Skocz do zawartości

CESARKA | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 137
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

najpierw lekarz zrobil usg ,,a poniewaz ten skrzep byl latwy do usuniecia, wiec usunal mi palcami 🙂
a bol tez mialam az pod pepek
w ogole ledwo ruszalam sie tak bolalo

a bol po cc przy obojczykach to normalka,,,,zdaje sie po kazdej operacji jamy brzusznej odczuwa sie w tych miejscach bol.mnie przed CC uprzedzono ze i tam bedzie bolec 🙂

• 2 miesiące później...
  • Mamusie
Hej. Miałam cc 7 lutego od jakiegoś tyg. dostaje bóli po prawej stronie w okolicach szwu. Nie moge na prawej stronie lezec bo mam wrażenie że mi wnetrzności rozrywa w tamtej okolicy - jak długo chodze to tez to odczuwam np przy wstawaniu z krzesła.
Miała któraś z Was cos takiego?
Ja za tydzień mam wizyte kontrola u ginekologa i powiedźcie mi jak taka wizyta bedzie wygladac? Będzie mnie badał? Przecież ze mnie jeszcze wszystko się oczyszcza....

• Mamusie
mnie naciskał na bliznę i pytał czy coś pobolewa itp. ale może się przedźwigałaś ,że cię boli w jednym miejscu? wiesz to jest wszystko świeże i musi się dokładnie zagoić i trzeba trochę czasu na to.
Aleksandra musisz po prostu uważać i nie nosić nic ciężkiego ani nie podnosić czegoś z ziemi z tak zwanego skłonu .

• 2 tygodnie później...
  • Mamusie
Byłam u ginekologa i po zrobieniu usg stwierdził że od przeźwigania zbiera mi sie woda. iesnie ocieraja o szew... co prawda mój mąz był w delegacji i rzeczywiscie wszystko sama robiłam...
Dostałam maść (Lioton 1000) i teraz juz spie normalnie schylam itp 🙂 mam tylko problem ze spacerami (jak sa powyżej pół godziny to mnie brzuch zów boli ale smarowanko maścią i wieczorem jest juz ok 🙂
W razie czego mozna mnie znaleźć a lutówkach 2012 🙂

• 2 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
  • Mamusie
Hej ja tez dołączam sie do poródów przez cc.
A wieć u mnie to było tak w środę pojechałam o 21 do szpitala ze skórczami co 1 min ale nie mocnymi, no ale na ktg wyszły do 90 wiec mnie zostawili, przez noc skórcze były juz co 5 min, rano mnie zbadano rozwarcie na 2 palce wiec lekarz mówi kroplówka by szebciej poszło, ból był straszny bóle miałam z krzyza cc przy tych bólach co miałam to pikus. O 13 przyszedł lekarz mnie zbadac wkłada palce mówi rozwarcie na 4 wyciąga a tu chlusneły zielone woy na niego wiec juz nie czekali od razu na cc mnie wzieli, anesozjolog sie wkuwał 3 razy bo nie mógl bo ja bóle jeszcze miałam, o 13:30 był już Maly na świecie dostał 9 pkt, sama cc przeszłam dobrze na sali zartowałam jeszcze z lekarzami, po cc tez bnie było najgorzej szybko doszłam do siebie po tygodniu załozyłam juz pas a po 2 smigałam jak gdyby nic. Poród wspominam dobrze moze ze wzgledu na szybka reakcje lekarzy po zobaczeniu zielonych wód 🙂