Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No mi pasuje po południu bo do południa muszę obiad zrobić mi i mężowi oraz Gabrysi także koło 15 w parku by mi pasowało 🙂 Napiszę do Ewy smsa i do Wery- zobaczymy czy dadzą radę 😉 Renia super, że malutki przesypia całą noc 🙂- moja śpi ogólnie koło 11 godzin bo od ok 20 do ok. 7 rano tylko że mamy 1 lub 2 przerwy na karmienie 🙂 Śpioszek jest po mamie hihi. Mała ucina sobie drzemkę a jak się obudzi to dam deserek i lecimy z mężem do Parku 🙂 Zupę jej zrobiłam tylko włożę w słoiczek i dam później u mamy jak do niej wejdę po Parku 🙂 Malwinka no szkoda że nie możesz przyjechać ale musisz obiecać że kiedyś dasz radę 😉 😜 Ucałuj chociaż Filipka od ciotek hehe 🙂 A może część tej historii nam jednak opowiesz?? 😉 Tak po krótce 🙂 A mąż co tak po nocach wraca ha ha 😜 No to chyba tyle...Aha ubieracie dzieciaczki już na krótki rękaw???? Jak krem z filtrem używacie???

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej mi dziewczyny pasuje jutro, może być o 15 🙂 to gdzie to bedzicie??? W tym parku przyjaźni jak to mówią czy gdzieś indziej?
Sandałki sa w tesco ładniutkie 🙂 ja jezcze nie umieram na krótko, jakoś tak nie pomyślałam jeszcze o tym, na razie w długim rękawie i bluzie a czasami jak jest gorąco to zdejmuje bluzę, ale na krótki rękaw to chyba za chłodno, zreszta nie wiem, może tak po zimie mi sie wydaje 🙂
a Agacinek mój ślini sie piąstki wkłada do buzi i cokolwiek jej wpadnie do ręki to wkłada do buzi, nawet jak się nad nią pochylam żeby dać jej buzi to otwiera buźkę i chce mnie zjeść 🙂 a jak leży na pleckach to sie tak unosi, główkę podnosi i chce wstawać jak do siedzenia 🙂 a jak leży na brzuszku to się bardzo odchyla i główkę do góry i podpiera już rączkami i czasami sie przegibnie na bok 🙂 no i oczywiście sobie gaworzy, śpiewa jak leży sama a jak mnie zobaczy to tak się zrywa podskakuje i cieszy 🙂 mój kochany słodziaczek 🙂 a i coraz ładniej je z łyżeczki, wczoraj zupkę tak wcinała że nie nadążałam jej podawać 🙂 i zupki sama robię większą porcję i dzielę na małe pojemniczki i zamrażam, a deserki i soczki kupuję z bobovity 🙂 a teraz w rossmannie jest promocja deserków 3+1 gratis 🙂

• Mamusia
hej dziewusie ja tylko na chwile przed wizytą u lekarza...kupiłam dziś Małej sandałeczki w tesco- nie mogłam się oprzec , takie sliczne i jeszcze weszłam do TupTup i tez troszkę kupiłam rzeczy 😁no i kupiłóam juz słoiczek jabłuszka z bobovity, trochę się boję już jej dać ale może trylko odrobinkę, a czy jabłuszko jako pierwszy deserek jest odpowiedni????? 🙃 a co do ubierania, to zakładam body na krótki rękawek+ bluza...no i oczywiście spodenki...! już dawno ją tak ubierałam, i jest zahartowana. Nie chciałam jej przegrzewać...pozatym pediatra powiedziałą że jak jest gorąco to dzieciaczek nie jest w stanie sam się ochłodzić 🥴 to uciekam Kochane bo jeszcze chciałąm wstąpić do sklepu zeby popatrzeć dla siebie na ciuszki....a to gdzie w końcu ten spacer??????

