Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jasne,że jest lepiej. Ośrodki są zawsze oblegane, a tlumy sieją takie spustoszenie, ze szok 😁 no i wiadomo,że u prywatnych ludzi masz spokój i o wiele lepsze warunki. Też będę szukała jakiegoś miejsca, bo się tam wybieramy jak mąż dostanie urlop w wakacje.
Najpierw była myśl,ze pojedziemy do jego chrzestnego w okolice Rewala, potem,ze do mojej rodziny, bo mieszkają w Ustce
ale potem tak pomyśleliśmy, że my chcemy wakacji i luzu, a nie rodzinnych zjazdów, więc postanowione,że jedziemy pewnie do Sianożęt, chyba że coś innego znajdę, ale kurde z dzieciakami to lepiej jechać w miejsce, które się zna i które się sprawdziło. Ostatnio jak byliśmy, to tak jest w sumie jedna główna ulica i my przy niej mieliśmy pokój wynajęty, obok kawiarnia i to taka wypaśna i smazalnia ryb, potem ten cały "wrzos" właśnie i deptakiem może z 200m mieliśmy do morza.
Kurde, Dany, przez Ciebie zachciało mi się wakacji 😁

• Mamusie
Ja od lat nie jeździłam na zorganizowane wakacje w Polsce i nie wiem normalnie jak i gdzie szukać. Znaczy wiadomo, że w internecie, ale nie mam doświadczenia w tej kwestii. Za granicę łatwiej fajne wakacje znaleźć, to mi się udawało zawsze. Ale za granicę nie jedziemy, bo nigdzie nie ma tyle jodu co nad naszym kochanym zimnym Bałtykiem 😉 A jak pogoda brzydka jak to nad Bałtykiem lubi być to już w ogóle jodu jest mnóstwo 😉 Doroty chłop z Wejherowa i jeszcze działkę ma bodajże w okolicach Dębek to też muszę podpytać czy jakiś znajomych nie ma co wynajmują pokoje w wakacje w domu.

• Mamusie
W Wejherowie tez D. ma kupę rodziny, ale nie utrzymujemy kontaktu za bardzo, bo to rodzeństwo jego babci i ich potomstwo, które jest zniemczałe i nawet nie nie potrafią po polsku wysłowić, bo całe zycie w Niemczech siedzą, a byli tu w tamte wakacje i masakra się z nimi dogadać.

A, gadałyście o podkładach i Dany ja tez stwierdziłam,ze odkąd się nie maluję to mam piękną cerę 😁 w ciąży nie było gdzie, jak urodziłam to rzadko kiedy byłam umalowana, a też mi się wydaje,ze revlon jest dla mnie za ciężki. Kupiłam sobie zwykły podkład antyalergiczny z AA, za 15zl, kolor czekoladowy i to jest dopiero swietna sprawa. Jak gdzieś muszę wyjść, to odrobinę sobie nakładam,zeby nie wyglądac na chorą i żeby sińce pod oczami zakryć i jest wystarczająco. Revlonu mam jeszcze ponad połowę, ale chyba nie prędzej go użyje, jak na jakąś większą imprezę, na wieczór 🙂

izunia1986op napisał(a):
Carmen tez z chedcia popatrze co polecasz
Niko chce na morze
tylko czy u nas to sie zobaczy

Ja jak z dzieciakami to tylko nad nasze, właśnie tak jak Dany pisala - jod, jod, duuuuużo jodu 🙂 no i nie jest tak daleko 🙂 póki Wiki mala to będziemy się w PL wakacjować, uwierzycie,że ja mam korzenie z gor, a nigdy w górach nie byłam? 🙃 wstyd! 😁 ale to za rok, bo w tym roku uplanowaliśmy morze hehehe

