Skocz do zawartości

MAJÓWECZKI 2012 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 835
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
My wracamy od laryngologa Adaś zdrowy chlop wiekszosc dzieci podobno tak ma ze charczy noskiem bo maja waskie przegrody i jak slina albo katarek nie przejdzie to sie zbiera i stad te odgłosy zbadal uszka nosek gardlo i wszystko prawidlowe. 😉
Pojde dzis do pediatry powiem co i jak no i zwaze klocka 🤪 🤪

• Mamusie
haj dziewczyny!
jestem u rodziców od tyg. myślałam, ze będę tu mieć duuużo czasu- okazuje się, że jest go jeszcze mniej! 🤢 przed wyjazdem jeszcze zdążyłam przeczytać, że się przenosimy ale fakt nie mogłam wtedy wejść na nowe forum a nawet jak sie tu zarejestrowałam to nie zdążyłam nic napisać.
Tydz. temu przyjechałam do Ostrołęki na chrzest córki znajomej i tak zostałam. Tysiu dobrze zrozumiałam, że już Adasia jutro chrzcicie? U nas miała być taak pierwsza wersja gdybyśmy chrzcili u siebie w Warszawie ale ostatecznie będzie to 26 sierpnia w O-ce.
O i na razie muszę znów uciekać, ale teraz już będę znów zaglądać.
Elu śliczna Twoja Ania! 🙂

• Mamusie
Ojojoj... Czyżby Piotruś narozrabial?
Tak w ogóle to cześć wszystkim.
Jestem jeszcze u rodzinki. Czasu wolnego jak na lekarstwo. Wlasnie nadrobilam zaległości w czytaniu postów 😉
Hubi juz chyba z 7kg waży, bez kitu. okaże sie po powrocie bo to akurat drugie szczepienia bedzie.

• Mamusie
Heja 😁
Tysia czekamy na foto relacje 🙂
Joanna dziękuje w imieniu Ani 🙂
my po weekendzie weselnym, w sobotę po obiedzie musieliśmy uciekać do domu bo Ania była bardzo niespokojna, natomiast wczoraj na poprawinach anioł 🙂 nawet potańczyliśmy 🙂 a ona spała w wózku nie wzruszona nawet jak orkiestra grała 🙂
No a Hubi to na masę widzę że idzie 😁 super ze na piersi tak przybiera 🙂

• Mamusie
Tyssiiaa napisał(a):
My po chrzcinach wyszlo super Adas przespal cala msze 🙂

Chyba sie biedaczek przeziebil 😞

no oby nie bo upaly ida bedzie mu ciezko. leczylam mojej Manii 3-tyg katar w te upaly, dopiero lek na steroidach pomogl. Mamy skier do alergologa, oj boje sie ze sie potwierdzi alergia a ja nie z alergicznej rodziny- wiec co to? Chyba duze miasto tak dziala. Mania nigdy nie miala antyb., zadnego zapalenia a katar w okresie wiosenno- letnim drugi rok, nawet po 3 tyg!!!
Adas sie zachowal cudnie 🙂 jak podawalismy z mezem tydz temu taka roczna Ale i obawialismy sie ze duza panna to narozrabia a ona usnela na poczatku mszy i obudzila sie doslownie na koniec 🙂

• Mamusie
Ania Eli najwidoczniej lubi bardziej kameralne imprezki 😉
Asia no u mnie to samo, niby na wakacjach u rodziny a nie wiem w co rece wlozyc, ostatnio jeszcze sie nalatalam za 1,5 rocznym bratankiem bo tak zafascynowany moja dzidzia ze malo co mu oka nie wydlubal tak palcem go pokazywal wszystkim lub bujal w foteliku przy kazdej okazji az juz chcialam Igorka pasami zapinac. uswiadomilo mi to co mnie czeka... bo chyba zapomnialam. Na razie Igor grzeczniutki ( oprocz wczorajszego dnia, bo nagle cos poplakiwal) ale moj bratanek tez byl taki super egzemplarz kiedys.

• Mamusie
Igus zaczyna sie slinic i az cale piastki pcha do pyszczka a smoka to gryzie a nie ssie. U was tez juz tak? Zeby?
Bo ze slinienie na tym okresie to normalka ale ta reszta, no i wczoraj taki nie spokojny.
Znam dwojke co im zeby w 3 m-cu wyszly ale np Manii jak miala 7 i tydz.

Justyna co sie dzieje, ze masz juz dosc?

Jeszcze sie zdrzemne to moze mi sie pomysl na prezent na ur rodzicow przysni 🙂

• Mamusie
Dzien dobry 🙂
w koncu słońce 🙂
u nas Wiktor tez strasznie sie slini tez pcha piastki, ze smokim to jest tragedia jak mu wypadnie no i wczoraj tez jakis niespokojny byl.

Tak sie zastanawiam czy mozna jakos szybciej domieszac ten kleik ryzowy do mleka niz dopiero po 4 miesiacu?

• Mamusie
u nas też głosne cmokanie całej piąstki w buźce 😁 na zęby chyba za wczesnie 😜 no i slinienie ok bo ślinianki zaczynają pracować. My dostaliśmy antybiotyk dzisiaj idziemy znowu do osłuchania bidulek nosek zawalony mierze temp to raz jest 36,7 a raz 37,4/37,6 ehhhh podałam paracetamol mam nadzieje ,że pomoże. 🤨

• Mamusie
Tyssiiaa napisał(a):
u nas też głosne cmokanie całej piąstki w buźce 😁 na zęby chyba za wczesnie 😜 no i slinienie ok bo ślinianki zaczynają pracować. My dostaliśmy antybiotyk dzisiaj idziemy znowu do osłuchania bidulek nosek zawalony mierze temp to raz jest 36,7 a raz 37,4/37,6 ehhhh podałam paracetamol mam nadzieje ,że pomoże. 🤨

Tysia u niemowlaczków goraczaczka podobno zaczyna sie od 38 stopni, tak czytałam ostatnio

• Mamusie
Witam!
Joanna nawet nie pytaj. Piotrek jest okropny i zamiast z każdym dniem być lepiej to jest gorzej;/ Ja już napeawde nie daje rady. Z niecierpliwością czekam aż mój mąż bedzie miał wolne, a dziś właśnie wolne się kończy 😞
Załatwilismy dziś paszport dla Adasi i oficjalnie od 8 sierpnia bedzie miał obywatelstwo irlandzkie, a w październiku polskie 🙂
Tysia mi lekarka jak byliśmy na szczepieniu powiedziała zeby przeciwgorączkowe leki podawać jak dziecko ma temperaturę powyżej 38.5 stopnia. Wczesniej jego organizm stara się sam walczyć. W irlandii podają dopiero od 39.5!!
A co do ślinienia to u nas narazie spokój, choc raczki w buzi non stop, a jak smok wypadnie to alarm taki że aż uszy puchną 😉