Skocz do zawartości

JAK WAM ROŚNIE BRZUSZEK | Forum o ciąży

SYLWIA24

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzięki Tosia,jesteś kochana:*.Czytałam trochę na necie.Lekarz mówił żeby się na razie nie denerwowac,tylko obserwowac.Ponoc to jest dośc częste u chłopców.
Muszę się ogarnąc bo nerwy i płacz nie służą małemu.
Nic nie pomogę.Muszę czekac do 19.Oby diagnoza okazała się błędna.Oby wszystko wróciło do normy.
Też przeszłaś stres,skoro usłyszałaś takie rzeczy....Współczuję,ale cudownie że wszystko się dobrze skończylo i Jasio jest zdrów jak rybka.Oby Antoś poszedł w ślady Jasia.....
Idę pakowac torbę do szpitala,co by się czymś zając......

• Odpowiedzi 374
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Będzie dobrze!! Tym bardziej masz podstawy tak myśleć, bo wszystko inne w normie. Często jest tak, że jak dziecko ma poważne schorzenie to odbija się też na innych narządach 😘
Moja spakowana już pod szpitalem najchętniej by stała, a tu góra 2 tygodnie czekania....

• Mamusia
Duszno mi.W domu mam 29 stopni a na dworzu........strach pomyślec....
Postanowiłam zając głowę czym innym i działam.Wieczorami też będę męża wyciągac,co by nie siedziec i nie myślec.Będzie dobrze!.

Tosia, a kiedy zabierasz się za mega sprzątanie,pranie,gotowanie,mycie podłóg??.Ponoc są efekty....czy wolisz poczekac aż wróci Twój lekarz?.

We wtorek wracaliśmy z mężem ze szkoły rodzenia i podjechaliśmy do jego kolegi,(jego żona też jest wciąży,w 36 t .c.) i mówił że ledwo już chodzi,ale bierze się za sprzątanie.........Dzisiaj dostaliśmy wiadomośc- że urodziła synka.....czyli sprzątanie daje efekty......

• Mamusia
To nic nie rób.Przecież nie musisz.Teraz to tylko czekac na pierwsze objawy akcji porodowej.
Daj sobie spokuj z wysiłkiem przy takiej pogodzie.
Orientujesz się gdzie można kupic tanie tetrówki?.
Potrzebuje tanich tetrówek do szpitala.Zakupiłam do domu te lepsze,ale do szpitaa chciałam te tańsze.
Druga sprawa.Ile wziełaś pieluszek do przewijania?.Ja wzięłam ok 20 szt....później będą mi dowozic...

• Mamusia
W Bobasku chyba są najtańsze 🙂 A co do Pampersów to mam chyba przeszło 30, ale to dlatego, że biorę od razu pół paczki tych Premium, w sumie jak już tak wiozę oddzielnie to nie bedzie mi robiło różnicy 10 w tą czy w tamtą 🙂
Wyleciało mi z głowy... Wózek jeszcze nie dotarł, ale łóżeczko macie już złożone? 🙂 Kiedy będziesz powlekać posciel dla Antosia? 🙂 Moja ciągle leży oddzielnie, bez poszewek 😁

• Mamusia

Wstałam dzisiaj z pozytywnym nastawieniem i wiem że będzie dobrze!.
Właśnie wszamałam śniadanko: płatki ,musli,borówki i jogurt.Mniam 🙂Wreszcie chłodniej.Pootwierałam okna i balkon i jest przyjemny chłodek....
Wczoraj przez większośc dnia prałam,myłam szuflady dla Antosia,układałam w nich rzeczy,a wieczorem przeszliśmy się na starówkę.Ależ ludzi-masakra......Może dzisiaj przejdziemy się na reggeland,o ile brzuszek pozwoli.
Ok,w takim razie podjedziemy do Bobaska.Chce zakupic jeszcze foczkę do wanienki.Miałam kupic najpierw małą wannę,później anatomiczną,ale po wielu opiniach-kupuję dużą,zwyklą wannę + foczkę,co by było łatwiej 🙂.
Wózek ma byc niby do odbioru 15 siepnia,ale może będzie wcześniej........Zobaczymy.Łożeczko stoi już skręcone w pokoju,ale pościel póki co jest jeszcze w pudełkach,ani nie uprana,ani nie uprasowana.
Myślę że jak pójdę do szpitala to zasłaniem łóżeczka zajmie się moja mama,(wtedy będzie najświeższa)....więc dobrze że Twoja jeszcze leży 🙂.
Jak się czujecie?.
Antosia,przypomnij mi jeszcze raz swój tel,bo nie zapisałam go na karcie a wyjmowałam karte i mi zniknął.

