Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Izu ja byłam prywatnie u tego okulisty bo chciałam szybko. Termin mieliśmy na 2 stycznia ale rano dzwoniłam i powiedzieli żebyśmy przyjechali to po wszystkich nas przyjmie. Ale lekarz był tak miły, że wziął nas bez kolejki 🙂

Ulciu buziaczki z okazji 10 m-ca no i za to samodzielne chodzenie! Brawo! :*

Posprzątaliśmy dzisiaj chate więc jest powiedzmy czysto, popakowałam prezenty i powinnam jeszcze poprasować, ale już mi się nie chce :] Dzieciaki (czyt. Jasiek i Karol) tną komara a ja czekam aż pranie się skończy bo musze wywiesić ;] I spadam spać.
Jutro jadę już na noc do rodziców więc będę zaglądać z komóry wieczorem :P
Aaa i mamy choine :P Karollo kupił w castoramie taką 45 cm, malutka, słodka i ubrana w 10 minut 😜
Hmmm słodki listopad sie zaczyna, moze jednak poprasuje? :P

• Mamusie
uuuuuu
to widzę że Święta nam się zaczęły
a więc chciałabym Wam życzyć niezapomnianych chwil, spokoju ducha przy wychowywaniu dzieci, miliona pomysłów i miliona rąk :P, aby te świeta byłytymi które zawsze będziemy wspominać, bo są pierwsze z naszymi marcowymi bejbikami
buziole rodzina Sztuk czterech 🙂

• Mamusie
Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta 😁 Naj dla Ulci na 10 miesiąc 🙂
Ja dziś robię to co najprzyjemniejsze: pakowanie prezentów. Torebek nie uznaję, bo co to za radocha wyciągać z torebki prezent :P
Ile się narobiłam nad ramkami z glinką to ja pierdziele. Wcale niełatwo jest odcisnąć rączkę czy nóżkę żeby ładnie wyszło. Całkiem mocno trzeba przyciskać :/ A Wercik musiał zrobić 3 odciski łapki i 3 stópki. Wymęczyłam ją. Ale ramki gotowe dla babć moich i dziadka Łukasza.
Ale wczoraj był cudny wieczór: szampan z truskawkami mrożonymi, kąpiel z pianką iiiii wiadomo co 😁 Niedospana jestem znów za to jaka szczęśliwa 😉 Ostatni tydzień z plastrem przede mną :/ Trzeba korzystać ile wlezie 😉

• Mamusie
Daenerys napisał(a):
Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta 😁 Naj dla Ulci na 10 miesiąc 🙂
Ja dziś robię to co najprzyjemniejsze: pakowanie prezentów. Torebek nie uznaję, bo co to za radocha wyciągać z torebki prezent :P
Ile się narobiłam nad ramkami z glinką to ja pierdziele. Wcale niełatwo jest odcisnąć rączkę czy nóżkę żeby ładnie wyszło. Całkiem mocno trzeba przyciskać :/ A Wercik musiał zrobić 3 odciski łapki i 3 stópki. Wymęczyłam ją. Ale ramki gotowe dla babć moich i dziadka Łukasza.
Ale wczoraj był cudny wieczór: szampan z truskawkami mrożonymi, kąpiel z pianką iiiii wiadomo co 😁 Niedospana jestem znów za to jaka szczęśliwa 😉 Ostatni tydzień z plastrem przede mną :/ Trzeba korzystać ile wlezie 😉

Ostatni w sensie, że okres za tydzień? :/ no a z tymi glinkami to prawda, ciężko odcisnąć i to bardzo.
Dany ile metrowe mieszkanie macie?
Ja torebek też nie uznaję, uwielbiam pakować i to jeszcze tak grubo 🙂 żeby było co odwijać, dla dzieciaków dałam do torebek bo tam słodyczy dużo, ale puzzle zapakowane są w papier i włożone w torebkę dodatkowo z tymi słodyczami 🙂

• Mamusie
hej ho 🙂
dzidziuś się urodził u nas w rodzinie, Malwinka, 4050g i 57cm 🙂 bardzo się cieszymy hehe

poza tym atmosfera taka,ze siekierę mozna zawiesić, poważnie się zastanawiam czy jechać do rodziców, jestem nimi załamana
my spokojnie żyjemy, a tam stale coś, aż się tam jechac nie chce nawet w święta 🙃

• Mamusie
By Wam wszystko pasowało,
by kłopotów było mało,
byście zawsze były zdrowe,
by problemy były z głowy,
by się wiodło znakomicie,
by wesołe było życie!

