Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
a ja siedzę i czekam na rodziców. mają wpaść na kawkę. obstawiamy z G jakie choroby Małemu dzis moja mama wymysli.... i jak jej powiedziec ze sobie ma o 19 isc do domu bo kąpanie dzieci z nią to trauma dla całej naszej 4ki 🙂
poza tym znudzona juz jestem tym siedzeniem w domu. marzę zeby wyjść z Małym na podwórko ale boję sie go narażac. jutro G z nim z rana zostanie na godzinę a ja uderzam na rossmanna i lidla.
dzięki Małemu mamy tak ciepło w domu ze sie topimy. nikt z nas nie lubi takiej sauny....

• Mamusie
Gratulacje dla Kasi i jej córeczki Ani, super wieści 🙂! Wow a ja myślałam, że mój poród był szybki a tutaj jednak można w 1h się uwinąć 😁!

Anulka powodzenia na KTG 🙂 mam nadzieje, ze wizyta przyniesie tylko dobre wieści typu rozwarcia i skrócone szyjki ;D

Hehe Edytko doskonale Cię rozumiem 😁 ja mam rodzinę z włoch ( teścia i siostrę męża) od niedzieli!!!!!!!! Prosiłam mojego L, żeby troszkę zaczekali z tą wizytą ale niestety nic nie dało się juz zrobić, teściu od razu kupił bilety :/ ja obolała z zapaleniem krocza muszę się dodatkowo zajmować rodziną 😞

Btw. wkurza mnie to zapalenie krocza :/ kolejny antybiotyk mam od wczoraj! Sofii już mi płacze, pewnie ją brzuszek boli bo strasznie się napina, no ale muszę go brać nic na to nie poradzę. Jak nie problemy w ciąży to nawet po ciąży człowiek nie ma spokoju...

Sofii właśnie śpi, a ja robie szybki obiad, bo nie miałam dziś czasu zjesć..

Z tymi rożkami to jest u Nas tak, że mieliśmy 1 ale tak jak Karolka mąż poleciał i zakupił drugi, bo królewna popuściła w gacie :P plus kupka i rożek do prania 😁 więc używam na zmianę, mam dwa usztywniane i jestem b, zadowolona

• Mamusie
Gratulacje dla Kasi i Ani! 🙂 Super wiadomości 🙂 Jednak sie coś ruszyło. Zazdroszczę szybkości 🙂

Ja biorę wiesiołka od kilku dni i zobaczymy.
Dzis byłam na konsultacji u lekarza w Warszawie u swojej gin i drugiej która przyjmuje w klinicznym. Moge rodzic naturalnie pod warunkiem stałej kontroli pod ktg. I rzeczywiscie radza zebym rodzila w Warszawie bo bezpieczniej i lepsza napewno opieka w razie komplikacji. W sumie troche mi ulzyło bo wolałam rodzic naturalnie i skoro jest taka opcja to i lepiej. Przynajmniej pozadnie i dokładnie mnie zbadali. Nie to co podczas ostatniego pobytu w szpitalu. Wszystko z malą jest ok. przepływy są dobre, mimo ze owinieta, i jesli nic sie nie zmieni to bedziemy rodzić naturalnie 🙂 Szyjka jest miekka, rozwarcie na opuszek palca zaledwie ale cos jest wiec ok, ciesze sie 🙂 zawsze to jakis postep. Moze i faktycznie ten wiesiołek rozmiekczył nieco już szyjke. przez dwa tygodnie skróciła sie z 3,8 na niecałe 2. Wiec cos wolno idzie.... W piatek mam kolejne KTG.

• Mamusie
Karusia83 napisał(a):
http://parenting.pl/portal/jak-przyspieszyc-porod
nic nowego ale zawsze mozna czytnac 🙂

Z tym seksikiem to ja się zgadzam 🙂 u Nas chyba podziałało ! Plus spacery!

Moja królewna dalej śpi 🙂 a ja mam czas na małe news'y! cały dzień taka zajeta jestem, ze dopiero teraz się zorientowałam że wygrał Obama 😁

• Mamusie
Karusia83 napisał(a):
ja wlasnie sie dowiedzialam ze do 19 mam czas urodzic- i musze to tak wykombinowac zeby sie udalo...moja mama dostala tylko dwa tyg urlopu i to jeszcze tydzien wczesniej niz chciala...wiec trzeba bedzie cos podzialac 🤪

hehe Karusia to musicie coś podziałać 😁 żeby coś wcześniej się ruszyło 😁

Gosia super, ze dobre wieści i że poród moze być naturalny ! Szczerze,to ja mam tylko kilka szwów i zrobiło mi się zapalenie :/ więc nie wyobrażam sobie szycia po cesarce ! zawsze poród naturalny jakoś chyba lepszy. Liczy się stała kontrola 🙂 będzie dobrze!

