Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Przez pewnien czas mialam takich sasiadow 😁 lozko szlo w ruch a ona sie darla jak jakis pawian 😁 ja rozumiem ze czasami ponosi ...no ale bez jaj. W koncu ktorys "bardzo zyczliwy" sasiad wywiesil kartke na tablicy ogloszen ze nie zyczy sobie wysluchiwania dzikich orgii w srodku nocy i zeby odglosy natury zachowac dla.siebie...: 😁 wyprowadzili sie po tym wszystkim. 😁

A jak u was z seksem? Wszystko wrocilo do normy?

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kurcze cały post mam pogrubiony nie wiem dlaczego, i nie mogę go edytować 😮
ok-udało się.
Doti to na pewno w takim sensie jak jedno dziecko to łatwiej 🙂. Ja na samą myśl się boję mieć blizniaki, a co do tego jeszcze starsze niewiele dziecko 🙂

Pauleczka u nas też jest w normie myśle 😜

• Mamusie
Paula w sumie to współczuję tej parze. Nie ich wina, że przy seksie lubią być głośno. Powstrzymywanie naturalnych odruchów może zablokować odczuwanie przyjemności... Niestety to jest koszmar życia w blokach.

U nas seks w jak najlepszym porządku. Mężul jakiś napalony ostatnimi czasy a mi się okres zaczął 2 dni temu...

Latka ja mam o tyle dobrze, że Mateusz mówi pełnymi zdaniami, więc bez problemu się porozumiewamy, jest bardzo samodzielny i dużo się sam bawi. Ale jak patrzę na znajomą której syn w wieku Mateusza dopiero zaczyna mówić proste zdania i wyrazy ciągle są bardzo poprzekręcane (słoneczko to onetko) to nie wyobrażam sobie mieć drugiego dziecka jak z jednym się nie dogadam. Wiadomo że matka swoje dziecko rozumie i wie o co mu chodzi, ale mimo wszystko...

• Mamusie
No to Doti jedziemy na tym samym wozku 😁 tez mam okres od 2 dni a tak mi sie chce ze szok. A o mezu nie wspomne. Jednak mam opory przed seksem w czasie okresu. 😞

A co do tej pary to mi to tam zwisalo co robia ale jak ma sie za sasiadow same baby rozdraznione menopauza to bym nie ryzykowala. 😁 a wiadomo w bloku poglos sie niesie strasznie :p

• Mamusie
Doti ja cierpię właśnie na ten problem, że porównuje Tymka do Nikodema właśnie, a On bardzo szybko się rozwijał, baardzo szybko zaczął mówic i robić na nocnik, i wiele innych. Teraz jest wygadany mówi super-to przede wszystkim. Wiem, że kazde dziecko inne, mój Tymek też myśle szybko wszystko 'łapał' ale teraz stanął w miejscu, zapomniał, to, co sie nauczył, mówił kilka słow, juz jakis dłuzszy czas temu a teraz tylko baba.....i w ogóle jakby sie cofnął w tył...
Masz właśnie rację, ze to zalezy, na ile to starsze dziecko pozwala planowac rodzenstwo, zeby było łatwiej 🙂

Ja jestem przed okresem, czuje sie jak baaalon-jak zawsze wtedy 🤢.
Wieczorami to ja przeważnie jestem zmęczona, a jak juz mam ochotę to M padnięty 😜, więc jakos często tego seksu chyba nie ma..ale nie nażekamy 🙂 przynajmniej tak mi się wydaje haha 😁 mam wrażenie , że po ciąży M cześciej potrzebuje, a ja mniej i tak to wygląda 🙂

• Mamusie
U nas jedyny problem z seksem to zgranie w czasie 😉 M chce rano bo wypoczęty a ja wieczór kiedy wiem że dzieciaki śpią i żadne nie przeszkodzi hihihi

Latka ja też swoje dzieci porównuje 😉 Może Tymuś ćwiczy coś innego teraz zamiast gadać? Dzieci tak mają, że jak poznają nową umiejętność to o innych zapominają.

• Mamusie
Doti Może właśnie jak mówisz ćwiczy coś innego, ale ogólnie mam wrażenie, że stanął w miejscu, a ja juz sie cos mu doszukuje 🤢....strasznie teraz lubi się wygłupiać, wariować, noo i oglądać bajki albumy ze zdjęciami ! wszystko, co jest książką, jest numer 1 🙂 ogląda ładnie, przekłada kartki, przygląda się obrazkom, nachyla się tak smiesznie wtedy nad kartką, czy zdjęciem i pokazuje palcami oczy, nosy, uszy 🙂.

