Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ale mi się dzisiaj często stawia brzuszek...chyba jednak przesadziłam wczoraj z ruchem po tym kilkutygodniowym leżakowaniu. Ciekawe co będzie po odstawieniu leków 😉 i jak dodam do tego np. mycie okien 😁 ale muszę poczekać do wtorku z tymi oknami bo w pn jestem umówiona do fryzjera 🙂 albo lepiej do środy bo we wtorek idę do lekarza.

Edyta, jak nie dasz teraz rady z tą tabelką to może poczekajmy do pierwszego porodu...

• Mamusia
Oj ja dzisiaj się trochę zestresowałam. Jadąc z mężem dostałam silnych skurczy+ ból krzyża i podbrzusza. Były przez 15 min co 3 minuty!!! Ustąpiły jak wysiadłam z auta czyli jak zmieniałam pozycje (tak polecają zrobić by odróżnić od porodowych). Zestresowałam się,że przecież torby jeszcze do końca nie spakowałam a poza tym psychicznie jeszcze się nie nastawiłam na poród.
A jeśli chodzi o porody z rodzinne to mój mąż jest z tych którzy unikają szpitali i mdleją na widok krwi 🙂 Ale był ze mną przy porodzie. Stał za moją głową i absolutnie nie patrzył tam gdzie nie powinien. Potem z dumą i radością opowiadał kumplom,że fajnie było 🙂

• Mamusia
amelia jeżeli chodzi o te ruchy to powiedział ze to jeden z przypadków w których należy się zgłosić do szpitala. " jak zobaczę ze sos jest nie tak" Mówi ze jak by mala przestała się ruszać albo te ruchy by były dziwne. Tylko ze ona każdego dnia rusza sie inaczej. Jednego jest aktywna, kopie mnie przez 80% dnia a juz drugiego może przez 20% i te ruchy sa delikatne. Wiec ja już naprawdę nie wiem na co mam zwracać uwagę, sama sobie wkręcam ze dzisiaj jest jakoś dziwnie...ehhh

Kama superowe zdjęcie, ślicznie wyglądasz 🙂

• Mamusia
Laseczki, jestem juz w domu!! 🙂 🙂
Kama piekny brzucholek 🙂

Miałam dzisiaj takiego stresa że szok, i jeszcze na gwałt szukałam koszuli do spania, bo wczoraj nigdzie nie mogłam kupić, a łacha jakiegoś babcinego nie założę, a jak były jakies fajne to za taką cene, że ręce opadają.
Do szpitala dotarlismy pare minut po 17. Miła pielęgniarka wzięła ode mnie skierowanie i karte ciąży i kazała poczekać. Gdzieś po 20 min. zawołała na ktg. Robert zdążył już wyjść na papierosa, ale jak tylko się pojawił, pielęgniarka go poprosiła do pokoju gdzie miałąm robione to ktg.
Leżałam sobie na boczku więc było mi bardzo wygodnie, tylko ten mój wariat mnie rozśmiaszał i myslałam że peknę ze śmiechu, ale kazałam mu się uspokoić zeby zapis wyszedł poprawnie 🙂
Po ktg przyszedł pan doktor, zbadał mnie, popatrzył na nogi, przeprowadził wywiad i stwierdził, że z takimi wynikami jakie mam i to nie ma sensu mnie kłaść do szpitala. Uznał, że jak 1kg na plusie w ciągu ostatniego miesiąca to bardzo mało i że to dobrze.
Zalecił mi abym nam spuchnięte nogi na kolację jadła tylko surówke z marchewki i jabłka, stosowała magnez + wit.b6 rano 2 tabletki a wieczorem 3tabletki, nogi w górze podczas snu, i nie muszę ograniczac płynów i mogę solić 🙂 Powiedział żebym obwiązała sobie kostkę nitką (ale ją zdjęła) i sprawdzała czy obwód się zmniejsza czy nie i mam się zgłosić za tydzień 🙂
Jak mnie badał ginekologicznie, to mnie tak wymacał od wewnatrz, że aż chwilami pobolewało, i stwierdził "szyjka bardzo krótka, ale jeszcze jest" 🙂 więc mysle że to dobry znak na poród 🙂

Powiem wam że super szpital, wyremontowany, przyjazne kolory bo brzoskwiniowe fotele i jasne ściany, wszyscy mili, weseli, traktują kobiete naprawde na szacunkiem.
Aż chce sie isć i rodzić 🙂

Powiedziałam lekarzowi ze chce tu rodzic i jak moge sie dostac na oddział zeby czegoś się dowiedzieć, odparł ze bedzie im bardzo miło i pokierował mnie. Niestety Robert zdążył juz uciec po samochód, nie wziął komórki i nie byłam na oddziale, zdążyłam tylko rzucic okiem na ta lieste co zabrac.
Tak więc Monica narazie nic więcej nie wiem oprócz tego co sama mówiłaś, ale za tydz. jak zgłoszę się do niego to wejde na oddział, bo mi zależy 🙂

