Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć!
Najlepsze życzenia dla Julci:*
Dziewczyny jakoś nie mogę się zebrać zeby was nadrobić. Wróciłam z polski, podróż powrotna super! tylko co raz smutniej mi wracać do uk...
co u was słychać?
my dziś pierwszy spacerek w spacerówce zaliczyliśmy 🙂 wszystko by było fajnie, gdybym przy zakupie wózka wiedziała że on się b.słabo rozkłada. mały ma pozycję jak w foteliku 😞 kurcze zła jestem nasiebie i kasy teraz na nowy nie mam:/ a jak uzbieram na czerwiec to juz nie warto wymieniać 😞
buzki dla wszystkich maluszków

p.s. najważniejsze! Krzyś wreszcie się doleczył w pl!!!- wróciłam z całą walizką leków w razie W więc jestem spokojna i mam nadzieję że będzie tak dalej.)
zaczełam też ćwiczyć z słynna chodakowską... skalpel już drugi raz poszedł. Nie jest taki straszny jakim go malują". zakwasy słabe mam ale myślę że na start to super ćwiczenia 😉
niestetyt niedługo przyjezdza siostra m na 2tyg i nie bede miała warunkow do cwiczeń 😞 ehhhhh

• Mamusie
MajaCh napisał(a):
Monia miasto se zmien na mamusiach 😁
Ja w lozeczku sobie leze 🙂 Michal znow ma nocki i dobrze,moze go nie zarazimy...... malutka spi.

Juz zmienione,zapomnialam.My od 3 nie spimy.Czekam na kolesia z virgina a potem ide nas do gp zarejestrowac,bo to co z nami jest to masakra.Julia ma taki kaszel,ze az wymiotuje,a ja w 2 polarowych bluzach sie trzese i co wstane to siadam,bo mi sie w glowie kreci,poty mnie oblewaja i nogi trzesa sie jak galareta.Masakra.

• Mamusie
Dzien dobry 🙂
Monia pisalam na FB do Ciebie ,bo wczoraj tel mi padl.
Marylu super ,ze z malym juz jest dobrze 🙂 A spacerowki czemu nie chcesz nawet w czerwcu wymienic?Maly jeszcze bedzie dlugo w woziu jezdzil 😉
Maja i sie ciesze tez ze Zuzia wraca do zdrowka :* Milankowi juz tez przechodzi.
U nas w nocy chyba byl przymrozek ,bo trawa biala...

ja nie slyszalam Sylwia a co to ???
Marylu wrocilas 🙂 i robilas jakies badania w Pl???
Monia zdrowka cholerne wirusy,ja dzis juz mam gardlo zawalone i kicham jak mops ,znow zreszta......Zuzia faje itd kaszle okropnieale cala noc znow spala...

• Mamusie
sylvianka mój wózek ma fajną spacerówkę, a teraz chciałabym wymienić tylko po to żeby rozkłądał się na płąsko. A jak będę mieć kase ok czerwca to mały chyba już nie będzie musiał na płasko leżeć? sama nie wiem jejjjj. Dlatego mam dylemat 🙂 czy na siłę teraz wymieniać czy co:{ a rozłożony wózek wygląda tak:

Maja, miałam kilka wizyt pediatry, robiłam zwykłe badania mocz,kał itd. I wszystko wygląda na to że jest ok. Jedyny problem to ten refluks i duże migdałki + coś nie tak w przegrodzie nosowej!? bo mały nam zawsze chrapie. Ale do laryngologa pojdziemy jak będziemy w swięta w polsce. Obyście szybko z Zuzią wyzdrowiały :*

Marylu o ile dobrze pamietam to wlasnie kolo 6 miesiaca nie musi na plasko lezec. I bedzie ciekawy swiata 🙂
Ale poczekajmy az dziewczyny skomentuja bo ja mam dziury w mozgu i nie pamietam dokladnie od kiedy do kiedy co i jak....