• Mamusie
Mnie Bałtyk, a właściwie jod wyleczył z guza tarczycy w dzieciństwie. Po prostu się wchłonął i już nigdy żadnych problemów z tarczycą nie miałam 🙂
Góry lubię, a byłam w życiu tylko raz w Zakopanem. Tylko, że w górach trzeba by dużo chodzić to znowuz z małym bambrem niezbyt fajna opcja dla tego bambra.
Śpi dziecior, ja czuję moc to idę to wykorzystać 😉

• Mamusie
hej
ja nad polskie morze jeszcze w czerwcu jechałabym w ciemno
nie ma bata, zawsze się coś znajdzie a na miejscu occeni się sytuacje
moze to takie crazy 🤪 ale dla mnie bez stresowo znależć nocleg nad morzem,
zawsze z Michałem cinęlismy bez rezerwacji i to w sezonie
hmmm... polskie morze lubie, ale nie nie nie nie dam sie namówić

a góry... no niech bada i pruszy to zapewne uderzymy z mezem na samotny wekenedn na desunie i dziki sex w jakimś jacuzzi :P

ja mam blisko bardzo do Beskdów to mam godzinkę
często w lato jak parą bylismy to na dole się jechało jak nuda była

Pola ma dalej gorączkę, poza tym nic jej nie jest
a i rano znowu spawiowała mlkekiem, ale w nocy piła bez problemu
kurde mam schiza ze ten spacer coś jej zrobił, ale nic jej nie jest
no i zjadła na sniadanie krome z jajkiem
teraz śpi, bez poduszki bo dwie mokre suszą się
u nas tez pieknie sypieeee

• Mamusie
sztunia, jakbyśmy sami jechali czy nawet z Bartkiem, to tez bym w ciemno waliła, nawet w lipcu, bo naprawdę zawsze się coś znajdzie
ale z maleństwem to wolałabym mieć już coś zaklepanego z gory 🙂
wiadomo, podróż tez jest dość męcząca.
Chociaż w sumie moje dzieci to chyba w aucie urodzone, bo lubią jeździć, B. ogląda bajki albo sobie gra,a Wiki to ledwie dupę w fotelik się wsadzi to śpi hahah

co ja bym dała za lato...ech.
Chociaż nie, jest pięknie 🤪
mąż do 13 w pracy to coś pomyślimy nad efektownym popołudniem 🙂 obiad na pewno nie w domu, labę mam.
Głowę już umyłam, kawę wypiłam, dam dzidzi mleko i niech spi,a my z synusiem posprzątamy, potem się ogarnę i poczekam na D.

• Mamusie
Hej 🙂
Też mi się wakacji zachciało :P Może zrobimy zlot w Sianożętach? 😁 haha
A tak na serio to pojechałabym nad morze chętnie, po ten jod właśnie. Tylko niech się kurwa hajtac przestaną bo już dwa wesela w tym roku :/ I kasa w dupie za nic tak na prawde :|
:P
Lady jak już zmieniac mleko to raczej nie na Bebiko HA, ja tak zrobiłam a dupa i tak się zaczerwieniła po tygodniu. Coś musi być w składzie i nie chodzi o białko bo masło, jogurt póki co mu nie szkodzą. Więc Bebilon tez odpada. W poniedziałek NAN zawioze i zobacze. A jak nie to pierdole, dam im kasze i niech karmią kaszą. Bo poza jedną butelka mleka to one mu tam dają normalne żarcie.

Musze się zbierac bo jedziemy do okulisty i potem do domu Karoliny. Buźka :***

• Mamusie
Carmen maleństwo to jest jak sie urodzi 😜
To juz bedzie pannica w lato.....aa co ja pisze ona juz jest dorosla 😜
w razie czego to namiot w bagazniku lepiej miec
haahah

ja jak pojade na wakacje
to do mojej mamy nie 😞
a wiec mam dylemat

Zupa juz sie gotuje
za oknem piekna zima,a my w domu siedzimy 😠

Alan juz pieknie raczkuje
a wiec licze,ze w czwartek mamy ostatnie z nim zajecia
musze sie do lekarza umowic niech zobaczy malego i powie
koniec cwiczen
kontrola za miesiac 😁 😁

