Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
nusia27 z zachdoniego Londynu kolo Heathrow.
MonisiaD Olus ma sie swietnie dzis w nocy cos marudzil ale teraz smacznie spi 🙂
widze ze takie same problemy z lekarzem masz jak ja nic tylko wystrzelac 😠 😠
ja mam czasami wrazenie ze jak oni widza ze my jestesmy z Polski to glupie jakies jestesmy i niedorozwiniete 😠 ja teraz czekam na wizyte u laryngologa odnosnie tej mojej torbieli na szyi. wiem napewno ze bede miala operacje ale po tych Twoich przebojach z lekarzami zastanawiam sie czy czasami sie nie wycofac...
mia7 dziekuje bardzo 🙂 synek nam sie udal musze przyznac 😜 😜

• Mamusie
No i u GP dalej nic nie zalatwilam 😞 Tylko sie poplakalam i tyle.Pani dr uznala,ze niestety w moim przypadku tak juz musi byc i nie wydaje jej sie,zeby moj stan sie pogorszyl.Generalnie kazala mi sie przyzwyczaic do tego i nie panikowac,nie nosic Julii,a jak juz bede upadac,to mam spadac na kolana!Latwo powiedziec nie panikuj,jak sie nie leci na ziemie z dzieckiem w reku 😞 😞Mam czekac na zastrzyk i fizykoterapie.Niestety wg niej na fizykoterapie bede wieki czekala,wiec kazala mi cwiczyc joge,pilates albo basen.ehhh dzis poszukam jakis zajec...Mowie wam,wysiadam.Deprecha mnie dopada.Czuje sie totalnie beznadziejna i nie przydatna 😞
Kaska,szkoda,ze ci sie znudzilysmy.Ja nie moge tego o dziewczynach powiedziec.W recz przeciwnie,bardzo jestem z nimi zwiazana i wiem,ze zawsze moge liczyc na wsparcie i pomoc,nie tylko w slowie 🙂 🙂
Nusia znalazlam ostatnio ashton powder,wiec jesli teraz ty potrzebujesz,to moge ci podeslac 😁
Sylwiu ja tez nie wiedzialam,ze mam linka na poczcie 😁 Zaraz kukne filmik

Hejka ale sie ciesze forum w koncu nam odzylo 🙂 !!!!!
Ninka witaj kochana i pisz nam jak najwiecej o maluszku i o sobie 🙂 fajnie,ze sie odezwalas w koncu!
Sylwucha ja teraz mam ubezpieczenie z Michalem i sobie jezdze tak czy siak do sklepu czy cos zawsze niestety z nim ,a toto wiecznie narzeka to zle tak nie dobrze, ja go chyba zastrzele bo mi nie pomaga, poki co z egzaminem kolejnym musze zaczekac az sie z kaska odbijemy po wyjezdzie i poza tym musze sie oswoic z paskiem bo to kobyla w porownaniu z tamtym autem i nie wiem czy na nim nie zdawac bo jak juz go wyczuje ,a przeciez bede nim jezdzic ......zobaczymy mam czas chyba do grudnia kiedy to mija mi teoria zdana sprzed wiekow.....
Monia trzymaj sie dzielnie! mam nadzieje, bo pomyslalam cos zlego jak napisalas ,ze tracisz czucie.....zeby to nie bylo stwardnienie, bo podobno po ciazy "ozywa" czesto, jedna dziewuszka z lipcowek ma....przepraszam ,ze to pisze bo to nie jest pocieszajace ale wez to pod uwage...
Sylwia nie wierzylam na poczatku,ze to Milan hehehhee myslalam,ze jakas panienke wyrwalas dla niego kolezake hehehe ale fajnie mu w kucyku 😁 i on taki pysio podobny do Ciebie !
Ja juz powoli kupuje pierdulki do tortu urodzinowego dla malej 😁 a tu jeszcze tyle czasu 😁 ale ma byc piekny i przede wszystkim zjadliwy heheh 😁
Nusia pokaz Marylke dlugo jej nie widzialam...
A Zuzi wloski pojasnialy i od slonca i po mamusi ma jasne.....chociaz bog to jeden wie jakie ja mam teraz skoro tyle lat farbuje... 😜 moze mam rude 😁 ale by bylo heheh wogole to mam grzywke od jakiegos tygodnia 😜 i lubie oba swoje profile bo bez niej nie lubie prawego 😜
A gdzie sie nasza Malgorzata podziewa? moj film z nia sie urwal jak pisala,ze ma nowa prace wiec moze to jest powod....
aaaaa i bylam dzis z mala u lekarza ...bo jej cipka zaczela wygladac niefajnie, ma infekcje i z dnia na dzien to coraz gorzej wygladalo i dostalam masc i na plesniawki tez masc kurde co sie z nia dzieje......po tej Polsce wszystko naraz. i cipka ja piecze, nie moge jej prawie dotykac jak wycieram to delikatnie bo boli i prawie nie siedzi tylko na kolankach i na czterech albo wstaje. To takie czerwone jak odparzenie i na tym wysypka ale na zewnatrz i miejscowo. ehhh ona mnie kiedys zabije jak przeczyta co mama wypisuje o jej ontymnych miejcach 😜
A tak poza tym na spacerku bylysmy juz dlugim, i pojezdzilam tez dzis. I 18 ide do zembologa ,musi mi zeba spilowac bo mam za duze wypelnienie i cisnienie uderza po % i boli. Tzn,za ciezka plomba. ale jaja ,nie 😁 sie rozpisalam.....

