Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jejku LUSIU no to nieźle z tym szpitalem. ja mam wizyte jutro a nogi jak banie! ciekawe co mój mi powie...? rano się obudziłam a one jeszcze gorzej wyglądały niż wieczorem :-/ Ciekawe... ja mam podklady poporodowe SEMI 10szt a wkładki ginekologiczne po porodzie Absorgyn, kupiłam ich 30szt

• Mamusia
Lusiu,naprawde Ci wspolczuje z powodu tego szpitala,ale najwazniejsze ze z Frankiem jest ok!!!A w szpitalu dasz rade,przynajmniej sie zorientujesz co i jak,i bedziesz miala usg,a to najwazniejsze,a jak pojdziesz do porodu to nie bedziesz taka zielona jak my 🙂 🙂A kiedy dokladnie tam idziesz jutro,czy pozniej????

• Mamusia
Lusia, trzymaj się 🙂 Głupio leżeć w szpitalu, kiedy tyle w okół do zrobienia, ale w sumie dla Was to chyba lepiej, bo przynajmniej Wam tam wszystko przypilnują i zbadają. Lepsze to niż opieka ambulatoryjna - u mnie każda sesja ktg trwała przynajmniej 3 godziny, licząc z czekaniem pod gabinetem - logistycznie dużo łatwiej byłoby, gdyby położyli do szpitala a nie kazali co chwila przyjeżdżać. Dziś byłam na ktg w szpitalu, w którym chcę rodzić i jestem dużo spokojniejsza - zapisali mnie na 28.06 do ordynatora na ocenę, czy faktycznie trzeba wywoływać poród rodzić przed terminem, czy można poczekać aż się sam rozkręci. To wszystko oczywiście pod warunkiem, że sama nie urodzę do tej pory, co przy mojej szyjce jest ponoć mocno wątpliwe. No ale przez weekend udało się nadgonić najważniejsze przygotowania i teraz mogę się wylegiwać przez najbliższy tydzień już z czystym sumieniem. Dziś wieczorem jeszcze idę na usg, a jutro po południu do lekarza prowadzącego - zobaczymy, jakie będą aktualne zalecenia.

• Mamusia
Ja też sie dopisuję do dziewczyn Lusiu wszystko dla Twojego dobra...2-3 dni szybko zleca ale świadomośc, że sa przy tobie fachowcy powinna Ciebie uspokoić... cieszę ię, że z Franiem wszzystko ok 🙂 🙂 Bądź dzielna i trzymaj sie i nie szalej tak z tymi ciuszkami :P:P:P:P:P
Dzięki za info co do tych podkładów (wkładów) dzisiaj już sobie zakupię i zaczne powolutku pakować torbę 😁 😁 😁 bo jeszcze zbraknie mi czasu i co wtedy 😲 będzie zonk 🙂 🙂

• Mamusia
kurka Lusiu no to zaskoczenie.... Ale wszystko dla dobra Franka i Ciebie, będzie dobrze 🙂

ja mialam iść dzisiaj do ginka, też się o te dzirki pytać ale nie mam z kim małej zostawić, a niegrzeczna dzisiaj na te burze, no a M. do wieczora robi... i nie pojde. Ani rachunków nie popłaciłam a do jutra płatne... ani buciorów na wesele nie kupie. zła jestem.

ja na razie kupiłam 10szt tych wkładów... no i musiałabym dokupić jeszcze z 10szt... to tak mocno leci chyba z dobe, a potem nie jest taj źle. jak córkę rodziłam to miałam jedną paczkę tego i wystarczyło, potem juz podpaski.

• Mamusia
Kaczuszka ja tez jeszcze niemam!!!Brakuje mi jednej koszuli i stanika,niema co szalec 🙂A moj maz tez to przezywa finansowo,bo tez tylko on pracuje,i skad na to wszystko brac,niemowie mu co jeszcze potrzebuje bo zawalu biedny dostanie,a pozatym ograniczam co moge,w koncu kiedys inne kobiety przezyly bez tego to ja tez moge 🙂

• Mamusia
A spakowałam juz koszule i szlafrok, ale musze dopakować jedną koszule jeszcze, te wkłady, majciory jednorazowe i zwykłe... nie mam kapci. no i jakieś tam osobiste rzeczy typu ręcznik, kosmetyki.... to juz myślę przed szpitalem spakuje. dla dziecka wezmę czapeczkę bo słyszałam że dobrze mieć swoją bo odwiedziny gdzieś indziej niż na sali są i karzą zakładać. i chyba tyle... no pampersy już czekają, chusteczki i krem. może nie będzie tak źle jak mnie nagle złapie.

• Mamusia
Dokładnie Irka ja tez nie mówie swojemu co jeszcze bym potrzebowała bo już widze jego mine i teksciki " ty wiesz ile ja juz kasy na to władowałem..." świnia z jednej strony bo przecież sama tego dzieciatka sobie nie zrobiłam ale z drugiej strony go rozumiem bo co on biedny moze z ta wypłata zadziałac...

• Mamusia
Justi no bo tak jest, że do każdego szpitala co innego trzeba zabierać... 🤨 troszkę mnie mnie to drażni.

kurcze coraz więcej tych chmur lezie. a ja mialam się jednak zdecydować i iść po te buty po obiedzie. może bym jakieś owocki dostała świeże jeszcze na targu...
dzisiejszy dzień mnie dobija.

• Mamusia
ehhh no wlasnie Ja jak sie wkurze i dowiem sie ze na 100 % mojego gina niebedzie prowadzacego to jeszcze wybiore inny szpital bo mnie to wkur..........a cala ciaze do niego chodzilam prywatnie i mi tylko mowi ze raczej go nie bedzie ...... moj m. pracuje z facetem kitorego zona jest połlozna i tez wylatuja sobei do eGIPTu w tym czasie ehhh jakos nic nei jest tak jak byc powinno z tym personelem .. . najwazniejsze ze z malutkim wszytsko ok 🙂

• Mamusia
witajcie lipcowe 😉 jak moge coś poradzić majtki poporodowe nie bedą wam potrzebne :P są do kitu odparzają i nie trzymaja dobrze podpaski najlepiej weście sobie normalne majtki bawełniane i radze wziąść płyn do higieny intymnej jak bedą nacinać krocze wtedy płyn zmniejsza PH i nie bedzie was szczypać przy siusianiu...

Justi5 miałam ci napisać czy lekarz był przy porodzie nie było go i w zasadzie lekarz nie jest do niczego potrzebny przy porodzie położna robi wszystko chyba że się coś dzieje ale wtedy jest lekarz na dyżurze ja widziałam lekarza tylko jak mi zszywał krocze :P

mimo że macie jeszcze czas to lekkich porodów życze 😉

• Mamusia
Nam na szczęście udało się te wszystkie wydatki sprawnie rozłożyć w czasie 😉 Każdego miesiąca coś kupowaliśmy, a jak mieliśmy dodatkową kaskę w zanadrzu to od razu wydawaliśmy to na dzidzię 😉 Teraz mamy już wszystko kupione i jeszcze udało nam się prawie 1000zł odłożyć na małą tzn na jakieś szczepionki no i oczywiście pampersy, których nigdy za wiele 😉 No ale my mamy dwie wypłaty, moją (bo na L4 dostaje 100%) i męża no i mężuś co jakiś czas jakąś fuchę dorwał 😉
Też się zgodzę z wami, że są rzeczy niezbędne i takie, które można sobie darować, bo są jedynie wymysłem sprzedawców 🙂