Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ewuś jak zawsze się rozpisała 😜 Nadrobiła wszystko i skomentowała więc pochwała dla niej ha ha 😁 No i oklask do kolekcji 😉 Ja generalnie tylko na chwilę bo Nikola śpi (moja siostrzenica) więc nie chcę jej przeszkadzać. Gabi z tatusiem na spacerku a ja sobie salon piękności zrobię ha ha- idę się wykąpać, brwi powyrywać, fryzurę jakąś trzasnąć, ubrać się i na miasto 😜 A poważnie to idę zaproszenia na Chrzciny kupić i do 5 10 15 i Hokus Pokus bo może coś na Chrzciny wybiorę. Nie chcę żadnej standardowej sukienki "chrzcinowej" bo mi się nie podobają a dziecko wygląda jak lalka. Także daję Wam link- tam na zdjęciu jest dziewczynka, której ubranko muszę wyszukać a jak nie to Allegro mi zostanie choć nie lubię tego typu zakupów- chodzi mi nie to na górze tylko niżej są 4 zdjęcia tej dziewczynki: http://www.fotogruszka.pl/przykladowe_prace.html, albo to choć nie do końca jestem przekonana a poza tym normalnie ten komplet kosztuje 320 zł a tutaj można kupić za 79 zł ale tylko rozmiar 62 więc lipa... http://allegro.pl/sukienka-do-chrztu-abrakadabra-r-i1481733668.html OK zajrzę więc później. Miłego dnia 🙂

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ale Ewcia się rozpisała!
A co do określenia "kulki" to bardzo trafione hiihihhh
Brzuch mi sie już troche obniża więc okrąglutki jak kuleczka.
Ja na razie nastawiam się na porod naturalny, ale zobaczymy jak to bedzie.
Ula napisz jak po wizycie ? Ile maly waży?. Ja będe wiedzieć w przyszlym tygodniu 🙂

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
I jeszcze to mi się podoba 😜 http://allegro.pl/szydelko-komplet-cudny-5-czesci-rekodzielo-i1471597470.html

A ubranka to co jedne to ładniejsze. Ach nie chce myśleć co to będzie jak będe musiała wybrać 🤪

a ja do chrztu mam takie ubranko upatrzone 🙂 http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-firmy-krasnal-68-a020-chrzest-i1471814397.html kolor beżowy 🙂) juz sobie wyobrażam mojego Filipka w takim ahhh 😁 😁

• Mamusia
Ja synka chrzciłam w lipcu i był taki upał że był ubrany w komplecik krótkie spodenki+kamizelka+bluzeczka oraz czapeczka z daszkiem.Wszystko białe z niebieskimi wstawkami. ale rano w dniu chrztu dostałą takich czerwonych krostek, że sie poryczałam i najfajniejsze w tym to że na drugi dzień już śladu po nich nie było. do tej pory sama nie wiem co to było, bo ani potówki ani nic podobnego. Ważne że go nie drażniły i dobrze że nie na wszystkich zdjęciach nie było widać.

• Mamusia
Hej kobietki ja juz po wizycie troszke polatałam po miescie kupiłam wyprawke jak bedziemy wychodzic ze szpitala i posciel do łozeczka 😉a co do malenstwa to na 100% chłopiec z czego sie ciesze ogolnie brzuch nisko mały na szczescie ułozył sie juz do porodu czyli głowka do dołu ale jeszcze szyjka jest wysoko za dwa tygodnie nastepna wizyta no i mały wazy 2800 a tak to wszystko wporzadku 😜teraz tylko czekac A co do Mikołajczyka to jeszcze ma go nie byc 2 tygodnie nawet połozna mowiła ze jak przyjde na nastepna wizyte to niewiadomo czy juz bedzie ale Greberski tez super lekarz bardzo miły i wytłumaczy wszystko i od razu mi powiedział ze bedzie synus 😉ide z mała troszke na spacerek i potem zajrze.

