Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czesc dziewczyny 😉Joanno zazdroszcze,ze juz za 3 dni bedziesz tulila malenstwo.Ja dzisiaj mialam ktg i na szczescie wszystko jest ok 😉 mam nadzieje,ze tez juz lada moment bede po wszystkim bo juz mi tak ciezko,ze nastroj mi nawet nie dopisuje 😞 😞
Jutro pojde jeszcze z malym do przedszkola a potem moge juz jechac 🙂
Martus Alan narazie bardzo szczesliwy ze bedzie mial rodzenswto-zobaczymy co bedzie pozniej 🙂 jak braciszek bedzie mu zabawki zabieral 😉Buuzka dla wszystkich

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej my po rozpoczeciu roku Kacperek zadowolony na jutro spakowany bo sie nie moze doczekac 🙂Joanko trzymam kciuki 🤪Aniu jak tam wizyta po przedszkolu jakie Alanek miał wrazenia? 🙂

• Mamusia
Hejka 🙂

Nie chcę raczej tej pracy w ośrodku bo to jest tak skomplikowane i trudne bo 1000 zł brutto jest nieadekwatne do zakresu obowiązków... Dostałabym ok 700 zł na rękę i musiałabym sobie prawko zrobić więc na czysto zostałoby mi malutko 🤔 Ech... Napisałam do mojej Supervisorki z MMP czy nie miałaby jakiegoś etatu lub pół dla mnie od października więc zobaczymy co z tego wyjdzie. Bardzo bym nie chciała tam wracać ale nie mam wyjścia bo kasa nam potrzebna i to spora. Motywuje mnie tylko to mieszkanie nasze i dlatego zdecydowałam się napisać do byłej pracy. O ludzie!!- czemu to wszystko jest takie ciężkie?? ;( Facet powinien zarabiać tyle by mógł rodzinę utrzymać a tu lipa:/// Wrrr... Generalnie wolałabym pracę z dziećmi ale co zrobić. No albo dobrze płatną by pensja mnie motywowała. Nie wiem jaki scenariusz napisze mi życie ale mam nadzieję, że wszystko ułoży się tak by było dobrze! 🙂

To się rozpisałam...

Miłego wieczorku 😉

• Mamusia
Czesc laseczki kolejny dzionek zaliczony w dwupaku-dzisiaj juz mam 39,1 dzionek 😉Ogolnie pierwszy dzien mojego przedszkolaka zaliczony wiec moge juz rodzic 😜 Reniu Alan nawet zadowolony ja sie balam bo byl w zupelnie nowej grupie niz w tamtym roku wiec panikowalam wiecej chyba niz on,ze sie nie zaklimatyzuje,ale jest ok 😉 Super ze Kacperek tez zadowolony 😉 😉 😉 on widac ze jest bardzo bystry chlopczyk wiec napewno da sobie rade 🙂
Martus trzymam mocno kciuku zebys znalazla super prace-bo wiem sama po sobie ze z jednej pensji jest ciezko 😞 😞 😞Milego wieczorku.pappa

• Mamusia
Hej kobietki widze ze wszystkie juz naszykowane na przyjscie maluszków;;;Asiu to juz dzisiaj bedziesz tulic Kubusia super chwile 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂a u nas ok Olusia poszła do szkoły i zaczeły sie od nowa nowe obowiazki a Patryk drugi dzien ma stan podgoraczkowy nie chce jesc tylko marudzi mysle ze na zabki bo ani kaszelku ani kataru nie ma a do buzi jak sobie gryzaczek włozy to płacze niemiłosiernie takze chyba mu juz przebijaja 🥴 🥴 🥴a co do pracy to ja narazie jestem na urlopie 2 tygodnie ale juz szefowa dzwoniła czy 8 wracam do pracy a jesli nie to ile bede na wychowawczym sama nie wiem zobaczymy jak nas sytuacja zmusi a tak w ogole to powiedzcie mi dziewczyny czy od razu teraz musze zdecydowac czy ide na rok czy dwa na wychowawcze?Martus doskonale cie rozumiem co do pracy i godzin ja niby pracowałam w sklepie i mogłabym wrocic juz teraz do pracy bo mam koło siebie tesciowa ale ta praca ma porabane godziny jeden dzien od 6 do 14 a drugi dzien od 14 do 22 takze na rano ok ale popołudniu masakra a i jeszcze co 2 niedziela po 11 godzin takze odpadaale nie powiem ze nie szukam czegos dodatkowego tznna 3 lub 4 godziny chocby jakies sprzatanie zawsze jakis dodatkowy grosz bo teraz juz bede miała tylko 400 złotych masakra jakas 🤪 🤪 🤪 🤪