Jesli chodz o ubieranie to ja zakładam body na krótki i bluzeczke jeszcze na długi rekaw no bo wydaje mi sie ze w parku jest chłodno a my tam jestesmy czasami po 3godz ale ogólnie róznie ubieraja jak sie zrobi jeszcze cieplej to juz bende na krótki ubierac 🙂

• Mamusia
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie 🙂 Jestem tu nowa i chyba już nieliczna z brzuszkiem, bo większość z Was już cieszy się pociechami w 4 oczy. No cóż, ja czekam na mojego Kubuśka. Mam nadzieję, że mogę liczyć na Wasze fachowe porady 😉
Kilka słów o mnie: mam na imię Joasia, mam 27 lat i jest to moja pierwsza ciąża. Mieszkam w Kaliszu na Armii Krajowej z narzeczonym. Ślub planujemy wspólnie z chrzcinami małego. Z zawodu jestem prawnikiem, więc gdyby któraś z Was potrzebowała pomocy prawnej, to chętnie służę pomocą (specjalizuję się w prawie pracy).
To na razie tyle...

• Mamusia
karolina36tydz napisał(a):
hej dziewusie ja tylko na chwile przed wizytą u lekarza...kupiłam dziś Małej sandałeczki w tesco- nie mogłam się oprzec , takie sliczne i jeszcze weszłam do TupTup i tez troszkę kupiłam rzeczy 😁no i popatrzeć dla siebie na ciuszki....a to gdzie w końcu ten spacer??????

Karolina, ja na razie nie mam jeszcze dużo ciuszków, ale mnóstwo ślicznych ciuszków można kupić w H&M za niewielkie pieniążki (tylko w Kaliszu jeszcze nie mamy), ale jakbyś była w Poznaniu to wejdź koniecznie. A cuda dla dziewczynek są w ZARZE, ale ceny kosmos. Moja koleżanka kupiła dla swojej córeczki (2 latka) płaszczyk i wydała 200 PLN!!!! Ale fajne ciuszki mają też w PEPCO.

Witam cie w naszy gronie Joasiu 🙂Ciesze sie ze jest z nami kolejna ciezarna bo tu sie prawie wszystkie rozpakowały 😜Jakbys chciała cos pytac to pytaj my se tu tak podpowiadamy i doradzamy jest fajnie 🤪

• Mamusia
renia33 napisał(a):
Witam cie w naszy gronie Joasiu 🙂Ciesze sie ze jest z nami kolejna ciezarna bo tu sie prawie wszystkie rozpakowały 😜Jakbys chciała cos pytac to pytaj my se tu tak podpowiadamy i doradzamy jest fajnie 🤪

Dzięki Reniu, bardzo mi miło 😆 W zasadzie z tego forum można dowiedzieć się wszystkiego, taką małą encyklopedię wiedzy "ciężarnej" przygotowałyście...Super sprawa. No i fajnie, że już po porodzie ciągle sobie konwersujecie. Ja niestety muszę teraz w domku siedzieć, bo lekarz stwierdził, że mam się oszczędzać, więc jestem na L4. I tak sobie skaczę po stronach i trafiłam na tę stronkę. No i bardzo się cieszę 😁

Fajnie szczerze to ja tez tak jak byłam w ciazy to przypadkowo znalzałam to forum i tak zostało 🙂Teraz zmykam kapac Adasia a le potem tu zajrzę 🙂

My mamy siebie na naszej klasie jabys miała ochote po oglądac nasze pociechy no i my ciebie z brzuszkiem to powiedz jak cie znalesc zmykam papa 🙂

• Mamusia
renia33 napisał(a):
My mamy siebie na naszej klasie jabys miała ochote po oglądac nasze pociechy no i my ciebie z brzuszkiem to powiedz jak cie znalesc zmykam papa 🙂

Reniu, niestety nie mam profilu już na naszej klasie. Ze względu na swój zawód staram się nie umieszczać swoich zdjęć i szczegółowych danych. Cóż...sama rozumiesz

• Mamusia
Witaj Joasiu wśród nas 😘 wiem Kochane że w h&m są łądne ciuszki bo mam teściów w Łodzi i często bywam w galeriach 😜 ale narazie na moją Niunię wszystko jest za duże...jej 4,5 kg nie pozwala mi narazie na kupno fajniejszych ciuszków, ale już niedługo... 😁 dzisiaj zrobiliśmy sobie taki spacerek po lekarzu że szok, jeszcze skusiłąm się na solarium i po tak długiej przerwie dupsko mnie piecze hehe 😁

