Skocz do zawartości

Czerwcoweczki 2012 | Forum dla mam

midorada_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Haaaj 🙂

U nas tez wszystko w porzadku 🙂
Poli dziś się mocno ulało, aż się zlękłam 😮
Mój gin do 1 września na urlopie a dziś chciałam iść 😠 😠 nie będę teraz czekać 2 tygodnie, pójde do innego 😁

U nas dziś tez chiński Kubełek 🙂
Kumpela ze studiów wpadła i już pojechała, pogadałyśmy i ogólnie bardzo miło 🙂

Miłego dzionka Mamki 😘

Emi trzymam kciuki za autko 😘

• Odpowiedzi 938
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam się tak późno bo cały dzień w rozjazdach :P
Byliśmy na pobraniu krwi.mam nadzieje,że bedzie wszystko ok z Szymonkiem.Martwi mnie to,że ejst jeszcze żółty.na przychodni męczą mnie juz te teksty.nic fajnego,że jeszcze ma prawdopodobnie zółtaczke.tylko denerwuja 😞 Jutro wyniki to sie okaże.
ja dziś w szoku byłam.mały od 21.30 spał d 4 🤪 Budziłam sie sama bo cycki bolały i sprawdzałam czy z małym wszystko ok :P
Dzis od 20.30 juz śpi.ciekawe na jak długo :P
Jutro wpada do mnie kuzynka z chłopakiem z mazur na 2 dni,więc bede miała zajęcie 😉 Pojedziemy sobie w sobote na jarmark bo wczoraj dostałam gości i niestety nie wybraliśmy sie do gdańska.
Dobrej nocy Kochane . Buzi dla dzieciaczków 😘

• Mamusie
Hej,
Marlena moj minionej nocy spal dokladnie tak samo jak Szymek 🤪 🤪 🤪 Mimo to wstawalam i patrzylam czy oddycha i czy wszystko z nim ok. 🙂 Cycki oczywiscie przeladowane na maxa. Musialam sciagac mleko, a wkladki laktacyjne nie nadazaly... 😮 😮 😮 Teraz juz spi i tez ciekawa jestem o ktorej sie obudzi tym razem. Mysle, ze teraz jest ten czas kiedy dzieci spia troche dluzej niz zazwyczaj, choc jak pamietam niektore Wasze dzieci juz dawno przesypiaja cala noc. 🙃 🙃

Emi co tam sie stalo z Waszym autem? Oby tylko do wyjazdu je naprawili!!!

Tysia czym karmisz Adasia, ze tak rosnie? Chyba jakiegos koksu do butelki dorzucasz 😁 😁 😁 😁 😁

Majka dzis tez sie mojemu malemu ulewalo. Ja, tradycyjnie zreszta, przebieralam sie 2 razy, a malude 3. Wiem jednak ze najzwyczajniej w swiecie sie przejadl 😁 😁 😁 Taki lakomczuch z niego 😉 😜 Moze Pola tez przesadzila z mleczkiem. Przyznaje, ze czasami, to ulewanie wyglada masakrycznie. 😮 😮

Dominik przyzwyczail sie juz do lozeczka. Rozwala sie w nim na wszystkie strony 😜 😜 Smiesznie wyglada, bo jest taki malutki, a lozko taaaakie wielgachne 😁 😁 Poza tym to marwie sie troche o niego bo robi od jakiegos czasu zielone kupki. 🤢 Czasami jest to nawet wyglada jak rozwolnienie 🤢 W zeszlym tygodniu bralam antybiotyki i tak sie zastanawiam czy moze to nie tablety sa tego rezultatem. Ale chyba juz nie powinny miec wplyw na dziecko po tylu dniach 🥴

Lece laseczki spac. Padam dzis na cycki. Dobrze, ze jutro piatek. W weekend maz sie zajmie malym, a ja wyskocze do kosmetyczki 😉

• Mamusie
Witam
Moja Hania od kilku dni mega żarłoczna się zrobiła, wieczorem tak długo wisi na cycu i ciągle jej mało-mąż dziś z teksem że może mało mam pokarmu, to lekko nacisnęłam pierś i tak mu po oczach strumień poszedł, że komentarz zbędny 🙂
Dziś wieczór spokojny, przyszła kuzynka z mężem, faceci zajęli się swoimi sprawami, a my wykąpałyśmy Hanulka. Po kąpieli mój żałoczek pochłonął 125 ml mleczka - wcześniej był cyc. teraz co wieczór będę jej dawała butlę z moim mleczkiem. zobaczymy jak długo pośpi. A i dziś podobnie jak wczoraj obyło się bez koncertu- Hanulek robi postępy 😆

