Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

już jest na forum zdjęcie gabrysi 🙂 a mój jest na moim profilu na nk 🙂 to sobie spisz 🙂 a jak Twoje humory, bo ja dzisiaj jeste, zła wkurzona i smutna 😞 wszytsko przez te okulary i karola 😞 nie wiadomo kiedy on wróci z akcji zimowej i jak przyjedzie to nawet nie będzie wiedział że ja jestem zła i smutna przez niego a ja tymczasem tylko sama sobie robie źle i sie pogrążam a on jakby nigdy nic wróci i nawet nie pomyśli jak mi było źle 😞 ci faceci to takie bezmózgowe jełopy 😠

• Mamusia
Weronisia rozumiem cie dzisiaj jest ogolnie chyba taki dzien bo mnie wszystko tez wkurza a i jeszcze mam mała chora wiec marudzi jeszcze bardziej a moj Paweł jeszcze w pracy a mi poprostu cierpliwosc sie konczy.A Reniu u mnie jest róznica 7,5 roku wiec nie ma czego sie spodziewac 🤨

Ja dzis juz kilka razy płakałam i niewiem czemu teraz zagnałam męza do prasowania bo niemoge wytrzymac na kregosłup zrobi łam se kapiel i ona pomogła ale chwilowo znów boli 😞Niech ten dzien sie konczy jak se spisze twój numer to napisze do ciebie zebys se mój napisała 🙂bedzie dobrze niemartw sie 🙂

wiecie co dziewczyny chyba mi sie brzuch obniżył, tak mi sie wydaje, chociaż trudno mi to stwierdzić bo codziennie na siebie patrze i czekam aż sie obniży ale dzisiaj chyba to sie stało bo jakoś tak wydaje mi sie że inaczej wyglądam i brzuch bardziej tak do przodu sie wychylił i jak siedzę to moge sie pochylać do przodu bo wcześniej nie mogłam bo mi przeszkadzał, czy to naprawdę znaczy że się obniżył?????

Witajcie dziewczyny ta noc była koszamrna zaczoł bolec mnie tak zab ze calutka noc niespałam 😞 😞Ledwie zyje zaraz sie kłade bo juz niewyrabiam nierzycze nikomu bólu zeba 😞Pózniej zajrze pa

• Mamusia
Witajcie
Mam na imie Ania i jakis czas już zaglądam na forum, dlatego też chciałabym sie "ujawnic". Zaczynam teraz 25 tydzien a termin mam na 2 kwietnia tak coś jak Ula, więc Ula nie martw sie na pewno sie spotkamy 🙂
Gratuluje Marcie Gabrysi 🙂, u mnie też najprawdopodobniej bedzie córeczka i juz nie mogę sie doczekać. Brak mi regularności w odwiedzaniu forum, ale jak wchodze nadrabiam zaległości w czytaniu. Grudnioweczkom życzę szybkiego i bezproblemowego rozpakowania 🙂 i czekam oczywiście na relacje z porodu. Sciakam Was serdecznie. Bedę się odzywać co jakis czas.

Dziewczyny dzis przezyłam koszmar jak wczesniej pisałm ze boli mnie ząb pojechałm z mezem na pogotowie niemogłam wytrzymac z bólu 🙂płakałam było mi bezróznicy pani dentystka zapytała sie czy juz rodziłam zeby porównac ból z jakim mi wyrwała zęba na żywca mówie wam koszmar 😞bałam sie ze cos sie stanie małemu 😞ale juz mi lepiej tylko mam obolałe 😞jestem zmeczona strasznie 😞jutro sie odezwe pa

