Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej
tyle napisałyście że nie wiem co mam pisac
Całuski dla naszych maluszków z okazji 3 m-cy 😘
Ula ale się zmartwiłam, dobrze chociaż że mały przybrał ładnie i te przeboje z kupką na wagę nie wpłynęły. A lekarze szkoda słów. Ta nasza służba zdrowia 😞 My nie wiemy co i jak a lekarze nam nie pomagają.
Ja z kolei nie wiem czy się martwic czy jeszcze nie, bo Kamilka to w ogóle nie chce się obracac z plecków czy z brzuszka. A na brzuszku to już w ogóle nie chce leżec 😞 jak ma dobry dzień to poleży z 5 min ale głowy nie podnosi 😞 a wcześniej podnosiła, no i jak już podnosi to nie podnosi się na rączkach tylko do góry je bierze, do tego nóżki dźwiga, a wydaje mi się że chyba nie powinna. Coś mi się wydaje że będzie nas czekała rehabilitacja, przez to że taka leniwa 😞

Jutro o 7 do lekarza jedziemy to zapytam co i jak, tylko muszę sobie spisac to wszystko co by nie zapomniec.

A i Kamilka po 1,5 godziny jedzenia po kąpaniu usnęła 🙂 Więc dzisiaj będą 3 pobudki w nocy 🙂

• Mamusie
Tosia, Monika śliczne zdjęcia. Super wyglądacie, no i te nasze dzieciaczki 😘

A ja rozpoczęłam przeszukiwanie allegro za ubrankiem na chrzest. Pełno tego a ceny 🤪
powalają. No i muszę coś cieplejszego znaleźc a chciałabym żeby była sukienka, myślę też nad kupieniem białego kocyka i najwyżej małą zawiniemy. Tylko żeby chciała tak wytrzymac w kościele.

• Mamusie
Hej śpiochy 🙂
ale Wam dzieciaki pospac dają, moja w sumie też jeszcze śpi, ale to po wyprawie którą jej zafundowałam z rana 🙂 cała wyprawa była dzisiaj do lekarza, którego jak już zajechałyśmy okazało się że dzisiaj akurat nie ma, więc jutro powtórka z dzisiejszej nocno-porannej rozrywki
Nie śpię dzisiaj od 4.30, bo wstałam małą karmic o 3.30 później wypiłam sok jabłkowy z wodą i tak mnie żołądek boli że trzyma do tej pory 😞
Kamilka też jak ją obudziłam pręży się, bo znowu kupy nie było, już się obawiałam że uwali kupsko u lekarza, a tak to będzie miała taką możliwośc jutro 😁

W sumie to idę się położyc może jeszcze usnę, tylko żeby Kamilka dała pospac 🙂 tylko muszę zalicytowac bo znalazłam sukienusię taki ładny komplecik
o taki
http://allegro.pl/komplet-chrzest-rozmiar-68-ecru-cieply-bellamy-i2719502783.html
No to kolorowych 🙂

• Mamusie
Dzień dobry!
Oj Ula-la szczerze współczuje, ja bym chyba włosy sobie wszystkie z nerwów wyrwała. CHolerni doktorzy tyle się edukują a nie potrafią pomóc. Trzymam kciuki żeby się polepszyło!
Eh Ania ale masz rozrywki.. Ja bym była wkurzona 🙂 No ale widze że nie brak CI optymizmu 🙂
Monika Oli taki odstrzelony na tej komunii 😘
Dziewczyny po tym wypadzie moje dziecko zrobiło się rączkowe 😞 Nie chce leżęć na macie. tylko rączki i rączki 😞
Jeszcze wogóle ostatnio zmienił mu sie sposób jedzenia - je dużo krócej i intensywniej, no i wszystko go rozprasza muszę zamykać laptopa bo sie wlampuje w ekran zamiast jesc, pogadać przez skajpa tez nie mogę bo jak sie odezwe to sie odrywa i już jest koniec jedzenia tylko wpatrywanie we mnie 🙂 Waszym maluchom też sie tak zmieniło?
miłego dnia.

