Skocz do zawartości

Mamuśki ze Szczecina | Forum dla mam

kasia1986_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 226
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
cześć daniela, cześc Gosia, cześc Edyta,cześc Honoratka - no to jest nas już pięć 🙂

Daniela - faktycznie, wczoraj mineły 4 tyg.od narodzin.. ja ostatnio nie ogarniam, chłopaki daja w kość 😜
za to jutro mija okrągły miesiąc od porodu 🙂 pamiętam ten dzień co do minuty 🙂

• Mamusie
ja mam mniejszą różnicę wieku, ale obydwa porody pamiętam 🙂
pierwszy był zdecydowanie lepszym za to samopoczucie po porodzie było do bani bo ból , za to tu odwrotnie, poród cięższy, a po porodzie mogłam góry przenosić bo mnie mało nacięli no i wiedziałam już co i jak w szpitalu i nie dałam sie niczym zaskoczyć 🙂

A u mnie 1poród ekspresowy, po nim szybko doszłam do siebie ale miałam pomoc mamy. Drugi poród był dłuższy i całkowicie inny od pierwszego. Dochodziłam dłużej do siebie ale tylko dlatego że ze wszystkim praktycznie sama.

Kasia widziałam że na innym wątku pisałaś o kolkach-bolącym brzuszku. a karmisz piersią czy mm?? bo jeśli piersią to polecam jeść 1łyżeczkę kminku i zapijać wodą oraz jeść gotowane jabłka. Mojej małej to pomogło, pierdzioszki idą jak szalone bez większego wysiłku 🙂 a jak robi kupkę to wogóle nie słyszę a wcześniej to jak z armaty dawała....Niestety wczoraj spróbowałam brokułów i dzisiaj mamy jazdę 😞

• Mamusie
hej
Ja porod wspominam nie najgorzej i pierwsze 2 dni po tez nie, ale trzecia dobę i to co było potem chetnie wykresliła bym ze swojego zyciorysu!!
Na szczęście Kornelka ma juz 7 miesiecy! Ale ten czas leci!!
Kurcze ja przy niej jednej czasem nie wyrabiam a jak Wy dajecie rade z dwojka maluchów??
Chociaz tez bym chciala miec drugie, ale jeszcze musimy poczekac!

EdytaS napisał(a):
hej
Ja porod wspominam nie najgorzej i pierwsze 2 dni po tez nie, ale trzecia dobę i to co było potem chetnie wykresliła bym ze swojego zyciorysu!!
Na szczęście Kornelka ma juz 7 miesiecy! Ale ten czas leci!!
Kurcze ja przy niej jednej czasem nie wyrabiam a jak Wy dajecie rade z dwojka maluchów??
Chociaz tez bym chciala miec drugie, ale jeszcze musimy poczekac!

EdytaS ja mam większą różnicę wieku 6lat więc nie jest tak źle 🙂 ale nie wyobrażam sobie mieć małego bejbika i np. 2latka a tu Kasia tak ma 🙂 To praca na 2 etaty......moja już mi pomoże, dużo sama przy sobie zrobi.....

• Mamusie
Kornelia juz trzy razy byla ostro przeziebiona ale na szczescie nie musiala brac antybiotykow! Za pierwszym razem to siebie obwinialam ze cos jej zafundowalam a juz przy trzecim było lepiej!
Mam nadziej ze szybko sie uporacie z tym katarkiem!
A jesli chodzi o wysypke na buzi to nie mam bladego pojecia co moze to spowodowac! I mam podobny problem od trzech dni i ciezko mi dojsc z jakiego powodu ma taka buzke!

no ja też mam niezłą zagadkę. rezygnuję całkiem z nabiału bo jednak dodawałam troszkę mleka do kawy, zmieniam proszek i do kąpania kupię z powrotem emolium bo teraz nivea używam a najdzieniejsze że ona większość wysypki ma na prawym policzku 😮 😮

Witajcie 🙂

U nas dalej wysypka na tapecie, niestety podejrzewam skazę białkową tym bardziej że moja starsza córa tez miała to badziewie....od wczoraj nie jem nabiału....kupiłam całą serię emolium i już tylko tego używam oraz maść cholesterolową, poczekam kilka dni i zobaczę czy będzie poprawa....ech

EdytaS
a jak u Was wysypka? zmniejszyła się??