Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

czekaj czekaj Moniczko 😁 jeszcze sobie Zuziek z tego skorzysta hehe!
kiedyś wszystkie starsze koleżanki będą jej zazdrościć takiego młodowyglądającego ciasteczka 😁

Monika a Ty jeszcze chwilka i już się rozdwoisz! 🤪

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Trochę nie miałam wczoraj jak zaglądnąć bo jak pech to pech. Zamiast w niedziele wieczorkiem relaksik to nam się jak na złość spitolił syfon odpływu w brodziku w łazience na dole, ale że mój mąż nie lubi odkładać czegoś na później to zabrał się do wymiany. A ja w dla towarzystwa i żeby coś przytrzymać mu np. razem z nim. I tak nam zszedł caaaały wieczór. Ale brodzik działa. Dobrze mieć taką złotą rączkę w domu 🙂 A co tam u Was mamusie i dwupaczki. Spróbujemy jak się da po oklasku rozdać 🙂

hej Dziewczyny! ;* mnie tu calutki weekend nie było, bo w sobotę byliśmy na urodzinach u szwagierki i jednej koleżanki, o i zostaliśmy tam do dziś, bo ja musiałam dzisiaj jeszcze badania zrobić (mocz,morfologia), bo w środę kolejna wizyta 😁 dowiem się co tam u mojego maluszka! 🙂 kurde nie wiem co się dzieje, bo non stop mam twardy brzuch jak tylko wstanę, bo jak leżę to nic 😞 no i czwartek, piątek wieczorem miałam straszne bóle, takie jak miesiączkowe, w piątek postanowiłam wziąć nospę, ale nie pomogła..no ale jakoś zasnęłam..a przez cały weekend brak tego bólu, więc nie dzwoniłam do lekarza.. tylko ten twardy brzuch 😞 no i sobota, niedziela mały non stop się wiercił i to było bardzo bolesne, a to ponoć też nie dobrze, jak cały czaas się rusza, gwałtownie! 😞

tuska8 tak pomyślałam przez chwilkę i mi się przypomniało że ja na przełomie Twojego tygodnia ciąży miałam tak samo! u mnie było to przez 20 minutowe spacery, chyba dwa...na miasto!
lekarz kategorycznie kazał mi zwolnić i kompletnie nic nie robić i najlepiej cały czas leżeć. same dobrze wiemy że tak się nie da 🥴 no i też go nie posłuchałam, aczkolwiek byłam grzeczniejsza 🙂
i co? w 36-37 dostałam krwawienia...okazało się jednak że to szyjka się skraca i stąd to krwawienie.
tak czy inaczej jeśli do tej pory uważałaś się za silną kobietkę która ze wszsytkim da sobie radę ( jak ja myślałam 🙂 ) odpuść sobie, bo możesz siebie bardzo zaskoczyć...

• Mamusia
witam wszystkie przyszłe mamusie ciężarne z Katowic i okolic!!!
Prawdę mówiąc przeniosłam się do was, bo wcześniej byłam na innym forum, które okazało się być grupą bardzo zamkniętą w sobie - tak zwanym towarzystwem wzajemnej adoracji jakichś może 5 forumowiczek, które rozmawiały tylko i wyłącznie o swoich problemach, nie widząc innych użytkowniczek wcale.. 😞
Mam nadzieję, że tutaj każda z nas może się wypowiedzieć i podyskutować i podzielić z innymi swoimi obawami, lękami i radościami z innymi brzuchatymi mamusiami.

Póki co tyle, pozdrawiam wszystkie mamy ze Śląska! 🙂

u nas możesz napisać, a my zaawsze doradzimy i pomożemy jak tylko będziemy umiały 😜 tu na tym wątku są też stałe bywalczynie, ale zawsze chętnie i miło przyjmujemy nowe przyszłe mamy czy tam mamy! 🙂

• Mamusia
czesc mamusie te obecne i przyszle 🙂

Zuzqa WItamy serdecznie nowa mamusie 😉 oklask powedrowal na przywitanie mam nadzieje,ze u nas na Brzuszkiu znajdziesz wiele pomocny rad i nowe znajomosci 🙂