• Mamusie
Hello M&M 😘

U nas piękna pogoda 🙂
Dziś WOjti ugotował na obiad spaghetti Carbonarra MNIAM!!!
Poszłam dzis do gina, nie swojego, bo mój na urlopie. Poszłam do tego, co mnie 'kroił' 🙃
Stwierdził, że szyjka macicy 'bardzo ładna',
w sumie nie dziwie sie, w końcu dzidzia tamtędy nie przechodziła.
Mówi, ze pływac, biegac mogę, ale brzuszków jeszcze robić nie mogę. Za wcześnie z tą moją raną.
NAJWAŻNIEJSZE - Bzyki z mężem ☺️ ☺️ ☺️ dozwolone !!

Pola już pięknie się do nas śmieje, ale to cudne jest!!

Midorada super, że mały już śpi w łóżeczku.
Dobrze, że mówisz o ulewaniu. Dzis znowu jej się ulało 🙂
Ona jest żarłoczna i wali MEGA kupy! 😁 😁

Miłego popołudnia 😘

• Mamusie
cześć dziewczyny 🙂

dzień dziś rozlatany, ja u gina na kontroli a potem z małym u lekarki z tą jego wysypką.
więc ja mam małą infekcję bo powiedziałam jej że podczas współżycia mnie coś szczypało no i powiedziała że to z tego powodu. dostałam tabsy dowcipne 😁 i kolejne 6 dni postu...ale już mi Marek zapowiedział ze jak mnie dorwie to .... ☺️ ☺️ ☺️hehehe a ja mu na to że najpierw trzeba dwójkę zgładzić coby bzyki były możliwe 😁
a maleńki musiał coś od jedzenia załapać ale dziwne bo ja w sumie nic takiego nie jem, no dwa dni temu pomidora zjadłam więc widocznie to od tego. dostałam krem robiony i wapno.

Maju super że właśnie bzyki dozwolone 😁 to jest najważniejsze z ćwiczeń :P
Dorota super że Dominiś przyzwyczaił się do łózia 🙂
Marlena oby wyniki były dobre.
Justyna Twój Adaś to mega gigant z tym spaniem, powtórzę się ale masz za dobrze kochana 😁

u nas ładna pogoda dziś była. Byliśmy późnym popołudniem na spacerku tj tatuś wóziem a ja z Marcinem pojechaliśmy na przejażdżkę rowerem, tak dawno na rowerze nie jeździłam że jutro też jedziemy 🙂
w ogóle mamy problem z Marcinem....zamyka się bardzo w sobie mówi że nie mamy dla niego czasu tylko małym się zajmujemy 😞 ale popołudnia mogłyby wyglądać całkiem fajnie (bo wiadomo że jak Marek jest w pracy to się nudzi bo ja faktycznie muszę małym się zajmować) ale niestety Marcin swoimi niegrzecznymi odzywkami i lekceważeniem powoduje że człowiek niema ochoty nic z nim robić 😞 jestem załamana bo co dzień z nim rozmawiam i mam wrażenie że mówię na darmo 😞 nawet nie umiem tego opisać słowami co się z nim dzieje i jaki jest pyskaty 😞 i te jego niegrzeczne odzywki... 😞 tylko odpychają człowieka...płakać mi się chce bo jestem bezsilna...mam nadz że w poradni nam pomogą bo idziemy 12.09

wyrzuciłam to z siebie....bo tak mi smutno... 😞 tak go kocham a on tak nas źle traktuje 😞

no nic...zmykam i już nie marudzę
miłego wieczorku kochane 😘
no dobra

• Mamusie
Ciezko Kocik.mam nadzieje, ze uda Wam sie wszystko naprostowac, a i Marcin sporo zrozumie...

Dobrze, ze sie zdecydowaliscie na wizyte w poradni...

