Skocz do zawartości

asymetria i napięcie mięśniowe | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałam się Was zapytać.. czy wasze dzieci przesypiają noce? bo mój od jakiegoś ponad miesiąca nie 😞 a już tak ładnie spał..
Kurde a co do ćwiczeń to w ogóle nie widzę efektó..kiedyś widziałam a teraz niestety nie.. Nie wiem dlaczego.. w ogóle nadal nie wspiera sięna rękach i nie unosi klatki piersiowej, a już dawno powinien to robić.. nie wiem 😞 😞 powoli się tym wszystkim zaczynam dołować..

• Odpowiedzi 644
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no to miejmy nadzieję, że Marysia przejdzie szczepienie dobrze, bezobjawowo 😁
my też przeszliśmy w sumie bezobjawowo..tylko popsuło am się spanie 😜 no i troszkę sobie marudził, ale on zawsze marudzi 😁

• Mamusie
tosz to szook 🤪
tam jest chyba jakieś 50 stopni 😠 😮 😮
Tuska ( a mozna wiedzieć imię ?:woohoo 🙂 wiesz co, przyjeżdżam na rehabilitacje ide do rejestracji, mowie ze jestem na 11 do psychologa dziecięcego zapisana, potem na rehabilitacje a potem neurolog, a koleś mi mowi ze pani psycholog nie ma bo ma urlop, a ja, jaka to jak sie zapisywałam u niej, okazało sie ze popierniczy piątki 🥴 zaraz sobie o tobie pomyślałam 😉
na szczęście rehabilitantka miala wolne i nas wziela w obroty 😁 tzn. Liwke 😁
co do nocek, to ja mogę napisać elaborat o Liwki budzeniu sie, potrafi wstać co godzine, wiecej niz 3h ciagiem nie przespi i tak jest od urodzenia 😞 😞
A kiedy Alanek przewrócił sie pierwszy raz z pleckow na brzuszek??
O Marysie nie pytam bo jeszcze za mała 😁 😉

Aisak ja mam na imię Asia 🙂
dokładnie 19lipca, bo filmik mamy nagrany 🙂 miał 4miesiące i 1tydzień 🙂
dzisiaj byliśmy na rehabilitacji i miałam się umówić nas na kontrolę do lekarki tam z ośrodka rehab., ale nasza rehabilitantka powiedziała, że jest dzisiaj, no i zaraz po rehabilitacji mieliśmy wizytę 🙂 Lekarka powiedziała po zbadaniu małego, że bardzo się dobrze rozwija i robi wszystko na te swoje 5,5miesiąca..a nawet niektóre rzeczy robi wcześniej niż powinien 🙂
Powiedziała, że jedynie mamy obniżone napięcie mięśniowe(słabe mięśnie brzuszka) .. no i to mamy ćwiczyć jeszcze 2miesiące pod kontrolą naszej rehabilitantki. A jeśli chodzi o asymetrię to nie widać jej patrząc na niego...tylko wiadomo, że ją ma tylko po tym, że obraca się na brzuszek tylko w prawą stronę czy na boczek, a w drugą stronę nie umie.. mamy go mało sadzać..raczej ma leżeć, no i 100razy dziennie kłaść na brzuszek 😜 😜
za 2miesiące do kontroli i raczej wtedy skończymy rehabilitację 🙂

• Mamusie
To miło mi Asiu tu Kasia 😁 😁
no to Alan o czasie zaczął sie przewracać na brzusio, a nawet wcześniej 🙂, mi rehabilitantka powiedziała ze Liwka powinna przewracać sie ok.5-6miesiaca a tu niespodzianka, Liwka zrobiła swój pierwszy obrót 23 sierpnia, miała 4 miesiąca i 2 tygodnie to podobnie jak Alanek 😉
Widzisz Asiu a tak się martwiłaś, bardzo się cieszę, Alanek siły chłop 😁
A zajada juz swoje nóżki??? Bo Liwka to namiętnie je pcha do buzi 😁
2 miesiące i koniec 🤪 ,fajnie mam nadziej ze z Liwką tez tak dobrze pójdzie
Madziu a jak tam Marysia??? 😉

na pewno dobrze pójdzie 🙂
my stópek do buźki jeszcze nie wkładamy,alee jest bliziuteńko 🙂 nam powiedziano, że to ręka-noga-buzia to tak dziecko ok.7 m-ca robi... no ale jak widać po Liwce mogą wcześniej 🙂))

• Mamusie
My dziś u rehabilitantki byłyśmy, poćwiczyłyśmy i jest dobrze 🙂
Marysia zaczęła się obracać z plecków na boki 😁 i strasznie pcha łapki do buzi, ale już nie tak nieświadomie, teraz wyciąga język, liże każdy paluszek osobno hihi albo ciągnie się za nos i uszy 🙂 Słodko kombinuje 😜

no to świetnie Madziu 🙂
rozwijają się te nasze dzieciaczki..
no a my w ogóle teraz mamy ćwiczenie na boku..strasznie Alan płacze, no ale trzeba to przeżyć.. 😞 ja później popłakuje jak on zaśnie jak bardzo płakał podczas ćwiczenia..

dzień dobry dziewczyny:*
nam strasznie ciężko ćwiczyć na boku, bo wszystko u nas niskie jest..jedynie komoda, na której stoi akwarium i blat w kuchni..a przecież nie będę z dzieckiem na bacie ćwiczyć..no a na ławie czy a kanapie muszę na klęczkach i w ten sposób plecy mi siadają.. no a poza tym niewygodnie strasznie.

no najlepiej by było... my mamy taką dużą pufę.. takie coś jak podnóżek w sumie.. i A. dzisiaj wpadł na pomysł, że będzie mi to na kanapę wkładał i będzie w sam raz.. a mały już dziś się na lewy boczek obrócił 😁 no i mało brakowało, a przewróciłby się na brzusio 😁

• Mamusie
no powiem wam że ten stół do rehabilitacji to marzenie 😁 😁 😁
wygodnie, człowiek nie musiałby sie schylać, nachylać, klęczeć 😉
ale jakos dajemy radę 😉
Dziewczyny ile wasze dzieciaki śpią w dzien, bo Liwka to dziś spałą dwa razy po 30 min, obudzi sie z płaczem, widać ze dalej zmęczona, ale juz jej sie nie da uśpić, cały dzień zmierzła, ani spać, ani bawić sie, ani ćwiczyć 😞ja wysiadam 🥴

mój synuś jest dzielny..nic, a nic go nie ruszyło wkłucie 🙂 jedynie jak do wózka odkładałam to było tylko "yhy, yhy" i koniec. Mamusia dumna z synka 🙂 a nawet nie zauważyłam jak zasnął.. później byliśmy u cioci na kawce, zakupy i malutki spacer.. a mały uśmiech od ucha do ucha cały czas 😁 teraz się bawi 🙂