Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kurcze ja już nie wiem jakiego tego mleka używać ... 😞 a jak on płacze biedny to ja niekiedy z nim że mu pomóc nie mogę 😞 byłoby jedno mleko i byłoby dobrze a tu tyle tego i bądź tu człowieku mądry ... nie wiem może to NAN mu dać skoro wy go tak chwalicie i w szpitalu był nim karmiony ... już nie wiem sama ... a biedactwo moje się męczy 😞

Witajcie dziewczynki my juz po chrzcinach 🤪Adas cała ceremonie przespał 😁Trwało to 20 min były jednak dwa chrzty było bardzo fajnie i wogóle nie płakał tylko ciagle spał a potem imprezka do 23ej 🤪

• Mamusia
Ja tylko na moment, nadrobiłam i zmykam bo jestem u rodziców a u siebie nie mam jeszcze neta. Mam nadzieję, że jak najszybciej założę ale najpierw muszę laptopa kupić. Neta bym chciała bezprzewodowego ale w Multimedii mam za 4 zł jako pracownik także laptop będzie chyba do kabla podłączony hehe- oszczędzać trzeba 🙂 😜 Super Reniu, że już po Chrzcinach 🙂 Wercia- za tydzień w sobotę na Katechezę a nie wiem jak długo będzie trwała a Gabi tylko na piersi więc nie wiem jak to zorganizuję 🤔 Karolinka super, że pediatra Wam przypasował- dobrze mieć takiego lekarza oprócz swojego na kasę chorych. My jesteśmy zadowoleni z Wilimborek i do niej chodzimy 🙂 A i gdzie załatwiłaś fotografa?? A Ty Reniu gdzie?? Ile płaciliście?? Ok zmykam bo jestem u rodziców na obiedzie- mąż jak przyjedzie z meczu jedziemy do Galerii - aaa bo Wam nie mówiłam, że gra jako bramkarz w klasie A w Kraszewicach 🙂 Zachciało się mu realizować hobby hehe. Mała dostała czkawkę- idę . Miłej niedzieli 🙂

to ja też na chwilkę wpadne do Was 🙂 bylismy właśnie w kościółku całą rodzinką czyli z Agatką pierwszy raz 🙂 niby zasypiała w samochodzie ale później sie obudzila i trochę marudziła w kościele, usypiały ją organy kościelne i tak smiesznie sie rozglądała jak słyszała glos z mikrofonu 🙂 we wózeczku oczywiście była, a teraz mąż szykuje obiadek a potem pojedziemy do MAxima pogadać z szefem odnosnie chrzcin a potem do teściów bo mieszkaja 2 km od tej restauracji i pewnie na spacerekj sie wybierzemy więc tesciowa bedize w niebowzięta i będzie chodzic dumnie po wsi z wózkiem 🙂 a niech jej będzie, niech sie pocieszy 🙂

• Mamusia
No my też w Kościele byliśmy 🙂 Tzn my wózkiem byliśmy po Kościołem bo w środku zimno tak, ze masakra, a poza tym Gabrysia by mi się obudziła w środku. My byliśmy na 11 a Wy pewnie na 12:30, tak?? 😉 Mi do teściow się nie śpieszy pomimo, że na wsi mieszkają- u nich w chałupie zimno a oni mają to gdzieś , że z dzieckiem jestem! Tak było przynajmniej tydzień temu. Kij im w oko haha :P Nie wiem jak Wy z teściami żyjecie dziewczyny ale u mnie jest ok ale oni mają swój świat do którego ja nie pasuję ani w 1%. Nie rozumiem ich mentalności i sposobu bycia. Muszę iść w końcu tego fotografa załatwić więc daj znać Renia jak tam u FotoWojtka z sesją i ile rzeczywiście zapłaciłaś 🙂 A Karolcia daj znać czy też na Babinnej robicie czy gdzie indziej? 🙂 Buzka

