Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Normalnie..moj powiedzial,ze z dwa tygodnie jeszcze 😞 mam nadzieje,ze nie..wybralabym sie na dlugi spacer,ale z moim dzieckiem to prawie niemozliwe...
Fajnie by bylo w pt urodzic by byl 04.04.2014 😉

• Mamusia
hej dziewczyny :*

co do termometrów to też jestem tego zdania że te najtańsze są najlepsze.. Te elektryczne na serio są do d**py. Zuziek słyszałam dużo negatywnych opiń na temat tego termometru co wspomniałaś.

Hehe ja też mam w piątek wizyte :P

Kurde laski, mam biegunkę, boli mnie brzuch ;( nie wiem czy mogę smecte wypić ;<
W ulotce jest napisane że trzeba skontaktować się z lekarzem....

ItHey,

Pati trzymaj sę Kochana! :*

No a co u mnie? Nic się nie dzieje.. jestem od wczoraj z tym nastawieniem,że w pn idę do gina..bada mnie,wysyła na następny dzień do szpitala,bądź za kilka dni i się wywołujemy. Tyle co ja się nasprzątałam przez ten ostatni czas to chyba nigdy.. wczoraj spacer - i nic! Oj przepraszam mialam z 3silniejsze niż zwykle skurcze. Jestem tak zrezygnowana,że nawet d..y z łózka mi się nie chce ruszać. A muszę iść na zakupy,bo lodówka świeci pustkami..znowu posprzątać,bo codziennie sprlząltam,a i tak jest syf. Nastal u mnie okres marudzenia,wiec za duzo tu nie pisze,bo to wiekszego sensu nie ma..

Jeszcze dzis koszmarna noc,bo od 1 do 3 Alan sie co chwila budzo..myslalam,ze mnje rozniesie.az polozylam sobie koc kolo jego lozka,jasiek,drugi koc do przykrycia i tal przysypialam z glowa sparta o jego lozko,a pozniej juz calkiem na podlodze sie polozylam,jak zaczal mi pochrapywac to poszlam donas do lozka,ale to po 3.bylo na pewno. No a moj szanownyalzonek oczywiscie spal,bo on musi wstac do pracy...mowi tak chocbym ja taka noc pol dnia odsypiala :/ a poza tym lezala i pachniala,a jakby zliczyc do kupy godziny moje i jego przespane to tyle samo jest,badz moich mniej,ale co tam..po prostu facet :/

Takze widzicie,ze u mnie nie ma za dobrego humoru,wiec po prostu nie pisze i nie smece

• Mamusia
Tuska gdzieś pomarudzić musisz a wolimy żebyś tu marudziła niż w domu 😉 hehe no także niebawem mała będzie już z wami :* prędzej czy później ;*

dziś Zuzie bierze dziewczyna Adama do sali zabaw po przedszkolu zastanawiam się czy nie skoczyć do M1 zawieść L4 i kupić prezent sąsiadce bo Zuzia dostała zaproszenie na urodziny 14.04 jak nie dziś to jutro bede musiała z Zuzią jechać a nie wiem czy mi się chce tłuc autobusem z 4 latką... 🤨

Hej,
U mnie niestety dalej nic i juz nie robie sobie wiekszych nadziei na porod calkowocie naturalny,tzn.ze zacznie sie samoistnie. Bedziemy sie wywolywac..widocznie tak mialo byc.

Ja zlee sie zaczelam czuc i zmierzylam cisnienie - 140/90 :/ wzielam druga daelwke lekow na dzis troche wczesniej i za godzine zmierze cisnienie .. jak dalej to samo bedzie,to chyba pojade do szpitala.. podbrzusze zaczelo mnie pobolewac jak na @ .. chyba z nerwow ... 🤢

• Mamusia
ojej i jak lepiej czy pojechałaś?
lepiej być pod opieką...bo to zagrożenie dla ciebie i małej...
ja z ciśnieniem nie miałam problemu wręcz przeciwnie pytają się mnie czy jeszcze żyje mam w karcie ciąży raz 100/60 a tak to 90/50 i tak też przy Zuzi było a jak nie byłam w ciąży to książkowe...

Ja u gina mam wysokie zawsze i w karcie mam nawet jedno 150/95 🤢 ale wczoraj dziwnie sie czulam,zmierzylam i 140/90 ... wzielam tabletki i jakos powoli przynajmniej tto pierwsze zaczelo spadac..tabl.biore juz 2x2. W domku jestem,ale jak sie powtorzy to raczej pojade do szpitala,bo to za daleko juz i boje sie o mala

Kurde dziewczyny zaś będę dojna krowa.. 😮 nie wiem czy karmilyscie piersia,jesli tak to bedziecie wiedziec o czym napisze ... dzisiaj siedze u cioci na kawie i z 3razy czulam,taki bol kiedy ci pokarm naplywa..jakas masakra! A tu nawet jeszcze dziecka nie ma :O nakładki oczywiście już sporo nasiąknięte były,jak ściągałam ...

• Mamusia
Dobry ja mam w planie karmić do 6miesięcy ale jak wyjdzie zobaczymy bo Zuzie karmiłam ponad miesiąc bo trafiła do szpitala... (beze mnie) i pokarm mi zanikł bo nie potrafiłam pobudzić laktacji jak młodej nie było przy cycu... w tydzień od dojnej krowy do pustych cyców... teraz mam w planie walczyć o laktacje na wszystkie sposoby :P

• Mamusia
Co do tematu pracy.. dziewczyny mam już mętlik w głowie i nie wiem co zrobić, doradzcie mi.
Pracuje w tej firmie ponad rok czasu, w marcu awansowałam na zastępcę kierownika. 6go marca miałam oficjalną rozmowę z kierownikiem. Na początek przedstawiła mi wszystkie zasady (miałam dostać UMOWE O PRACE) itd. I jak już zabrałam głos, od razu na wstępię oznajmiłam że prawdopodobnie jestem w ciąży i czy nie ma żadnych przeszkód abym była na tym stanowisku. Odp mi że bez obaw, nie ma żadnych przeszkód a wręcz przeciwnie że to na moją korzyść, bo będę mogła iść na macierzyński i że będę mogła przejść sobie na pół etatu. Gdy okazało się , że źle się czuje (wymioty, mdłości, duszności itd.) i też na samym początku miałam ciąże zagrożoną. Kierowniczka wszystko przemyślała i zaprosiła mnie pare dni temu na rozmowe. Popłakałam się. Rozmowę odebrałam tak, że nie dostanę umowy o pracę i najlepiej jakbym się sama zwolniła bo ona potrzebuje zastępcę na pełnym etacie i cały czas osobę 100% dyspozycyjną...
Dziwne, bo wszystkie papiery typu kwestionariusz itd., od razu jej wypisywałam. Nawet obiecany awans mam dostać na konto z miesiąc marzec. Ale umowy nie zdążyłam podpisać i lipa..

Właśnie i lipa? chyba już nie mam szans się starać o tą umowę? Co jej zależy.. i tak ta umowa o prace miała być tylko na pół etat i płaci to ZUS. Tak się cieszyłam, że trochę grosza wpłynie.. yh ;/ Czuje się oszukana 😞 😞

Sory że zawracam wam głowę moją pracą ale serio już nie wiem co zrobić i nie mam się kogo poradzić.. Raz myślę że pójdę i wygarne wszystko kierowniczce to co mi opowiadała za bajeczki na początku i walczyć o tą umowę a raz że pójdę tam z wypowiedzeniem.