Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂
Nadrobiłam Was 🙂
Nusia mąż ma pomysły hihihi 🙃
Mój też wiecznie się pyta gdzie co jest jakby tu nie mieszkał albo jakbym codziennie coś przekładała 😮
Kasiu Twój mąż przydałby się do moich schodów - błagają o wymianę haha 🙃
Moja Ala już trzeci dzień taka płaczka wiecznie coś chce gada po swojemu a ja Jej nie rozumiem i jak Jej tego czego czegoś nie daje to wyje 😠 Mam dosyć 🤨
Dzisiaj czekam na telefon a jutro chyba mam spotkanie o prace do hotelu - potrzebują ludzi a więc mam nadzieje, że coś dostanę a praca od ręki na kontrakt tylko, że ciężko podobno bo ma się 10-15 minut na posprzątanie jednego pokoju 🤔

Nusia na moje oko to Ty musisz dac wypowiedzenie 6 miesiecy przed przeprowadzka. Czyli mozesz 6miesiecy jeszcze mieszkac, tak? czy sie myle?
U nas jest wypowiedzenie 3 miesieczne i ja ustalalam,kiedy dokladnie oddamy klucze itd. Moze u Was jest dluzszy okres wypowiedzenia bo duze miasto i musza sie zabezpieczyc.
Siemka Aisak 🙂
A ja sama nie wiem kiedy powinnam miec okres bo ta spirala dziala tak,ze nie mam wcale....a glowa mnie boli paskudnie chyba z niewyspania i cisnienie ,a nerwy mam bo mala jeczy ciagle,ja jestem ta zla bo ja musze syrop jej na sile wciskac do buzi itd.....a Michal tylko mowi,ale o co Ci chodzi 😠 😠 😠 😠

• Mamusie
Kurcze Niusia 6 miesięcy wypowiedzenia ?? 😮 U mnie jest miesiąc 🙃 Myślę, że chyba musisz przed zakończeniem się tych 6 miesięcy bo 7-8 miesięcy to tak jakby już nowa umowa wynajmu zaczynała obowiązywać.
Ja wczoraj wystawiłam kuchnie starą na gumtree na sprzedaż i się o nią biją haha telefon ciągle dzwoni bo chcemy za nią tylko 40 funtów.
Maja my mamy zawsze jesteśmy te złe bo to my jesteśmy odpowiedzialne za wszystko przy dziecku nawet za zrobienie tych niemiłych rzeczy.
A ja myślę co zrobić na obiad 🙃

tosmy sie nie zrozumialy bom nie dopisala czegos (jak zwykle:P) wypowiedzenie mamy 2 miesieczne i umowe mamy podpisana do 2014 z mozliwoscia zerwania umowy po 6 miesiacach i ja sie wlasnie zastanawiam czy to musi byc dokladnie w te 6miesiecy czy moge pozniej

MajaCh napisał(a):
zrobilam dwa takie cosie w kolorze pomaranczowym 😁
http://www.tipy.pl/artykul_3214,jak-zrobic-dekoracyjne-pisanki-z-muliny.html

superowe 🙂 trudno bylo?

MajaCh napisał(a):
Nusia banal, na balonika naplatalam tego i tamtego jak chcialam i pozniej w chlodny krochmal ,24 wyschlo, balon przebilam i jest 😁

moze i ja sprobuje:P nie mam muliny ale mam welne roznokolorowa wiec pewnie na jedno wyjdzie 😉

mam babke w pracy co probuje mnie wkurzyc chyba. ciagle z falszywym usmiechem sie mnie pyta czy wszystko w porzadku bo wygladam na zmeczona, a dzisiaj mi mowi, ze wlosy moje wygladaja jakos tak zdrowiej niz ostatnio 🤪

• Mamusie
Jutro mam rozmowę o prace o 13:00 🙃

Dzisiaj przywieźli nam kuchnie i mówią, że nam jej nie zostawią bo stara była jeszcze podłączona i, że mamy starą odinstalować bo oni nową muszą sami podłączyć. M się wkurzył bo musiał na szybko odłączyć starą a to gazowa i dzięki Bogu miał zaślepkę która pasowała i mógł odłączyć rurkę prowadzącą gaz do kuchni 🙃 Oni tu mają pomysł - szkoda tylko że powinna nam o tym w sklepie powiedzieć babka która nam tą kuchnie sprzedawała, ale nic takiego nie miało miejsca.

MajaCh napisał(a):
No to super Aisak,a gdzie ta praca?? a w sklepie to wiesz jak jest byle sprzedac...
Nusia moze naprawde zle wygladasz? 😜

Maja no co ty, ja nigdy zle nie wygladam:P:P:P 🤪

• Mamusie
Maja fajny, fajny tyle, że Ala już trzy dni ma takie fochy, że czasem muszę wyjść i złapać oddech, ale to nic nie daje bo przybiega za mną 😮 🙃
Dzięki Nusia przyda się na pewno 🙂 Jutro mam wziąć tylko CV a więc nie wiem czy coś się dowiem czy nie, ale jeśli potrzebuje ludzi to mam nadzieje, że będzie dobrze.