• Mamusia
Hej kobietki ja nadal w dwupaku sie melduje jutro wizyta u lekarza takze zobaczymy co sie bedzie działo 😜a tutaj cichutko pewnie wszystkie na spacerku pogoda dopisuje wiec trzeba korzystac 🙂ide wstawie jakis obiadek mała w szkole takze mam troszke czasu dla siebie a potem mały spacerek chociaz juz ciezko chodzic siedziec lezec masakra 🥴a jeszcze mam ciche dni z moim mezem i mnie jeszcze bardziej wnerwia ta cała sytuacja wiem ze to wszystko spowodowane stresem i w ogole ale facet nic nie rozumie dobra dosyc narzekan ide cos porobic i zajrze potem moze ktoras zajrzy 🥴

• Mamusia
Martuś my robimy zdjecia na Babina ale nie u fotowojtka tylko u tego drugiego bo jakoś zawsze tak chodziliśmy...oni biorą 30 zł za pozycję a dostajesz 3 zdjecia 1 pozycji wiec wychodzi 10 zł za zdjecie..no i album + płyta ze zdjeciami za darmo a o płyte głownie mi chodziło...

Oj KArolinko kolki to współczuje biedactwo nasze dzieciaszki tez to przechodziły 😞Mój starszy synek tez chory dlatego niemam czasu zajrzec tu bo przy dwójce dzieci jest co robic 🙂Mały zdrowy jak narazie bardzo zaczoł wymuszac płaczem zeby go nosic i znim gadac hehe ale to wina tatusia bo go nosi 😁Po zatym pogoda sie zepsuła i jest do bani bo siedzimy w domciu.Marta jak tam przeprowadziłas sie do nowego gniazdka?Wercia jak tam twoja gwiazda?No i dwupaki rozpakowane chyba co?Bo cos niezagladaja? 🙂

• Mamusia
Hej kobietki ja nadal melduje sie w dwupaku i nic narazie sie nie zapowiada zebym urodziła byłam u lekarza na wizycie i stwierdził ze jeszcze troszke oznak porodu jako takich nie ma tylko szyjka sie troszke skrociła a tak nic poza tym i samopoczucie kepskie 🥴Renia tez nie mam czasu wchodzic bo moja mała tez chora jakas epidemia jest masakra 😞a Martusia juz chyba po przeprowadce ale nie ma internetu jeszcze z tego co wiem ;a Ania nic sie nie odzywa moze juz wypakowana'

hej dziewczyny, ja mam coś problem z netem i dlatego się nie odzywam, nie wiem czy wogóle to da sie wyslać co teraz piszę ale zobaczymy 🙂 Agatka śpi jak na razie, a ja muszę pisać pracę mgr a tak mi się nie chce, jutro mam seminarium i powinnam już oddać ostatni rozdział a ja mam tylko 1 podrozdział tego ostatniego rozdziału 😞 tak mi się nie chce, nie mam weny, a ten to są badania ankietowe i muszę przeprowadzić ankietę i wyniki przeanalizować i wogóle pełno bzdur na które nie mam czasu 😞 co usiądę to Agatka się budzi albo zaglądam tu albo na nk i tak wkółko, robię wszytsko tylko nie zabieram sie do pisania, już mni karol nawet wyzywa 🙂
pogoda się zepsuła, tak ładnie było, pochodziłyśmy codziennie albo do mnie do pracy i dużo cioć było, albo w carrefourze, albo tesco, ryneczek.... chyba gdzieś koło Reni przechodziłam jak szłam do tesco bo skrzyżowanie złotej i woj. pol., no w sumie to można sie gdzieś umówić wkońcu na wspólny spacer bo tak na 2 godz można sobie pozwolić wyjść a jak będzie ciepło to nawet więcej bo jedzonko weźmie sie w torbę i już 🙂 a Wy jak wychodzicie na spacer to wracacie na karmienie czy gdzieś karmicie na dworze? Bo ja karmię przed wyjściem i wracamy na karmienie 🙂 już jej oststnio lżejszą kurtkę zalożyłam i czapeczkę taka wiosenną z allegro szydełkową 🙂
widzialam Renia że Twój adaś już gryzaczkiem się bawi a ja wczoraj dawałam Agatce to wogóle nie chciała chwytać i nie patrzała na niego, jeszcze chyba troche potrzebuje czasu na to 🙂 a czasami ją tak podciągam rączkami do siadu i jak siada to już główka jej nie leci do tyłu tylko sztywno umie ja utrzymać 🙂 a i jak kładę ją na brzuszku i podpiera sie rączkami to już wysoko główkę ma i tak się podpiera tymi rączkami że sie przegibuje na plecy 🙂 jak to śmiesznie wygląda 🙂 dobra na razie kończę 🙂 a Marta rzeczywiście sie nie odzywa, pewnie tam urządza mieszkanko sobie, a w sobote będę sie z nią widzieć na katechezie 🙂 to pogadamy sobie, ciekwę czy będzie z Gabrysią 🙂 a MAlwinka juz dawno sie nie odzywała, ciekawę co tam u niej?
No i te dziewczyny które juz niedługo rodzą, trzymajcie sie cieplutko 🙂 już tylko dni dzielą Was od tych pięknych chwil z dzieciaczkami 🙂 zobaczcie jak ten czas szybko leci, niedawno to my tak narzekałyśmy na kręgosłup, na humory, że nie możemy się doczekać a Wy byłyście tak daleko a tu proszę 38 tydzień 🙂

