Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
latka napisał(a):
Dzien Dobry 🙂

W polsce świętowania ciąg dalszy a u nas zwykły dzień 🙂. Właśnie kupiliśmy spacerowke-petite star zia. Mialam w planie quinny zapp xtra ale ostatecznie skończyło się na tej. Kolor czarny. Lekka łatwo sie prowadzi, a jak sie spisze to się okaże, mam nadzieje, że dobrze 🙂
Tymek właśnie się wscieka na łóżku, M pakuje hustawke i lezaczek juz do pudla dla siostry Tymka 🙃hehe, a tak wogole to używają jeszcze wasze maluszki lezaczkow lub maty?? Czy juz wszystkie powyrastaly? 🙂 🙂

W niedzielę zaczyna sie u nas pierwszy car boot sale, na wielkiej łące sprzedaja ludzie rzeczy ktore sa im zbędne ciuszy, jakieś rzeczy do domu-różności, za grosze mozna pokupic perelki 🙂 jak ktos uwielbia grzebac i kupowac jak ja to czuje sie jak w raju 😁 czesto nowe rzeczy 😉. Juz sie nie moge doczekac:P. W każdą niedziele jak tylko pogoda dopisuje 🙂

My jeszcze przez pewnie dlugi czas bedziemy miec mate i lezaczki,bo Majka nie dość ze lubi to jeszcze nie wyrosla 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

U nas pogoda piękna co dzień, nawet jak wieje to u nas na tarasie jest gorąco i jesteśmy osłonięci od wiatru 😁
Majka całe dnie na dworze, tylko za lekko chyba ją ubierałam, bo już widzę, że leci jej z nosa 🤔
Dziś jednak dzień spędziliśmy na własnym podwórku. Szkoda marnować czas na siedzenie w aucie, gdy tak pięknie świeci słońce 😁
Majka już powyrastała z leżaczka, huśtawki i maty. W sumie mata leży jeszcze w salonie na puzzlach ale tylko dlatego, że nikomu nie chce się jej złożyć 🤔

• Mamusie
Witam sie z domku 🙂

A u nas ciagle pada na wyjezdzie to moze pogoda grillowa nie bylo ale na spacer dalo sie wyjechac a u nas masakra szaro buro i ponuro a ja sobie pofolgowalam z jedzeniem do tego jestem przed okresem wiwc czuje sie jak balooon

• Mamusie
Odpisuje na biezaco jak czytam, choc pewnie na większość pytan już padla odpowiedz.
My wróciliśmy przed chwila z Gorzowa, pogoda srednia na jeza, ale ognisko zaliczone.

Marylu, ja gotuje osobno wszystkie warzywa i kasze manna, w osobnej wodzie miesko i pozniej dodaje i mroze wszystko razem.

ToTiti ogolnie mega mobilna. Od przyszlego tygodnia planuje jej dawac owocki z jogurtem naturalny,. Zamowilam juz jagody, maliny i jezyny 🙂

Mysle coraz czesciej o elektrycznym laktatrze i sama nie wiem czy to ma sens.Karolka Ty uzywasz? Zadowolona jesres?

• Mamusie
Witam się wieczorem 😉 mały już śpi, duży jeszcze na wyjeździe, a ja nadal u rodziny 🙂 rozkoszuje się towarzystwem,zielenią,cisza i świeżym powietrzem 🙂 aż mi szkoda, że od niedzieli będziemy u siebie, powrót do rzeczywistości...

Latka, u nas kąta i inne tego typu rzeczy dawno wyszły z użytku i nawet karuzela, która młody uwielbiał, już jest w kartonie, bo odkąd zaczął wstawać w lozeczku stała się zagrożeniem 😜
Jeśli chodzi o lozeczko turystyczne, to my mamy caretero medio, kupowałam na allegro, ale nie mogę wstawić linka, bo pisze z tel... Jestem z niego bardzo zadowolona,łatwo się rozkłada i potem składa, do tego ściany są dość mocno napięte, jak w bardzo dobrze rozstawionym namiocie, jedyne czego można się czepnac, to materac, ale z drugiej strony nie ma co oczekiwać cudów, przecież musi dac się jakoś złożyć i zmieścić do małego worka 😉 jak stacjonujemy u rodziców, to wkładamy najtańszy materac piankowy z idei 😁 w sumie mały się w nim tylko bawi, ale przynajmniej można go bezpiecznie zostawić samego na kilka minut 🙂