Oj Renia, bardzo Ci współczuję narpawdę 🤔
a i witam Anię 🙂 Ula i Malwina nie będą same jak my z Renią będziemy rodzić 🙂
my dzisiaj byliśmy w galerii i poprostu to co si dzieje w tych sklepach to masakra, ludzie szaleją 🙂 korki na rondzie, jakby się powściekali i nie wiadomo ile kasy zarabiali 🙂
no ale okupiłam karola w spodnie i 2 bluzki bo oczywiście jak ja mu coś nie kupię to sam sobie nie kupi 🙂 i powiem wam że fajne sa ciuchy w tym nowootwartym sklepie TAKKO czy jakoś tak, tam właśnie wszytsko kupiliśmy 🙂 no i teraz sobie odpoczywam i czekam na obiadek bo karol sie wziął za zrobienie obiadu i zrobi fryteczki i jakieś kupił coś nowego do zrobienia naggetsy z kurczaka cy cuś a potem ubierzemy choinkę 🙂

my bylismy wczoraj w tym takko i serio ladne ciuszki ale ja nic dla siebie nie moglam upatrzec. Wydaje mi sie ze nie ma dla mnie takich rzeczy. a teraz zle sie czuje ogolnie boli mnie glowa i strasznie boli rzoladek nie moge jesc bo mi na wymioty sie ma. Kurde niewiem co sie dzieje. 😞 dosyc ze podupadam na zrowiu bo kregoslop to boli ze az klnac mi sie chce to jeszcze mam dola i o w dupe z tym wszystkim. 😞 sorki za slowa wscieklam sie

• Mamusia
Witam was ja juz na nogach a wy pewnie spicie ja dzisiaj musze jechac na wyniki i glukoze a pogoda tragedia. 😞Tak dwupaczki jak wam wczoraj pisałam Martusia jest juz w domku bardzo szybko i ja tez bym tak szybko chciała wyjsc : 🙂 Wejde potem moze Martusia zajrzy do nas i opowie jak było 🤨

Witajcie dwupaki 🙂Widziałeam zdjecia Marty na nk jest przesliczna ta mała 🙂Powiem wam ze po tym wyrwaniu zęba zasnełam wczoraj o 19tej ale obudziłam sie juz wyspana o4tej nad ranem bo przezynał mnie dziwny ból w dole myslałm ze to juz jakies objawy ale moze macica mi sie rosszerza lub przez ten stres który przeszłam ale wszystko jest ok całe szczescie 🙂Dzis wraca moja mama której niewidziałm ju ponad 3 miesiace bo pracuje zagranica i mam nadzieje ze zdaze urodzic zeby zobaczyła wnuka zanim wyjedzie z powrotem 🙂Ona tez sie niemoze doczekac 🙂Co tam u was;?

hej dziewczyny, też oglądałam zdjęcia Marty i Gabrysi i super że już ma to za sobą i są tak szybko w domku 🙂 Gabrysia jest śliczna, takie ma czarniutkie włoski i takie fajne pulaski 🙂
a dzisiaj mi sie śniło znowu coś o dziecku ale jakoś tak dziwnie że moja kuzynka mi przywiozła moje dziecko nie wiem czemu ona ją miała i nawet nie wiedziałam że moje dziecko już się urodziło i byłam zła i przerażona że już jest a ja o tym nic nie wiem i dopiero teraz mi przywieźli 😞 to było straszn uczucie i dziwne 🤔 🤢 a wogóle od jakiegoś czasu to co noc mi sie śni coś o dziecku 🙂
ciekawe co tam Marta nam napisze o poprodzie, o opiece, o położnych i wogóle warunkach jakie tam panują, jaka atmosfera, no i jak tam jej dzidzia 🙂czekamy Martuś 🙂

ja to miewam koszmary o dziecku. Czasem sa to slodkie sny ze malutki juz biega gada i wogole. Ale dzisiejszy sen byl to taki koszmar ze plakalam we snie obudzilam sie z mysla ze przeciez to fikcja. brr z ciary mam. Ale napisze wam. Snilo mi sie ze urodzilam wrocilam do domu i powiedzialam ze przeciez co ja z tym dzieckiem mam robic. On patrzyl na mnie tak spokojnie i lezal a ja usmiechnelam sie do mojego synka i poszlam sobie. Niby pozniej wrocilam w tym snie do domu i moja mama ogladala tv w salonie a ja ja zapytalam gdzie dziecko. A oona mi ze umarlo bo przeciez jak nie mial kto sie nim zajac to umarlo z glodu. Boze jak ja ryczalam w tym snie. Pozzniej juz na wpol swiadomie mowilam sama do siebie ze przeciez bym nie zostawila dziecka samego zeby umarlo z glodu. Takiego koszmaru jeszcze nie snilam. Raz tylko mialam ale maz mnie obudzil bo plakalam. Wrrr 😞 Teraz to jak maly sie urodzi to chyba przywiaze sie do niego sznurkiem. W zyciu bym go nie zostawila a tu taki sen. Za bardzo sie przejmuje tym wszystkim chyba i stad te sny. 😞

