Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dziś o niebo lepiej bez bólu... 🙂 i w planie dziś mini grill odmroziłam karkówke i pałki z ostatniego grilla bo zostało... ale czekam aż Wojtek wróci z pomiaru... a se też dziś na huśtawce posiedziałam pamiętam z Zuzią to cały czas na niej siedziałam jak byłam w ciąży podejrzewam że teraz też tak będzie... 🙂

a i kupiłam dziś żel do higieny intymnej Teva Pliva Fem https://www.google.pl/search?q=teva+pliva+fem&client=firefox-a&hs=sme&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=tkM4U6HwIOuy7AaU6oHADw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1024&bih=629#facrc=_&imgrc=DpSTUJdUmiiRuM%253A%3Bmi0psSINSx3bjM%3Bhttp%253A%252F%252Fwizaz.pl%252Fkosmetyki%252Ffoto%252F48128_250.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwizaz.pl%252Fkosmetyki%252Fprodukt.php%253Fprodukt%253D48128%3B250%3B250 słyszałam dobre opinie i na tego mojego grzybka co nie chce się wyleczyć i wraca do mnie jak bumerang... troche drogi bo 30zł jak na 100ml ale zrobie już wszystko żeby se go wyleczyć... 🤢

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MIAŁ BYĆ GRILL NIE MA GRILLA.... 😠 😠 😠 😠
wku*wiłam się na Wojtka masakra jakaś czekam na niego a on przyjechał przebrał się i do mnie "pa" a ja a ty gdzie on no Dawid się przeprowadza ide mu pomóc a ja przecież grilla mamy robić a on "ojjj zapomniałem" i poszedł noż ku*wa mać!!! Jak wróci mam nadzieje że bede już spać a rano jak bedzie chciał kawy to mu powiem niech ci Dawid zrobi!!!! :/ Jeden dzień wolnego a ten musi gdzieś pocisnąć... normalnie nosi mnie...

A ja nie wiem czy mi sie wody sacza czy co .... 🤨 z Alanem to chlusnely raz a porzadnie.. nie leci caly czas,ale jak ide siusiu to cos tam jeszcze leci czasem 🤔
Z Alanem po dwoch godz.od odejscia wod skurcze mi sie zaczely..zobaczymyy co to bedzie..

• Mamusia
Doberek ;*

Tuska i jak wody czy nie wody? Ja pamiętam jak na maturze ustnej z polskiego około 37/38 tydzień tak się zestresowałam i spociłam na dupie że myślałam że mi wody odeszły 🙂 daleko na porodówke nie miałam :P bo chodziłam na traugutta do szkoły 😁 hehe

a nie chce mi się ruszyć dupki dziś a muszę jechać odebrać dowód i złożyć wniosek do NFZ o wymiane karty do banku do Orange a wszystko przez zmiane nazwiska po rozwodzie koniecznie chciałam wrócić do panieńskiego nazwiska... ale nie wiem czy mam dziś siłę i energie żeby chodzić i użerać się z urzędnikami...

Wiesz co? Ja też chyba chciałabym wrócić do swojego nazwiska ...

No chyba nie wody. Byłam na zakupach,ledwo wyszlam z bloku to brzuch twardy jak skala 🤢 to metalowe od torebki opieralo mi sie o brzuch,tylko opieralo a bol niesamowity..jakbym to do brzucha przyciskala :O nacisk na krocze,bol pachwin..ale ogolnie to traktuje juz to jak cos normalnego ... wiec sie smieje,ze zacznie sie,a ja to zlekcewaze 😉 .

• Mamusia
hej brzuchatki :*

podczytuje was i widze , że też nerwowe jesteście..
Ja jestem zestresowana bo jutro do pracy po 1,5 tyg. wolnego.... masakra !! tak mi się nie chce że szoooook ;o posiedziałabym z młodym w domu, taka fajna pogoda. Się zaraz załamie 😞

• Mamusia
Ja tęsknię za pracą... 😞 już bym wróciła... A gdzie tam koniec macierzyńskiego...

Nachodzilam się strasznie ale załatwiłam wszystko najbardziej zaskoczyl mnie NFZ dostałam kartę od ręki myślałam że będę czekać 2 tyg. I 5 razy tam jeździć z papierami a tu nic tylko dowód nowy i karta wydana... 🙂

Ja posprzątałam mieszkanie, zjadłam ostrego kebaba i mam zamiar wykorzystac mega męża.. jak po tym nie ruszy,to już nic jej nie ruszy..i bede czekac na to az sama zdecyduje,ze wychodzi. W kroczu po umyciu podlog na kolanach kulo tak,ze lazic nie umialam prawie,ale to nic niestety nie znaczy..jeszcze moze prysznic wezme .. tylko cieplejszy cxy chlodny?