• Mamusie
Oczywiście chodziło o mate, a nie jakiś tam kat 😉 😜

Aha, od kilku dni zapominam się pochwalić, a w zasadzie mojego małego mężczyzne, który dwa dni po "pupkowaniu" zaczął raczkowac "ksiazkowo" z kolanami w górze 😉 choć w dalszym ciągu preferuje czolganie, zwłaszcza, gdy chce szybko dotrzeć do celu 😉

• Mamusie
Gartulacje dla Tymeczka!! Dzielny raczkujacy gośc 😁
Inirtam podejrzewam jak się chcesz nacieszyć towarzystwem, rodziną i innymi przyjemnosciami , bo mialam tak samo w Polsce tyle, ze ja po dluuugim czasie i na dłuższy czas musialam naładować akumulatory ale zdecydowanie mi za mało. Jak mieszkalam w Krk i przyjezdzalam jakos raz na miesiac to tez czerpalam już nie z towarzystwa ale ze swojego ukochanego malego miasteczka, zieleni i spokoju 🙂

to widze ze tak jak u nas , większość maluszków juz "wyrosła" ze swoich pierwszych sprzętów 🙂, karuzela, mata , lezaczek, hustawka, wszystko jak nowe jeszcze mysle zaloga dzieci by to wytargala 🙂 stwierdziłam ze jak bede sprzedawać te rzeczy to mi sie nie oplaci raczej, a później jeśli będę jeszcze potrzebować to za cenę ktore sprzedam te raczej w takiej jakości nie znajdę, więc musze je gdzieś upchac i znaleźć miejsce, tylko czy się da 🤨 hehe. Jeszcze jak nowe klamoty dojdą.

Tymek chwilę temu po kąpieli usnal.
Ja sie czuje napuchnieta, nabuzowana i ogolnie do niczego przez zbliżający sie okres. Chętnie też sie poloze, bo i tak sama siedzę, ale usunąć raczej nie dam rady...
No i piekny, pogodny tydzień był i chyba się powoli kończy 🤢 juz sie chmurzy , dość mocno wieje, więc coś czuję, że zbliża sie angielska pogoda, dobrze, że wszystkie prania porobilam przez cały tydzień, to na chwilkę spokój.

Jutro jedziemy z M po nowy telefon dla niego w ramach spoznionego prezentu urodzinowgo-sobie sprawia:P.
Weekend samotnie bez M, no ale ostatnio dużo czasu razem spędziliśmy , więc nie narzekam. ..we wtorek sobie odbijemy.

Chce do Polski !!! 😞(((((

• Mamusie
Wpadłam napisać dobranoc 🙂
Byliśmy u kuzynki M i się troszkę zasiedzieliśmy. Teraz już dzieci nakarmione i poprzebierane śpią, M też śpi a ja ... nie, kawy nie piję 😎 relaksuję się i zaraz do spania 😁

Latka okres mam więc lepiej żeby M spał 😜 nie wiem czemu ale podczas okresu zawsze mam opuchnięte i obolałe wargi sromowe więc wolę żeby mnie nie tykał 😉

Sandra my spróbowaliśmy w tym tygodniu owoców z jogurtem. Na początek mus jabłkowo-bananowy+biszkopt+jogurt naturalny. Było pycha 🙂 Samo jabłuszko z jogurtem też smakowało. Owoce jagodowe mam mrożone swoje ale nie dawałam jeszcze... Spróbujemy jutro jak będziemy w domku siedzieć...

Inirtam ja kupowałam łóżeczko turystyczne używane i niestety źle trafiłam. No ale ponieważ używane jest okazyjnie u moich rodziców to nie wymieniam. A kiepsko trafiłam między innymi dlatego że straaaaasznie ciężko w nim zablokować ścianki żeby się nie składały 🤢

Natalia ja myślę że jak będzie się utrzymywać biegunka i Maja nie będzie piła to do poniedziałku może się odwodnić. Próbuj zatrzymać biegunkę albo jakimś pokarmem (marchewka) albo lekiem/probiotykiem (Dicoflor30). A jak jutro też będzie biedunka i nie będzie piła to idźcie na całodobówkę.
A co z gorączką?