• Mamusie
Aisak,powodzenia jutro.Wierze,ze prace dostanies 🙂I zazdroszcze tak fajnego dnia.Ja dzis normalnie sie poplaklam,ze zmeczenia,zlosci i bezradosci.Mowie wam,masakra.Nie dosc,ze prawie w ogole nie spie,to Julia ma taka jazde,ze szok.Dzis od 9 do 14 miala taka jazde,ze nie moglam jej uspokoic.Caly czas jazde krecila,jeczala,plakala i sie darla.Dopiero jak wszyscy wstali,to sie na chwile uspokoila,ale nie na dlugo.Oczywiscie wszyscy do mnie problem mieli,ze ta sie darla,ale co ja moglam zrobic?Teraz wszyscy poszli do pracy a ja z nia siedze i na oczy nie widze.Mowie wam,jestem wykonczona,a oni do piatku wlacznie robia nocki,wiec nie wiem czy dozyje do tego dnia.Sorki,ze tak smece,ale musze sie komus wygadac,a nie mam komu 😞Dola mam i znowu mi sie plakac chce.Mam nadzieje,ze Piotrek szybko znajdzie cos jako kierowca,bo przez ta prace na fabryce nerwowy chodzi z reszta jak i wszyscy.Ehhhh

• Mamusie
Och Monia ... 🤨 😘
A ile ich jest tych 'wszystkich' ?
Kasia, trzymam kciuki za jutro 🙂
Maja, Ty to zdolna i pomyslowa bestia jesteś , ja jestem len okrutny i wszelakie robotki ręczne nie dla mnie ( za wyjątkiem drutow) 😮
Nusia, a ten talerz szukalas żeby mieć go na święta czy tak , żeby mieć ?
My dziś po przedszkolu za ogródek sie trochę wzielysmy, Kaya juz po kąpieli i śpi . Dosłownie padła , bo wymeczyla sie i w dzień nie spała 🙂
Zaraz idę na telewizje , a całkiem wieczorem u Wojewódzkiego ma dziś być Owsiak, jestem ciekawa czy program był nagrywany juz po oświadczeniu Owsiaka?

• Mamusie
Kasia jakim oswiadczeniu bo nie jestem w temacie?A wszyscy to Ania i Aska,Piotrek i Ani mama-oni robia na fabryce i Ani tata-on jezdzi na tirach i tez mu sie nocka wczoraj trafila,ale on problemu nie mial,twierdzil,ze mu to nie przeszkasza i ze mam sie nie przejowac,bo Julia to przeciez dziecko i wszyscy sie musieli z tym liczyc,ze miewa lepsze i gorsze dni..Aisak Jula taka nerwowa,bo nie dosc,ze nie wyspana to jeszcze chora,a i pewnie ta cala przeprowadzka i nowe miejsce tez maja na to wplyw.No nic,nikt nie mowil,ze na poczatku bedzie lekko nie?Jutro mam zamiar Julie zabrac do parku,jak pogoda dopisze,to nikogo nie obudzi i nikt nie bedzie mial problemu..Tylko kiedy ja sie wyspie.Wiecie,ze jak przychodzi wieczor,to ja mam normalnie schize,bo boje sie nocki 😮 😮 Nigdy nie wiem,czym mnie cora zaskoczy i co bedzie powodem niespania 🙃 Musze ja do GP tu zarejestrowac,moze tu ktos sie bardziej zainteresuje tymi jej zaburzeniami snu i tym drapaniem,bo dzis to juz ma mega opuchniete piety od tego drapania.W sobote malzonek ma wolne i juz mu zapowiedzialam,ze caly dzien mam zamiar przespac na gorze z dala od nich wszystkich 🙃 🙃

• Mamusie
Ja nie oglądam Wojewódzkiego ogólnie mało wieczorami patrze na TV bardziej z internecie filmy wyszukuje 🙂
Monia obyś trafiła na fajnych lekarz bo to dzieje się z Juleczką męczy i Ją i wszystkich dookoła a najbardziej Ciebie bo jesteś z Nią 24h na dobę. To, że dziecko śpi po 2-3 h na dobę nie jest normalne i na pewno to jest jakieś zaburzenie a więc powinien w końcu jakiś lekarz na to zareagować bo ile można ... 😞
Moja Ala rozrabia nadal a ja nie mogłam oprzeć się pokusie i musiałam wypróbować nowy piekarnik a więc tym samym piecze się ciasto ,,zebra,, 😁

• Mamusie
Mmmmmm, zjadlabym sobie takie ciasto 🙂
Dziś u Wojewódzkiego oprócz Owsiaka będzie ten "solista" z weekendu , lubię oglądać Wojewódzkiego . Ja w ciagu dnia w ogóle nie oglądam telewizji, dopiero właśnie wieczorem 😉
Kaya śpi , można coś spokojnie obejrzeć 🙂