Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja nawet nie wiem jak jest u Nas w szpitalach. Ale z tymi bólami to teraz tak bedzie. ja mam lekarza 15 czerwca, zobaczymy co mi powie, będziemy dokładniej się umawiać co i jak, mam nadzieje ze mi nie powie: już na dniach Pani urodzi! Eh mowie wam z ta szkoła to same stresy mam, a jeszcze mi 2 zjazdy zostały no i potem kolejne egzaminy. jutro mi jeszcze zajęcia wstawili od 15.30 do 20.30 z tym samym facetem, a obecność obowiązkowa 😠, posiedzę z 2 godziny i mu powiem ze nie daje juz rady,a niech mnie wpisze na listę i już!

• Mamusia
Dziewczyny, od tego upału ledwo co żyje...jest mi cholernie słabo, porobiłam w domu przeciągi, to mi wszystkie drzwi trzaskają, firanki za okno latają, pies się boi jak nie wiem, a ja zdycham...
i też jeszcze musze wyleciec do sklepu....ile bym dała zeby sie nagle ochłodziło...

Wczoraj w nocy też mnie bolał brzuch jak na okres, twardniał przy tym i odpuszczał, i tak parę razy. Jak poszłam do wc to zaczęło coś mnie boleć po prawej stronie przy pachwinie, aż gorąco mi sie zrobiło...chcialam się szybko położyc ale zaczeło mnie bolec jeszcze bardziej i aż mdliło mnie z tego bólu, ale jakos przeszło i miałam spokój.

Narazie nie kupuje stanika do karmienia, a w moim przypadku nie wiem czy jest sens bo nie mam za duzych cycuchów i nie wiem czy wogóle są takie małe. Jakby co, bede sobie i tak radzić w inny sposób 🙂

Fajnie Irka że zakupy się udały, ale uważaj na siebie.
Ja w tym tyg nigdzie nie wychodziłam na zakupy, ale w przyszłym pewnie tak 🙂

• Mamusia
Uffffff a ja dzisiaj całe mieszkanie posprzatałam, nawet podłogi pomyłam, pranie już prawie suche i zaraz zabieram się za obieranie truskawek i gotowanie makaronu. Masakra wyeksploatowałam się do cna... Tak piszecie wszystkie o bólach brzucha i aż się dziwię, że po takim wysiłku jaki sobie w te upały sprawiam nic mi się nie dzieje...
Kaszel dalej mnie męczy 🥴
Michalindzior, Monica widzę dziewczynki, że wy się już szykujecie do rozpakunku... 😮 Jeeeeej jak ten czas zasuwa... 🤔 Lepiej uważajcie teraz na siebie, szczególnie w te upały!!!
Lusiu ty też powinnaś skonsultować ten ból z ginkiem, bo skurcze przepowiadające tak nie powinny boleć, więc lepiej dowiedzieć się, czy to nie zbliża się szybszy poród...
Justi masz szczęście, że egzaminy ustalili ci tak szybciutko i będziesz miała z głowy. U nas, mimo tego, że jesteśmy na ostatnim semestrze, to egzaminy ustalone są do końca czerwca i zdaje mi się, że uczelnia robi wszystko, aby jak najwięcej osób nie miało możliwości bronić się w lipcu...Ja i tak nie załapę się na pierwszy termin, ale inni mają przerąbane. Zresztą ja też chciałabym chociaż egzaminy pozaliczać przed porodem, coby potem została mi tylko obrona pracy...

• Mamusia
W poniedziałek an wizycie powiem ginkowi o tym i powiem wam szczerze ze chciałabym usłyszeć coś, co miałoby już związek ze zbliżającym się porodem, chociażby to, że się szyjka zaczeła skracac 🙂
Ja bym porobiła tez dzisiaj jakies małe porządki - głónie musze kurze wytrzec i odkurzyc, ale w taki upał nie bede ryzykować. Wzięłam teraz prysznic i ide troche odsapnąć.