Ulcia z tego co wiem to urlop wychowawczy można wziąć na 3 lata i na raty tzn. jeśli teraz weźmiesz sobie na jakiś czas to przed końcem możesz złożyć wniosek o kolejny okres wychowawczego i tak max. 3 lata 🙂

• Mamusia
Hej zajrzałam z ciekawosci czy Asia sie juz odezwała ale cisza jestem ciekawa czy juz po wszystkim pewnie nie ma kiedy do nas zajrzec bo cieszy sie synusiem;;; 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪Weronika dzieki za info bo wiesz nie raz pracodawca sciemnia i wole upewniac sie z innego zródła ;;

Hej, no ciekawę czy Asia juz urodziła 🙂 czekamy na Twoją odpowiedź 🙂 🙂 🙂
a dzisiaj Ewa ma ślub i wsele.... ło to imprezuje juz o tej porze 🙂 wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia - jak to sie pospolicie mówi, a osobiście Ci życzę takiej miłości do męża i od męża, której by Ci każdy pozazdrościł 🙂
ok spadam się kąpać i spać bo mnie cos głowa boli po tym piwsku 😞 dobranoc kobitki 🙂

• Mamusia
Suuper wiadomosc Ulcia 🙂: 🙂 fajnie ze podzczytalas 🙂GRATUUUUULACJE DLA LEER!!!!! Joanna tez juz pewnie tuli swoje malenstwo 🙂 tylko ja zostalam buuuuuuu..... 😞 😞 😞
Najgorsze ze nic sie nie dzieje-mam nadzieje,ze jak juz sie zacznie cos dziac to konkretnie.Zaczynam lapac dolka ze wiekszosc juz po a ja czeeeeeeeeeekam i czeeeeeeeekam.Najgorsze jest to ze we wtorek wedlug USG zaczynam 40 tydzien-wiec polozna mnie nastraszyla ze lek moze mmnie skierowc po szpitala oby NIEEEE bo tego sie boje 😞 😞 😞MILEJ NIEDZIELI DLA WSZYSTKICH.POZDRAWIAM 😉

• Mamusia
Aniu nie stresuj sie tak ciesz sie ostatkiem chwil z brzuszkiem ja od czasu do czasu wrociła bym do tych chwil takze korzystaj poki mozesz 😁 😁 😁a tak w ogole jesli maluszek bedzie gotowy to urodzisz a co do szpitala to nie słuchaj połoznej bo lekarze wysyłaja jak juz jest 41 tydzien ja tak miałam bo u mnie nic sie nie działo takze głowa do gory a z drugiej strony w szpitalu zawsze bezpieczniej zobacz ile Asia sie nalezała ale pewnie warto było bo jak juz jest Kubus z nia to jej wszystko wynagrodzi 😉uciekam robic obiadek i na spacerek bo jest ładna pogoda;;;miłego dnia 🙂 🙂 🙂

To gratulacje dla Leer 🙂 to paskuda się nam nie ochwaliła 🙂 zdrówka życzymy mamusi i córeczce 🙂
Aniula nie martw się i nie dołuj, nie ma sensu żebyś się smuciła bo przecież to najpiękniejszy czas dla Ciebie, poród to tylko kwestia paru dni 🙂 możesz nic nie czuć do samego porodu, ja tak miałam - jak mnie wzięło to po kilku godz Agatka była na świecie 🙂 a nie miałam żadnych przepowiadaczy 🙂 wiem i rozumiem Cię że jest Ci ciężko bo nogi, kręgosłup itd ale to taki urok końcówki ciąży, za max. kilka dni urodzisz 🙂 a i mogę Ci przepowiedzieć kiedy dokładmie urodzisz wg mnie 🙂 bo wcześniej dziewczynom przepowiedziałam i jak na razie u żadnej się nie pomyliłam 🙂 więc wg mnie Twoim dniem będzie.... czwartek, ten czwartek 🙂 powodzenia i szykuj się 🙂

Gratulacje dla Leer 🤪duzy chłopak no no super nareszcie moze tulic swoje oczekiwane dziecko 🙂Aniu bedzie dobrze ja dostałam skierowanie w 41tyg do szpitala bo miałam wyskokie cisnienie i chcieli mnie po dwóch dniach wypisac a ja zaczełam rodzic i tez nic nie czułam wczesniej 🙂dostałam skurczy na patologi i jak zwolniło sie miejsce na porodówce to mnie przewiezli i nawet dobrze bo juz miałam za soba a tak by mnie wypisali i po tygodnu bym musiała wrócic na wywoływanie wiec dobrze ze tak sie stało a mi sie wydaje ze lada dzien urodzisz powodzenia kochana 🙂

