Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hejka dziewczyny 🙂 Ale mamy dzisiaj ładny dzień- po południu idę z małą na spacerek taki dłuższy bo trzeba korzystać ze słoneczka 🙂 I nadchodzi czas na wspólny spacer- kiedy się umawiamy?? 🙂 P.S. Wera- dokładnie dobrze kojarzysz ten Pałacyk bo tam rzeczywiście mieliśmy spotkanie z Pediatrą 🙂

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂widze ze wszystkie na spacerku a mi sie nie chce isc nie mam siły chyba cos mnie po woli zaczyna brac 🤨boli mnie kregosłup i mam delikatne skurcze od dwóch dni 😲wczoraj malutki brykał po brzuszku a dzisiaj raz go czułam rano i tak spokój 😞a u was tez tak było bo przy pierwszym moim porodzie to dostałam od razu buli i finał a teraz mnie mecza tak juz 2 dzien i nie wiem ile to jeszcze potrwa 😞ide sie połozyc zajrze potem pozdrawiam 😉a t Aniu u ciebie jak?

Super na dworze my bylismy na spacerku w Galeri Cerfur 2 godz teraz weszłam i za godzinke pedzimy po Kacperka do przedszkola jset super na dworzeFajnie mamuska ze to juz tuz tuz trzymam kciuki:woohoo 😁Dziewczyny korzystac ze słonaca macie racje 🤪Buty śą w Cerfurze duzy wybór ale te lepsze 150zł Martus bo pytałas ale z tych tanszych tez mozna cos wybrac.Gratulacje ze znalezliscie mieszkanko 🤪

• Mamusia
Hej dziewczynki
Martus ja rownież Ci gratuluję miekszanka. Super być "na swoim"
Ula nie wiem czy sie nie spotkamy bo byłam u lekarza i kazał sie oszczedzać żebym do końca tygodnia nie urodziła, żeby skończyc ten 37 tydzień.
Mnie też wszystko boli, mała już się bardzo obniżyła i mnie uciska. Mam skurcze dosyć długie ale nieregularne, i w dzień. W nocy natomiast ciagly bół jak" na okres" że aż czasem sie budzę z tego bólu.
Ale podobno bociany już przyleciały więc możemy rodzic hihii

• Mamusia
No to teraz czekac mnie juz ten bol powoli meczy najgorzej kregosłup no ale wytrzymac trzeba chociaz chciałabym zeby chwyciły taki mocniejsze bole i po wszystkim 🤔a ty Aniu masz juz jakies rozwarcie albo cos bo mi jak byłam w srode u niego to powiedział ze mały jest juz ułozony do porodu ale szyjke mam jeszcze wysoko 😉ale dzisiaj juz mniej czuje małego sporadycznie tylko i jak niec sie nie zmieni to jutro umówie sie na wizyte 🙃

• Mamusia
Wow Martuś suuuuuper...no i jeszcze blisko mnie 😜 będę miała z kim chodzić na spacerki, o ile wózek zniosę he he 🙃 w końcu jakaś dobra wiadomość! ja byłam wczoraj i dziś na spacerku razem z mężem bo szedł do pracy na popołudnie i kupił mi 2 pary butków i torebke 🤪 bedzie w sam raz na chrzciny...które mamy 17 kwietnia...

• Mamusia
Jak dziewczyny WASZE pociechy podnoszą już główkę jak są na brzuszku??? Moja Gabi siłuje się mocno i może 2 cm się podniesie i na tym koniec. Za to na leżaczku potrafi sama głowę unieść do przodu i się trochę podnieść 🤪 Nie wiem jak ona to robi ale siłuje się i podnosi głowę wysoko. A jak trzymam ją za ręce to do pozycji siedzącej się podniesie bez problemu ale kłopot mamy z pozycją na brzuszku. A jak tam u Was Renia, Wera???