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂
Dzisiaj na 13:00 mam tą rozmowe ehhh zobaczymy 😉
Moja Ala około 5 miesiąca miała główkę unoszoną w gondoli bo były takie coś tam do unoszenia na chyba 4 poziomy wysokości bo leżeć na płasko nie chciała i chyba jakoś w 6 miesiącu poszła już do spacerówki bo była woja o leżenie 🙂
Lecę 😘

• Mamusie
alez jestem zacofana nawet nie wiem co u Was 😞 Monisia zycze Ci bardzo duzo zdrowia i Julci :*:*:*:* i spoznione zyczenia dla Ksiezniczki :*:*
aaa ja sie wcale nie chwale bo i tak mamy wiecej pod gorke niz z gorki ale trza zyc jakos 🙂
jaka pogoda u nas beznadziejna pada, pochmurnie... ;/ a ja na rowerze do pracy 😁 😁 ale za to jakie poslady mam 🤪

Monia zdrowka duzo 😘
wow i Goska pierdoska w koncu przylazla 🤪 😁
Marylu mysle, ze ta spacerowka nie jest taka zla. Maryle przenioslam z gondoli do spacerowki jak miala okolo 4 miesiecy i tez sie calkiem na plasko nie rozkladala. zobacz jak Krzysiu w niej glowke trzyma (czy mu na strony nie opada)...
moje male spi. tatus wybyl na zakupy a ja ogarnelam. poczekam az mala wstanie i poodkurzam i podlogi umyje i done 😜
jak tu nie zwariowac z ta pogoda jak jutro 11 stopni a w niedziele 1 😮 dlatego wszystcy wiecznie przeziebieni

• Mamusie
Tak Maja czad co ? 🙂Najlepiej jak w milionerach gdzies zrobili ,albo w wojsku! Ciekawa jestem jak to wyjdzie tutaj u nas 😉 Moze cos nakrece to Wam wrzuce pozniej.
Marylu jak tak po zdjeciu patrze to nie jest az tak zle 🙂 Myslalam ze bardziej jest w pozycji siedzacej. Zobaczysz sama po czasie tez po malym czy bedzie Mu wygodnie. Ja mialam ten mother care spin i podobnie Miniek w spacerowce lezal ,ale i tak dlugo w nim nie pojezdzil bo wyrosl ,za plytki byl dla Niego.
Nusiaaaaa u ksometyczki bylas i sie nie podobalo?To co Ci tam narobila?A co robilas? Pazury,cos z buzialem?

• Mamusie
tak zdecydowanie chce siadać, chociaz w gondoli moglam na lezoco go utrzymac. czasem po prostu odslanialam mu daszek i patrzal w niebo. Teraz jest problem bo sie tam nie miesci...
aisak idziesz do prayc? co to za rozmowa?

To jeszcze wam wstawie zdjęcie Krzysia w spacerówie, wydaje mi się że dobrze się trzyma- na pewno kombinezon pomaga 🙂wiec mysle ze chyba moze zostać ? 🙂 dziewczyny na polskim forum tak mi wkrecily ze musi byc na plasko:!

heh Marylu bo w POLSCE wszystko wlasnie MUSI byc jakos . Dlatego unikam Polski bo niecierpie kiedy ktos narzuca mi myslenie.
Sliczna ta spacerowka swoja droga 🙂
Nusia co Ci franca zrobila??
Monika a Julka przypadkiem nie za czesto antybiotyk bierze? Bo z tegoco widze to co chwile dostaje....w Polsce sie dziwia lekarze,ze u nas na wirusa antybiotyk przepisuja, coz,przynajmniej dzieci nam nie umieraja...
Wlasnie Gosia pokaz mala ksiezniczke 🙂 u mnie z nowosci to w pazdzierniku sie pzeprowadzilam, obciachalam wlosy przemalowalam ale to pewnie na FB widzialas 😉 Zuzia ma juz 20 miesiecy..

Marylu jak dla mnie jest OK. przeciez Krzys nie jest w tej pozycji 24 na 7

a ja sie wybralam w ramach zblizajacych sie urodzin do kosmetyczki na mikrodermobrazje. i malpa ma na stronie promocje a jak sie placi to promocji nie ma bo to doliczyla i siamto do liczyla. a nie raczyla o tym powiedziec. i wczoraj po kilku godzinach zaczela mnie twarz piec w kilku miejscach i mega czerwona byla a dzisiaj szorstka 😮
Jacek do mnie jak chcesz to ja do niej pojde i jej popsuje ta maszyne skoro ona nie umie jej uzywac 😁

a i jeszcze jedno. Manka dziwnie sie zachowuje, chyba przez to, ze oboje z Jackiem jestesmy w domu. tak jakby byla zazdrosna, ze nie poswiecamy swojej uwagi tylko jej 🙃 i ja nigdzie wyjsc nie moge bo jest dramat 😁

