Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam się 🙂
My nie śpimy od 6:50, Zuzka nas obudziła śmiechem i głośnym gadaniem 😁 Leżała w kołysce i chyba do ściany lub miśków z karuzeli zacieszała 😁
My jedziemy dzisiaj na roczek do Zośki od mojego brata więc raczej nie będzie mnie tu dzisiaj a więc życzę Wam miłej niedzieli pomimo niezaciekawej pogody. 😘 😘 😘

Danusia zawsze z allegro na początku miesiąca przysyłają maila z kwotą do zapłaty i wszystkimi danymi. Więc jak sprzedałaś w lutym to w marcu dostaniesz maila 🙂

• Mamusie
dzien dobry 🙂 Ulcia obudzila sie tylko raz, przed 4, na cyca a pozniej spalismy wszyscy do 8 🙂 wczoraj cos ja meczylo, caly dzien byla marudna, pewnoe cos zjadlam, bo ja tez wysypalo na brzuszku 🤨
Kupilam jej niekapka z TT tego od 4 miesiaca, bo niestety innych w sklepie nie bylo z TT, jak juz to jeszcze takie dla o wiele wiekszych dzieci...no ale pusze przyznac, ze calkiem fajny jest, maly i poreczny, Ula ladnie go trzyma i z niego popija 😉 kupilam tez takie 3 szczoteczki z baby ono - pierwsza do dziasel i dwie do zabkow. ta do dziasel od razu sie malej spodobala i jak jej dziasla nią masowalam, to sie cieszyla 🙂

Danusia Olga slicznie sie pluska, widax, ze sprawia jej to przyjemnosc 🙂 a ten lezaczek tez bardzo fajny!

• Mamusie
Chyba długo nie pociągnę na cycku, bo mnie to wykończy. Młody w nocy szalał. Praktycznie budził się co 30 minut godzinę, a od 2 do 4 stwierdził, że spać w ogóle nie trzeba. W dzień cycek co godzina obowiązkowo, bo jest ryk. Już nie wiem co robić. Niby jak się często przystawia, to powinna laktacja się zwiększyć, a tu nic. Igor wisi na cycu tak często jak wisiał, a nawet częściej 😞 Jutro jak będę na kontroli po tej chorobie, to muszę się dowiedzieć co dalej.

• Mamusie
Danusiu, Olga super w kąpieli wygląda 🙂 ja mam niestety kabinę prysznicową, ale jak tylko Asia będzie siedziała to jest na tyle głęboka że spokojnie będę mogła ją tam kąpać 😁 Narazie musimy się męczyć z wanienką i chlapaniem 🙂
Nacudja odnośnie karmienia, to moja bratowa miała tak samo jak Ty, Jej mała Zuzia ma 3 m-ce i też ciągle wisiała na cycu, okazało się że pierś nie nadążała przybierać odpowiedniej ilości pokarmu dlatego mała ciągle wyła i była głodna. Ja na Twoim miejscu spróbowałbym dać Igorkowi troszkę herbatki żeby zaspokoić odrobinę głód wtedy przerwa między karmieniami się wydłuży mleko się zbierze i jakoś się przestawi, a jak raz się naje to może przeczeka dłużej i następny cycek zdąży przybrać 🙂 w tym czasie Ty wypij herbatkę na laktację, albo bawarkę... ? Nie wiem czy pomoże ale może się uda 🙂
Dziewczyny, ja potrzebuję Waszej pomocy!!! od 3 dni Asia ciągle płacze 😞 myślałam że to brzuszek, dałam jej espumisan, ale nie pomaga 😞 myślę że to jednak zęby, bo gryzaki tak namiętnie gryzie że aż strach... Napiszcie mi proszę jakie są te żele łagodzące na dziąsełka i jak można pomóc maleństwu bo już mnie serce boli 😞 Noce przesypia mi dobrze, ale w dzień jest nieznośna, na rękach płacz, na bujaku płacz i już nie mam siły 😞 dobrze że wczoraj i dziś jest mój M i mi pomaga bo chyba bym nie dała rady... A było tak pięknie, idealne dziecko...

