Skocz do zawartości

Czerwcoweczki 2012 | Forum dla mam

midorada_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
tak pobieżnie was poczytałam i z tego co zapamiętałam to niektóre mają 'trudne' chwile ze swoimi facetami. ale pamiętajcie dziewczyny że to tylko faceci czyli podgatunek 😁 a mnie też wnerwia to jak mój do mamci wydzwania, całe szczęście nie jeździ tam za często (tj tylko z nami w odwiedziny) ale też uważam że młodzi powinni mieszkać sami nie za blisko rodziców bo potem właśnie takie szopki są, a faceci niektórzy to takie mamin synki są 🙂

Maju super że Polcia tak ładnie przybiera
no i jeszcze zapamiętałam ze Justyna dziś z rzęsami szalała 🙂 ja się muszę na wrzesień umówić bo czeka nas weselicho mojej siostry bo chcą przed powiększeniem się brzusia zdążyć 🙂 dziś była u gina i jej maleństwo ma 6 mm 🙂 eh..niedawno my to przechodziłyśmy 🙂

czytam na raty więc dlatego nie o wszystkich postach pamiętam wiec jeśli którąś ominęłam ( a na pewno) to nie gniewajcie się

Dorota, też mam nadz że mleczko dopomoże ...

• Odpowiedzi 938
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Tyssiiaa napisał(a):
Aga gratulqcje dla siostry :* i zdrowka dla maluszka a moj charczy a katarku brak 😞 jak odciagacie.ta grucha?

tak odciągać będziemy zwykłą najzwyklejszą gruszką taką gumową z miękką końcówką bo na początku kupiłam taką :

http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/335-gruszka-do-nosa-z-wymiennymi--koncowkami/term:Gruszka%20do%20nosa%20z%20wymiennymi%20%20ko%C5%84c%C3%B3wkami/page:1

ale od końca ona do mnie nie przemawiała bo przy Marcinie używałam taką zwykłą i lekarka potwierdziła żeby tą wyrzucić bo powiedziała że te końcówki wymienne są niebezpieczne bo jak zostanie małemu w nosku to pogotowie...a chcąc tego uniknąć taką gruszka daleko sie w nosek nie wciśniesz a co za tym idzie nie odciągniesz porządnie katarku.

wiesz mój też tylko charczał ale mi sie to nie podobało bo miałam wrażenie że tak jakby miał ten katarek gdzieś dalej ( jakby wyżej w nosku) no i miałam rację. bo powiedziała nam ze dzieciaczki nie mają kataru jak dorośli tylko wysoko dlatego trzeba najpierw tą solą fiz jakby rozpuścić to co mu tam zalega i dopiero porządnie odciągnąć gruchą no i sporo mu u niej zeszło.

a i dziękuję w imieniu siostry 🙂 będę ciocią 🙂 🙂 🙂 w końcu 🤪 🤪

• Mamusie
kozinka napisał(a):
ja też mam gumową gruchę ale narazie nie było potrzeby użycia 🙂
dzieci śpią,możliwe,że Adaś się obudzi ale póki co śpi,dom posprzątany,dumna jestem z siebie dzisiaj 🙃

🙂 🙂 🙂 🙂 my się jutro na sprzątanie nastawiamy bo ma wpaść do nas kuzynostwo Marka i chcemy prosić o to żeby Kuzyn został chrzestnym Mateuszka 😉

a gruszki obyś nie prędko musiała używać

• Mamusie
Ja gruchy zdecydowanie nie lubilam 🙂)
Wole Fride...

A dobrze, dobrze. nie narzekam 🙂 moda kopie i ostatnio juz mnie denerwuje 😉) bo jak Nadia chce zeby ja kopnela to spi, a tak to szaleje i czlowieka po pecherzu i kroczu nawala 🙂)
okolo 1.5kg wazy w tej chwili 🙂)

A ja poki co na wszystko mam czas ;D i wyprawka daleko w polu, ale ze spokojem moze na poczatku sierpnia sie tym zajme 🙂) a jak nie to w polowie 🙂) hehe 🙂
A nie przepraszam kupilam dzisiaj chusteczki mokre 🙂

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Ja gruchy zdecydowanie nie lubilam 🙂)
Wole Fride...

