Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ania Ula ma tak z obiadkami czasem - dwa dni je smakuje a na trzeci wypluwa 😮 ale zawsze robie tak, ze odczekam z 30 min i na nowo jej podaje i zawsze cos tam jeszcze zje 🙂
Ulka w koncu po 3 dniach kupe wycisnela, ale musialam jej troche nozkami brzuch pomasowac, bo cisnela a nie moglo wyjsc. Po czym wyszla kulka plastelinki i reszta kupki juz normalna...i tak ma caly czas odkad je sloiczki 😮 moze jak kaszke zacznie w wiekszej ilosci wsuwac to ja bedzie szybciej ruszalo 😉

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Karolka jak nie będzie chciała jutro to zrobię jak piszesz, odczekam chwilkę 🙂
Zuzka odkąd je inne posiłki poza mleczkiem to codziennie ma tak z kupą, że robi właśnie małą twardą kuleczkę wielkości orzeszka laskowego a za ok godzinkę-dwie normalną kupę 🙂
Więc to chyba normalne jeśli obie tak mają 😉 Tylko, że Zuzka codziennie a nie jak Ulcia co kilka dni (czasami tylko, się zdarza, że ma dzień przerwy 😉 )

• Mamusie
Chcialam dzis Uli dac dynie, a ze nie bylo z innej firmy to kupilam z babydream...co za smierdzace gówno 😠 😠 😠 ledwo otworzyla sloik to juz mi zasmierdzialo, ale stwierdzilam, ze moze dzieci inaczej czuje, no wiec podgrzalam i dalam malej - a ona zaczela pluc i sie rzucac, a wzrok miala taki blagalny, zebym jej to zabrala, ze az mi sie jej szkoda zrobilo...od razu to wywalilam! jak mozna takie cos dzieciom dawac 😠 chyba jakas skarge napisze 😜

• Mamusie
Karolka, napisz koniecznie skargę! Mi się zawsze wydawało, że takie skargi od razu trafiają do kosza na śmieci ale mój mąż, który ma duszę społecznika i potrzebę walczenia o lepszy świat 😉 , czasem pisze różne skargi i o dziwo prawie zawsze mu odpowiadają i zwykle z pozytywnym rezultatem. Przez kilka lat codziennie od początku wiosny do końca jesieni mieliśmy pobudkę o 4-5 rano bo panowie przychodzili sprzątać park (odkurzali trawniki, ścinali drzewka, kosili kosiarkami). Igor próbował z nimi negocjować żeby zaczynali koło 8.00 - bez skutku. W końcu się wkurzył, napisał pismo do biura zieleni miejskiej i grzecznie mu odpisali, że mają obowiązek do 8 rano posprzątać park ale 1.) postarają się zaczynać od rzeczy cichych a głośne przekładać na później 2.) będą zaczynać od miejsc w parku najbardziej oddalonych od domów. Aż przecierałam oczy ze zdumienia. Efekt: od 2 lat nikt nas rano nie budzi 🙂 A to tylko 1 z przykłądów,bo podobnych rzeczy wywalczył więcej 🙂

• Mamusie
Gofer- u nas w osrodku tez sa psychicznie chorzy glownie schizofrenie bo pracuje w ŚDSie, pieniadze potwierdzam snieszne mimo iz skonczylam renomowana uczelnie i mam dwa kierunki studiow, no ale robie to co lubie, o pieniadze specjalnie nie musze sie przejmowac bo na szczescie maz pracuje w bardziej dochodowej branzy i na rodzine nie musimy liczyc, no ale jest to frustrujace bo odczuwa sie niesprawiedliwosc ze tyle czlowiek sie nameczyl w tych szkolach a placa jak by sie bylo po zawodowce... no ale kto powiedzial ze jest na swiecie sprawiedliwosc hehe 🙂

Karolka ja wlasnie byslalam czy z tej firmy beda dobre produkty, na szczescie jeszcze nic nie kupilam z tej rossmannowskiej firmy

• Mamusie
Danusia teraz po zawodowce ludzie czesto o wiele wiecej zarabiaja niz po studiach... ja osobiscie bardzo zaluje, ze meczylam sie na renomowanej uczelni, bo brzydko mowiac gowno z tego mam 🤨 trzeba bylo mi isc do szkoly zawodowej, wyuczyc sie jakiegos sensownego zawodu, porobic jakies dodatkowe policealne kursy i teraz na pewno mialabym lepiej niz po mgr...

Ja kupilam tylko ta dynie z babydream, ale do teraz nie moge sie nadziwic jak mozna takie cos dziecku podawac...na forach czytalam, ze ogolnie jedzonka z tej firmy sa bardzo smaczne, moze tylko ta dynia taka dziwna 😮 mam z hippa obiadek dynia z ziemniaczkiem, ciekawe czy tez bedzie takie niedobre...