• Mamusia
karolina36tydz napisał(a):
Witaj Joasiu wśród nas 😘 wiem Kochane że w h&m są łądne ciuszki bo mam teściów w Łodzi i często bywam w galeriach 😜 ale narazie na moją Niunię wszystko jest za duże...jej 4,5 kg nie pozwala mi narazie na kupno fajniejszych ciuszków, ale już niedługo... 😁 dzisiaj zrobiliśmy sobie taki spacerek po lekarzu że szok, jeszcze skusiłąm się na solarium i po tak długiej przerwie dupsko mnie piecze hehe 😁

Ja też uwielbiam zakupy w sieciówkach typu h&m, zara, orsay, c&a. Szkoda, że w Kaliszu taka bieda pod tym względem 😞Ale mam siostę w Poznaniu i często u niej bywam, więc za każdym razem jakiś mały spacerek po Malcie i galeryjka 😁Może w weekend wybiorę się na trochę, jakąś fajną sukieneczkę sobie kupić na ciepłe dni...

• Mamusia
Ah witam Panią Prawnik 😁 Super że jesteś z nami 🙂 Masz pytania- wal śmiało 😉 Co do L4 to korzystaj z czasu wolnego ile możesz 🙂 Swoja drogą już półmetek za Tobą więc czas teraz zleci 🙂
Co do spaceru- jutro godzina 15 w Parku Miejskim tylko hmm gdzie dokładnie??? Koło Teatru może co?? Albo os strony BEKI?? Dajcie znać 😉
My byliśmy dzisiaj w Gołuchowie, malutka w krótkim rękawie i spodenkach 3/4 z gołymi stópkami, a na plaży upał jak na patelni ha ha 😁 Ale jak jej pasowało!- ja już jej krotki rękaw ubieram bo nie chcę jej przegrzewać- oczywiście w zanadrzu mam jakiś sweterek 🙂 Na noc też ją na krótko ubieram b o jak na długo ją ubierałam to rano była tak spocona że hej. Także tak to wygląda.
Weruś koniecznie musimy jutro pogadać o robieniu zupek 😉
Karolink, dla malych dziewczynek są świetne rzeczy ale tylko w markowych sklepach np w Coccodrilo 🙂 Nie wiem jak jest w Tup Tupie ale chyba takich malutkich nie ma, w Hokus Pokus chyba też nie...Ale budują galerię Tęcza i Amber cz coś w tym stylu i ma być H&M C&A i takie tam także będzie duże pole do popisu 🙂

• Mamusia
Czesc kobiety 🙂i witam serdecznie przyszła mamusie 😉dzisiaj byłam z moim skarbem u lekarza i powiem wam dziewczynki ze jestem troszke podłamana bo okazało sie ze mały ma przepukline pępkowa i musze isc do chirurga 🤨a tak poza tym to rozwija sie bardzo dobrze wazy rowne 5 kg 😁jutro jade na bioderka .Ide kobietki spac bo dzisiaj miałam nocke zarwna i cały dzien tez nie był ciekawy takze jestem padnieta miłej i spokojnej nocy zycze pa dobranoc 😁

Hej kobietki dzis piekny dzien sie zapowiada i upalny 🤪Mam propozycje moze spotkajmy sie przy tyeChinskiej Budowie w parku tam jest duzo placu i ławeczki bedzie duzo miejsca na nasze wózeczki hehe?Jak tam chcecie jakos sie odnajdziemy Marta numer do ciebie mam wiec jakby co bede dzownic 🙂Ja sie dzis zastanawiałam czy nie przełozyc małego w spacerówke ale jeszcze poczekam bo wydaje mi sie jeszcze troszke mały alw w czerwcu juz przełoze bo mały mi niechce teraz lezec wiec przyszykujcie sie dzis na płacz mojego Adaska 🤪

• Mamusia
Ok to przy Domku Chińskim - p.s. chyba dobrze kojarzę gdzie to jest ha ha 😜 Jakby co mam numer do Was 🙂 Piszę do Ewy zaraz. Ja małą w spacerówce wożę już od przeszło miesiąca 🙂 I ubieram ją na krótki rękaw i może spódniczka) Do zobaczenia mamuśki 😉