Monia to dobrze,ze tak szybko udalo sie ta karte zalatwic 😉 .
Pati rozerwiesz sie troche w tej pracy 😉 .

Ja to mala konczy rok i szukam pracy tu gdzies..w Zabrzu najlepiej,ale co z tego bedzie..niewiadomo. jeszcze ciekawa jestem czy mi Alana przyjma do przedszkola ...

• Mamusia
Doberek
ja jak bede miała co z młodym zrobić (czyt. mama Wojtka :P ) to chyba pójde po pół roku do pracy ale wyjdzie w praniu...
muszę se zrobić spacerek do apteki bo gardło mnie całą noc bolało nawet kaszlnąć nie mogłam... a rano myślałam że dziecko wypluje jak zaczęło się odrywać... ała a nie mam nic dla kobiet w ciąży... syrop z cebuli tylko zrobie i kupie jakiś syrop...

równe 4miesiące do prawdopodobnego porodu masakra a ja dalej próbuje się przyzwyczaić do tego że będzie małe dziecko znowu w domu i to SYN... 🤪 🤪

I dupa. Tzn.meza nie wykorzystalam,bo nie mial sily..
Obiecuje sobie,ze bede cierpliwie czekac,ale ja jestem tak zmeczona,ze co wieczor cos kombinuje!
Od wczoraj mam tyle pokarmu,ze juz szlo by dziecko wykarmic 🤢 cala bluzka,w ktorej spalam w plamach 🤢

• Mamusia
byłam w aptece zrobiłam zapasy z plastrami i wodą utlenioną bo zaczyna się sezon dla mojej 4letniej \"fajtłapy\" :P syrop z prawoślazu kupiony syrop z cebuli się robi :P witaminy kupione bo za niedługo się kończą... aaa widziałam w aptece termometr bezdotykowy za 96zł jeden z tańszych mam w planie zainwestować albo poprosić kogoś na prezent przyda się i młodemu i mojej \"wiercipiętce\" (Zuzi) :P przy Zuzi używałam zwykłego i też było ok tylko jak była maleńka to dało jej się tylko zmierzyć w dupce inaczej nie dało rady a też była mała gimnastyka... o taki https://www.google.pl/search?q=termometry+bezdotykowe&client=firefox-a&hs=eNe&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Oqo6U4_7Lo7n7AbWo4H4Bg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1024&bih=629#facrc=_&imgrc=BnRx9-Fxin0djM%253A%3B0FwIEEEkO1CjOM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.leki24h.eu%252Fuserdata%252Fgfx%252F7ac6aacb0d35fe31e3ad9b8f1fc35a41.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.leki24h.eu%252Fpl%252Fp%252FTermometr-bezdotykowy-MICROLIFE-NC-100%252F2106%3B507%3B592
powiedzcie co wy o tym sądzicie?

• Mamusia
a właśnie chce sobie zrobić taki kolorek u fryzjera bo zawsze mam blond a chce żeby troszkę odpoczęły włosy od rozjaśniania a w całkiem ciemnych mi brzydko... nie bede ścinać tak jak na zdjęciu zostanie takie długie jak mam bo przy małym dziecku szybciej jest zwinąć w kok/kucyk :P

co wy na to?

Szczerze ja taki miałam i jest do d..y! Kupiłam w aptece najzwyklejszy za 10zł,no i naprawdę takie najlepsze są. Ja mam taki elektroniczny co pika,jak zmierzy temp.no i co prawda ciezko Alanowi zmierzyc,bo nie wysiedzi,ale ostatnio znalazlam sposob,ze licze albo razem liczymy az nie zacznie pikac i jakos idzie 😉 . Ten bezdotykowy wcale nie jest miarodajny,jak dla mnie pieniadE wyrzucone w bloto.

• Mamusia
właśnie u mnie się elektroniczny nie sprawdził cały czas dawał inną temperature raz miałam nawet 34 stopnie 🤔 ten z alkoholem najlepszy ale właśnie sposób w jaki się mierzy zwłaszcza gdy dziecko ma temp. i jest marudne 😜 katastrofa...

A ucisk na pęcherz przy napinaniu brzucha masakra! Jeszcze na zakupach byłam z małym,więc spacefek z wózkiem zaliczony..bo go nóżki bolą..tak to lata u rodziców po podwórku cały dzień,a jak trzeba gdzieś iśc to nozki bolą ... :/