• Mamusie
Hej Kobitki!
Tak szybko i dzis, bo co chwile mam tu urwanie glowy 🙃

Marylu - nawet mi nie mow nic o wozku, bo sama tez jestem na siebie zla 😠 My mamy wozek jeszcze po Oskarku i to jest taki travel system, ze sie fotelik kladzie na wozek, pod spodem jest spacerowka (choc ponoc od 0 m-cy), ktora nie rozklada sie calkiem plasko (tzn chodzi mi o poziom), ale wydaje mi sie, ze zaglowek z fotelika (ktory trzyma glowke w pozycji) dalo by sie tam wsadzic. Najabrdziej wkurzona jestem o to, ze nie mam tej opcji, zeby on sobie lezal (doslownie plackiem) i zebym ja go widziala, wiec jak idziemy to go wsadzam do fotelika. Niby nie najgorzej, ale mogloby byc lzej :/ Nawet chcialam kupic wozek, chocby uzywany ,zeby wlasnie byla opcja tak jak te dawne glebokie wozki, ale moj R. przeciwny kupnie wozka jak mamy ten w sumie caly czas dobry (a ten jest tez ogolnie dobry z jeep'a). No, ale jak dla mnie to on przestarzaly jest (no w koncu ma 4 ponad lata) i zaluje, ze jak go wtedy kupowalam, ze lepiej sie za wozkami nie rozejrzalam 😞 No, ale chyba przy tym wozku raczej zostaniemy, bo nie ma sensu chyba rzeczywiscie kupowac a i kasy nie mam, a jak bede miec, to akurat bede miala na c o wydawac 😞 Pomijajac juz to, ze jak bede chciala w tym roku do Polski leciec to chyba zbankrutuje 😞 a jeszcze do tego zostae mi ubezpieczenie za samochod i wolalabym zaplacic za caly rok z gory, bo taniej, niz jak ratami :/ Ehh...

A tak poza tym, to zaprowadzanie O. do przedszkola (i przyprowadzanie), to dla mnie w chwili obecnej jest takie stresujace 🤪 Oskar zaczyna ladnie isc a pozniej mu sie odmienia i albo zaczyna biec przede mna, ja go wolam zeby zwolnil i na mnie czekal (przy mnie szedl czy blizej mnie), wolam go chyba z 5 razy zanim w ogole sie obroci i tak malo sobie z tego robi (caly czas sie idzie wzdluz ulicy). Najgorzej jest przy przekraczaniu , ale tu choc wie, ze sie ma trzymac wozka, ale i tak mu sie zdarza isc i nie patrzec, gdzie idzie itd. Totalna beztroska. A kiedy indziej zmeczony i sie za mna tak wolno, jkaby mial zaraz na tym chodniku usnac 🤨 Do tego u nas przy szkole jets tak, ze auta parkuja w sumie czesciowo na chodniku, ktory i tak jest bardzo waski. Jak zaparkuja z 2ch stron i jak sie cala chmara ludzi pojawi z dziecmi, to normalnie tlok jak w Rzymie. Chodniki nierowne jak cholera - dzis padal desz, to kaluza na kaluzy - wstyd! Do tego ,co chwile ktos podchodzi pod nogi albo wozek, auta czasem tez w dupie przechodniow maja - mimo, ze jest wyraznie znak ,ze szkola. Az raz az sie zapomnialam i wyzwalam jedna babe-kierowce od glupich krow 😁 No bo widzi, ze ja przechodze z wozkiem i dzieckiem malym przez ulice, jeszcze nogi nie postawilam dobrze na chodniku - nie mowiac o Oskarze - a ona nawet nie zwolnila, tylko jedzie w najlepsze jakby nigdy nic, az musialam Oskara wciagnac na chodnik pospiechem 😠 Jezzzuuuu...Naprawde. Jak ja sie mam nie stresowac 😞
A Oskar - jak on mnie nie zacznie w koncu sluchac , to ja tu totalnie zwariuje 😞 Az sie dzis poplakalam jak wrocilismy (w koncu) do domu 😞 Droga, ktora normalnie zajmuje 10-15 min max, zajela nam dzis godzine 😮 Zabralabym go gdzies na jakis spacerek dluzszy, plac zabaw itp, ale tyle stresu i nerwow mnie to kosztuje, ze normalnie byle tylko sie w domu znalezc 😞 To nie jest normalne. Musze zaraz zabrac sie za jakies poradniki, moze cos madrego znajde.

Gosiak - witaj z powrotem.
Monia - zdrowka (i dla Julci!)
Aisak - jak tam rozmowa??
Nusiak - no to Ci faktycznie zrobila z ta derma...cos tam. Powiedz im, co myslisz, a co 😠