• Mamusie
No i pospałyśmy jeszcze 2 godzinki 🙂 no mogłabym więcej ale głodomorra nie chciała dłużej spac 🙂
Morskooka u nas z karmieniem też się zmieniło, czasami spokojnie je na śpioicha
a czasami to odezwac się nie można bo się z cyckiem w buzi patrzy na mnie i śmieje 🙂
a jak jej mówię: jedz bo mamusia zabierze cycusia to dopiero ubaw ma na całego 🙂 wie że i tak nie zabiorę 🙂
No i ma też momenty nerwowe i wtedy mocno zaciska sutka i próbuje gdzieś z nim uciec 🙂
szarpie się wtedy i wygina

Ale pogoda się beznadziejna u nas zrobiła, deszcz i zimno
A mama mi mówiła że ponoc śnieg ma już gdzieś padac 😞 a ja tak nie lubię jak jest zimno

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

U Nas pogoda do du.. szaro, mży i tylko spać się chce 🤢 Także w planach na dziś wielkie NIC! 😁

Ula bardzo mi przykro z powodu problemów zdrowotnych Antosia 😞 Jesteśmy z Wami, oby było już tylko dobrze 😘

Monikas super ten plac zabaw i nawet cena nie taka powalająca jak na takie coś 🙂

Ania jaki ten komplecik piękny!! Taki w moim stylu, nie za bardzo "krzykliwy" i "falbianiasty" 😉

Morskooka u Nas z jedzeniem dokładnie tak jak u Ani 😜

• Mamusie
No i już ten komplecik jest mój 😁 i to za jedyne 49 zł z przesyłką 🤪
Kinia też szukałam czegoś mało falbaniastego 🙂
Jeszcze muszę kupic biały kocyk bo w kościele to zimnica i chyba jakąś cieplejszą czapeczkę,
no i piękną opaskę żeby w restauracji w niej siedziała 🙂
A dzisiaj jedziemy do 3 restauracji o ceny i menu zapytac 🙂

• Mamusie
Ale się wkurzyłam, bo chyba nie wygrałam tej aukcji z sukienką na chrzest 😞
w zakładce moje allegro mam w licytowanych, nie w kupionych, a jak otwieram tą aukcję to jest że zakończona i że jedna osoba licytowała, czyli ja
A wiadomości z numerem konta nie ma do tej pory 😞
I przez payu też nie mogę zapłacic 😞

• Mamusie
halo 🙂

Ania też myślałam ostatnio o Rosi że dawno sie nie odzywała 🤨
a z allegro też tak miałam że nie pokazywało że wygrałam ale jak weszłam parę godz później to już było ok więc może spróbuj sprawdzić wieczorkiem 🙂
no i sukienusia śliczna!

u nas jedzenie wygląda podobnie że Mała musi sobie pogadać w trakcie 😁 ale nie je wcale krócej/szybciej a wręcz przeciwnie- przez to jej gadanie to karmienie trwa czasami nawet ponad pół godz a wcześniej 15- 20min

Ula wielki buziak dla Antosia żeby lekarze szybko odkryli co mu jest i biedaczek sie nie męczył 😘

Moni super wyglądałaś i Oli oczywiście też 🙂

a my mamy kolejny sukces- Mała zasnęła w wózeczku na spacerze 🙂 ale w domu już nie jest tak łatwo bo nadal zasypia na rączkach tym że poszła na pewne ustępstwo i może być na siedząco 😁 😁 czyli chyba podobnie jak u Ilki 🙂

no i są już wyniki badań- hemoglobina 11,1 🙂 krwinki czerwone i płytki też już w normie także może może będziemy mogły odstawić to żelastwo wstrętne 🙂

idę robić dżem gruszkowy 🙂