Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Doberek 🙂

Głosiki oddane.
Dziewczynki wracajcie szybko do zdrówka.
Ja jutro mam kontrolę po porodzie i fryzjera i Pawełek prawie cały dzień będzie beze mnie. Na pewno będę tęsknic ale i troszkę odpocznę.
Zuziek a Zuzia jak tak układała główkę na jedną stronę to miała główkę lekko z tej strony płaską? Ja robię dokładnie tak jak piszesz, na śpiocha sama mu główkę przekładam na drugą stronę i buch wałeczek, ale mały cwaniaczek i tak po jakimś czasie trochę sobie wraca na swoją stronę. Ale mam i tak znowu przekłada.
Tuska, Monic ale wasze maluszki to głodomorki 🙂 Mojemu wystarcza 90 ml, czasem zje ponad stówkę ale rzadko. a na wadze ładnie przybiera bo w ciągu tygodnia skoczył z 4100 na 4500 więc nie mam się czym martwić, że nie je więcej.

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziewczyny zdrówka zycze :*

Kasiu Zuzka układała główke krzywo tak na ukos lekko i cały czas głowe przekładała na lewą strone... i chyba miała lekko spłaszczoną ale dokładnie nie pamiętam ale juz jest OK rób tak jak robisz dotychczas ;* i podchodz do łóżeczka raz jednej raz z drugiej strony a jesli jest łóżeczko z jednej strony od ściany to kładź go raz z lewej raz z prawej strony 😉

oj Zuziek to coś czuje że zajdziesz dzisiaj Twego swojego młodziutkiego mężusia 😁 😁 😁 😁 hehe
nie wiem jaka sprawa....ale trzymam kciuki 🙂:**

doberek! ;*
no a my z Alanem zostaliśmy sami, bo mój mąż poszedł już dziś do pracy i to na 14.00 i muszę sama małego wykąpać 🤢 trochę się stresuję, bo sama muszę sobie wszystko przygotować, no i nikogo nie będzie jak będę kąpać..zawsze przynajmniej mąż był obok. Tym bardziej, że pomagał mi aby było szybciwj, bo mały się strasznie drze, bo głodny ;-)

no to zuziek widzę, że dziać się będzie 😜 ja również trzymam kciuki :*

• Mamusia
Agaa napisał(a):
oj Zuziek to coś czuje że zajdziesz dzisiaj Twego swojego młodziutkiego mężusia 😁 😁 😁 😁 hehe
nie wiem jaka sprawa....ale trzymam kciuki 🙂:**

hahaha on az taki młody to nie jest :P hihihi chłop przed 30-stką 🤪 nie mo 3 lata mu zostały 😁

dzieki za wsparcie ;*

• Mamusia
Cześć mamusie 🙂

Ja już po kontroli poporodowej. Wszystko w porządku. Pani doktor pochwaliła, ze mój organizm bardzo szybko się regeneruje i jakbym chciała drugie maleństwo to wystarczy rok odczekać 🙂 Dostałam też pigułki, proponowała mi też plastry ale jakoś wolę tradycyjnie. Dostałam Yaz. No i oczywiście była wczoraj "próba generalna" i wypadła świetnie (ale u mnie łatwiej bo dół był nienaruszony).

Pogoda piękna więc trochę ogarnę domek i pędzimy na spacerek. Może dziś do parku bo mama zafundowała sobie wczoraj fryzjera i w końcu można wyjść do ludzi 😁

A co tam u was?