Martus mój tez podnosi na brzuszku a jak go nosze to bardzo sztywno trzyma z minute potem opiera mi sie na ramieniu i znów podnosi 🙂Gabrysia jest silna to po niej widac zobaczysz moim zdaniem ona szybko zacznie chodzic bo ja znam sie na dzieciach hihii 🤪Mój starszy syn na pó roczku siedział sam a na 7 miesiecy stanoł w łózeczku a jak skonczył 10mies zaczoł chodzic sam 🤪Adas pewnie tez taki bedzie bo bardzo sie siłuje jak złapie go za obie raczki to chce podnosic głowe siłowo hehe 😁zobaczymy. 😉

• Mamusia
mamusia122 napisał(a):
No to teraz czekac mnie juz ten bol powoli meczy najgorzej kregosłup no ale wytrzymac trzeba chociaz chciałabym zeby chwyciły taki mocniejsze bole i po wszystkim 🤔a ty Aniu masz juz jakies rozwarcie albo cos bo mi jak byłam w srode u niego to powiedział ze mały jest juz ułozony do porodu ale szyjke mam jeszcze wysoko 😉ale dzisiaj juz mniej czuje małego sporadycznie tylko i jak niec sie nie zmieni to jutro umówie sie na wizyte 🙃

Mnie w sumie lekarz tylko powiedział ze szyjka się skróciła, jakos o szczegóły sie nie dopytywałam. Mówił tylko że z dzieckiem ok.płyn, ruchy itd..., waga 2700 i żebym skończyła ten 37 tydzien a potem mogę rodzić. Ale ja ostatnio też czuję mało ruchów w dodatku dopadło mnie przeziębienie. To chyba typowe u nas na forum przed porodem. Niby człowiek stara sie uważać a coś sie przyplącze.

hej dziewczyny, chyba dzisiaj sie przejdę do centrum 🙂 chociaż padała rano ale sie przejaśnia, muszę troche pozekać jeszcze bo głowę myłam więc nie chce żeby mnie przewiało 🙂
a Agatka leżąc na brzuszko podnosi główkę podpiera się rączkami i wierzga girkami jakby chciała raczkować 🙂 no a na leżąco to jak ją biorę za rączki to sie podniesie do siadu tylo ta główka jej tak wisi jeszcze z tyłu i tak śmiesznie to wygląda 🙂 oczywiście delikatnie to robimy żeby jej tam nic się nie naderwało ale juz jest na tyle silna że uniesie tą swoją ciężką śliczną główkę 🙂 a juz sobie tak fajnie gaworzy gada do siebie, tak słodko 🙂 nawet wydaje czasami takie okrzyki radości i wzdycha tak śmiesznie 🙂 a jak się obudzi i sobie tak sama leży to zajmuje się sama sobą a jak wejdę i sie pojawie to tak się zaczyna pięknie śmiać do mnie 🙂 moje małe kochane cudeńko 🙂

• Mamusia
Czesc kobietki 🙂ja nadal w dwupaku jeszcze sie melduje 😉Paulinka ja chodze do Mikołajczyka i powiem ci ze w srode tamta miałam wizyte i przyjoł mnie Greberski a nastepna wizyte mam w srode teraz to połozna mówiła mi ze nie wie czy juz bedzie Mikołajczyk bo to ma potrwac i czy moze mnie zapisac do Greberskiego a mi naprawde jest bez róznicy bo obydwoje sa ok Greberski nawet wiecej powie nie trzeba go ciagnac za jezyk 😉

• Mamusia
Paulinka powiem ci szczerze ze nie masz sie co zastanawiac ze zwolnieniem ja poszłam po 2 miesiacach na zwolnienie i nie załuje odpoczełam i jestem w pełni gotowosci przygotowana do przyjscia małego na swiat 😉odpoczełam psychicznie i fizycznie od pracy a ze pracowałam w sklepie to tez za długo nie mogłam sobie pozwolic na prace ale przeciez szefostwa za zwyczaj nie obchodzi nic i nie miałam skrupułów isc tak wczesnie na zwolnienia 🙂a tak poza tym to mam córke ktora ma 8 lat i ona tez była zadowolona ze mogłam jej sie w pełni oddac 🙃

Witajcie kobietki my juz po spacerku ale jeszcze idziemy do przedszkola za godzinke po Kacperka 🙂Mój mały przewraca sie na boki nie moge go samego zostawic na łózku no i w nocy tez spi na boczku 🤪 wczoraj godzine patrzał na maskotke królika i potem gryzł mu uszy 😁Wiecie ze my bedziemy miec w sobote dwanascie chrztów 🤪