Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej dziewczyny u nas tez nocka spoko pierwsz pobutka o 2.00 a poszedl spac o 20.00 tak wiec wyspana jestem tez pozniej troche marudzil bo go kupa meczyla ale teraz slyszalam ze wycisna to mam nadzieje ze pospi bo mam jeszcze w pizamie 🙂 🙂a moj wroci o 13.00 z pracy 😉 😉 😉a i zamowilam wczoraj foteli dla malego i nie uwiezycie dzis juz mam go w domu.
http://allegro.pl/chicco-polly-magic-krzeselko-do-karmienia-2012-bon-i2577836856.html
mam nadzieje ze sie sprawdzi bo ma taka nakladke i mozna go uzywac od urodzenia.
co to wysypek to moj tez caly w kropeczki i chyba nie pozostaje nic innego jak krochmal ale powiem szczerze po paru dniach czuc mojego brzdaca kartoflami 😜 😜;mam nadzieje ze pomoze

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej
mam już wyniki i nie jest dobrze, hemoglobina znowu spadła pomimo podawania leków,
reszta wyników też rozchwiana, albo za wysoko albo za nisko
mamy skierowanie do poradni patologii rozwoju noworodka w szpitalu, tylko że wizyta dopiero 27.09. ale prywatnie umówię się dzisiaj do polecanej przez koleżanki lekarki ze szpitala i zobaczymy co powie
I nie uwierzycie jak umawiałam się do poradni to babka pyta mi się co się dzieje i mówię jej o chorobie i anemii a ona mi na to że może mam słaby pokarm 😞
ja chyba oszaleję 😞 podobno nie ma czegoś takiego jak słaby pokarm i każdej z nas pokarm jest właściwy dla naszych dzieci

• Mamusie
Biedna Kamilka 😞
Osłabia mnie ta służba zdrowia 😠 Jak chciałam kiedyś zarejestrować Małego do neurologa to babka do mnie że czas oczekiwania to 7miesięcy 😮

Oby ta lekarka przyjęła Was i by powiedziała że wyniki nie są aż takie złe 😘
To prawda nie ma czegoś takiego jak nie wartościowy pokarm, więc olej ta babę.

• Mamusie
Od wszystkich non stop słyszę że pokarm słaby, mało wartościowy 😞
naprawdę sama zaczynam w to wierzyc,
znowu ryczec mi się chce 😞
a po spacerze 2 godzinki na dworze, w lewej piersi znowu twardy guz i ból nie do zniesienia,
a Kamilka zaspana i nie chce jej się ciągnąc

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

Nasza nocka zadowalająca 😉 Jasiu w końcu zasnął ciut wcześniej czyli o 20.30, pobudka na cycusia o 1 i 4, wstaliśmy o 7.30 🙂

Ania mam nadzieję że nie będzie tak źle jakby to mogło się wydawać, trzymam mocno za Was kciuki!!! 😘 😘

Czarnylok fajnie że zaliczyliście już szczepienie 🙂

Karola super że u Stasia to zwykła wysypka! 😘 Waga imponująca 😉

• Mamusie
Kamilka to chyba najmniej waży z wszystkich dzieciaczków

No i my dołączamy do grona wysypanym na buźce 🙂 małej robią się białe krostki, które jak zaczynają schodzic to są żółte i lekko zaczerwienione wokoło , a na brodzie ma takie czarne kropeczki
Czyli co to polecacie? przemywanie rumiankiem i krochmal 🙂

• Mamusie
Ania wielkie buziaki dla Kamilki, mam nadzieje że okaże sie że nie jest tak źle i uda sie szybko doprowadzić wyniczki Kamilki do normy 😘 😘 😘
O pokarmie też słyszałam że nie ma mało wartościowego, pokarm mamy jest po prostu najlepszy jakikolwiek by nie był 🙂

Co do służby zdrowia to cóż, Kornelka też miała skierowanie do endokrynologa i gdziekolwiek nie zadzwoniłam to nie było już miejsc na ten rok i trzeba było iść prywatnie 😠 😮

• Mamusie
Aniu uwierz dziewczynom, nie ma złego pokarmu!!! To stara szkoła! Mi te z teściowa mówi raz, że mam słaby, raz że dobry! Tak jak piszesz każdy pokarm jest najlepszy dla swojego dziecka i nie myśl czasem o butli. Zmienią dawki leków i się unormuje, nam też ta hemoglobina na początku to 0,1 na tydzień rosła czyli prawie nic a teraz już prawie w normie. Ale żelazo jej podaje już ok7-8tyg. Bedzie dobrze, bądz dobrej myśli.