• Mamusie
Hej Mamusie 😘
Jaka błoga cisza u mnie w domu 😁 M poszedł z Małą na spacer i pewnie z 1,5 godzinki ich nie będzie 🙂
Ja ostatnio byłam już tak wyczerpana fizycznie i psychicznie, że mąż dziś sam powiedział, że weźmie Natę na spacer a ja mam coś zrobić dla siebie. Pospać, poczytać książkę, pogapiś się w sufit 😁
Małej wciąż dokuczają dziąsła. Widzę już zarysowane na dziąśle dwie dolne jedynki i białe kreski od góry, ale wciąż nie chcą się przebić. A Mała robi tak kwaśne kupy, że momentami aż mnie mdli 🤢 I używam Bobodenta.
A tak wogóle to trochę się wyprostowało u mnie - lusterko w aucie założone, pieniądze mi M na to pożyczył. Z AC nie będę tego pokrywać, bo mi składka może nawet o 1000 zł wzrosnąć, więc mi się nie opłaca. Pralkę kupiliśmy na raty. Wczoraj przywieźli po południu i jestem z niej bardzo zadowolona.
A jutro jedziemy oglądać samochody, bo M wpadł na pomysł, że może by sprzedał tego smoka, którego ma, a który pali 14 litrów na 100 km i kupi coś innego, bardziej ekonomicznego. Więc szykuje nam się zmiana wozu 😉
Jutro więc nie będę miała za dużo czasu, ale we wtorek lub w środę usiądę i nadrobię zaległości forumowe i na fb 🙂
Buziaki 😘

• Mamusie
Dzieki ajablonka 🙂 Sprobujemy. Juz mnie piersi bola od tego jego ciaglego jedzenia 😞 A moze to jakis kolejny skok? Tylko ile tych skokow? Juz sie zastanawiam czy on nie jest leniwy i malo ssie, bo wie ze jak zacznie plakac to i tak dostanie. Pobowalismy go przetrzymac, ale ryk jest nieznosny i uszy puchna 😉

• Mamusie
Nacudia-swietnie Cie rozumiem- u nas prawie kazda noc tak wyglada i dluzej niz do 4 nie pamietam kiedy spalismy. taz czasem jestem wykonczona i temu tak tu czasem jecze i pomstuje na kaarmienie cycem bo mam serdecznie dosc wsawania co godzine w nocy, a jak sobie ponarzekam to mi lpiej, tylko niepotrzebnie Was mecze za co przepraszam ☺️ 😞

Ajablonka- ja smaruje bobodentem i przynosi jej ulge...

Deira- u nas tez na poczatku byly kreseczki, teraz jestjuz taka wypukla goreczka ale zanim cale wyrosna to pewnie potrwa... u nas tez smierdzace kupy i jest ich wiecej, choc niie wiem co ma kupa do zeba...

• Mamusie
Danusiu jak Asia będzie siedzie to będę ją kąpać bez leżaczka 🙂 posadzę i prysznicem będę polewać 🙂 a akurat mam wysoki brodzik to i nie nachlapie mi za dużo 🙂 Narazie mam wanienkę to jest ok, a kształt tej kabiny jest taki rogowy i ten leżaczek chyba by tam nie paskował 🙂
Z tym cyckiem to macie race, ja na szczęście mam noce przespane, ale jakbym miała tak wstawać to bym się grubo zastanowiła...

• Mamusie
hej dziewczyny 🙂
Ulcia od paru dni budzi sie tylko raz w nocy na cyca, wiec jestem w miare wyspana 🙂
Niestety chyba marcheweczka jej szkodzi, bo caly weekend byla nerwowa, marudna i ja wysypalo na brzuszku i buzi 😮 kurcze szkoda, bo tak sie nia zajadala... no nic, zastapie ja dynia, podobno jest mniej alergizująca...

• Mamusie
u nas po mm wreszcie w miare noc-Olga jak wypila o 20.20 to spala do 4, wreszcie moglam wieczorem sie winka grzanego napic 🙂 niestety cala noc strasznie sie krecila, plakala i stekala przez sen... od rana jest marudna- zrobila juz 3 megawielkie kupy, steka, musze ja pilnowac zeby nie wsadzala rak do buzi bo juz pare razy zwymiotowala, dziaselka ja bola chyba bo preawie wogole nie chce jesc 🤢, w koncu dalam jej paracetamol 🤢i zasnela i to sama 🤪 musialo ja strasznie bolec...ale pod palcem jest juz ostre 🤪 mam nadzieje ze przy kazdym zebie tak nie bedzie...

Ania- Sto latek dla Zuzi 🙂 pewnie ze takie paromiesieczne maluchy sa kumate, mysle, ze bardziej niz nam sie wydaje 🤪

• Mamusie
Dzięki dziewczyny w imieniu Zuzki 😘 😘 😘

Danusia ja słyszałam, że tylko przy pierwszych ząbkach tak jest,że boli.
A z tym bólem brzuszka czasami tak jest, gdy zaczyna się podawać mm albo przy zmianie mm na inne 😞 Trwa to kilka dni, zanim żołądek się przyzwyczai, więc może stąd u Olgi to 😞

wiecie gdzie można poza internetem kupić lalki Lamaze??
Zuzia wczoraj się bawiła tą lalką http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-emilka-lc-27026-gryzak-26361-i2987749190.html i była mega zachwycona 😁 Bratowa też ją dostała w prezencie i nie wie gdzie w sklapach są (tzn. Zośka a nie bratowa 😉 ) I wiecie, że mi się ta laleczka też spodobała 😁