Monia ja dzisiaj znalazlam 2 opakowania Ashton i pomyslalam sobie zeby Cie zapytac czy chcesz 😜
Maja Maryla jak miala takie odparzenie to posmarowalam Clotrimazolum tym samym co smaruje pipuche jak mnie cos swedzi. w Polsce lekarze przepisuja ja dziecia

• Mamusie
MajaCh napisał(a):
Monia a gdzie znalazlas ashton powder? u nas nadal ni ma

Z tej strony zamowilam.Z wysylka dalam niecale 2f za 2 opakowania,bo tylko tyle mozna kupic.
https://www.expresschemist.co.uk/ashton-and-parsons-infants-powders-20.html
Nusia dziekuje za pamiec,ale w zeszlym tygodniu zamowilam.Mam ci to od ciebie odeslac?
Kaska sorki,nie zlapalam dowcipu
Maja buziaki dla Zuzi.Sprobuj jej rumiankiem to przemywac.Bidulka,ciagle cos ostatnio jest z tymi dzieciaczkami.
U nas dzis pol dnia kolezanka z corka byly i Jula sie znowu wybawila 😁 Dobra lece core usypiac i tez sie klade.Dobranoc

a i Maja nie uzywalam chusteczek mokrych jak ma wysypke tylko wode ewentualnie wode z szarym mydlem 🙂
Monia nie musisz mi odsylac bo Maryla i tak ich nie moze, bo sa na bazie laktozy 😉

• Mamusie
To jeszcze raz dziekuje.Jula tez ma nietolerancje laktozy ale to na szczescie rozwolnienia nie powoduje,qni bolu brzuszka..wrecz je lagodzi:-) Piotrek Julie po kapaniu ubieral,wolam do niego,ze mamy gola,to tak wystarowal,ze prawie w drzwi sie nie zmiescil haha.Maja nawet mnie nie strasz.Ale.stwardnienie to nie jest,bo przeciez rezonans by to wykryl.Wlasnie odkrylam ze mam prawe kolano zdarte do krwi po porannym upadku.Cora zasnela,lece sie myc i spac,bo to byl dlugi i ciezki dzien a i nocka pewnie.znowu bedzie zarwana.Dobranoc babeczki,kolorowych

ehhh to ja chyba tez zamowie ten ashton bo Zuza zaczyna byc marudna coraz bardziej z kazdym kolejnym zabkiem a wiem,ze ja to boli biedna....
Nusia a pipke jej najpierw chusteczka wycieram jak kupka jest a pozniej pieluszki tetrowe mocze w cieplej wodzie i jeszcze raz dokladnie przemywam......a clotrimazolum nie mam ale chyba na ebayu byl? napewno tez zamowie bo i mi sie przyda w roznych okolicznosciach.
Kurwa ten mecz to porazka, Ruskie maja motorki w dupie 😁
ide i ja sie kapac zaraz.

a wiecie co,bede jednej Pani diabetyczce gotowac obiady 😉 taka babcia dobra Zuzia ciagle od niej cos dostaje. A angole gotuja wiecie jak wiec sie tym zajme ,zeby dluzej zyla 😉

Maja tylko chusteczki moga ja podrazniac albo piec. Maryle na bank pieklo bo az sie wzdrygala jak chusteczki uzywalam.
A clotrimazolum mozna z ebaya albo polskiej apteki. w angielskich chyba tez jest masc

