Śpi jak noworodek, a jak chciałam się z nią bawić to marudziła strasznie, więc położyłam ją spać i jest gitara 😎 Posprzątałam i zorganizowałam kolejne miejsce na ciuszki małej księżniczki 😁 Ta paka co mi przyszła z allegro jest mega super, nie zmieściło mi się wszystko za jednym zamachem do pralki z kolorowych rzeczy. Moe dziecko ma teraz więcej par jeansów niż ja 😁
Paweł dzwonił po 13, że dziś będą zdjęcia, więc czekam i czekam aż mi podeśle link ech. I idę dziś do cipologa. Słowem czysta radocha.

• Mamusie
udane zakupy mam bransoletkę 🙂
oczywiscie dostane ja na urodziny dopiero 🙂
po obiedzie odpoczywamy i zaraz uderzamy na plac zabaw, biore jeszcze dzieci siostry żeby mi sie Majka zajeły 🙂
pola po wyjsciu zęba straciła katar, cos tam sie jeszcze w nosie pokaze, no ale z porównaniem z wczoraj to kataru nie ma 🙂 jupppi

• Mamusie
mulant napisał(a):
pierogi właśnie robię z kapuchą i grzybami coś mnie naszło na kwaśne he he oby nie to co myślę 😁

Oby oby!!! Będzie Hanusia, będzie Hausia mulancikowa 🙂) oł yeah.
Tort bezowy Michał ma już w samochodzie, jak go zjem to będę rzygać dalej niż widzieć. Drogi ten torcik swoją drogą, 80 zł. Ale nie wiem ile waży.

• Mamusie
ewcia napisał(a):
hehe, ja tez mam brzuchol, i troche mnie to martwi, ale nic ztym nie robie 😞

a co do hanusi to przy Hanusiach z tego co wiem, słodkie i nabiał. przy moich dwóch dziewczynkach sie sprawdzało. nigdy nie miałam ochoty na kwaśne. to mzoe to braciszek dla Hubcia 🙂

Ewcia to zależy, ja żarłam wszystko. Słodkie z kwaśnym, kwaśne z ostrym.
Na to nie ma reguły. Tak samo jak się mówi, że jak brzuch spiczasty to chłopczyk, a jak rozlany to dziewusia. Nieprawda. Moja kuzynka będąc w ciąży z Kaspianem miała taki bandzioch wielki i rozlany, że wszyscy mówili, że na pewno dzieczynka. A tu niespodzianka. Siurak wyskoczył 🙂