• Mamusie
Karolka może faktycznie ta dynia jest taka nieszczęsna... Ciekawe jak z innych firm... Ja Asi podam bliżej 5 m-ca dynię a narazie będą podstawowe warzywka 🙂 ziemniak, marchewka 🙂 Dziś dałam Asi jabłuszko nie ze słoiczka 🙂 ugotowałam je przetarłam na tarce i zjadła 🙂 trochę się krzywiła bo to inna konsystencja ale fajne minki robiła hehe Musiałam jednak dodać troszkę wody bo mało soczyste wyszło 🙂 i po takim daniu od razu mega kupka poszła 🤪 że nawet pomarańczowy pampers nie wytrzymała hehe 😜
Odnośnie pracy, ja nie mam bardzo ambitnej ale robię to co lubię i nawet w kierunku studiów 🙂 a mianowicie administracja 🙂 Lubię papierki i dokumenty 😁 tylko nie wiem jak ogarnę wszystko po mojej nieobecności, bo mam bzika na punkcie układania i wszystko musi być posegregowane po mojemu hehe

• Mamusie
tez sie wlasnie zastanawiam czy nie podac takiego przetartego 🙂 Ajablonka chcialam dac dynie, bo podobno jest dobrym zamiennikiem marchewki i nie uczula tak jak ona. No ale tak walila, ze na pewno juz nie kupie... 😁 😁
Ja za to nie pracuje w zawodzie, bo skonczylam translatoryke na fil. germańskiej, a pracuje u rzeczoznawcow majatkowych i nie mam nic wspolnego z jezykiem niemieckim...no ale co zrobic...

• Mamusie
haha to chyba nikt w swoim zawodzie nie pracuje 😜 Ja to w ogóle papiery składałam na ŚAM ale kilka dni przed egzaminami stwierdziłam, że z chemii jestem noga i nie poszłam na egzamin tylko złożyłam papiery na inną uczelnię i na inny kierunek. Robiłam 2 jednocześnie: kosmetologię i edukację zdrowotną z rehabilitacją a pracuję od samego początku w bankach :P Więc ni huhu nie jest to powiązane ze studiami 😉 Ale ponad 90% moich znajomych skończyło jedno a pracuje gdzie indziej 🙂

My jutro mamy szczepienie 😞 na szczęście ostatnie i kolejne takie 3 ukłucia będą dopiero za rok 😁

• Mamusie
Witam,
Zuzia dzisiaj zrobiła pobudkę o 4:40 🤪 myślałam, że zwariuję jak na zegarek spojrzałam... Ale po chwili zaczęła marudzić i straszne pierdy Jej szły a nogami trzepała jak szalona więc to przez brzuszek. Potrzymałam Ją troszkę na rękach, pomasowałam brzuszek, wypierdziała się i zasnęła 🙂 Ale przez to wierzganie nóżkami zrobiła dziurę w pajacyku 😁 Ja patrzę co Ona ma na nóżce a tam paluch dynda hehe 😜 Słodko to wyglądało 😉 Później Wam wstawię fotkę bo nie omieszkałam tego nie sfotografować 😜

• Mamusie
hej 🙂
Ania czekam na foto 🙂
Moja sie nie wierci, dzis znow ladnie spala cala noc, ale o 6 juz spiewala zadowolona i nas pobudzila 😁 no wiec ja jestem nieprzytomna i wlasnie pije kawe, a ona sobie smacznie spi 😁 😁
Jutro ide z nia do zlobka od 9 do 12 zobaczyc jak wygladaja tam codzienne zajecia 😉

• Mamusie
Witam,
wracamy dziś do domu. I cieszę się i boję 😉 Jak sami damy sobie radę z małym terrorystą 😉
Fajnie się czyta o tym Waszym wprowadzaniu nowych produktów 🙂 Aż się nie mogę doczekać jak będzie u nas 🙂 Ale będzie mi łatwiej o Wasze doświadczenia 🙂
Danusia Igorek wierci się w nocy. Teraz jak razem spaliśmy udało mi się to zaobserwować. Ile razy było już tak, że myślałam że się obudzi a on tylko tak się kręcił 🙂 A jak się śmieje przez sen 😁
Ja pracuję w zawodzie. Skończyłam ubezpieczenia i w tej branży pracuję. Także mogę powiedzieć, że mi się udało i 5 lat studiów nie poszło na marne 🙂

• Mamusie
Karolka niestety też wymiękłam u rodziców 😞 Co prawda moja mamuśka nie piekła, bo też na diecie, ale córci ciasteczka kupowała. No i głupio było nie spróbować 😜 W domu wracam do mojego mocnego postanowienia - tam nie kupowałam, to nie było jak zgrzeszyć 😁