Skocz do zawartości

Mamusie na diecie. | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

1199

• magda123_m

1638

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

heej 🙂
ja wczoraj jako trening potraktowałam rozkładanie z mężowatym tych sprzętów :P no masakra ile się uśmiałam jak on klnie 😁 a ile się musiałam powstrzymywać bo by mnie jeszcze trzepnął którymś gryfem :P heheh
ja też po ważeniu 🙂 i w sumie waga ok - tzn poszło w dół o 300-400 g 🙂 - PRZYPOMINAM, ŻE BĘDĄC U RODZICÓW zarobiłam 0,5 kg... 😞
Rano wypiłam tę wodę z cytryną na czczo i zjadłam 2 kanapki (napisane, że z chleba pszennego i 7 jakichś ziaren - nie pamiętam jakie ale kojarzą mi się z tymi dobrymi:P)
miałam w planach poćwiczyć jak młodszy zaśnie ale starszy wymyślił malowanie więc będziemy się ciapkać w farbkach 🙂

ech, no a ja dzisiaj z rana poskakalam trochę do muzyki,a mój młody patrzył na mnie jakbym miała nie po kolei w głowie 😮
nie no muszę się wziąć za siebie..z tym,że ja mam problem z tym wypróżnianiem się.Wczoraj rano po tej wodzie z cytryną i później nic :/ a czuje się jakbym kuźwa 100kg ważyła:/
no ja dziś na czczo szklanka wody z cytryną, a później 2tosty z pomidorkiem i mój jedyny grzech, z którego nie potrafię zrezygnować .... kawa z mlekiem. No,ale już nie słodzę. 🙂

Tusia u mnie te jest z tym mega problem 😞 chcę a nie mogę.. i przez to czuję się taka ciężka...

co do kawy - ja w ogóle nie pijam 🙂 czasem - że tak powiem jak Maja budyń:P heheh
herbatę czarną też już sporadycznie 🙂 piję albo wodę albo zeloną herbatę z owocem pigwy - jej nie muszę słodzić bo jest pyyyszna bez cukru :P

ja pijam zieloną herbatę cytrynową, ale nie smakuje mi za bardzo..no i tez nie słodzę. Muszę jakąś inną zakupić sobie..ja nie umiem bez kawy 😞 tak się przyzwyczaiłam,że rano kawa musi być.
no i pijam jeszcze od czasu do czasu polecaną kiedyś jeszcze na brzuszku przez Admina herbatę zakupioną w biedronce o smaku grzanego wina 😁 pychotka,a w ciąży jak smakowała 🙂

to ja nie lubię tych herbatek:P w ogóle żadnych takich wymyślnych - dlatego dłuuugo piłam tylko czarną 🙂 Ale ta z owocem pigwy jest naprawdę super! Ta z BIO ACTIVE - polecam 🙂

no nie powiem kawa z mlekiem ładnie pachnie, ma ładny kolor ale smakuje okropnie :P heheh
no ale jak na "receptę":P to rozumiem 🙂
biorę się za porządki 😁
nienawidzę tego...
poćwiczyłam trochę - ile mogłam bo mi się Kubek buntował:P

• Mamusie
cześć dziewczyny 🙂 ja też nie słodzę herbaty, kawy zaś nie pijam wcale, herbatę też sporadycznie, lubię owocową z maliny,żurawiny i dzikiej róży 😉 ćwiczeń każdego dnia dokładam coraz więcej teraz przekroczyłam już godzinę dziennie i chyba się uzależniam bo chodzę wściekła jak nie mam czasu poćwiczyć 😠 dołożyłam sobie skośne brzuszki bo pamiętam że po nich lepiej ginęły mi boczki niż po zwykłych 😉

• Mamusie
ja ćwiczę rano jak wyszykuje Amelkę do szkoły pół godziny od 7.30 do 8 potem jak Majka śpi 15 min. gotuję obiad 15 min lub wieczorem pół godziny jak położę ich spać 😉 staram się też tańczyć podczas zabawy z Majką ale ona wtedy patrzy na mnie jak na głupią tzn na moje tańczące nogi 😁 😁

Siemka 🙂 Tuska ja tez mam ta pyszna herbate grzaniec galicyjski i jeszcze mam grzaniec zbojnicki z miodem ,pyszota ,wogole jestem herbaciara ...a co do kawy.....ja tez wypijam ale nie musze wprawdzie,raczej tak z przyzwyczajenia.. pije expresso carte noirte z mlekiem mocne,skuteczne, co prawda mam wrazenie ,ze jakos zakwasza mi sie w brzuszku. I nie lubie zapachu z ust po kawie fuuuuj
Tusia waga Cie oszukuje jak mnie moja wczoraj,dzis weszlam i 200 g mniej. A co do frytek,mozliwe,ze to przez to poniewaz sie dluzej trawia,moze po prostu jeszcze gdzies zalegaja w jelitkach i to wazy. Wogole to glupie jestesmy bo nie powinnysmy sie wazyc codziennie!!! Ale ja sie nie moge powstrzymac to juz chore jest!!!!! i zrobilam sobie tydzien temu tabelke na lodowce z moja waga i meza jak Ty Tusia hhehe
Divanka napisz mi na priv cene tego pieknego kroliczka prosze Cie, zakochalam sie w nim 🙂

jad dzie kupic kiwi i zapas grejpfrutkow bo sie chyba uzaleznilam 🙂 i jogurty naturalne.....jeszcze mi sie nie przejadly 🙂 slodycze wykluczylam i poki co weglowodany tez. Bede jadla kasze raz w tyg.

• Mamusie
Hej tu link o biuście http://uroda.onet.pl/twarz-i-cialo/rozmiar-nade-wszystko-czyli-porozmawiajmy-o-biusci,1,4975572,artykul.html nie wiem czemu wczoraj nie napisałam.
Co do ważenia to najlepiej raz w tygodniu, o tej samej porze, rano i na czczo po wypróżnieniu.
Ja wczoraj o 23 znów pożarłam Ferrero Rocher. ALe mówię do poniedziałku dyspensa. Dziś pikę szarlotkę.
Co do słodzenia to od 10 lat też nie słodzę. Piję na umór wszelkie herbaty smakowe. Czarną też, ale sporadycznie ze względu na karmienie. Kawę to tylko Latte Macchiato z miodem i cynamonem. Pycha 😁DD

• Mamusie
Doberek 🙂Dzieki dziewczyny za rady co do puchniecia.Wczoraj bylam u lekarza i sama zasugerowala 2 opcje-albo tarczyca,albo po ciazy zmienila mi sie gospodarka hormonalna i bede musiala odstawic tabletki.Mam skierowanie na krew i w przyszlym tyg sie przejde.I przy okazji pani doktor mnie zwazyla i okazalo sie,ze od zeszlego miesiaca schudlam 5kg 😁 😁 Az mi sie mordka ucieszyla.A mina pani doktor,jak jej powiedzialam,ze schudlam bo jem wiecej byla bezcenna 😁 😁 Ale na fakcie to pomoglo,bo wczesniej zylam na 2 kanapkach dziennie 😉 😉Co do kawy to ja pijam 4-5 dziennie i zycia sobie bez niej nie wyobrazam.