Tuska jak tam zdroweczkio ?? napisz pozniej jak ta po wizycie u ginka

KasiaW twoj termin juz tuz tuz 🤪

My wczoraj bylismy na pierwszym szczepieniu ☺️ z roznych przyczyn niestety dopiero teraz moglam malego zaszczepic
heheheh i oto jego wymiary 😜 76 cm i uwaga 9800 g 😜 duzy niemowlaczek z niego, ale coz rodzice wysocy to i on nie moze byc malutki 😉

hi hi hi w porownaniu do Zuzi to na pewno 😆

troszke poklaskałam na dzien dobry 😉
ehjhh cholera u mnie jakas kotlety robi , a dopiero co mały Bąbel zasnoł 🥴

• Mamusia
Cześć 🙂

Justi jak patrze, że do terminu zostało 24 dni to mnie strach ścina, a może się okazać, że i wcześniej 🙂
Wczoraj spakowałam dwie torby, jedną z rzeczami na wyjście dla Pawełka a drugą do szpitala dla mnie i ta druga to sporych rozmiarów wyszła 😁
A dziś przyszedł też w końcu Angelcare. Będzie spokojniejsza głowa jak maleństwo będzie spało. Został już tylko wózek ... ufff.

• Mamusia
ciekawa jestem kiedy Pawełek bedzie chcial sie przywitac z rodzicami oby ni byl takim uparciuszkiem jak moj (urodzialam 6 dni po termienie) bo to czekanie jest najgorsze . . . .
Ja co do porodu nie bede cie ani nastawiała negatywnie ani pozytywnie . . .
fakt jest jeden kazdy porod jest inny, a chociazby u nas na brzuszku mozna wiele poczytac o porodach innych dziewczyn
Ja jednak wolałąbym isc tak jak szłam przy swoim porodzie nie czytalam o innych porodach , nie ogladalam akcji porodowej itd 🙂 bylam troszke zielona i mimo wszytsko wyszlo mi to na dobre

• Mamusia
Ja też nie oglądałam żadnych filmików i nie zamierzam, czytać też nie chcę. Zresztą i lekarka i w szpitalu mi to szczerze odradzają bo można się tylko zrazić albo nastraszyć a po co mi to. I też tak jak piszesz u każdej jest to indywidualna sprawa. ale na pewno będę chciała, żebyście za mnie kciuki trzymały jak już Pawełek podejmie decyzję co do wyjścia 🙂
A dziś chwila relaksu, na 13 lecę do fryzjera doprowadzić się do porządku a przede wszystkim odrostów pozbyć, póki jeszcze jest jak 😁

• Mamusia
kochane dzis tak na szybko - jutro nadrobie zaleglosci - jestem po wizycie. maly wazy juz 3,57kg 🤢 a jest to 37tc..... nic na razie nie zapowiada porodu - tylko szyjka zrobila sie troche bardziej miekka. lozysko sie nie starzeje...tylko caly czas mam problemy z nerkami - teraz zrobily sie zastoje i mam leki ale nie jest ciekawie - gin stwierdzila - tak brzydkich wyniokow to ja nie widzialam 🙃

bry dziewczyny! :*
no brzuszek dziś już troszkę lepiej, no ale twardy niestety 😞 dzisiaj odebrałam wyniki badań.. mocz morfologia..w morfologii jedna pozycja o 0,5% wyższy.. No a w moczu mam dość liczne bakterie i na tych wynikach mam pieczątkę aby skonsultować się z lekarzem prowadzącym :/ dobrze, że jutro mam wizytę.. Pani która dawała mi wyniki stwierdziła, że lekarz na pewno da mi antybiotyk:/

• Mamusia
spokojnie Tuska ja w ciązy brałam dwa razy antybiotyk na bakterie w moczu najważniejsze jest to że jak bedziesz rodzić siłami natury zrobić maluszkowi badanie moczu bo przeważnie przy bakteriach przechodzą na maluszka... moja Zuzka przez to wylądowała w szpitalu 😞 3 tyg. po urodzeniu... ale nie w każdym przypadku to się zdarza u pediatry spytaj się czy możesz dostać skierowanie na badanie... czasem sie tego nie wykrywa a moze potem byc problem z nerkami