Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hey babeczki.Ja dopiero niedawno weszlam do domu i zdarzylam sie wykapac 😁 I teraz winko przed tv ogladam.Kurde,doba mi za krotka.Rano bylam z Julia na playgrupie,to sie dziewczyna wyszlala.Wrocilam do domu w zasadzie posprzatac i zrobic 3 obiady(dla kazdego inny 😁 ) a potem poszlam na basen.Ale dalam sobie dzis wycisk.Najpierw zaliczylam 15min w saunie,potem 10 dlugosci basenu(liczac w obie strony jako raz),a na koniec godzine aerobiku w wodzie bez gruntu 😁 Kurde,nawet pompki dzis robilismy hehe.Posiedze jeszcze troche i do spania,bo jutro rano pobudka i znowu wypad z domu 😁 😁 Zycze wszystkim milego wieczoru i kolorowych snow 😁
Nusia rozwalilas mnie tym linkiem hehe 😁

• Mamusie
a my dzis bylismy w POSKu zlozyc wniosek o paszport dla Olka i 7 sierpnia do odbioru 🙂
na angielski paszport wypelnilam wniosek i dalam koledze zeby wypelnil.
mialam 3 formularze i oczywiscie przy wypisywaniu zrobilam blad i zaczelam wypelniac drugi pozniej je razem odlozylam i zamiast tego dobrze wypelnionego dalam mu ten zle.... i znowu musze mu dac zeby chlopina wypisal 🙂 tym razem sprawdze dwukrotnie czy napewno to to dobrze wypisany wniosek mu daje :P
KLusek sie dzis opalil i ma czerwone policzki mimo iz probowalam go od slonca oslonic nic to nie dalo...
ja jutro na 7 rano na silownie i jak bedzie pogoda to na dwor z Olkiem 🙂

• Mamusie
Pierwsza.witam sie po fatalnej nocy...dobrze,ze wczoraj sie wczesniej polozylam,bo nic bym nie pospala.Julii ida na raz 3 zeby wiec jest ciekawie.dzis znowu miala wysoka temperature w nocy,a jak jej w koncu ja zbilam,to ozyla i bawic sie chciala,a pol godz temu wstala z placzem,wzielam ja do siebie,ona zasnela dalej,a ja leze obok,zeby jej nie budzic.ciekawe co tam u Sylwi,bo sie nie odzywa

Hej hej u nas tez coraz ciekawiej hehe, Monia wspolczuje jeczydupstwa Julii ,Zuza jeczy ale to pikus przy Twojej malej. Wogole to Zuzi sie buzia nie zamyka, CIAGLE cos podjada!!! ale pamietam Nusia jak mowilas,ze Marylka tak robi hehe Zuzia wczoraj wyjadla wszystkie biszkopty jakie ciotka wylozyla na stol ,bo bylismy u znajomej.Jak widzi jedzenie to nie odejdzie juz od stolu, zabawki nie sa juz zacheta, jedzenie jest! Ale ne wyglada jak pulpet, moze to to,ze ciagle podjada ale sie nie zazera nie wiadomo jak.Nie wiem wyjdzie w praniu bo teraz ma apetyt wiekszy niz ja 🤪
Ja kawka 🙂
Ninatrn tak jak Monia mowi,jak jest cieplo to na wszelki wypadek posmaruj lekko buziaka malego.
A ja mialam wiewiorke w ogrodku i czytalam ksiazke,a ona obeszla po calym ogrodzeniu zeby wejsc na drzewo i przycupnac NADEMNA ! zestresowala mnie troche juz mialam wizje jak sie wgryza mi w szyje hehehehee ale przeszla nade mna po galezi i poszla sobie skad przyszla. Maly dran 😜
Tak poza tym to bylam wczoraj na podpisie pierwszy raz w Job Centre i od raz mi prace proponuja wLidlu ale od 6-12 niestety Michal tez pracuje na full time i nie da rady sie pozamieniac. I nie pisalam wczesniej , dostalam pismo,ze za malo NIN mi odciagali i kasy nie beda mi dawac. Ale juz sprostowalam napisalam szybko Appeal i wyslalam kopie p60 z 2 ostatnich lat i jest ok. juz babka sprawdzila w systemie od raz przy mnie i jednak beda mi placic. Ciagle sobie uswiadamim,ze nie ma co sie wkurzac az tak jak cos sie nie udaje bo i tak jest lepiej niz w Pl. Ale jak czlowiek placi podatki i pracuje uczciwie to i oczekuje tego co sie w takim przypadku nalezy, A balagan maja w tych panstwowych instytucjach..same wiecie. No ale juz dobrze ,jeszcze mi podrzucono pomysl zeby Michal o working tax zlozyl. Zobaczymy teraz poki co czekam na nowa forme do child taxu bo mieli informacje,ze on sam sklada i tylko swoje dane podawal, a teraz jako couple. bo ja tez zarabialam wtedy ehhh no ale juz sie odkreca. Serce mi stanie niedlugo ja nie umiem oszukiwac,a to tak wyglada jakbym ukryla swoje zarobki, a to ich przeoczenie bo w pierwszym formularzu je podalismy i nawet Zuzi imie jest jako Susanna a ona jest Suzanna. 😠

