Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
isa8 napisał(a):
Aisza dzięki Bogu jest to forum gdzie można się wygadać i znaleźć osoby z podobnymi problemami 😉 nie żebym komuś źle życzyła ale lepiej jak ma się kompana niż tkwić w problemie samemu 😁 tak jak mówisz...

a ja 27 grudnia mam spotkanie klasowe 'po latach' i już powiedziałam M że zostaje z małym żeby później nie było że w ostatniej chwili mu o tym mówię, to on już zadzwonił do swojej mamusi że przyjedzie z małym... i on idzie tam na jakieś spotkanie ze znajomymi;/ więc od wczoraj dalej jesteśmy skłóceni bo szuka sobie wygód i zamiast sam się zająć synem to się wyręcza mamusią i sam idzie w tango 😞 i nie wiem wkońcu czy pójdę na to spotkanie 😞 nie chce żeby teściowa tarmosiła moim dzieckiem pod moją nieobecnością...

aj Isa rozumiem Cie 😞 mój też jak dostawał małego na ręce do odbicia, wychodził z pokoju a wracał bez dzieckA! mamusi musiał dać żeby przykro jej nie było 😠 😠

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Tussiiaa napisał(a):
doberek 🙂
dzisiaj cholera ´tesciowa´ przyjezdza w nocy na caly week...
nienawidze jak ona kapie mala :/
bo ona wie najlepiej co jest potrzebne mojemu dziecku...
Ma plyn Emolium i tylko to daje do wanienki, a ona MUSI ja jeszcze myc jakims mydlem, bo PODOBNO jest dobre...
Lekarka i pediatra mowily mi, ze nie mam jej buzki smarowac zadnymi kremami poki jej wychodza krostki od jedzenia nabialu, ale ona wie lepiej i kupila krem do buzi i ja nim smaruje :/ mowilam jej ze nie mozna jej smarowac buzi kremem tylko przemywac woda przygotowana, to powiedziala, ze nic jej nie bedzie, a M od razu wkurw na mnie, ze jak ja sie odzywam do jego mamy 😠 ona nie jest lekarka, ze wie wsyzstko najlepiej. wychowala swoje dzieci to niech sie odwali od mojego...

😞 Tusia. Ja nie wiem co doradzić bo ja identycznie miałam ze swoją i takiej babie nic nie można powiedzieć! Totalna ignorancja- jednym uchem wchodzi a drugim wychodzi 😞

• Mamusie
Tusia nie daj się dziewczyno! Przecież to Twoja córka! Największy i najważniejszy skarb! Pakuj się i wracaj już a nie czekaj do stycznia. A jeśli nie jesteś po ślubie z M to zmień dziecku nazwisko na swoje niech on nie ma praw rodzicielskich. A jak on broni mamusi to niech sobie razem dziecko zrobią 🤢

• Mamusie
My dziś byliśmy na ważeniu, Krzyś ma 6430. Tyle że po powrocie do domu zrobił tak wielką kupe, że chyba trzeba coś od wagi odjąć 😜 😜 Cały czas był na 80 centylu a teraz jest na 50centylu. Myślicie że jest się czym martwić?! bo ostatnio mamy problem z karmieniem... strasznie dziwne dzwieki w czasie ssania wydaje 🤨
na szczepienie idziemy we wtorek. tak mi smutno jak go kłują. 🤢 🤢
I już 3 dzień czekam na kuriera... co dzień sprawdzam co się dzieje z paczka i codziennie rano dostaje ja kurier, tylko jakos przez caly dzien nie moze do nas trafic...

Witam, wczoraj byłyśmy u szczepienia. Mała wyła w niebogłosy.dziś ma czerwone w tych miejscach. szczepiłam tez na pneumokoki a wieczorem przyjechal mąż z pracy i kumpel co uczy biologi powiedział mu,że on by nie ryzykował bo podobno po tych szczepionkach na pneumokoki dziecko może mieć autyzm.Wystraszyłam się na maxa 😞 czytam o tej szczepionce prevenar 13 i niby gdzieś tam jest wycofana z obrotu,w Portugali czy gdzieś, ,bo szkodziła czy nawet powodowała śmierć dzieci. Wiecie coś na ten temat? zapłaciłam 390zł, kurde bo prevenar 280 a pentaxim 110zł. Kurde nie wiem co z tym prevenarem,czy podam go nastepnym razem bo wystraszylam sie. To jest o tym prevenarze. nie wiem co o tym myslec.
http://www.farmaceutycznyportal.pl/komunikaty/prevenar-13-wstrzymanie-w-obrocie-oraz-stosowaniu--10180.html
tu link z dopuszczeniem tej szczepionki do obrotu. z wrzesnia tego roku
http://www.asi.farmacja.pl/rec-act-wiecej-id-1595.html
Ciekawe co takiego było,że na jakis czas wstrzymali ją

• Mamusie
Pestka ja tez sie naczytalam o tej szczepionce na pneumokoki zlych rzeczy i dlatego zrezygnowalam z niej calkowicie. Popytalam sie tez kolezanek poloznych i one popytaly sie lekarzy i kazdy stwierdzil, ze swojego dziecka na to nie szczepil .