A ja sie pochwale!!!
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/689/dscn4787w.jpg/][IMG]http://img689.imageshack.us/img689/6240/dscn4787w.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Aguś, domyślam się, że Ci ciężko z Marcinem. Sama mam tylko dwumiesięcznego skrzata, ale "wychowałam" juz trochę piąto/szóstoklasistów (dwie klasy wychowawcze dzieciaków w wieku Twojego) i to ten moment kiedy zaczyna się dorastanie i bunt nastolatka - kiedyś nastolatki to gdzieś 15/16 były, a teraz już od 11/12 zaczynają się mega fochy. Czwartoklasiści to słodkie dzieciaczki, a piąto i szóstoklasiści to już diabełki 🙂 Nawet najgrzeczniejsze dzieciaczki potrafią nieźle dać jazzu, ale jak będziecie z nim rozmawiać, będzie coraz lepiej 🙂 Podobno na wycieczce dzieciaki z mojej klasy wywaliły drzwi w ośrodku razem z futryną i jeszcze mocno dyskutowali, tak że ich nowy wychowawca - trener unihokeja bo to klasa sportowa - postanowił codziennie im musztrę organizowac. Przestali podsakakiwać.
Maju, dobrze, że bzyki mogą już być - naszym panom tego mocno brak. Co poniektórym nam też 😉
Sandra - najpierw pranie później prasowanie i układanie, a później brzdąc na świecie się pojawi, ile dni Ci zostało do terminu? 🙂 ale piękny pokój, wow 😁
Marlena, jak wyniki?

• Mamusie
O kurcze Sandra, jak ten czas zlecial. A najlepsze jest to, ze prawie w ogóle twoja waga nie podskoczyla 🤪 Jak Ty to zrobilas? 🙃
Aga, przykro słyszeć o problemach z Marcinem 😞 Myśle, ze wszystkie dzieci przechodzą przez fazę zazdrości w przypadku pojawienia sie rodzeństwa 😞 Trzeba to chyba przegadac i tłumaczyć, tłumaczyć i tłumaczyć. Nie chce sie madrzyc, bo nie mam takich doświadczeń. Wierze jednak, ze czas buntu mu minie. Trzymam kciuki 😘
Wy tu o bzykaniu, a jeśli chodzi o mnie to jest to ostatnia rzecz, o której w ogóle myśle 🤔 Jak tak dalej pójdzie to mnie chlop rzuci 😁
Idę spać. Mój chlopek roztropek śpi już od 5ciu godzin, a ja powinnam spać razem z nim. W
W moim przypadku nigdy to tak jednak nie działa 🤢 może jutro trochę pospie.

• Mamusie
hejka kochane 😉

dzięki za słowa pociechy, mam nadz że to minie ale jak na razie efekty naszych rozmów są marne 😞 generalnie rozmowy wyglądają tak że on tylko zaprzecza i nic sensownego nie potrafi powiedzieć.
eh... 😞 każdego dnia z rana jak wstaję mam zawsze nadzieję że dzisiejszy dzień będzie dobry.

Sandra pokoik przeeeepiękny 🙂 świnka Pepa jest the best 🙂 mamy takiego samego robaczka na ścianę 😉
Midorada, to żeś mnie rozbawiła z tymi bzykami że nawet nie masz ochoty o nich myśleć i że Cię chłop rzuci 😁 😁 😁 hahahaha myślę że jeszcze trochę będzie wyrozumiały 🙂
Dorota, tak jak mówisz kiedyś nastolatki to był wiek późniejszy niż teraz, teraz wszystko szybciej się zaczyna. a jak tam Twój Bartolini Bartłomiej ? 🙂 lepiej już?
Emi udanego wyjazdu mam nadz że spakowaliście się do autka, no i pogody mega tropików Wam życzę 🙂
Ania jak tam przygotowania do chrztu?? mam nadz że Twój chłop się trochę ruszył i Ci pomaga?

u nas dziś jest słonko od rana i zapowiada się ładny dzień, poranek jest już co prawda chłodny ale powietrze na pewno się nagrzeje

miłego dzionka mamcie i misiaki 😘

• Mamusie
bry 🙂
u nas nadal choróbsko w rodzinie - gorączka 37,5 cały tydzień utrzymuje się mimo antybiotyku - zapowiada się, ze jeszcze kilka dni sobie od nas odpocznie. A ja mam dość siedzenia samej i wlasnie pakuję nas i na kilka dni śmigamy do babci do Magdalenki. Pogoda ma być super, wiec posiedzimy i pochodzimy po leśnej okolicy - u babci jest rzeczona babcia i moja ciocia z bratem ciotecznym. AAA i jeszcze mój ukochany kot, bo rodzice wyjechali na weekend i podrzucili tam zwierza. Kurka, ale tyle rzeczy trzeba zabrać, że szok. Umówilam sie za 4h od telefonu żeby moc wszystko i wszystkich ogarnąc.