• Mamusie
Jasio jest rozkoszny 😁
kocham go 🙂

Jaszminka, ludzie się nie zmieniają, a jesli już, to nigdy aż tak diametralnie. Jak ktoś jest fiutem to już nim zostanie, a slub mógłby tylko pogorszyć sprawe, bo wtedy miałby to przekonanie, ze na bank go nie zostawisz. Takie przekonanie ma większość fiutów.
Uciekaj gdzie pieprz rośnie i zobaczysz, że kiedyś będziesz szczęśliwa i będziesz się z tego śmiać.

Carmen maleństwo to jest jak sie urodzi
To juz bedzie pannica w lato.....aa co ja pisze ona juz jest dorosla
w razie czego to namiot w bagazniku lepiej miec
haahah

Tere fere 😜 dla mnie to maleństwo jest 😁
Z Bartkiem to ja mogę jak ze starym wszędzie jechać i wszystko robić, a ona taki dzidziol, musi mieć kwaterę zamówioną, dla księżniczki wszystko 😉

Robię pierś na parze, z warzywami i ryżem, dla dzidziuni mojej 🙂

• Mamusie
Tyy matka to pisz,ze księżniczka musi miec kwatere......no ,bo jak jadac na wakacje pałacu brak 😜
Lepiej miec wszystko zaklepane i jechac na spokojnie
to prawda,ze chłopcy juz tacy dojrzali sa.....z drugiej strony troche szkoda 🥴

Alan spi,zjadl miseczke zupki i padl jak kawka
ja pomylam podlogi
a my sobie z Niko po obiadku pykniemy w Mario
maz sie ze mnie leje,ze mam wiekszy ubaw niz NIko
ale kurna to mi przypomina dziecinstwo i tyle

nadal sypie

• Mamusie
Hej
Dany ja spróbowałabym jednak bebilon, u nas bardzo podszedł, a od kiedy przeszłam na bebiko pupa czerwona i mniej pije mleka... 🤢 A weź Werce rozmiękcz bułeczkę w mleku, zobaczysz, czy go zje z bułką łyżeczką.
Ja polecam Kołobrzeg. 😁
Jaszminka hmm powiem tak, rozumiem Cię ,nie wiem dokładnie co u Ciebie sie działo, ale mnie trzymają tutaj już tylko studia, wylecę to biorę miśkę i jedziemy do rodziców. Nie będę o tym gadać na forum publicznym lepiej. Trzymaj się i jestem z Tobą 😘 Pamiętaj idź od razu z wnioskiem o alimenty i proś o połowę jego dochodów, spokojnie Ci dadzą, bo nie pracujesz. Nie ważne kiedy jest rozprawa ma Ci oddać alimenty od miesiąca, kiedy składasz wniosek, więc zrób to jak najszybciej. Dasz radę. A jeśli chodzi o meble, są komisy, albo nawet gumtree gdzie ludzie chcą oddać np. kanapę.
Sztunia piękne zdjęcia 🙂
Fiku Jan jak zawsze zabójczy 🙂
Wracam do nauki, bo mam zerówkę w tym tygodniu 😜

• Mamusie
Ja chcę mieć zaklepane, bo po prostu jest taniej ostatnimi czasy wcześniej niż tak w ostatniej chwili.
Dzony ma superanckiego rumaka.
Wera strzeliła focha i Bebiko tez o 10 nie chciała. Bo o 7 dałam jej kaszke to drugi raz już nie chciałam robić. Dostała w końcu bułę z masłem, wysmarowała sobie buzię i łapki i zadowolona. O 13 pozarla obiad już błyskawicznie. Teraz śpi i jak wstanie na spacer idziemy.
Mąż sam w chałupie wysprzatał i nie mam co robić. Z Magdą spotkanie przełożone, bo zmęczona jest strasznie i mi też sie dziś nie chce nigdzie ruszać.