Zuziek nie wiem co to za sprawę masz dzisiaj ale trzymam kciuki, żeby wszystko po waszej myśli poszło.

doberek;*
ja już wcześniej miałam napisać, ale po prostu mój syn wyczuwa jak chce sobie siąść zjeść cokolwiek albo ogólnie usiąść przed komputerem i moment się budzi 😜
zuziek trzymam kciuki;*

• Mamusia
nie wiem dziewczyny czy wy jesteście akurat w temacie z moim ojcem kiedys pisalam coś tam o nim...

tak w skrócie ogólnie chodziło o to że jest alkoholikiem i złożyliśmy sprawe o znęcanie się fizyczne i psychiczne i dzisiaj jest co świętować 🙂
nie spodziewaliśmy się tego wogóle 🙂 po pierwsze ojciec się nie zjawił na sprawe 🤪 🤔 to już se przesrał po drugie zrobili zaocznie sprawe bo chcieli jeszcze raz zrobić z doprowadzeniem go ale potem sędzina zadecydowała że jednak bez niego się odbędzie były zeznania moja mama od 3 nad ranem palpitacje 😞 ma problemy z sercem 🥴 prokuratura była nieugięta dostał wszystko co mógł dostać w tej sprawie czyli:
-wyrok 1 rok w zawieszeniu na 3 lata (to nic)
-kuratora sądowego (też mało)
-przymusowe leczenie (już lepiej)
-eksmisje z miejsca zamieszkania 🤪 🤪 (masakra najlepiej)
- i zakaz zbliżania się do wszystkich pokrzywdzonych (ja mama siostra i Adam)

na reszcie odetchniemy 🤪 spokój w domu i Zuzka bedzie się wychowywać w normalnej atmosferze 🤪 🤪 🤪

lece do wyrka dobranocka ;*

zuziek 🙂 🙂 ja wiem co czujesz!!! mój ojciec też z tych, ale to my musiałyśmy od niego uciec! także ciesze się niesamowicie, bo wiemmmmmm jak to jest 🙂 teraz to dopiero będzie życie! a Twoja mama jak dychnie 🙂 normalnie mamt akie odczucie że mam ochotę Was przytulić 😁 hehe
super! Wasze zdrówko! colą 🙂

aaa jutro ostatni dzień, jak fajnie 😁

• Mamusia
jeju dziewczyny we mnie siedzi taka euforia że masakra 🤪 🤪 🤪 🤪

dalej nie moge w to uwierzyć że to już koniec 😉
i nawet byśmy nie pomyśleli że on może dostać taki wyrok... 🤨
jak najbardziej korzystny dla nas 😉
ufff...

doberek! ;* pierwsza! 🤪
no to zuziek super, że wszystko poszło dobrze! ;* cieszę się bardzo!
ja wczoraj z małym miałam okropny dzień.. jak wstał rano o 7.00 tak zasnął koło 9.00.. przed 10.00 wzięliśmy go na spacerek mały i jak wróciliśmy o 11.00 to zasnął dopiero ok. 13.00 po czym wstał o 14.00 i od tej godziny cały dzień przy cycu 😞 zasypiał przy cycu a jak go odkładałam to ryk 😞 o 17.00 zadzwoniłam po szwagierkę, żeby przyjechała bo nie miałam nawet jak mu kąpieli przygotować.. a mleka też już zero w cycach 🤨 jak przyjechała nosiła go, on ryczał strasznie, a ja szykowałam kąpiel..no i sztuczne mleko, bo z cyców by się nie najadł, no i zrobiłam mu jeszcze herbatkę z kopru. Po kąpieli pomasowałam mu brzusio i nawet nie zdążyłam go ubrać..zrobił kupkę na ręcznik(bardzo rzadką) 🥴 wypił troszkę herbatki, no i mleczka choć nie był za bardzo głodny i zasnął o 18.30...biedak tak się męczył 😞 oczka miał całe czerwone od płaczu i zmęczenia.
dzisiaj widzę, że też się pręży, a kupki zrobić nie umie 🤢 później znowu najwyżej mu brzusio pomasuje, bo w nocy kupę zrobił..
teraz śpi,ale też jakoś niespokojnie 😞

Post zawierał cytat z wypowiedzi lub wypowiedź zawierającą treść dotyczącą spamowania. Post został usunięty. Jeśli to tylko cytat, to z góry przepraszam - Admin.