Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Pestka ,a Twoje malenstwo na cycu ?
Inirtam moja od jakiegos czasu wazyla 6100 -6200 , ale od ostatniego szczepienia miesiac temu przybrala ponad kilogram . Ale teraz widac ze wiecej znowu zaczela jesc wiec pewnie znow bedzie przybierac na potege ,a potem wszystko stanie na jakis czas.
Ale sie ciesze wlasnie dostalam telefon ze czekaja na mnie bony 400 zł na swieta. 🤪

• Mamusie
isa8 napisał(a):
dzisiaj w rozmowach w toku temat : "nie będę rodzić beż tipsów i makijażu" 😁

Właśnie widziałam kawałek 😁 ja tylko dzień przed porodem malowałam paznokcie u stóp bo moje dziewczyny z pracy stwierdziły że to tradycja naszego działu i trzeba jakoś wyglądać 😁 a poza tym chciałam sobie udowodnić że mimo wieeelkiego brzucha dam radę 🙂 😜

Isa śliczne masz zdjęcie Szymusia 😘 przystojniak z niego ze hoho 🙂

Tusia nie znam tak dokładnie Twojej sytuacji ale z tego co piszesz to Twój M nic się nie zmienia i nie widać nawet żeby próbował. I powinnaś się zastanowić czy takie życie sobie wyobrażasz na dłuższą metę jak już teraz masz dość? A dziecko też czuje Twoje nerwy i nie będzie szczęśliwe jak będzie widziała że rodzice się nie dogadują i się kłócą.

Moja Ola jak się urodziła miała 58 cm i 4150 🤪 a teraz we wtorek byłyśmy na szczepieniu i ma 63 cm i waży 5300 i pani mówi ze będzie ładna wysoka dziewczyna. ale jak tak patrzę na wasze "maleństwa" to moja daleko w tyle a wystartowała z wyższej pozycji 😁 ale pytałam położnej i mówi że często tak jest że te dzieci które się duże urodziły to wolniej przybierają a te mniejsze je "gonią" 🙂 może coś w tym jest 😜

• Mamusie
Jezu, ale żeście się rozpisały od mojego ostatniego wpisu 🤪
Pestka, ja myślę, że nie ma co demonizować tych szczepionek na pneumokoki. Gdyby faktycznie dawały jakieś powikłania powyżej jakiegoś procentu, to natychmiast podniósłby się alarm nie tylko środowisk medycznych, ale i samych rodziców. Powikłania pewnie jakieś były i będą i to nie tylko po szczepionkach na pneumo. Czasem to czysty nieszczęśliwy wypadek, że jakieś dziecko ma problemy w związku ze szczepionką i to niezależnie czy na pneumo, czy na rota czy inne. Ja szczepiłam 5w1 i rota. Nad pneumo się zastanawiamy, ale tylko dlatego, bo nie wiem czy warto po raz kolejny kłuć Małą, jeśli choroby wywołane pneumokokami są tak rzadkie, choć konsekwencje tych chorób mogą być dramatyczne. Ale będę podejmować decyzję jak skończymy szczepić rota, bo nie chcę podawać Natalce jednorazowo aż takich ilości szczepionek.

A moja ostatnio czyli 9 dni temu ważyła 5970 g. Podejrzewam, że na dzień dzisiejszy ma już około 6200 g. A jeśli chodzi o długość to prawie na pewno 62 albo więcej, bo w niektóe ubranka 62 już nie wchodzi a ostatnio to zaczęłam już zakładać jej spodnie 68 🙂
Skąd ona bierze tej masy to ja nie wiem, bo wcale na cycu tak dużo nie je... 🥴 🤔

Isa, nie mogę się napatrzeć na zdjęcie Szymka w avatarku - jaki on cudny 🙂

• Mamusie
dziękujemy za miłe słowa 😉 ładny ale urwis nie z tej ziemi... maruda i koniec ale i tak go kocham nad życie 😉

co do wagi to Szymek urodził się z wagą 3200g i 56cm... nogi miał mega długie i suche 😁 później spadł z wagi do 2800g (przez to choróbsko) i przy wypisie miał równe 3kg 😉 ale teraz czuje że ma około 6kg zresztą we wtorek się dowiem 😉

coś się Sandra nie odzywa ?! ma ktoś z nią kontakt??