• Mamusie
hej dziewczyny sory ze nic sie nie odzywam ale ostatnio nie mam na nic czasu, za miesiac wracam do pracy a dodatkowo otwieram z kolezanka kawiarnie w mojej okolicy dla mam z dziecmi i starsznie duzo mi to zajmuje czasu, pozdrawiam wszystkich 🙂

maly rosnie i zaczal wstawac

• Mamusie
Iza-tez mialam taki pomysl na kawiarnie zeby mamuski sie mogly spotykac, razem z mala bawialnia dla dzieci i ogrodkiem z hustawka i zjezdzalnia dla maluchow. Duzo zezwolenien itp potrzeba zeby cos takiego otworzyc? Nie boj sie nie zrobie konkurencji bo ja chcialam na zachodzie Polski ;-)))

A Mikolaj to zaraz pojdzie jak juz wstaje

I Iza sie odezwala 🙂 No teraz to juz z gorki i przeswietny pomysl z ta kawiarnia!!!! Sama bym uczeszczala i to codziennie najchetniej! Kurde az zazdroszcze ☺️ 😁
Monia trzymaj sie mocno!
My dzis bylysmy na placu zabaw z kolezanka i corcia jej, pozniej dziewczyny sie bawily na trawie, Zuzia zjadla kilka truskawek po czym zrobila zielona zapestkowana kupe - czyli jeszcze nie czas. Ja mam niewyspanie w glowie. Michal ja zabral poprzymierzac do rowerkow. Zycze mu powodzenia to jest terrorystka! wczoraj mi klotnie w Asdzie urzadzila taka....bo jej karty platniczej nie dalam 😮 Jedza mala 😜 po mamie 😜
A co nowego.Znow mam na pienku z mezem o pierdoly.

Monia ty to masz z tym spaniem...
u nas swieto, bo tata z pracy wczesniej przyszedl. oczywiscie Maryli cale zmeczenie przeszlo i szaleja 😁
i pierwszy zdrapany nosek i obite czolko zaliczyla na chodniku 🤢

Sylwia wlasnie widze,ze wiecej czasu na FB spedzasz 😜 to jak Goska 😜
A ja sie wzielam za gore i sypialnie pprzebralam cala prawie jeszcze firanki musze zmienic ogolnie jest tam zaduch okno wiecznie otwarte ale nie ma jakiegos przewiewu ,a mnie kurrrr ......a trafia jak wchodze i czuje ten "dziwny" zapach.

Biedna Marylka,ale powiem Ci Nusia ,ze i tak dlugo obeszla sie bez heh, Zuza juz miala siniaka nad okiem, co prawda nie limo ale siniak byl. A kolana caly czas posiniaczone...wogole to urwala lali noge i lamentowala nad nia strasznie, najpierw uciekla pozniej mi pokazala i tak jeczala jakby winna sie czula heh, mama naprawila 🙂

• Mamusie
Oj joj biedna Marylka :*:* A ze spaniem sa teraz cyrki tylko jak zeby ida,...a ida 3 na raz.Od wczoraj ciezko jej temperature zbic bidulce...chodzi caly czas i mi jeczy az mam dosc 😁 A teraz tatus core usypia a mama z dupa w koncu usiadla.Bidulek meczu nie obejrzy,bo watpie,ze Jula mu szybko zasnie 😁

MonisiaD napisał(a):
Oj joj biedna Marylka :*:* A ze spaniem sa teraz cyrki tylko jak zeby ida,...a ida 3 na raz.Od wczoraj ciezko jej temperature zbic bidulce...chodzi caly czas i mi jeczy az mam dosc 😁 A teraz tatus core usypia a mama z dupa w koncu usiadla.Bidulek meczu nie obejrzy,bo watpie,ze Jula mu szybko zasnie 😁

nic nie straci, orpocz tego ze Ronaldo zlamal paznokiec i sztuczne rzesy mu odpadly 😜

w tym meczu to sie nalataja i lipa z tego hehe
Monia ja to nie wiem jak to jest bo Zuza ma 4 zeby i narazie tylko gryzie wszystko a co bedzie jak reszta zacznie sie dziac to nie chce wiedziec.Ale Julia z tego co mowisz to bardzo duzo i czesto jeczy..chyba bym zeswirowala......
Sylwia dostalas rozgrzeszenie 😜
Michal poszedl spac i mysli,ze ja bede mecz ogladac zeby mu opowiedziec hahaha ale glupi Ci rzymianie 😜