Dziewczyny jak się robi domowy budyń taki żeby dziecku podać????

• Mamusie
Doti napisał(a):
Wpadłam napisać dobranoc 🙂
Byliśmy u kuzynki M i się troszkę zasiedzieliśmy. Teraz już dzieci nakarmione i poprzebierane śpią, M też śpi a ja ... nie, kawy nie piję 😎 relaksuję się i zaraz do spania 😁

Latka okres mam więc lepiej żeby M spał 😜 nie wiem czemu ale podczas okresu zawsze mam opuchnięte i obolałe wargi sromowe więc wolę żeby mnie nie tykał 😉

Sandra my spróbowaliśmy w tym tygodniu owoców z jogurtem. Na początek mus jabłkowo-bananowy+biszkopt+jogurt naturalny. Było pycha 🙂 Samo jabłuszko z jogurtem też smakowało. Owoce jagodowe mam mrożone swoje ale nie dawałam jeszcze... Spróbujemy jutro jak będziemy w domku siedzieć...

Inirtam ja kupowałam łóżeczko turystyczne używane i niestety źle trafiłam. No ale ponieważ używane jest okazyjnie u moich rodziców to nie wymieniam. A kiepsko trafiłam między innymi dlatego że straaaaasznie ciężko w nim zablokować ścianki żeby się nie składały 🤢

Natalia ja myślę że jak będzie się utrzymywać biegunka i Maja nie będzie piła to do poniedziałku może się odwodnić. Próbuj zatrzymać biegunkę albo jakimś pokarmem (marchewka) albo lekiem/probiotykiem (Dicoflor30). A jak jutro też będzie biedunka i nie będzie piła to idźcie na całodobówkę.
A co z gorączką?

Dziewczyny jak się robi domowy budyń taki żeby dziecku podać????

no mam dicoflor takze jej podam rano.A co to całodobowka nigdy o takim czyms nie slyszalam

• Mamusie
Dzien dobry 🙂
Nocka piękna. Mała budzi się tylko o 5 na mleczko i śpi dalej... Ja przez to chodze zaspana jak nie wiem, bo jak przysnę na godzinkę czy dwie to potem się nie mogę obudzić...

Natalia u nas jest coś takiego jak opieka lekarska całodobowa - czynne codziennie w godzinach 18-8 rano plus soboty, niedziele i święta całą dobę chyba.

• Mamusie
Hej.
U nas znowu piękna pogoda ,wczoraj byliśmy cały dzień na dworze na grillu.
Dzisiaj odpoczywamy i może zaliczymy jakiś godzinny spacerek ,a jutro jedziemy na działkę i też pewnie cały dzień będziemy. 🙂
Mam nadzieje ,że pogoda dopisze jutro bo roboty na działce co nie miara . 😁
U nas mata też już leży na podłodze i się kurzy muszę ją wyprać i wystawić na sprzedaż ,może się kasa zwróci.

• Mamusie
natalia, doti chodzilo ocalodobowa pomoc dorazna.

musi duzo pic..tymbardziej, ze maja jest po bardzo ciezkiej operacji i trudno mozebyc zregenerowac elektrolity. jesli do etego dojda wymioty, po porostu zapakujcie w auto i do lekarza, szpitala.
sprobuj zrobic marchwiank e, przepis znajdziesz w necie, bo neie pamieta

• Mamusie
sandroos napisał(a):
natalia, doti chodzilo ocalodobowa pomoc dorazna.

musi duzo pic..tymbardziej, ze maja jest po bardzo ciezkiej operacji i trudno mozebyc zregenerowac elektrolity. jesli do etego dojda wymioty, po porostu zapakujcie w auto i do lekarza, szpitala.
sprobuj zrobic marchwiank e, przepis znajdziesz w necie, bo neie pamieta

tylko ze jak ona widzi butelke odrazu odpycha.U nas takiej pomocy doraznej nie ma.Teraz jej mama probuje dac kaszki i troche tam memla z lyzeczki. Jak do wieczora sie nic nie zmieni wkladamy mloda w auto i jedziemy do szpitala-trudno