• Mamusie
Doberek.Maja Nusia ma racje.Jak mialam reke rozcieta i wycieralam Julii pupe chusteczkami,to mnie szczypalo,jakbym w alkohol wsadzila!Czy wy tez to slonce za oknem widzicie????Ja tu do was pisze,a cora mi palce w kawie maca i oblizuje hahaha 😁
Co do meczu,to 1 polowe prasowalam,a Jula z tata kibicowala,a 2 ona juz spala,a ja w wannie plecki odmaczalam.
Maja gdzie moj tort na urodziny?W sobote jest impreza,wiec czekam 😮 😮 😮

o jooo 😁 zrobie Ci jak do was przyjedziemy 😁
wiecie co plesniawki po jednej nocy zeszly! ale dalej mam uzywac masci,zeby napewno nie wrocily to jak antybiotyk , pipke ma nadal czerwona ale przynajmniej sie juz nie rozprzestrzenia...
my dzis od rana w ogrodku ,az Zuzia kolka w chodziku pogubila! i kwiatki urywa, pranie mi sciaga z suszarki, ja wieszam ona sciaga heheh, bo jak zobaczylam slonce od raz pranie wstawilam 😁 nie cierpie jak kisnie w domu........fuj.
Teraz obiad gotuje w miedzyczasie podlogi pomylam i siebie ogarnelam. Cos sie chmurzy teraz ale licze,ze deszcz dzis odpusci. W prognozie nie ma na dzis.. 🤨 😜
Pije druga kawke ,a i zamowilam wczoraj clotrimazolum z ebaya,a ashton powder mozna tez znalezc 20 sasetek za 6f wysylka free. wiec powoli chyba zaczyna byc dostepny. Moje kochane zuo spi.A wiecie jak mewy nasladuje jak je slyszy 😁 Jeszcze mnie czeka sprzatanie lazienki ale to chyba jak bedzie nastepna drzemka bo teraz mi sie w polowie obudzi i klapa bo Michala nie ma,a ona przylepa kolo nogi chodzi ,a jak znikne to panika....chyba ,ze zostawie jej laptopa na widoku to nawet i brak mamy nie przeszkadza 🤪

bry 🙂
az chce sie zyc 🤪
my rano na grupe sie wybralysmy z kolezanka i Asia i dupka blada bo mieli ograniczenie do 20 rodzin i sie wejsc nie udalo. tzn Asia ostatnia weszla 😜 😉 wiec poszlysmy z kolezanka na plac zabaw dla dzieci i sie wyszalaly na dworze porzadnie w koncu 😜 😁 teraz drzema a po drzemie dalej na dwor korzystac ze slonca zeby sie nie obrazilo znowu i sobie nie poszlo

• Mamusie
dzien dobry w ten sloneczny dzien 🙂
nareszcie slonce az lepiej sie wstawalo dzis rano 🙂 pranie juz tez mam wywieszone na ogordzie 🙂
Olek cos mi ostatnio za duzo wymiotuje...dzis o 4 jak go Robert karmil to jak go wzial zeby odbeknal to poszedl takie bełt ze az mnie obudzil. ostatnio wogole cos marudny, ale znalazlam na niego sposob wlaczam mu CBeebies i sobie oglada 🙂 teraz spi maly Klusek. troche ciszy i spokoju wiec moge wejsc i troche popisac 🙂
Monia dziekuje za wyjasnienie sprawy z paszportem jutro sie za to zabiore 🙂
a w piatek wracam na silownie tylko nie wiem jak to wytrzyma moj krzyz i kolana ;/
no ale coz trzeba zgubic zbedne kilogramy. cycki tez moglyby mi spac bo juz nosze rozmiar 38E
i wszystkie staniki jak i bikini za male...
ide powkladac zdjecia do albumu bo przyszly mi dzis ponad 200 samego Olka 😁
i butelki trzeba wyparzyc i tak sie zastanawiam czy z nim nie wyjsc na spacer ale sie jakos zachmurzylo teraz nieladnie...

😁 no ja ogrodek ogarnelam z mala razem 😁 a u mie kolejne zmartwienie malenkie mala ma wysypke jakas na brzuszku ale wiemod czego...kapuste mloda robilam z koperkiem i dalam jej dwie lyzeczki zjesc. i pieeerrdzi ,ze szok heh .Dalam jej wapno, kupilam w Polsce w plynie. Zobaczymy pojutrze moze juz zejdzie.
Ja jutro ide do job centre bom sie zarejestrowala w koncu.