• Mamusia
hej laseczki 🙂slub 22.06 o godz 14 😉),juz wszystko zalatwilismy,nawet udalo mi sie cos dla siebie kupic 😉,ale od idealnej panny mlodej bedzie to odbiegac hehehe no coz ale i tak sie ciesze ze tak szybko zalatywilismy 🙂),obraczki sie robia wiec pozostalo czekac 🙂

• Mamusia
Ja Lusiu tez mialam z trzy dni temu bol jak na okres,ale zaraz przeszlo,a z ta pachwina masz jak ja macica uciska ci kregoslup i nerke a to sie odbija na pachwinie 😞 Mama mi wczoraj powiedziala ze brzuch mi opadl,ale jakos nie zauwazylam i mi mowi ze pewnie szybciej urodze bo ona ze mna tez tak miala!Maly ma nisko glowke i bezpszerwy go czuje,ale niewiem czy bym chciala urodzic szybciej,jestem tym wszystkim coraz bardziej przerazona i sie boje jak cholera 🙂
A 22 ide do lekarz ciekawe co mi powie???

• Mamusia
Kama super że tak wam się udało, w ogóle decyzja ekspresowa 😉 Gratulacje.

ja już po obiadku ale zaraz się rozpłynę chyba.
na zakupy po klapacze chyba nie dotrę dalej niż na drugą stronę ulicy do CCC... może będzie coś fajnego w normalnej cenie... w sumie na rynek też nie daleko ale tyle ludzi, te słońce, nie wiem czy sama pójdę czy z którymś z małych... Ufff. zobaczę. baaardzo nie lubię butów kupować, zawsze mam jakiś problem z wyborem.
a może coś dzidziowego mi się uda kupić fajnego 🙂

• Mamusia
no to edytko ja tez chce tak rodzic na poczatku lipca jak ty, hehe mam nadzieje ze potem uda mi się pozaliczać egzaminy których już nie będzie mi dane napisać.
Kama to masz kolejne święto do odliczania, slub a potem dzidzia. Super się zapowiada 😉 i czas Ci zleci szybciej 🙂
Ja tez nie wychodzę z domu, bo słońce świeci jak szalone, zbiorę się z psem ok 18 to może będzie lepiej.

• Mamusia
hej kochane!
żyjecie jeszcze czy się rozpuściłyście? 🙂
ja dzielnie wybrałam się po te buciorki, ale ciężko coś dopasować, bo grubsze stopy, to w normalny rozmiar się nie mieszczę, a jak rozmiar większe i dobre na szerokość to znowu tak śmiesznie odstają z przodu...
ale znalazłam jakieś klapki w CCC , wydają się wygodne.
kupiłam cały koszyczek truskawek na targu, i zrobiłam koktajl, juz trochę pochłonęłam ale teraz czekam aż się schłodzi bardziej 🙂

• Mamusia
Aaaaa.... jeszcze dodam że czeka mnie wojna na poczcie...
bo k... mac kurier potrafi zadzwonić domofonem. z elektrowni dzwonili, wpuscilam. tzn domofon dziala. a śmierdzące awizo w skrzynce 😠 a słyszałam dziada jak tłukł się przy skrzynkach..... 😠 i mam niby jutro iść w taki upał i stać w kolejce? jak do tego dojdzie, że będę musiała bo M. nie da rady to będzie źle. dla nich.

• Mamusia
Ja jeszcze żyję, choć systematycznie się rozpuszczam 😮
Michalindziorku ja ostatnio też zwróciłam na poczcie uwagę o awizo w skrzynce i babencja powiedziała o tym listonoszowi. Odziwo teraz już przychodzi do mnie pod drzwi zarówno z poleconymi jak i z paczkami 😉 Także warto się odezwać hihhihi 😜 Zatem nie wahaj się tylko idź zrobić raban na poczcie 😁

• Mamusia
Olusia, mnie tak kiepsko się zaczęło robić z tydzień temu, normalnie chodzę jak klocek. Wiec wiesz, gorsze samopoczucie i ograniczona sprawność ruchowa jeszcze przed tobą hehe

Wcześniej jeszcze dawałam rade. Mi elismy iść z Grześkiem do tego ZOO, ale stwierdziłam ze dojdę co najwyżej z parkingu do kasy!! A w ZOO to chyba będzie musiał mnie w wózku Gabrysi wozić 🤪 Wiec zrezygnowaliśmy. Teraz ledwo co się do domu doczłapałam z psem...ehhhh. W ciagu tego tygodnia, jeszcze wiecej puchnę, normalnie taki duzy słon jestem.