A dobrze, dobrze. nie narzekam 🙂 moda kopie i ostatnio juz mnie denerwuje 😉) bo jak Nadia chce zeby ja kopnela to spi, a tak to szaleje i czlowieka po pecherzu i kroczu nawala 🙂)
okolo 1.5kg wazy w tej chwili 🙂)

A ja poki co na wszystko mam czas ;D i wyprawka daleko w polu, ale ze spokojem moze na poczatku sierpnia sie tym zajme 🙂) a jak nie to w polowie 🙂) hehe 🙂
A nie przepraszam kupilam dzisiaj chusteczki mokre 🙂

to super,patrz jak to leci,nim się obejrzysz to usłyszysz waga 3kg a potem już będziesz odliczać dni i godziny 🙂

• Mamusie
Przepraszam dziewczyny, ze sie wtracam. Ale zauwazylam, ze rozmawiacie o napieciu. Nie warto tego bagateliwoac. Jak poszlam w maju na szczepienie to lekarka zabroniła mi Ady szczepić bo jest za bardzo napieta i dala skierowanie do neurologa.Własnie tez głowke niby przekraca w 2 strony, ale jedna lubiła bardziej 😉, pod czas kapania nie dalo jej sie pach umyć i myslalam, ze po prostu sie boi czy coś. Neurolog stwierdził, ze rzeczywiscie na zmorzone napiecie i asymetrie, pogratulował decyzji o nieszczepieniu malej bo inaczej by jej tak zostało. Pochodziłam z nią na rehabilitacje przez 1,5 miesiaca raz w tyg, i w domu codzinnie cwiczenia w formie zabawy 🙂 i wszystko znikło 🙂. Wiec nie martw sie za zapas 🙂, i nie wsciekaj sie na lekarke bo ona robi to dla dobra Twojego dziecka. Tez wpierw psioczyłam na nią, ze wymysla, ze cos ona pieprzy etc. Ale jednak miala racje i uchorniła mi młoda od nie potrzebnych pozniej problemow. 🙂 Lepiej sprawdzić i wychwyici coś wczesniej niz pozniej 🙂.

• Mamusie
Pszczelarka napisał(a):
Mam pytanie.
Dziś martwi mnie zachowanie mojego 2tygodniowego dziecka.
Prawie cały dzień nie śpi.
Wstaliśmy koło 9, potem prawie non stop cyc do 12.
o 12 drzemka na pół godziny, potem znowu cyc. Zasnęła o 14, spała do 16.
I od 16 do teraz to jest 5 godzin nie śpi, tylko je, lezy, zasneła może na max 20minut..

Czy to możliwe że takie małe dziecko tyle nie śpi??
Najgorsze to karmienie prawie przez 3 godziny.. cyce mi odpadną.
Jutro ją zważymy i zobaczymy, czy to moje mleko coś daje.
Bo czasami mi już ręce i nogi opadaja ile można przy cycu być.
Najgorsze jak zaśnie przy cycku.
Próbuje ja budzić sutem a ta nic, dopiero jak ją odkładam to sie budzi 😮 😮 😮można jajo znieść!!!

mialam to samo 😉) miałam dobre mleczko, mala ladnie przybiera etc, ale non stop by byla na cycu, ani nie płakała a nic, okazało sie, ze ją bolal brzuszek troche. Dziecko ma odruch ssania jesli je cos boli 🙂, a palakac niekoniecznie musi bo moze je tylko coś 'ćmić' 🙂. Proponuje zainwestowac w smoczka i uzbroic sie w cierpliwosc 🙂