Kasia ja nie wiem, biogaie zaczelam dawac od dzisiaj dopiero. Cos tam w brzuszku Uli burczy i sie przelewa, ale to pewnie dlatego, ze od niedzieli kupy nie robila 😮

Kurde wystraszyłam się teraz. Jeśli teraz zrezygnuję i nie podam pozostałych 3 dawek to nic się nie stanie chyba nie? czy jak dostala jeden to musi dostac wszystkie? Chyba zrezygnuje kurcze

• Mamusie
Hej my po szczepieniach .
Wiki waży 6340 mały klocek. 🤪
Ja też zrezygnowałam z pneumokokow ,a dalam malej na rotawirusy.
Bidulka śpi i płacze przez sen ,tak jak ostatnio pewnie bez czopka sie nie obejdzie 😞

Natalia trzymaj sie . 😘
Tusia ja bym chyba juz dawno od wariatów uciekła .
To Twoja córcia i nie pozwól by Ci robili pranie mozgu . 😠
Doti dobrze napisała .

• Mamusie
my po spacerku 😉
... Szymuś cały czas spał, a teraz marudzi :/

pestka ja też zrezygnowałam z tych szczepionek bo się nasłuchała i naczytałam ;/
marylu juz duży chłopak z Krzysia 😉 ja się dowiem we wtorek ile mój waży, ale też coś mi sie wydaje że około 6kg 😉
Tusia brak słów 😮

karolka84 napisał(a):
Pestka nie stresuj sie, skoro szczepią tym dzieci to chyba nie jest to tak niebezpieczne???

Łatwo Ci mówić nie stresuj się,nie myslalam ze szczepionka moze wywołać coś złego. Nie czytałam nic wczescnie o tym, a teraz jak to poczytalam to sie wystraszylam 😞

isa8 napisał(a):
Pestka24 napisał(a):
Moja ma 6800g 🙂 7kg miała jak ją ważyłam w domu w ciuchach. Mierzy 70cm 🙂

🤪 🤪 ale duża dziewczynka !! 😉

No duża duża 🙂 dziś po szczepionkach marudna,teraz troche spi, ale caly dzien ją nosilam, wiec kzyz wysiada. ciuszki nosi juz na 74 kurde takie ladne fajne nie zniszczone rzeczy a juz za małe 😞

karolka84 napisał(a):
No ja wlasnie wczesniej wolalam poczytac i sie popytac, czy aby na pewno jest ona az tak niezbedna... pediatra i polozna mi ja wcislaly, co jeszcze bardziej mnie do niej zniechecilo...

Moj pediatra tez mówil,ze lepiej zaszczepic ale nie wciskal mi jej tylko mowil ze to moja decyzja.kurde sama nie wiem co o tym myslec.

• Mamusie
Doti napisał(a):
Tusia nie daj się dziewczyno! Przecież to Twoja córka! Największy i najważniejszy skarb! Pakuj się i wracaj już a nie czekaj do stycznia. A jeśli nie jesteś po ślubie z M to zmień dziecku nazwisko na swoje niech on nie ma praw rodzicielskich. A jak on broni mamusi to niech sobie razem dziecko zrobią 🤢

Ona od samego poczatku ma moje nazwisko.

• Mamusie
Tussiiaa napisał(a):
isa8 napisał(a):
dzisiaj w rozmowach w toku temat : "nie będę rodzić beż tipsów i makijażu" 😁

o! to trzeba obejrzec 😁

koniecznie! 😉

jak ja sobie przypomnę jak jechałam na porodówkę to nawet nie w głowie mi było poprawić włosy a co dopiero makijaż i pazury 😁

• Mamusie
a ja między skurczami włosy poprawiałam, to się smiali ze mnie, że modelka podczas porodu dobrze wyglądać musi 😁 😁 😁 ale to tylko dlatego, ze do oczu mi właziły 😜

Mixi a Twoja mała nie ważyła juz wcześniej tyle? czy coś mi się pogrzmociło? 😮

Tymek też nosi 62 i tak jak u Szymka, jedne za duże, drugie za małe, a jeszcze inne w sam raz 😉 myślę, że waży około 6kg i mam wrażenie, że non stop rośnie w oczach... Karola, a Twoja to kruszynka się zrobiła skoro tylko 5kg waży 🤪

Tusia głupio się wtrącać, bo nie znam waszej relacji, ale jak dla mnie, to daleko na tym wózku razem nie zajedziecie... Twoj facet musi zmienić podejscie, bo stojąc po stronie swojej matki, będzie tylko pogarszał sytuację... Ty będziesz się z nim kłócić, on z Tobą, a jego matkę znienawidzisz...