Michalindziorku, idz na te poczte i zrób zadymę!!! BO jak oni są tacy bezczelni, to się nie lituj nad nimi. Ja byłam, powiedzialam co mi ślina na język przyniosła i teraz wszystko mam przynoszone pod same drzwi!! więc warto się odezwać 🙂
Ja chciałam wskoczyc w klapki z tamtego roku....i sie nie zmieściłam 😮 Wiec trzeba było kupić nowe.

• Mamusia
ufffff melduje sie ze jeszcze zyje 🙂 nie rozpuscilam sie choc malo brakowalo masakra ~!!!!

egzamin napisany i wydaje mi sie,ze zdany ale okaze sie w pon. 😉 ehh znow mi nikt na uczelni niehccial uwierzyc,ze tylko tyle dni mi zostalo do porodu . . . . mowie wam dziewczyny jakbym miala brzuszke gigant bylo by zle jak mam taki jaki mam tez zle aaaaaaaaaaaaa szalu mozna dostac ,ale w d... ie mam ich gadanie 🥴

u ginka bylam L4 przedluzone stwierdzil po badaniu " bedzie pani zyla" na co Ja " ze moje zdrowie tu nie wazne liczy sie dzidzia" no i we wtorek jade na USG juz nie moge sie doczekac juuuuuuuuuupi na porodowce przy okazji wypytam o wyprawke zeby moc po malu cosik kompletowac i tez bym chciala urodzic w 38 tyg moze damy rade dziewczynki 🙂

Kama siuper ze data i godzina ustalona nie wiem jak inne brzuchatki ,ale ja czuje sie zaproszona 😜 😜 😜 😉

przyszła mi dzis firaneczka kubus puchatek teczowy fajn abo taka mleczna jak na zdjeciu nawet ładniejsza 🙂

http://allegro.pl/item1056083279_firanka_kubus_barbie_spiderman_cars_szycie_gratis.html
zamowilam i zaplacilam ja przedwczoraj bylam w szoku 🤪 🤪 i was posluchalam i otwarlam w pizamce mimo ze byla 15 bo tyle co wyszlam z wanny , a facet az sie zapowietrzyl hehe smiac mi sie chcialo bo jaki byl uprzejmy nawet "milego dnia mi zyczyl" kurde jakis młody pewnie Bog wie co o mnie pomyslal musze zainwestowac w szlafrok chociaz , bo drugi raz w pizamce mini go nie wpuszcze 😁 😁

• Mamusia
Edytko no nawet ta uczelnia mnie raz pozytywnie zasoczyla ale jak na 2 lata meczarni to i tak ma kiepska statystyke . .. . . . . . tyko promotora nie bylo wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tez mam z nim urwanie glowy

kupilam dzis żel z kasztanowca farmaceutka mi polecila a gin pozwoli wiec jest mi troszke lepiej jak wysmarowlam nim nogi .......

a i za 2 tyg mam miec robiony wymas na paciorkowiec czy cos takiego .......... mialyscie juz to ??

• Mamusia
ależ duchota.
pokazywali w wiadomościach jak sobie juz ludzie pływają 😞 a ja chyba w tym sezonie nie popływam... chyba że bym szybciej faktycznie urodziła to może zdążę pod koniec lata się zamoczyć...

Justi firaneczki super 🙂 a ciekawe czy u nas dostane taka masc, musze zapytać. jak nie zapomne.
Monica ja też myślałam że w balerinkach takich fajnych lekkich przesmigam ale juz jakis czas temu się przekonałam że nie ma szans... kupiłam inne, większe, ale teraz też ledwo w nich chodzę...
a no pójdę jutro specjalnie na tą pocztę, bo doczytałam że dwie paczki to są... normalnie ochrzanie... ile można, za każdym, każduteńkim razem tak jest. tylko ten jeden raz co wam pisałam że przyniósł. a kurier potrafi, bo dzisiaj był popołudniu.
idę kota wyskubać... bo się drze i drze...