Gwiazdora w kominie,
Prezentów po szyje.
Dwa metry choinki,
Cukierków trzy skrzynki.
Przed oknem bałwana...tego Wam zyczy Izunia kochana.

WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WAS I RESZTY RODIZNY

• Mamusie
Hejo,heja ja 😜
zrobilam pralinki Tiramisu...........pychotka
zjadlam jedna ,bo sa obtoczone w czekoladzie
Amaretto dodałam .........niebo w gecie ,a jak szybko sie robi

banda wstanie to sie ubieramy i jedziemy zlozyc zyczenia babci od D,bo ma dzisiaj urodziny
a przy okazji zobacze za tymi glupimi kozaczkami 😠
chyba zostanie mi isc w starych butach 😞
a ona juz sie prosza o wymiane

wczoraj ostatnie prezenty spakowalam
kazdy dostanie ladnie zapakowane nasze ciasteczka 😜
w sumie nic takigo im nie kupilam
dla dziadkow skarpetki takie grube(bo im ciagle jest zimno)
wujek z ciocia dostania po zelu pod prysznic i wsio
tesciowa kolczyki
a tesc dobre whisky
szwagier tez butle ......wody 😁

ale swieta .........pada deszcz 😠 😞
wgole to maz wczoraj robil te pralinki
jak dzisiaj tylko kuleczki zrobilam
jestem pod wrazeniem
chcial isc spac ,a ja jeszcze ialam tyle do zrobienia
wiec mi pomogl 😘

maluje pazuty

• Mamusie
Moje pazury przetrwały 😁
Kasia ja rezygnuję z plastrów antykoncepcyjnych na jakis czas, dlatego trzeba się wyszaleć. Po prostu boli mnie głowa permanentnie od nich, a nie mam siły na bzykanie zbyt często, więc nie będę się truć. No i znając życie bardziej mi się będzie chciało bzykać bez nich 😉
A chatę mamy 36 metrów. Sądziłam, że33, ale akurat ostatnio byłam przekształcić u notariusza i mnie akt notarialny oświecił 😉 Potrzebna 2 razy taka przestrzeń na naszą trójką i Borysa w przyszłości oraz drugiego kota 😁 Może w tym roku się uda coś kupić. Horoskop mój mówi, że tak haha 🙃 Nie wierzę w horoskopy, ale akurat koleżanka z pracy mi czytała i w 2013 byki kupują chaty 😉 Także Carmen trzymaj rękę na pulsie 😉 🙃 🙃 🙃

Dostałam pierwszy prezent na gwiazdkę - małe wstało o 8. A spało od 18 😮

No iiii
Wszystkiego najcudowniejszego, niezapomnianych wspomnień, białego puchu za oknem na ten wieczór, zdrowia dla całych rodzin i ekstra energii dla wszystkich mamuś już na cały przyszły rok życzę 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
haha Dany, to metraż mamy identyczny 🙃 ka ta stro fa!!! gnieździmy się, ale trudno, nie z naszej to winy, od wiosny chyba bujniemy budowę, bo mój mąż mówi,ze ma dosyć 😁

Dziewczyny, dlaczego ludzie są tacy zjebani i nierozumni?
Mówiłam,ze Wiki do chodzika nie wsadzę, to oczywiście wczoraj go dostała 😠
Najpierw miałam wkurwa, ale tak se pomyślałam - nie ja na niego wyjebałam kasę, więc go trochę zniszczę. W związku z tym,ze moje dziecie praktycznie samo już chodzi, wycięłam jej te majty od chodzika, no te co się dziecka tyłek wkłada 😁 i powstał taki a'la zderzak dookoła 😁 trzyma się za niego rączkami i popierdziela po całym domu.

