Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Monia no włąśnie póżniej jest problem 🙂
wiesz co jak zaczniesz go brać i on to poczuje to zacznie porostu płączem wymuszać byś go wzieła do siebie, a wiadomo bliżej mamusi lepiej mu się śpiocha 🙂

monic każda z nas przechodziła te ciężkie chwile...wiem że się łatwo mówi, ale mi też łatwo nie było, ale...to co sobie wypracujesz teraz z dzieckiem przynosi efekty w późniejszych miesiącach.
Ewa śpi tylko w swoim łóżeczku, zasypia sama.
ale było to obkupione tym, że ona tam płakała, a ja w kuchni to samo...
ale teraz tak jak mówie jest dobrze, głaszcze ją po głowie i wychodzę.
ale wiem...łatwo się gada 😞

tuska8 napisał(a):
To wyglada tak ze 3dni zastrzyki,a pozniej kroplowka jak do tej pory nie ruszy..przynajmniej tak zrozumialam jak mowila o tym ta co jest 11dni po terminie.

qrwa to tak jak u mnie 😞
tylko że te zastrzyki gówno dały....jak by nie można było od razu tej oksy podać, no nie????? wrrr 😠

• Mamusia
Monika damy radę, i nawet nie myśl inaczej. Też czasami mi się wydaje, że kompletnie sobie nie radzę i wtedy mi się chce płakać. Ale zaraz potem wyobrażam sobie jak mówi dp mnie mamo, jak idziemy sobie na spacer a on trzyma mnie za rączkę, jak jedziemy razem na wakacje 😁 i wiem, ze warto. Damy radę !!!
Aga a kiedy zaczęłaś Ewe przetrzymywac z placzem, długo trwało? W nocy też?

• Mamusia
ja dzis na chwilke - chcemy sie pochwalic 🙂
wczoraj o 22:55 mojemu Filipkowi urodził się wujek - Wojtuś 🙂
maly wazy 3670 i ma 56 cm 🙂 dzis jade zobaczyc mojego nowego kuzyna 🙂 kolejny maluszek w rodzinie 😁

a i glosiki juz oddaje

😘 😘 😘

Kasiu nie pamiętam ile to trwało, ale to jedyne do czego podeszłam tak bardzo konsekwentnie!
w nocy? hmm na początku budziła się co 3 godz, ale zjadała i zasypiała.
a przy kładzeniu spać po jedzeniu, odkłądałam i wychodziłam, jak płakała za bardzo to przychodziłam, podnosiłam, tuliłam, i odkładałam.czasem tak wiele razy.... 😲

Hej Kobitki;* u mnie niestety bez zmian,dzisiaj rano dostalam piewszy zastrzyk. Jeszcze jeden wieczorem mnie czeka,tzn.gdzies kolo 18 😉 jak chodze to kluje mnie w kroczu w sumie dzisiaj co wstane I sie przejde to kluje I nie wiem czemu. Serducho mnie kluje tez od wczoraj,ale w sumie lekko jak nie przejdzie mi do wieczora to powiem poloznej,ale dopiero jak sie zmienia bo teraz jest okriopna polozna,wredna jak malo kto. Fiona na nia mowia,dzisiaj rano to myslalam,ze mnie wzrokiem zabije. I tak samo mojego lekarza,bo przyszedl do pacjentki obok,bo to jego pacjentka tak jak ja no I mnie nie poznal,ale na korytarzu jak poszlam kawe robic to mnie zobaczyl I pytal sie co tam,powiedzialam,ze od dzis zastrzyki,a w pn kroplowka,to powiedzial,ze zobaczymy co bedzie..no I kazal mi duzo spacerowac,ogolnie duzo chodzic,a Fiona z ryjem kto ma duzo chodzic..ze tylko problemy. Oddam glosiki oczywiscie! 😉

• Mamusia
Doberek 🙂

A ja wlaśnie teraz kawusie popijam do śniadanka. spacerek tez mam dzis w planach i moze nawet do parku pojedziemy jeśli uda mi się wózek złożyć i zapakowac do auta. A sobota niestety bez męża bo zmarl mu dziadek i pojechal do Ostrowca Świętokrzyskiego na pogrzeb. Dla maluszka to za daleka droga więc zostalismy w domu.
Pawelek spał dziś bardzo ładnie do 4 nad ranem a potem już pobudka co godzinkę i mama niewyspana więc kawka na śniadanie dziś była baaaardzo potrzebna 🙂
a ciekawe jak tam Tuska, czy moze coś ją ruszyło przez noc, fajnie by było.

Zuziek a ty gdzie spacerujesz z córcią? Zastanawiam się jak dzis taka ładna pogoda i ciepło czy klaść Pawełkowi na spacer dwie czapeczeki czy już wystarczy tylko jedną tą ocieplaną?

hej dziewczyny!
ale mamy piękną pogodę! 🙂
niestety w taką pogodę to od razu widać jakie okna mam brudne i jaki wstyd 😜

jak coś podczytacie na marcu, co z Tuśka to dajcie znać 🙂

hmm Kasiu a cały czas ma? nie wsadził sobie palca do oka? albo zabawki czy czegoś?
moja miała np ze słońca, raziło ją i oczy łzawiły.
a masujesz kanalik??

• Mamusia
czasem może być od tego że kanaliki są "zapchane" tak jak Aguś pisze masujesz kanaliki? miedzy oczkami masuj kilka razy dziennie palcem okrężnymi ruchami... przemywaj przegotowaną wodą conajmniej raz dziennie... a jesli nie przejdzie poinformuj o tym lekarza na pewno cos doradzi! nie martw się często zdarza się to u takich maleństw mojej też łzawiły...