• Mamusie
Baiser dobrze że masz czas i mała daje Ci zajrzec do nas na forum 🙂
Ja w sumie tez nie wiedziałam że Obama wygrał tak byłam dzis zalatana w tej Warszawce i na badaniach. Ale ciesze sie bo naprawde dokładnie wszystko sprawdzili i uspokoili mnie nieco. Ciesze sie ze pojechałam bo okazuje sie ze w tamtym szpitalu to wogole nic sie nie potwierdziło co mówili - ani zadnego zapalenia nie mam - tylko fizjologiczną normalna wydzieline - i tylko niepotrzebnie sie nacierpiałam z uczuleniem na lek. Na usg tez nic nie widzieli albo źle widzieli 🙂 I niby miałabym rodzic tylko z połozna co byłoby zbyt ryzykowne... A warszawie bede czuła sie bezpieczniej bo i lekarz i neonatolog przy porodzie są i kontroluja cały czas tętno dzidziusia. I w razie co reaguja cieciem cesarskim. Wiec pewnie w piatek jak pojade to zostane w Warszawie juz do porodu. Mam nadzieje ze to juz niedługo.
W sumie tez mam zamiar namówić męza na jakies działania przed piątkiem jeszcze... choc teraz troche chory jest wiec musimy uwazac z tym przytulaniem... Moze do piatku akurat by sie coś ruszyło. Wkoncu to bedzie prawie 39 tydzien juz... Czas najwyzszy. Ola ma jak narazie wg usg cały czas około 3500 oczywiscie +- 400 g. Wiec nie przybiera juz tak gwałtownie jak przez ostatnie 2 miesiace.

• Mamusie
gosiaczek, bardzo dobrze ze pojechałas i wszystko posprawdzali...piątek juz tuz tuż!!!

baiser, niekoniecznie sofia sie napina po antybiotyku, Maciuś tez sie napina ze 2 x dziennie, na szczęcie szybko mu przechodzi, ale zawsze ryk musi byc 🙂))
własnie zesmy go wykąpali - uwielbia byc w wodzie, po czym na r eczniku pocisł kupkę i znów do wanny: 🙂))
baiser - a co z tym twoim kroczem? u mnie juz lepiej, ale jakos od 2 dni wzrosła mi ilość 'odchodów' z macicy. mam ciągle brudne podpaski...no ale do 6tyg sie moze czyscic, to niech sie czysci

wizyta moich rodziców niespodziewnaie fajnie i bez spięć, mama nic nie wymyslała, kari w 7 niebie bo jakaś odmiana.
pogadaliśmy o chrzcinach. planujemy 24.11 albo 2.12. ta pierwsza opcja to prywatna msza, o 15, potem kawa i ciepla kolacja, ta druga data to msza ogolna o 12.00, potem obiad, kawa. party u moich rodziców bedzie, ja wolę pierwszą opcje bo krócej to bedzie trwało...zobaczymy czy sie proboszcz zgodzi

• Mamusie
🙂 Dziewczyny fajnie juz sobie rozmawiają o kupkach itp a my nadal czekamy brzuchatki 🙂 Ale fajnie posłuchac zawsze cos sie dowiemy nowego o dolegliwosciach jakie beda nas czekać po porodzie 🙂
Powiedzcie a duzo wydobywa sie tych odchodów po porodzie? Bo mnie to szczerze mówiac przeraza. Zawsze miałam dość obfite miesiaczki i troche sie martwie ze bedzie tego tak duzo ze bede musiała latac co chwile i wymieniac te giganty podkłady 🙂 i ze spac nie bede mogła bo bedzie mi gdzies ciekło ciągle... Juz mi sie przypomina czas comiesiecznych męczarń z miesiaczkami...

A co z Anulą? Moze zostawili ją juz w szpitalu, ona tez z dolegliwosciami wskazujacymi na to ze blisko jest...

• Mamusie
Jestem -bylo dzis ful ciezarowek dlatego tak dlugo.No i opis wizyty: najpierw samolot szyjka rozmiekczona-dowiedzialam sie po 3 razach jak zapytalam bo nie chcial mowic(czyt:straszyc) na usg ok wszystko mala wazy 2900 wiec pewnie urodzi sie ok 3100-3200.Wogole byl lekarz dziwny niz zawsze zmienial szybko temat powiedzial mi tylko spokojnie bez nerwow-tak mnie ponaciskal i powiercil w podwoziu ze mam wyciek brunatnego sluzu bola cholernie plecy i brzuch.Mysle ze nie chcial mnie nastraszyc-bo on taki luzacki zbyl mnie jak powiedzialam no mam szanse na wczesniejszy porod a on tylko na wszystko jest czas i miejsce-i doszlam do wniosku ze moze i lepiej ze mnie zbyl zarcikami i sie zamieszalam bo bym siedziala jak na iglach a tak skoro szyjka rozmiekczona i skapuje mi podbarwione cos to niech sie dzieje co chce mam teraz uczucie jak po dobrym nacpaniu w glowie mi sie kreci ide lezec dziewczyny jakby cos dam znac