Aguś - rozmawiajcie, rozmawiajcie, codziennie od nowa
Emi - udanego wyjazdu, dwa tygodnie czy tydzień? Od gości odpoczniecie sobie 😁
Aniu - udanych chrzcin, żeby wszystko bezproblemowo przeszło.

Udanego dnia - później się odezwę, bo babcię skomputeryzowaliśmy i zinternetyzowaliśmy, wiec bede miala kontakt ze światem wirtualnym. Buziaki dla mamuś, maleństw i brzuszka 😁

• Mamusie
Hello Stokrotki 😘

My na 17 lecimy do Kościoła na ślub mojej kuzynki, bierzemy Polusie, nie spała pół dnia więc jest nadzieja, że prześpi 🙂
Szkoda, że na wesele nie idziemy, ale wiadomix Pola najważniejsza 🙂

Dziś idę pierwszy raz pobiegać, pewnie jutro padnę na zakwasy, ale dam rade 🙂

Aga ciężko być mamą nastolatka, ale musisz być silna, twoja ciężka praca i icierpliwość na pewno zaowocują w przyszłości 😘
Ania mam nadzieje, że dasz radę z chrzcinami 😘
Dorotka dużo zdrówka dla wszystkich i udanego wypoczynku w Magdalence 🙂
Sandra jak ten czas szybko zleciał 😮 lada moment Tatianka będzie z nami 🙂
Midorada ja na początku tez spałam jak Polcia spała, ale teraz jak super śpi w nocy to Ameryka 😁

Miłego weekendu 😘

• Mamusie
ale tu ciszaaaaaaa 🙂
Dorota to nie dobrze że Bartek dalej chory 😞 zdrówka mu życzę, a Tobie wytrwałości. dobrze że się wyrwałaś na weekend bo samej to na pewno idzie oszaleć w domu. trzeba było do nas się kopsnąć do Gdyni dziś była taka patelnia że aż nie do wytrzymania, nie byliśmy na plaży bo bym chyba zdechła.
Ślicznie wyszłaś na tym zdjęciu , kto miał takie oko że tak ładnie Cię uchwycił?

Maju sport to zdrowie hahahah 😁 ja biegania nie lubię, wolę rower, ale dziś ta duchota tak mnie wykończyła że nie miałam siły już wieczorem z Marcinem jechać...zresztą jemu tez się z tego upału nie chciało.

lece pod prysznic bo maleńki już sobie śpiocha więc prysznic i karmi zimne z lodówki będą w sam raz na zakończenie dnia 🙂

miłego wieczoru 😘

• Mamusie
Hello Mamki 😉
Ja zalatana cały weekend goście.w piątek i sobote w sumie całe dnie w gdańsku.wczoraj bylam na jarmarku i co roku jest co raz to bardziej nudno ;/ ale jechałam dla świetego spokoju bo kuzynostwo z mazur przyjechalo i co roku jedziemy razem na jarmark.
Dzisiaj byliśmy na festynie.tzn zawody strażackie.fajnie bylo.od 12 po za domem o 18 wrocilismy do domu głodni ze hoho ;D chociaz grochówa za darmo była no ale cóż mamka nie mogła zjeść 🙂 .na zawodach był wypadek 18-letni chłopak wywrócił sie na metalowy pręt i żebro mu wyszło 😞 straszne pogotowie chłopaka zabrało. a wywrócił się na basen w którym była woda.odkrecili jakos wode bo taki konkurs byl on trzymał wąż strażacki i pod ciśnieniem go wyżuciło .biedny
w wtorek kontrola druga u okulisty z Szymkiem.okropne jest to badanie.miał jakąś wade i mam nadzieje,że juz jest ok bo ta lekarz mówiła,że w ciągu miesiąca to powinno zniknąć.a w środe szczepienie.
Jutro mąż jedzie po wyniki z krwi małego.Mam nadzieje,że wszystko ok.