• Mamusia
500283298, ja teraz na drugim numerze 🙂
Jachul kręci się od rana. wszystko mnie boli i już mam dość ciąży aaaa
Pogoda fajna, ale widzę, że już słońce wychodzi 😠 😠 No nic, dziś jeżdżę na szmacie i może go ruszę, chociaż wątpię 😁 😁

• Mamusia
Wstrzymaj się do jutra bo od jutra ma byc nieco chłodniej 🙂.
Fajnie Wam że już jesteście na końcówce.Też chciałabym już kończyc 9 m-c i tulic małego,a tu jeszcze kilka tygodni,(najcięższych ponoc)........no nic-damy radę.
Mnie się nic nie chce póki co........ leń,leń

• Mamusia
Moje małe to chyba miejsca w brzuchu już nie ma, bo nie kręci się tak jak kiedyś... Co najwyżej powypycha mi jakieś części ciała. Sprawdzałam pogodę 16 dniową i góra 27 stopni, a tak to po 21,23 i zachmurzone niebo 😁 juuuuuuuuuupi 🙂 🙂

• Mamusia
Moje małe to chyba miejsca w brzuchu już nie ma, bo nie kręci się tak jak kiedyś... Co najwyżej powypycha mi jakieś części ciała. Sprawdzałam pogodę 16 dniową i góra 27 stopni, a tak to po 21,23 i zachmurzone niebo 😁 juuuuuuuuuupi 🙂 🙂

• Mamusia
No baaaaaa, na tym etapie to już mu ciasno więc się wypycha...Zawsze się zastanawiałam czy dzieciom wygodnie tak pod koniec ciaży siedziec w takiej ciasnocie ze skrzyżowanymi rączkami 😉.
Od kilku dni puchną mi ręcę.Pije mnóstwo wody a niewiele biegam do wc.
Zaraz ide po zimnego arbuza 🤪

• Mamusia
Narazie rozładuję baterię w laptopie, bo wstać mi się nie chce 😁 Czekam aż ktoś wstanie i pomoże mi z zakupami 🙂
Jasiul jeździ mi twardą ręką po lewym boku i za każdym razem jak przyłożę tam swoją to ucieka po całym boku 😁 Niedotykalski ten mój syn 😁

• Mamusia
Oficjalnie mogę powiedziec że mam poukładane wszystkie ubranka dla Antosia.Rozgraniczyłam na rozmiary i rodzaje ubranek.Poukładałam też inne rzeczy do pielęgnacji ,kąpieli,karmienia.
Zostały mi jeszcze do poprania: pieluchy,ręczniki,pościel,rożki......Jak będzie jutro pogoda to popiorę pieluchy i ręczniki a z pościelą i rożkami się wstrzymam.
Chyba się już pytałam ale nie pamiętam.Bierzesz rożek,czy kocyk do szpitala?.Czy jedno i drugie?.
Ja myślałam żeby wziąśc tylko kocyk,jak sądzisz?.
Fajne takie ruchy,dzieli Was tylko skóra 🙂.Pewnie sprzątasz.....a ja tymczasem uciekam pod zimny prysznic.
Mam jeszcze pytanko:usuwałaś te duże metki z ubranek,czy zostawiałaś?.Zastanawiam się czy nie będą drapac małego....ale z drugiej storny jak obetnę,to nie będe miała podglądu na rozmair ubranka.Sama nie wiem .....