• Mamusia
Kama zdjęcie super 😉 Wyglądasz kwitnąco 😉
Laaf myślę, że pare "naszych" lipcóweczek załapie się jednak na terminy czerwcowe 🤪 🤪 🤪 Także będzie was jeszcze więcej 😜
Amelia ty się już lepiej weź za dokompletowanie wszystkiego, bo u ciebie naprawdę to nie żarty!!! 😲
A z tym systemem, to jestem taka zła, bo wcześniej mieliśmy lepszy, a teraz mamy gorszy i Paint nie jest taki chętny do współpracy, jak tamten 😞 Toteż tabelka może już nie być tak ładna jak wcześniej 🤨 Ale postaram się coś wykombinować...

• Mamusia
Powiem wam, że jak tam byłam, to czułam taki wewnętrzny spokój, przestałam się bać, a nawet oboje z Robertem uznaliśmy, że mogłabym juz dzisiaj tam rodzić. W tle gdzies z góry było słychac delikatny płacz dziecka, więc troszkę ta aura porodu nam się udzieliła 🙂
Myslę, że nie ma się czego bać, ja teraz jestem madra, bo troche czasu tam spędziłam, co prawda nie na oddziale, ale i tak poczułam ten przedsmak. A jak jechaliśmy to uświadomiłam sobie, że nastepnym razem to juz w innym celu będziemy tam jechac, że pojedziemy w dwójkę, a wrócimy w trójkę. Nie moge się doczekać 🙂 🙂

Przed szpitalem podjechaliśmy do tesciów, zjedliśmy z nimi kolację, pogadałam z tesciową, że boję się, że moge tam zostać do porodu jak okaże się że nie wszystko jest ok, troche sie powzruszałyśmy, a jak wychodzilismy to dała mi 100zł, żebym mogła sobie tam coś kupić jak bede miała ochotę 🙂 Miły gest z jej strony 🙂

No i torbe mam już spakowaną, tylko dopakuje wkłady poporodowe i spokojnie moge czekać na rozwój wydarzen 🙂

• Mamusia
Lusiu wspaniale, że jednak cię nie zatrzymali w szpitalu 🤪 🤪 🤪 I cieszę się, że masz miłe wspomnienia z wizyty, przynajmniej będziesz spokojniejsza o poród 😉 Tylko pozazdrościć takiego personelu...mam nadzieję, że u nas też nie będzie gorzej... 😜

• Mamusia
hej LUSIA no to super ze cie nie położyli, skoro wszystko oki. A powiedz mi jaki lekarz cie oglądał?
pamiętasz może jak sie nazywał albo jak wyglądał? Ja mam lekarza prowadzącego właśnie z tego szpitala, nazywa się Witold Rogowski. Mnie on zalecił dietę surówkową 2 razy w tygodniu. Zero soli i dużo płynów do picia. jak nogi mi beda puchły to mam przyjechać do niego do szpitala mu je pokazać, bo jak byłam wczoraj to opuchlizna juz zeszła. A dzisiaj wyglądają jeszcze lepiej niż wczoraj. No to z ta szyjka to chyba przed terminem urodzisz? mówił cos więcej?
Mnie moj wczoraj powiedział ze szyjka długa, wiec moze uda mi sie wytrzymać do terminu;0

• Mamusia
Ten lekarz bazywa się Piotr Surmacki, jest blondynem , ok. 50-tki, bardzo fajny facet 🙂
Normalnie ginekologicznie na fotelu, najpierw obejżał moje nogi, a potem wsadził mi palce wiadomo gdzie i mnie trochę wymęczył, sprawdzał ta szyjke, mówił coś o jakiś 3 cm, nie wiem o co chodziło, bo mówił do siebie na głos 🙂 ale zacytowałam, że "krótka ale jeszcze jest" 🙂 chwilkę po tym stwierdzeniu zapytał pielęgniarkę czy są łóżka na ginekologii a ona powiedziała ze nie, ale nie wiem czy to odnosiło się do mnie i mojej szyjki czy nie, ale chyba tak...nic więcej nie mówił, a ja głupia będać pod wrazeniem tej całęj sytuacji nie wiedząc jeszcze czy mnie położy czy nie nawet nie wypytałam go o ew. wcześniejszy poród....no ale zapytam go jak bede nastepnym razem, za tydzień.

• Mamusia
Mam nadzieję, że urodzi się w czerwcu, bo po dzisiejszym dniu nastawiłąm sie bardzo 🙂 Ale wiadomo, natura rzadzi się swoimi prawami.
Odnośnie tej szyjki mówił jeszcze coś jakby o jej położeniu/wygięciu, ale nie jestem w stanie powtórzyć co to było.

Wertuję teraz neta i szukam tej 3cm szyjki 🙂