• Mamusie
goska, zaraz po porodzie to tego sporo wylatuje, ja zuzyłam w ciagu 3 dni w szpitalu z 15 tych gigant podpasek, ale w domu tlyko na noc je zakładam a w ciagu dnia zwykle ze skrzydełkami. raz mam teog więcej, raz mniej. z nocy dzis miałam mega duzo a wciągu dnia prawie nic...

• Mamusie
edithd napisał(a):
gosiaczek, bardzo dobrze ze pojechałas i wszystko posprawdzali...piątek juz tuz tuż!!!

baiser, niekoniecznie sofia sie napina po antybiotyku, Maciuś tez sie napina ze 2 x dziennie, na szczęcie szybko mu przechodzi, ale zawsze ryk musi byc 🙂))
własnie zesmy go wykąpali - uwielbia byc w wodzie, po czym na r eczniku pocisł kupkę i znów do wanny: 🙂))
baiser - a co z tym twoim kroczem? u mnie juz lepiej, ale jakos od 2 dni wzrosła mi ilość 'odchodów' z macicy. mam ciągle brudne podpaski...no ale do 6tyg sie moze czyscic, to niech sie czysci

wizyta moich rodziców niespodziewnaie fajnie i bez spięć, mama nic nie wymyslała, kari w 7 niebie bo jakaś odmiana.
pogadaliśmy o chrzcinach. planujemy 24.11 albo 2.12. ta pierwsza opcja to prywatna msza, o 15, potem kawa i ciepla kolacja, ta druga data to msza ogolna o 12.00, potem obiad, kawa. party u moich rodziców bedzie, ja wolę pierwszą opcje bo krócej to bedzie trwało...zobaczymy czy sie proboszcz zgodzi

my planujemy chrzciny 26.12 zobaczymy co z tego wyjdzie 🙂 a odnośnie krocza to mam infekcje bo zrobila mi się przez to osłabienie organizmu przez antybiotyki na paciorkowca :/ strasznie wszystko boli i pieczę mam nadzieję że szybko minie bo przez to krocze gorzej się goi

• Mamusie
Ok juz mi troche lepiej ale oblal mnie zimny pot zrobilo mi sie slabo polozylam sie i czulam sie jakby mnie ktos sparalizowal wstalam poszlam do toalety i zblaflam po polecialo troche krwi-ale tak ma podobno byc i ten bol w krzyzu no ale juz wiem i znam siebie noc nie przespana i bede latac i sprawdzac co w majtach slychac

• Mamusie
dziewczyny a te "odchody" w połogu to tak w 9 dobie ile tego było?
u mnie kolor csły czas taki czerwono czarny i nie wiem czy to dobrze ?? no i znowu (juz 2 raz bo w 3 dobie też ) wypadła ze mnie taka kwrista galaretka, jak dzwoniłam etdy a Izbe przyjęć to mówili że ok, ale czy teraz też ok czy już nie??
ech zakręcona jestem
dziś była u mnie położna, no i chyba mała jest troche za żółta:/ a reszta ok

• Mamusie
aallicee napisał(a):
u mnie kolor csły czas taki czerwono czarny i nie wiem czy to dobrze ?? no i znowu (juz 2 raz bo w 3 dobie też ) wypadła ze mnie taka kwrista galaretka, jak dzwoniłam etdy a Izbe przyjęć to mówili że ok, ale czy teraz też ok czy już nie??
ech zakręcona jestem

wg tego co mi powiedziała połozna to twoje objawy alice zupełnie ok

• Mamusie
edithd napisał(a):
aallicee napisał(a):
ech zakręcona jestem

wg tego co mi powiedziała połozna to twoje objawy alice zupełnie ok

no to mnie uspokoiłaś 🙂

• Mamusie
musze wam powiedzieć że nie wiem jak to było jak byliśmy tylko w trójke z WIki 🙂 z MArtynką jest nam jeszcze fajniej i kocham ją maksymalnie 🙂 a że śpi w naszym pokoju to mogę się nią nacieszyć 🙂

dziś była u as położna i stwierdziła że mała jest troche za zółta więc pewnie będą jej niedługo robić jakieś badania krwi, jutro mam zadzwonić do przychodni i się umówić.

Wiki coraz fajiej reaguje a siostre, dziś patrzała na kapiel, była trochę zazdrosna, ale jakos dałyśmy rade 🙂