Czrnylok ja się nie martwię bo jestem przyzwyczajona,że ok 6 h po kąpaniu śpi ale dziś to mnie normalnie rozpieściła 🙂 za to w dzień spała 3 razy po pół godziny, dopiero teraz mi zasnęła może pośpi dłużej

witajcie )
ja na chwilke tylko, jestem u rodzicow,bo u mnie malowanie..
czytam was i widze ze piszenie o pokarmie, ze niby slaby i takie tam... ja tyez slyszalam ze to nie prawda ze pokarm jest malo wartosciowy, wiec trzeba dzieciaczka karmic piersia i nie sluchac glupot 🙂 gorzej jest jak tego pokarmu nie ma w ogole , jak jest w moim [przypadku,ja Filipka tylko miesic karmilam a potem nic, ciagnal biedaczek a nic mu nie lecialo,udalo mi sie sciagnac najwyzej 20ml z obu piersi, wiec jak to moje dzieciatko mialo sobie pojesc, czym>? i juz niestety nie karmie go piersia bo nie mam nic 😞

• Mamusie
Ania zrób koniecznie bo być może i Ty masz anemię i stąd anemia u Kamilki..

Rosi ja pamiętam jak Kornelka pierwszy raz przespała 6godzin to sie wystraszyłam- karmiłam ją o 22 i obudziłam sie patrze na zegarek - 4 😮 zerwałam sie na równe nogi i do łóżeczka jednym susem czy mi dziecko z głodu nie padlo 😁 😁 a ona słodko spała ale nie wytrzymałam i ją obudziłam 🙂 ale teraz sie ciesze ze tyle śpi w nocy 🙂

• Mamusie
Mojemu zdarzyło się ostatnio pięć godzin przespać- byłam w szoku i strachu. 🙂
Rosi odnośnie żelaza to kiedy u Zoji skończyły się zasoby i zaczął spadać? bo Młody wyniki z poniedziałku miał dobre. A te żelazo to dajesz szczykawka z igła i trzy razy dziennie Ją klujesz ? 😞

• Mamusie
czarnylok napisał(a):
Mojemu zdarzyło się ostatnio pięć godzin przespać- byłam w szoku i strachu. 🙂
Rosi odnośnie żelaza to kiedy u Zoji skończyły się zasoby i zaczął spadać? bo Młody wyniki z poniedziałku miał dobre. A te żelazo to dajesz szczykawka z igła i trzy razy dziennie Ją klujesz ? 😞

Ja też podaję ferrum i to jest do picia, małą strzykaweczką podaję małej, nawet to dobre, takie słodziutkie, Kamilce smakuje 🙂

• Mamusie
Tak jak Ania pisze, ferrum to taki syrop, podaje strzykawką bo wtedy mi lepiej pije niż z kieliszka no i nie rozlewa tak a ten ferrum plami. Żelazo było niskie jak zrobiliśmy krew jak miała 5tyg i od tamtej pory jej podaje a dopiero teraz się ruszyło, także spokojnie u Miłoszka też się ruszy.

• Mamusie
Kamilka jak się urodziła to miała w pierwszej dobie 11 hemoglobiny,
a w drugiej 14, później z powrotem spadło do 11, czyli w sumie powiedzmy że norma,
ale na wypisie powiedzieli że nadal może spadac, bo moje przeciwciała nadal atakują krwinki czerwone małej, rozbijają je
No i spadła hemoglobinka 😞
Ja podaję ferrum 2 x dziennie rano i wieczorem po 1,25 ml, do tego kwas foliowy i witaminę b

mała po kąpieli i jedzeniu poszła spac o 21.30 i nadal śpi, ja też się już kładę chociaz pewnie lada moment wstanie, w sumie mogłaby bo mi się lewa pierś domaga laktatorka 🙂

kolorowych 😘