• Mamusia
Hejka 🙂

Madzia mi psała eska że urodziła Nadinkę 🙂 Szczegóły już wiecie więc się nie rozpisuję 😉 Asia też urodziła !! 🤪 - Kubuś przyszedł na świat 2 września o 08:36 rano, Waży 3 690, mierzy 58 cm 🙂 Dostałam @ od jej przyjaciółki wraz ze zdjęciem- malutki jest boski !! 🤪 Cudowny- mówię Wam! 🙂 Asia czuje się dobrze, miała cesarskie cięcie w znieczuleniu miejscowym - ryczała jak bóbr, kiedy pokazali jej Małego 🙂

A u nas cudowna wiadomość- Mamy pierwszego ząbka!! 🤪 Najprawdopodobniej lewa dolna jedynka bo stuka ale Gabi nie pozwala sobie zajrzeć w buźkę 🙃 Cieszę się, że zarówno ja, jak i Gabi tego nie odczułyśmy 😉

Wieczorkiem się zamelduję bo teraz jestem u rodziców 🙂

• Mamusia
Hej Gratuluje nowym mamusiom jeszcze Ania trzymam kciuki Aniu zeby szybko poszło a tak w ogole to mogłyby nowe brzuszki do nas zawitac;; ide szykowac obiadek bo o 13 po Olusie do szkoły nowych obowiazków przybyło i jeszcze narazie nie moge tego rozplanowac masakra jakas;;; 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪a co u was? 😉

• Mamusia
Hej kobietki! Ja tak się tylko melduję, żeby się pochwalić, żem już nie panna, hehehehe 😉 Moje gratulacje dla świeżo upieczonych mam 🙂!!!! Mam nadzieję,że mamusie dobrze się już czują. A ciekawe jak wyglądają maluszki??
No i gratulacje dla Gabrysi z okazji pierwszego ząbka 🙂!!! Skoro wyszedł pierwszy to teraz będzie już z górki i nawet nie zauważysz Martuś jak jej cała szuflada białych perełek się pokaże 🙂

Gratulacje dla mamusiek 🤪 🤪 🤪Brawo dla Gabrysi no i Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia Ewus 🤪!Same dobre nowiny super tylko mój Adas przeziebiony mam nadzieje ze mu szybko to minie 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczyny jeszcze raz gratuuuuulacje nowym mama 🙂 suuper ze juz maja malenstwa-my nadal cierpliwie czekamy 😉Wczoraj bylam u lek i jesli przez tydz.nic sie nie wydarzy to od wtorku do szpiala 🤨 ale jestem dobrej mysli.Na dodatek wczoraj ugryzla mnie osa w noge ale juz jest dzisiaj prawie ok.Akinorewka bardzo dziekuje za przepowiednie 🙂) moze byc i czwartek bardzo mi pasuje 🙂))
EWA WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJJ....LEPSZGO NA NOWEJ DRODZE ZYCIA!!!!

• Mamusia
Wszystkiego Najlepszego Ewuś!!!!! 🤪 Musimy to kiedyś opić ha ha 😁 😁
Ulcia, głosik oddany 🙂
Aniulka, może rzeczywiście czwartek lub piątek bo my tak z reguły rodziłyśmy hehe. No i ewentualnie środa 😜

Moja malutka ostatnio pokazuje jaka jest duża i tak słodko to wygląda hehe

Byliśmy wczoraj podpisać umowę na mieszkanie i jest super tylko będziemy musieli zacząć oszczędzać a nie jak do tej pory np. zmywać pod bieżącą wodą hehe. Ale damy radę tylko muszę tą cholerną pracę mieć!! W przyszłym tygodniu wybieramy drzwi wewnętrzne i mamy się zastanowić czy chcemy halogeny punktowe gdzieniegdzie na suficie. Po 20- stym jedziemy do sklepu wybrać płytki do łazienki i kuchni oraz przedpokoju .Z założenia miała być otwarta kuchnia na pokój ale właściciel zasugerował że może być zabudowana z drzwiami więc na to przystaliśmy bo chce mieć zamkniętą kuchnię 🙂 Wanna już zamówiona więc kamień z serca... 🙂 Okna z MetalPlastu już zamówione więc to chyba tyle 🙂

Miłego dnia dziewczynki smiling smiley 🙂