Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hehe Michalindziorka odpowiedz " . . . . myślałam,ze juz sie wiekszosc rozpakowała 🙂 faktycznie maluszki sie nei spiesz ale to pewnie tak musi byc . . . . . jutro wracaja ich dzieci wiec bedzie wesoło, a na kolke pomaga lezenie na brzuszku i jezdzenie w wozeczku 🙂 . . ... "

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
monica,wez sproboj powoli wkladac mala do wanienki tylko tak bardziej na pionowo,brzuszkiem w strone wody,najpierw nozki i zeby widziala wode,pomocz nozki,potem powoli reszte i moze nie bedzie sie bala.Bo jak sie wklada od razu dupka to dzieci sie stresuja bo nie wiedza co sie dzieje.

Mi sie wczoraj udalo przycisnac meza w koncu bo przez te upaly to po pracy taki zmeczony,ze od razu zasypia.Rozbujalismy mala2 razy wieczorem i potem troche brzuch mnie zaczal bolec a plecy to juz w ogole,musialam sie polozyc w wannie z ciepla woda bo bym nie zasnela.Wiec cos sie juz zaczyna dziac i moze uda nam sie mala wygonic wczesniej 😉

Dzisiaj bylismy w ikei,kupilismy komode z blatem do przewijania,w ogole caly dzien na zakupach.jeszcze musialam zakupic dresy do szpitala i stanik bo juz ze wszystkich mi sie cycki wylewaja.A no i kupilam jeszcze jednego misia bo jak narazie mamy biede jezeli chodzi o pluszaki i to dopiero nasz drugi nabytek:P

• Mamusia
Dziewczyny,wam maluchy tez tak dziwnie sie rozpychaja w brzuchu?Ja mam wrazenie,ze mala tam zabka plywa bo i w pecherz cisnie,i plecami sie wypycha i chyba te nogi rozkracza na boki bo chyba tylka takiego szerokiego nie ma 🙂Ale jak sie rozkraczy to masakra,brzuch twardy jak kamien i taki szeroki jak by w poprzek lezala.

• Mamusia
Też byśmy chciały,żeby się większość rozpakowała...ale chcieć to sobie możemy 😜 Ja właśnie sprawdziłam i według pierwszego USG termin wyszedł mi na 17 lipca, a według drugiego na 15 lipca.
I UWAGA UWAGA:
właśnie napisała Amelia:
"W południe urodziłam Hankę 🙂 3600g i 54cm. Było dość ciężko, były zielone wody więc mamy obserwacje w kierunku infekcji i jeszcze łyżeczkowanie macicy.Teraz zapoznajemy się ze sobą. Pozdrowienia dla dziewczyn 🙂"
Juuuuuhuuuuuuu nareszcie!!!!!!!!!!!! Może teraz znowu się cosik ruszy 😉

• Mamusia
Super AMELIA, wielkie gratulacje !!!! 🤪
kolejna rozpakowana, a tabelka uzupełniona o pierwsze pozycje hehe
jeżeli chodzi o piersi to nadal bola juz nie sa takie nabrzmiałe jak wcześniej ale musze masować i czasami mleczko odciagac by kanaliki sie nie pozapychały.
powiem wam ze Grzesiek naprawdę mi pomaga, kapie mała, przewija, nosi, ciuszki jej pierze i prasuje, lata po sklepach i nawet ranę mi czyści i spryskuje.. naprawdę jestem z niego dumna. na poród go nie zwolnili z pracy bo nie miał zastępstwa, jak przeszedł po służbie to nawet nie mogł do mnie dojsc tylko mała mu do drzwi przywieźli i jak ja zobaczył to sie popłakał a ja sie popłakałam jak widziałam kontem oka jego reakcje. Kupił mi nawet prezent z okazji urodzenia dziecka i kwiiaty, bardzo sie wzruszyłam.

• Mamusia
chyba rzeczywiscie cos przeczuwala heheh 🙂

jejku kochane idziecie super po kolei patrzac na tabeleczke

Edytko widze,ze juz masz wprawe i ekspresowo uzupelniasz tableke ehh jak Ja sie zastapie godnie to niewiem 😎 😆

no to teraz dziewczyny po kolei ładnie 😆 😆 😆

Ann
Kama
Edytka

• Mamusia
Nio już sobie ją opanowałam heheheh ale troszkę czasu mi to zajęło 😜 😜 😜 Spokojnie i ty dasz radę bez problemu kochana 😉 Swoją drogą ciekawe...Ann ma na jutro termin, ciekawe, kiedy wkońcu wywołają jej ten poród...Jak widać różnie to bywa, Amelia urodziłą tylko dzień po terminie a wody były zielone... 😮 😲

• Mamusia
ale super wiesci 🙂))GRATULKI AMELIO!!!!!!!!!!!!!!! 🙂)ale sie ciesze....
ufff...faktycznie idziemy rowno z ta tabelka az sie boje bo juz tak bardzo tego chce ,a jak mnie teraz ten brzuch boli to zaczynam miec pietra 😞
dziewczyny lusia juz w domku z franiem dodala fotki na nk 🙂))jest boski!!!!!!!!!!!!!!!!tylo go schrupac!!!!!

• Mamusia
mniammm edytko 🙂)..
ja to mam ochote na loda i chyba dzisiaj zrobie sobie dzien dziecka ☺️bo mi jezor do dupy ucieknie,mam nadzieje ze moj cukier sie nie pogniewa jak zgrzesze 🙂hehe....musze tylko poczekac az mi go ktos zakupi,a z tym moze byc problem 😞(