• Mamusie
dzień dobry 🙂
Sandra pochwal sie nam brzuszkiem 🙂

Kocik zdrówka dla Mateuszka:*

Wiecie co jestem w głupiej sytuacji i nie wiem co teraz zrobić. Wczoraj w sklepie spotkałam moja szefowa popatrzyła na małego powiedziała ze fajny itp i ze przyjdą to ja mowie przyjdźcie. No ale wychodzę ze sklepu a ona czeka na mnie i daje małemu do wozka 200 zł, mowie żeby to zabierają ze przyjdą to mu da, a ona ze zanim oni przyjdą to ja może szybciej kupie cos małemu, jeszcze chwilę sie z nią szarpałam by to zabierała ze czekamy na nich w domu no ale przegrałam to szarpanine i powiedziałam ze i tak czekamy na nich ale nie podałam konkretnej daty i teraz nie wiem czy powinnam zadzwonić i zaprosić ich na konkretny dzień czy co, bo tak głupio z drogiej strony czy to nie będzie wyglądało tak ze dali kasę i dopiero ich zapraszam eh tym bardziej nie wiem co robić bo to szefostwo

• Mamusie
Haaaj 🙂

Wczoraj z Polcią odwiedzilismy jednych i drugich dziadków 🙂 więc fajowo 🙂
Dziś sobota, powiem Wam, że już trace poczucie czasu, nie wiem czy jest wtorek, czwartek czy niedziela..

Poleciałam dziś na rynek i kupiłam trzy zwykłe biustonosze do karmienia , w sumie dałam za 34 zł 😮 😮 i tak je potem wyrzuce, a ostatnio w sklepie znalazłam jeden za 66zł, a wiem że sa w ogóle takie za 200zł.. więc mi szkoda na coś, czego po skończeniu karmienia piersią nie bedę używać..

Cycole kremuje i mam nadzieje, że to coś zejdzie..

Emi wydaje mi sie, że lepiej skontaktować się i po prostu umówić 🙂 Będziesz miała spokój duszy, a i się fajnie przygotujesz jak będziesz wiedziała, kiedy dokładnie wpadną 🙂

Miłego dnia Laseczki 😘

• Mamusie
Emi miałam identyczną sytuację z moim kumplem,raz mnie odwiedził,potem my pojechaliśmy do niego z mężem (pisałam kiedyś o tym kumplu) i na odchodne wcisnął mi 200zł do kieszeni,też mu wciskałam,że ma to zabrać spowrotem,ale się uparł i na siłę mi wcisnął jak już w aucie siedziałam 🥴
wydaje mi się,że powinnaś zadzwonić do szefowej i powiedzieć,że czekasz na jej odwiedziny i po prostu umówić się na jakiś dzień,Ty będziesz przygotowana na wizytę,szefowej będzie miło,że na nią czekasz,a wydaje mi się,że nie musisz czuć się głupio,bo to szefowa uparła się na podarunek a nie Ty,więc to był jej miły gest i nie powinnaś się tym przejmować,że pomyśli że to jest powód zaproszenia 😉 możliwe,że nie wie co małemu kupić lub woli,żebyś sama te pieniądze zagospodarowała i temu wręczyła je osobiście zamiast prezentu,u nas często się zdarza,że dostajemy pieniądze żeby kupić to co jest naprawdę potrzebne zamiast kolejnej grzechotki czy śpiochów których jest już w domu masa 😉

• Mamusie
Hej Mamuśki 😉
Emi zgadzam się z Kozinką. Nic nie zaszkodzi zadzwonić,a i będziesz przygotowana na gościne. Nie powinnas sie przejmowac,że dała pieniążki być może nie wie co by najlepiej było kupić Twojemu maleństwu więc stwierdziła,że Ty kupisz coś przydatnego.Miło z jej strony fajna masz szefowa chyba co ? 😉
Kasiu szybkiego powrotu do zdrowia dla Mateuszka.Jak na cycku to szybciutko mu przejdzie 😉
Ja osobiście tez psikam sola fiz. i odciągam codziennie sporo glucików.
co do staników to kupiłam 1 dla mamy karmiącej a 2 zwykłe bo za staniki dla karmiących życzą sobie troszke pieniążków a mi szkoda je wydawać bo teraz z tym rozmiarem to różnie.
Sandra ja mam pytanko.Może też inne Mamuśki się orientują.Bo z moim małym byłam 5 dni w szpitalu miał rotawirusa i żółtaczke przedłużająca sie.chodzi mi o to,że nie wiem czy to normalne,że wróciło mu od wczoraj rozwolnienie.znów robi takim śluzem.krwi nie ma.podaje mu BioGaja 2razy dziennie po 5 kropel.miał przy przyjeciu tylko biegunke,żadnych innych objawów a teraz ta kupka wróciła i sie martwie.tak może być? miał wszystkie badania w poniedziałek i wszystykie inne chorubska niby wykluczyli.pomóżcie proszę bo sie martwie bardzo 😞