• Mamusie
http://www.vertbaudet.co.uk/The+outfit_Baby+Bedroom.htm?SilhouetteId=83199&PreviousId=704023511&CodeSaison=83

http://www.vertbaudet.co.uk/The+outfit_Baby+Bedroom.htm?SilhouetteId=83208&PreviousId=704023325&CodeSaison=83

poradzcie, który zestaw ładniejszy ? 🙂
i się zastanawiam, czy do kompletu zamawiac mu ochraniacz na łożeczko, bo w sumie jako takiego nie mamy, a on sie tłucze niemiłosiernie...
i spiworek ? bo tu jest rozmiarówka bardzo rozległa, aż do 3lat, tylko czy On mi będzie w takim spał np zimą...

• Mamusie
Latka obie pościele rewelacyjne!!!! Śpiworek to fajna rzecz dla dziecka które się odkopuje ale śpi całą noc. Wstać na nogi w czymś takim jest ciężko, może się to skończyć potłuczeniem o szczebelki. Moja jak sie przebudzi to od razu na nogi więc śpiworki odpadają...
Nic się nie doszukuj. Dziecko zajęte jest poznawaniem świata i nie ma czasu na gadanie 😜

Pauleczka po porannym to najchętniej poszłabym dalej spać 😜 A w nocy M nie dobudzę. Nie ma szans.... I nie ma też gwarancji że Starszy nie przylezie hahaha a wieczorem to co najmniej 3-4 godzinki pewności mam.

Patrzyłam na zaproszenia na roczek.. to już tak blisko...

• Mamusie
Sandra jednak pojechała 😁

Doti moj siada od razu, ale zaczyna chyba co raz czesciej siadac, ale strasznie sie rozkopuje...
podaj jakieś ladne wzory jak coś znajdziesz 🙂

wogole to powiedzcie mniej wiecej jak ktoraś myslala jak organizujecie roczek swoim maluchom? jakies 'atrakcje specjalne' ??? jak to widzicie 🙂

• Mamusie
Sandra zazdroszcze 😁 pamietam jak jeszcze 3 lata temu latalam na dyskoteki do bursztynowej i rejsu 😁
Dobrze z teraz jest tam biedronka i polomarket to przynajmniej ceny normalne 🙂

Doti mi jeszcze nie ma kto do lozka przywedrowac :d wiec mozna sobie pozwoloc. :p a moj ma taki sen ze wystarczy go w szyje pocalowac i jest moj 😁

• Mamusie
U nas będzie skromne przyjęcie dla najbliższych. My, dziadkowie i chrzestni. Może jeszcze moje siostry, ale tego nie wiem 😉 Nie mamy miejsca w domu. Jak będzie pogoda to spróbujemy zrobić na ogrodzie urodzinowego grilla 😉 Może skuszę się na dekoracje tematyczne.... Się zobaczy 😉
Zaproszeń ładnych widziałam dużo, ale pewnie i tak zamówię u mamy 😉

Paula mojego to musiałabym chyba z łóżka zepchać żeby się obudził hahaha jak już coś z nim zaczynam to nie raz słyszałam "weź się odwal" 😁 oczywiście on nic nie pamięta bo śpi i przez sen gada.

• Mamusie
Tez chcialam grilla. Tylko mam jeden problem. Moja mama i tesciowa oraz szwagierka sa ostro sklucone. Bo ostatnio byla akcja ze tesciowa jak zwykle wyskoczyla na nas z awantura o wszystko i nic i ona mnie popchnela i trzasnela mnie drzwiami. A tak nawiasem mowiac mialam Milene n rekach. I nie eiem jak to wszystko pogodzic... :// maz mowi ze dwie mprezy zrobimy a ja juz slysze w glowie te pretensje tesciowej ze dzielimy rodzine.

• Mamusie
My jesli pogoda dopisze to grill na dzialce:-) urodziny ebede robic dziewczynkom razem, tymbardziej ze zawsze ja ktos przyxhodzi na swieto jednej to kupuje przent drugiej, wiec oszczedniej :-)

Mieszkanie jest przepiekne, dwa pokoje, kuchnia lazienka, full wyposazenie, swiezo wymalowanw i nowki meble.. No i cena smiesxna, bo 25zl.. Szkoda ze pogody nie ma.. Ale ja nie z cukru, wiec i w deszczu lazic bede:-):-)
Dlz nadii mam kalosze, a titi folie na wozek i heya :-)

• Mamusie
Latka przede wszystkim zaplanuj tak żeby Solenizant był wyspany i najedzony 😁 A poza tym to nie ma co kombinować moim zdaniem bo dziecko i tak nie pamięta a przy stole za długo nie usiedzi 😉
Ja pewnie zrobię grilla, torcik i kawkę. Jak pogoda nie dopisze to jakąś przekąskę przygotuję.

Witam 🙂

U Nas dziś pogoda nadal zła ;/ deszczowo .. idzie dostać do głowy w taka pogode cały dzień w domu .. Mały znów marudzi ... mam nadzieje że tylko przez chwile ..

A jak u Was ?;> noc minęła