• Mamusia
Hej dwupaczki widze ze sie rozpisałyscie o snach 🙂Ja niedawno wrociłam z wyników jutro mam odbiór ciekawa jestem jak wyjda bo sie troszeczke boje bo przy pierwszej ciazy dobrze sie odzywiałam nawet bym powiedziała ze za dobrze i miałam taka anemie ze szok 🤔 A tak pozatym to ta glukoza to takie swinstwo ze szok normalnie miałam odruchy wymiotne a tak mnie do tej pory boli zoładek po tym swinstwie ☺️A moje malenstwo to dzisiaj jest taki ruchliwy ze nie moge sobie pozycji znalezc ale dobrze 😜 wiem ze wszystko jest ok za to ja nie mam dzisiaj na nic siły mam ogolnie takiego lenia ze nawet nie moge sie zabrac za obiadek 🤨Ajak tam Weronika albo Renia nie macie zadnych objawów na porod bo tak mysle ze Martusia kogos pociagnie.... 😉

Dziewczyny ja takich snów nie mam ale mam takie cos od 7mego miesiaca ze potrafie sie obudzic w nocy i niespac po 3 godz bo mysle jak to bedzie jak będe rodzic od razu mi sie przypomina pierwszy poród i to jest najgorsze bo mówią ze drugi jest niby inny ale ja i tak przezywam 😞Najlepiej jak własnie ktos rodzi pierwsze dziecko bo niewie co i jak 🙂Po zatym lekko mnie dzis podbrzusze pobolewało ale jest ok 🙂

a ja dzisiaj posprzątałam, odkurzałam, zmywałam po wczorajszym i przestawiłam łóżeczko w innym kierunku bo musiałam zobaczyć jak tak będzie wyglądało 🙂 i tak zostawiłam 🙂 no i wyprałam naszą pościel i jak zdąży wyschnąć dzisiaj to ją ubiorę jeszcze dzisiaj 🙂 no i pomyłam w mydełku dla dziecka jeszcze parę drobiazgów 🙂 a muszę się zaraz zabrać za jakiś obiadek, nie wiem co zrobic już mi się pomysly skończyły i nie wiem co robić 😞 a jak dzisiaj karol przyjedzie z pracy to wkońcu ubierzemy choinkę bo wczoraj nie zdążyliśmy bo nieoczekiwanie gości mieliśmy na wieczór 🙂

Witajcie kobietki widze ze Martusia zajrzała do nas cała i zdrowa to dobry znak 😜;Ja mam pytanie takie do ciebie Martus czy byłas nacinana?Jaka była atmosfera połoznych bo sa rózne opinie?No i czy bardzo bolało 🙂?

hej dziewczynki 🙂 te pytania Reni też mnie interesują, czy byłaś nacinana, atmosfera, położne...
jak długo długo rodziłaś,
czy położna ci pomagała w bólu czy w dupie to miała,
czy byli stażyści,
czy było tak jak nam ta położna ze szkoły rodzenia mówiła, te rytuały;
leżałaś później 2 godz na sali porodowej z Gabi i z mężem;
jak z odwiedzinami,
czy można pokazać rodzinie dziecko;
jak wyglądają te obchody;
jak byłaś na sali poporodowej to położne były miłe i pomagały czy juz nie?
Na razie tyle, jak mi się jeszcze cos przypomni to napisze i jakieś uwagi masz praktyczne to też pisz 🙂 cieszymy się że już jesteś po i w domku, napisz nam jak tam Gabrysia, jak dajesz sobie radę, czy wszytsko w porządku, często wstajesz w nocy, karmisz piersią?