• Mamusia
Narazie zostawiłam, jak będą go uwierać to wtedy wytnę, bo też pozapominałabym co to za rozmiar 🙂
Leje się ze mnie ale nie odpuszczam 🙂 Pościerałam kurze i wysprzątałam kuchnię, teraz ciąg dalszy 🙂 Wiem, że mama ma w planach mycie okien, chętnie ją wyręczę w tym 😁
Do szpitala biorę rożek, oglądałam w internecie galerię bobasa ze starego szpitala i wszystkie dzieci są w rożkach, dlatego też go kupiłam w końcu 😁

• Mamusia
To ambitne plany masz dzisiaj sprzątaniowe.Mam nadzieję że dadzą efekt 🙂.
Ja właśnie niedawno wróciłam z miasta.Byłam w Bobasku.Zakupiłam tetrówki,wanienkę ze stelażem i foczkę. Teraz powoli piorę rzeczy.Mam nadzieję że mi jeszcze wyschną....
Mykam pod zimny prysznic,bo też mi gorąco.
Przyznaję się z ręką na sercu że w ramach obiadu pojechaliśmy z mężem do Mc.Zjadłam 3/4 tortilli i 3/4 frytek.Miałam ochotę 🤪

• Mamusia
Mc mniaaaaaaaaaami 🤪 Ja rano też miałam ochotę na jakiegoś McRoyala ale gdzie w ten upał lecieć 🙂
Z mojego sprzątania to raczej nic nie wyniknie, bolą mnie kości i mięśnie, ledwo chodzę. Spociłam się przy tym jak głupia, najeździłam się na szmacie, a tu dupa.
Ani jednego skurczyku 🙂
Tak bardzo mi się nie uśmiecha wywoływanie oxytocyną 😞

• Mamusia
Spokojnie Tosia.Efekt może nie przyjdzie od razu,ale np jutro,albo za kilka dni.Cierpliwości....Proponuję jutro powtórkę z rozrywki.Musi się coś ruszyc.Lepiej by było gdyby zaczęło się naturalnie,niż oksytocyna.......Próbuj,próbuj.Ponoc masaż sutek pomaga 😜.Liście z malin pijesz?.
Ja posiedziałam troszkę w ogródku.Przyjemnie na dworku.

• Mamusia
Masaży też już próbowałam, ale później mam masakrę, bo leje mi się z prawego cyca okrutnie 😠
Zazdroszczę ogródka, mi pozostaje balkon, ale zaraz zaczną chrabąszcze latać więc wyjdę się ochłodzić dopiero po 22. Boję się dziadostwa strasznie 😁

• Mamusia
To sprzątaj ile wlezie,biegaj po schodach,pij napar z liści malin. Ruszaj się. 20 masz wizyte u lekarza , czy to jest data wywołania porodu w szpitalu??.Jestem ciekawa jak sprawa z okiem?.Wszystko się zagoiło?.
Chrabąszcze?,u nas ich nie ma.co jedynie komary czasami.....
Coś bym zjadła..............tylko co........ 🤨 😜

• Mamusia
Do Gravidy idę 18, a jak nie pomoże masaż szyjki to 20 na wywołanie do szpitala już 😁
W poniedziałek na ktg, może jakieś skurczyki będą, chociaż nie czuję ani jednego 🥴 🥴
U nas komarów nie ma,same te wielkie chrabąszcze 🤪 Kurde ciekawe czy burza będzie, zapowiadali ale coś się nie zanosi 😞
A w temacie jedzeniowym-zdecydowanie owoce albo mleko czekoladowe 🤪

• Mamusia
Ha ha 😁.Widzę że skutecznie mijamy się w Gravidzie. Idziesz 18, ja 19 🙂.To życzę co byś uniknęła masażu.Pogadaj poważnie z Jasiem 😜.
Właśnie zapakowałam sobie czeresienki do miseczki.Mniam 😜
Mleko sojowe,czekoladowe już było 🙂.
Obejrzałałabym jakąś fajną komedie.

• Mamusia
Ja na NPremium oglądam jakąś galę boksu 😁 Nuda ciążowa mi się udziela 🙂
Mi kazał się umówić na 18, chociaż on dopiero wtedy z urlopu wraca, ale wciska mnie jako przeterminowaną na wizytę 😁
Jutro będę miała czeresienki aaaaaa, jadę dziadka odwiedzić 🙂 🙂
Nie wybieracie się w końcu na Reggaeland? 🙂