• Mamusia
cześć laseczki...ja dzis byłam na badaniu słuchu ale nic z tego nie wyszło bo obudziły Elizke inne dzieci i juz nie chciała spać a niestety dziecko musi spac aby zrobiono badanie 😞 jutro znów idziemy zrobić usg brzuszka bo nadal płacze po każdym karmieniu i zadne leki nie pomagaj 😞 a co najgorsze mój mąż zrobił z niej "córeczkę tatusia" i nauczył ją noszenia 🤪 i jak jest w pracy to mi siada kręgosłup, dlatego kupuje chuste do noszenia!

Karolinko ja też jestem umówiona na badanie słuchu ale to na 24 marca. A bioderka mam 23 marca potem szczepionka 12 kwietnia :P Mój Filipek też już się do noszenia przyzwyczaił bo tatuś jest za wrażliwy i gdy tylko zapłacze to go bierze na rączki he he

Hej dziewczynki moj Kacper zaraził Adasia ma kaszelek no i dostal syropek 😞Niestety takie sa uroki i ta beznadziejna pogoda raz ciepło raz zimno a dzis na dodarek wilgotno masakra.Co tam u was? 🙂

• Mamusia
Melduję, że żyję ale nie mam jeszcze neta a jestem u rodziców więc zostawiam ślad po sobie 🙂 Gabi marudna od wczoraj, wkłada cały czas palce lub piąstkę do buzi więc chyba to jeszcze nie ząbki, co? 🤔 Wera moja córeczka też siada jak sie ją złapie za rączki, a najlepsze jest to że jak jest na półleżąco na leżaczku to głowę podnosi razem z tułowiem na wysokość ok 20 cm! 🤪 Strach ją samej zostawić. A na brzuszku też główkę podniesie wysoko ale nie długo nie trzyma bo od razu foch taki, że hej 😁 Renia daj znać jak tam po sesji u fotografa, zadowolona? Ile zapłaciliście? Nie wiem kiedy będę miała neta ale w niedzielę zajrzę bo będę u rodziców na obiedzie. Papa 🙂

Kochane ja tylko na chwile własnie wrócilismy od lekarza mały ma antybiotyk 😞Dostał w nocy goraczki i strasznie kaszle wiec bałam sie zeby mu nie poszło na oskrzela dlatego ma antybiotyk moje biedactwo męczy sie nie zycze nikomu 😞Nie mam juz siły ale musze to przejsc musze go duzo oklepywac mam nadzieje ze mu to przejdzie zajrze jeszcze potem bo narazie ide bo płacze 😞