Aguś współczuje jeśli masz taki problem z synkiem.ale tak jak piszecie jest to okres buntu.takie dzieci myślą,że wiedza najlepiej i nie słuchają sie nic a nic. każdy chyba przez to musi przejść 😞
Bedzie dobrze kochana w koncu sie dogadacie :*

Sandra juz nie długo wasza córcia bedzie z Wami.miesiac bardzo szybciutko zleci 😉

Midorada ja tez o sex-ie nie mogłam nawet słyszec.jak Robert chcial sie przytulac to płakac mi sie chcialo robilam to tylko dla niego.a od tygodnia przyszedl czas,że i ja mam "chcice" i wreszcie przestało boleć 😉 wierze,że i u Ciebie tak będzie 🙂 a mąż musi niestety być tolerancyjny 😉

Maju jak na ślubie?szkoda,że nie mogliście iść się pobawić.u Nas żadych ślubów w najbliższym czasie nie ma.

Ania jak chrzciny?udane ?;]

Maly juz drugą noc spał SUPER tylko 1 pobudka w nocy 🙂 wtedy nad ranem o 6 cyc i dalej sen do 10 ale to juz u mamusi i tatusia w łóżku :P
Teraz wykąpany w bujaczku rozmawia z pszczółkami na TVN-ie haha :P
Miłego wieczorku 😘

• Mamusie
Kocik napisał(a):
ale tu ciszaaaaaaa 🙂
Dorota to nie dobrze że Bartek dalej chory 😞 zdrówka mu życzę, a Tobie wytrwałości. dobrze że się wyrwałaś na weekend bo samej to na pewno idzie oszaleć w domu. trzeba było do nas się kopsnąć do Gdyni dziś była taka patelnia że aż nie do wytrzymania, nie byliśmy na plaży bo bym chyba zdechła.
Ślicznie wyszłaś na tym zdjęciu , kto miał takie oko że tak ładnie Cię uchwycił?

miłego wieczoru 😘

Zdjęcie uchwycone przez moją miłość, nieźle nawet wychodzę na zdjęciach przez iego robionych 🙂

Wyrwałam się z domu nie tylko na weekend - zostajemy też tu na jutro i moze na kawałek wtorku - we środę na szczepienie, więc możemy sobie jeszcze powakacjować. Nie wiesz ile ym dała żeby móc skoczyć nad morze, pospacerować z Wami... 🙂 Bartek już chyba zdrowienie, bo na złośliwości mu się zebrało dziś, podpadł..

Mała już śpi a ja sobie idę pograc w karty z ciocią i babcią 😁 buziaki dla wszystkich

• Mamusie
heja z rańca 🙂

my dziś nocka przyzwoita 🙂 tj 2 budzenia 🙂
wczoraj dzień spędziliśmy u Marka siostry, pojechaliśmy na obiad i zleciało do wieczora. ona ma też małą dzidzie, córkę tyle że w październiku ma już roczek więc starsza, ale fajnie było popatrzeć jak Marcin sie nią zajmował. Mateo w miarę grzeczny, a ukrop wczoraj był niemiłosierny więc jak marudził to na pewno dlatego.
Dorota,to fajnie że Bartek do chodzi do siebie, gorzej tylko że stwierdzasz to po jego zachowaniu 😁 ale zdjęcia skubany robi ładne 🙂 ma oko 😉
A co do weekendu w Gdyni to się nie krępuj kochana wpadaj, położyć Was będziemy mieli gdzie 🙂 ja czasem też jeździłam do koleżanki do Warszawy, teraz tymi autostradami to nie jest aż taka mega daleka trasa. a w karty też lubię grać tylko że nie mam za bardzo z kim bo Marek nie przepada, i zawsze tylko czekam aż moja siostra wpadnie ze swoim narzeczonym to wtedy rżniemy w pokera 😁 😁 😁
Marlena masz racje że jarmark nudny. to już zaczyna się robić duża hala a nie jarmark bo większość rzeczy jest nowych., mało jest stoisk z ręczną robotą czy staroci.

zapowiada sie gorący dzień więc na spacer raczej po południu się dopiero wybierzemy.

miłego dzionka kochane 😘