• Mamusie
Witam Mamusie 🙂
my po wycieczce do Poznania znaleźliśmy mieszkanko i od 1 wrzesnia sie wprowadzamy 🤪
jednak został Poznań 🙂
nie pomyslcie sobie nic zlego ale ja mam biustonosz 85E do karmienia ktory mialam na sobie dwa razy i to w ciazy bo przeciez ja nie karmilam wiec jesli ktoras chce to dam i mam jeszcze herbatke na laktacje i wkladki laktacyjne to jak cos to dajcie znac i tyle...
Oskarek to mala maruda rządzi nami strasznie juz zjada 150ml mleka..te pampersy z rossmana baby dream są super calkowicie na nie sie przerzuciłam 🙂
Tysia i Sandra jak sie przeprowadze to bede Wam troche marudzila zeby dowiedziec sie gdzie co jest 😁

• Mamusie
hello lasie 😉

nocka trochę męcząca jak dla mnie...od 2-4 na zmianę cyc, kupa, płacz i tak przez 2 godz...ledwo na oczy patrzyłam ale z rana od 7 tatuś przejął Matiego i do 9.30 pospałam więc trochę odespałam 🙂
dziś nosek jak odciągałam to katarek już nie taki żółty tylko białe glutki więc może już ku lepszemu idzie 😉
Emi moim zdaniem powinnaś zrobić tak jak dziewczyny piszą, po pierwsze nie stresować się a po drugie zadzwonić i na konkretny termin się umówić i wszystko wyjdzie dobrze 🙂
Maja super że takie tanie staniory dostałaś 🙂 ja sobie kupiłam w akpolu 3 szt no tylko że jeden po 36zl...nie pomyślałam o rynku bo my to tylko wpadł i wypadł ze sklepu jak przeciąg 😁
Marlena mam nadz że to nie nawrót wirusa. a to mówisz że kupa ze śluzem to jest oznaka tego rota wirusa?? bo nam sie kilka razy taka trafiła....:/ ale to może musi być non stop co?
Sandra no właśnie pochwaliłabyś się brzuszkiem 🙂 nie bądź taka 🙂 jak nie tu to chociaż na fb na naszym forum 😉
Aneta kiedy ten Poznań odwiedzasz? chyba że coś przegapiłam i już wróciliście 😉 trójmiasto też pełne możliwości biznesowych więc w razie co to zapraszamy 🙂

maleńki teraz śpi a ja wysłałam chłopaków do kina na tego "roman barbarzyńca" bo taka pogoda to co ma Marcych robić?? masakryczne to lato 😮 😮

miłego dnia mamusie 😉

• Mamusie
anett napisał(a):
Kocik juz wrocilam z Poznania tam sie osiedlamy 🙂

no teraz właśnie doczytałam ale ślepa jestem 😁 😁 😁

no to super że udało się coś fajnego znaleźć 🙂 no i ile was tam w Poznaniu będzie 🙂 super 🙂

• Mamusie
pogoda do d... a mój misio śpiocha sobie ładnie dalej 🙂 dał mamusi posprzątać wiec teraz tylko chłopaki jak wrócą z kina to odkurza i goście mogą przychodzić 🙂

na mnie ta pogoda też działa usypiająco, zwłaszcza po zarwanej nocce

któraś z was pisała o zaopatrzeniu się w smoka żeby dziecko tyle na cycku nie wisiało...hehehe o ile zaciągnie tego smoka 😉 bo mój to pluje nim dalej niż widzi 😁 już różnych rzeczy próbowałam i nic nie skutkuje. najgorzej jak się tak na swoim chrzcie tak rozedrze bo przecież cycka w kościele nie będę mu dawała żeby się uspokoił 😁 😁 to by dopiero było 🙂