właśnie upiekłam ciasteczka owsiane i już pół tego co zrobiłam zjadłam 😮

• Mamusie
karolka a Twoja Ula z czego tak się cieszy 😁 i taka okrąglutka na buźce się zrobiła 😉

pierwszy raz kupilismy żywą choinkę 🤪 jutro ubieramy 🤪 🤪 🤪 🤪

mój Oskar chodzi w ciuchach 68, tylko niektóre body zakładam 62 jakieś takie większe i wcale nie wydaje mi się jakiś duży 😁

Tusia jesteś chyba meeega cierpliwa i wyrozumiała dla mamy Twojego chłopa, ale jak ona zaszkodzi tą swoją dobrocią i nadgorliwością to przecież to będzie Twoja wina i Ty oberwiesz od obojga. Warto? Zastanów się...

• Mamusie
My po bioderkach. Wszystko ok 🙂 Kolejna wizyta po skończeniu pół roku. Mały był spokojny i nawet się śmiał a później poszliśmy na szybkie zakupy do marketu i całe pespał więc jestem mega zadowolona. Drogi białe ale nie ma tragedii więc obyło się bez przygód. 😁
Tusia ty to się masz z tym swoim i jego matką, jacyś nienormalni oni są 😮
Synek wyspany bo w aucie zawsze śpi i teraz dyskutuje ze sobą w lusterku na macie 😁 i obgryza piąstki heh

• Mamusie
A moja na wieczór strasznie marudna się zrobiła. Co chwila mi płacze... 😮 Może przez to, że dziś mocno jej smoczka ograniczyłam... Darowałam jej więc kąpiel, zrobiłam tylko taką wieczorną kosmetykę twarzy i ciałka, dałam cyca i położyłam do łóżeczka. Padła mi prawie w ramionach 😮 Bez smoczka 😜 Chyba taka zmęczona tym płaczem była... Ale skoro poszła tak wcześnie spać, to obawiam się, że w nocy będzie mi się często budzić.
No trudno. Na odwyku ciężkie jest życie 😉

Isa, wrzuć przepis na te ciasteczka owsiane 🙂
Karolka, Ulcia niby taka kruszynka, ale na buziulce taki pyziołek mały 😁 A uśmiech ma rozbrajający 😁

Moja ma nieźle fałdek 🙂hih
Isa jestem w szoku jak Twój mały podnosi wysoko głowę. Nikola nienawidzi na brzuchu być a jak ją poloże to wogóle nie ćwiczy tylko położy głowę i ryczy.
Ja się dziwię że moja tak urosła przez te 3 miesiące. miała 53cm a teraz 70 ! Podejrzewałam że może inaczej ją zmierzyli w szpitalu i miała więcej niż 53cm ale chyba nie,skoro wtedy ciuszki na w rozmiarze 56 były jej luźne.Najgorsze jest to że jeszcze parę cm i nie zmieści mi się do gondoli !!! Spacerówkę wyjmę wcześniej niż na wiosnę jednak 🙂 Krótka kurde ta gondola i to jedyna wada tego wózka.No może jeszcze brak możliwości "bujania"
Jutro wypalę na miasto w poszukiwaniu jakiegoś ciucha do mnie, na chrzciny Nikoli i mam jeszcze ostatni prezent do kupienia 🙂 Ale nie chce mis ię chodzić po dworze w takich temperaturach.hihi jestem ciepła klucha

pati1984 napisał(a):
dziewczyny czy macie jakiś sprawdzony przepis na pierniczki?? tylko nie na takie, co trzeba ciasto odstawiać na 7 dni...
chciałabym zrobić je w sobotę, żeby były już na weekend i poczuć już świąteczną atmosferę

Robiłam własnie takie w zeszłym roku,błyskawiczny przepis i dobre pierniki ale szukałam juz wczoraj tego przepisu i nie mialam go chyba na kartce tylko z neta a w ulubionych tez nie ma 😞 a szkoda 😞

A miałam mówić....Emi też chyba tu rzadko zagląda co?