• Mamusia
Ja też wczoraj zamiast do Mikołajczyka byłam u Greberskiego. bardzo fajny lekarz i sympatyczny.
u mnie niestety dzidzia nie chciała sie ujawnić, nawet lekarz sie śmiał że coś uparte bo szaleje ale nie chce sie rozkraczyć.Pozdrawiam

• Mamusia
frucade napisał(a):
Ja też wczoraj zamiast do Mikołajczyka byłam u Greberskiego. bardzo fajny lekarz i sympatyczny.
u mnie niestety dzidzia nie chciała sie ujawnić, nawet lekarz sie śmiał że coś uparte bo szaleje ale nie chce sie rozkraczyć.Pozdrawiam

Paulinko ja zanalam płec dopiero okolo 20 tygodnia. Podobno wcześniej mozna chlopca łatwo z dziewczynka pomylić. W sumie to nie waidomo co lepsze, bo każdy chce wiedziec jak najpredzej ale jak się człowiek nastawi to potem może się rozczarowac. 😉

• Mamusia
Ja z mężem. Choc to nasz pierwsze dziecko więc nie wiem jak to bedzie. Ale sama sie boje a nie mam nikogo innego kto by sie "nadawał". I okres porodu planujemy razem, a przy drugim to zobaczymy...

• Mamusia
my rodziliśmy razem i było świetnie, bo mnie inaczej piguły traktowały, bo jak facet to one też inaczej patrzą. JA rodziłam tylko 4 godziny więc za bardzo się nie namęczyłam (jeżeli można tak powiedzieć) w porównaniu do mojej kumpeli która rodziła 25 godzina. masakra Mąż stał trzymał za rękę, przeciął pępowinę, dodawał otuchy i po prostu był i to dużooo dałao, a jak piszą że lepiej żeby faceta nie było bo później sex itd nie udany to są w błędzie. bo jak facet jest przy porodzie w to sam widzi jaki to wysiłek i ile to zdrowia nas kosztuje.

• Mamusia
Ja też jestem za wspólnym porodem, ale faceci jak to wiadomo od kolegów sie nasłuchają a potem sie boją, zresztą sie nie dziwie bo to trudno patrzec jak ktoś bliski cierpi z połaczenim strachu o dziecko itd...

• Mamusia
Melduję się na chwilę bo oglądam Na Wspólnej a potem You Can Dance leci 🤪 J ateż nie wyobrażam sobie porodu beż męża, widział wszystko-nawet ,mu kazali spojrzeć jak dziecko wychodzi, widział jak mnie nacieli i stwierdził, że kobiety są rozciągliwe i to co położne robią "tam" to jest masakra ha ha ha. Ale on mnie jakby bardziej nawet pożądał po porodzie co dziwne jest widząc takie rzeczy 😜 No ale cieszę się, ze sie nie zraził 😉 Za to ja mam jeszcze awersję do seksu tj może dlatego, że nie mamy okazji, nie wiem 🤔 Chyba tylko ja i Ewa jesteśmy antyseksualne na forum ha ha 😁 Oby sie to zmieniło jak zamieszkamhy sami 😉 Super dziewczynki, ze zmaluszkami w brzuszku wszystko w porządku 🙂 Najważniejsze jest zdrówko! 🙂 Fajnie, że Eluś dowiedziałaś się płci także okazja do świętowania 🙂 🤪 Męża wywiało na trening Piłki Nożnej, Gabi śpi więc mam chwilę dla siebie 😉 Jakby co to do jutra 🙂 Dobranoc i spokojnej nocy 🙂 🙂

• Mamusia
Aaaa i jeszcze jedno- Wera jaki rozmiar ubranka kupujesz Agatce na Chrzciny???? Ja muszę chyba 68 albo 74 i nie wiem właśnie...Daj znać czy się już zdecydowaliście na datę katechezy w Kościele. A czy Chrzestni muszą być na tych katechezach?? A i powiedz mi- te kartki ze spowiedzi trzeba mieć na to spotkanie jak sie te dokumenty wszystkie przyniesie tak??? Kurczę- byłam i nic nie wiem jakbym amnezji dostała ha ha ha 😁