Rzygać mi się chce tymi świętami
w piecu mi gaśnie,bo baran jeden mokre drzewo mi przytachał i wsadził kurwa do pieca, ja wrzuciłam węgiel i takim sposobem piec pełny, a się nie pali 😠

zaraz jadę do fryzjera, bo mam na 10:30 umówionego
potem pomaluję pazurki i spakuję prezenty 🙂

• Mamusie
No to prawie po świętach. Dzidek grzeczny jak zwykle. Mało tego spala wczoraj po raz pierwszy u dziadków bo ma tam lozeczko turystyczne. Przespała całą noc do 6:30. A ja odespalam.
Mikołaj był bardzo hojny szczególnie dla mnie przez uknuty plan mojego męża z teściowa. Cichaczem marzylam o HTC one S i mam 😮 Szok. Odkładał kasę od dłuższego czasu bym nie wyczaila ubytku nagłego i planował najpierw kupić coś z biżuterii, a że ostatnio ciągle nie mogłam sie zdecydować na telefon, bo te co mi pasowały za drogie to mi kupił na gwiazdkę. Najpierw mi by/o głupio i byłam zła, że tyle kasy wydał ale jak sie dowiedziałam, że połowa od teściowej i jeszcze tak sie zorganizował to nawet się cieszę. Teraz muszę umowę tylko przedłużyć, a oferty bez telefonu są korzystniejsze.
Maniunia dostała ogrom ubranej, zabawki i kasę. Bałam się, że będzie dzikiem przy tylu ludziach a ona gadala przy wigilijnym stole siedząc w swoim foteliku i zaczepiala dziadka i pradziadka 😉 to samo dzisiaj.
Jeżu jak się nie mogę doczekać aż lekarz potwierdzi Gochy ciążę. Jeśli wszystko będzie ok to we wrześniu zostanę ciocia a Werka bedzie miała nowa koleżankę lub kolegę 😁 Wzruszylam sie strasznie jak mi powiedziała. Rodzicom miała oznajmić przy wigilijnym stole 🙂 Jeszcze jakby moja Dorotka się rozmnozyla to już bym była super szczęśliwa. Tak to zaczyna brakować wspólnych tematów 😞

• Mamusie
Siemanko.
Święta fajne, wczoraj Mania dała tak czadu, że się poryczałam bo już nie wytrzymałam. Wyła i miauczała calusieńki dzień, nikt nie mógł jej wziąć na ręce, tylko mama i koniec :/ nie wiem co jej było, dzisiaj anioł, jakby dziecka nie było. Może wystraszyła się takiej dużej ilości osób które widziała praktycznie 2 raz. Co nie zmienia faktu, że jest dzikusem, cieszę się, że idzie do żłobka 🙂 może wyzbędzie się tej dzikiej natury 🙂 Mikołaj baaaaardzo hojny w tym roku był 🙂 dostałam zegarek, który od zawsze mi się podobał 🙂 SWATCH SKIN, dużą torbę bo moja się popsiuła, dwa polary i całe mnóstwo innych rzeczy, Michał dostał żel nawilżający Unimil Warm czy jakoś tak 🙂 i już go dzisiaj przetesowaliśmy dwa razy 🙂 gdzie my ostatnio abstynenci jeżeli chodzi o seks 🙂 dwa miesiące przerwy mieliśmy 🙃 ale żel świetny, polecam. Pierwszy raz kochałam się z żelem 🙂 nigdy wcześniej czegoś takiego ani ja ani Michał nie używaliśmy, zawsze mi szkoda kasy na to było ale teraaaaaaaaz się to zmieni 🙂 w ogóle po porodzie mam taką posuchę w pochwie, że coś koszmarnego. Może od tych tabsów cholernych.
Nawaliłam się wcaoraj winem 🙂 Mania dostała butlę w nocy 🙂 a ja rano ściągnęłam tonę mleka z grzybami, kapustą, winem i piwem i poszło do zlewu.
No cóż raz na rok można 🙂
Lecę na kibelek jeszcze, jutro do moich rodziców i po Świętach 😞
W sobotę zaczynamy przeprowadzkę.
Dobrej nocki i udanego ostatniego dnia świąt 🙂