Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kaczuszko mialo byc jutro ,ale jeszcze dzis mama dzwonila do mnie i robila delikatne podchody czy do nich nie przyjedziemy , ale moja odpowiedz brzmi nie odwołalnie NIE DZIEKUJE ZOSTANE W DOMKU 🙂
jagody Mmmmm pycha kurcze zjadlabym sobie tez taki deserek no, ale moge sie obejsc tylko takich jogurtem z jagód , bo tylko to posiadam w domku heheh

Edytko
no to zaszaleliscie z obiadkiem . . . pewnie w taki dzien jak dzis stac przy garach to jak samobojstwo . .. .Ja dzis oddalam paleczke mezusiowi i to on gotowal wiec tez sie nei nameczylam 🙂 🙂

• Mamusia
Kaczuszko a ten 39 tydzien to juz tak niedlugo 🙂 jakos za tydzien chyba 🙂 cos mi sie wydaje,ze ty jako jedyna z nas lipcóweczek troszke naciagasz ten termin przyjscia na swiat swojej Hani 🙂 a pozniej sie okaze ,ze bedziesz jedna z pierwszych 😜

☺️my tak stopniowo probujemy tego naszego Wojtusia czy sie niechce z nami przywitac no bo w koncu mam zalecenie czwartkowe od lekarza takie ☺️ skoro nic sie nie dzieje to trzeba probowac dalej 🙂 ale tak biore to na spokojnie bo mam jeszcze troszke czasu 🙂

• Mamusia
Mnie też lekko puchną dłonie, nogi naszczęście nie 😉
Mnie dzisiaj nie widziało się kompletnie stać przy garach 😮 a zresztą i tak jechaliśmy na duuuże zakupy, więc troszkę nam to zajęło i nie opłacałoby się już nic gotować po powrocie.

• Mamusia
ehh no wlasnie Edytko dlatego stopniowo przygotowuje swoj organizm do tej mojej magicznej daty 25 lipiec szczerze to nie zalezy mi tak bardzo by urodzic juz czy za kilka dni tylko byle by nie przekroczyc daty porodu bo to oczekiwanie jest i tak wystarczajace stresujace 🙂 kto to wymyslil,ze ciaza u kobiet az tyle trwa ehh

• Mamusia
Justi kochana co ma byc to będzie 🙂
No pewnie Edytko, że nie opłacało się stac przy garach...ja dzisiaj jedynie odgrzewałam wczorajszy obiad i tak myślałam, że sie ugotuję taka duchota i gorąco było....
Hania ma jeszcze 12 dni, żeby coś przyspieszyć jeśłi do przyszłego tyg nie będzie żadnego postepu to już poinformowałam swojego, że albo bedzie musiał masowac mi sutki albo się ze mną kochac 😉
No Edytko czas leci 🙂 5 dni to bardzo mało 🙂

• Mamusia
hej brzuszki, ja znowu na chwilkę. rana juz mniej ropieje trochę chodzę po mieszkaniu, ale gorzej z chodzeniem. muszę wam powiedzieć ze w ciąży kupiłam sobie wkładki do stanika baby ono i są jak dla mnie fatalne. Zwijają sie i przyklejają do sutka włókna z niej, a do tego nie ładnie się profilują na piersi. mężus mi kupił z belli i jestem bardzo zadowolona, sa grubsze i ladnie wyprofilowane, maja tylko mniejsza cześć klejącą niż te z baby one ale jak mam polecić to zdecydowanie bella.
Mała dzisiaj znowu niespokojna, ciezko jej cyca złapac wykreca mi sie we wszystkie strony i placze. jest tak goraco ze szok. rano w pokoju było 30 C ...masakra. nie ma co sie dziwi ze dziecko tak sie zachowuje. Rano idziemy z mala do naszego pokoju bo jest ciut chłodniej, a po 18 do jej pokoju, bo znowu tam chłodniej sie robi. mam nadzieje ze te upały szybko minom. dzisiaj odpadła Gabrysi kikut-pępowina 🙂

• Mamusia
Monika no to super,ze jej juz kikutek odpadl bedziecie mogli spokojnie juz ja kapac ehhh twoja Gabrysia juz ma 9 dni jak ten czas leci . . . . .

Ja mam wkladki poki co kupione Johnson's Baby nie wiem jak sie sprawdza , ale w razie czego to poslucham ciebie i kupie sobie z belli . . . a na spaerek z Gabrysia wychodzicie wieczorkiem ??

i nie ma sie rzeczywscie co dziwic w taki upal to dorosli sa marudni ,a co dopiero takie niemowle

• Mamusia
Witamy Monika 🙂 Cieszę się, że rana zaczyna się już ładnie goić 🙂 Biedna Gabrysia, w taki upał się musi męczyć 🥴 Dla nas dorosłych jest to uciążliwe, a co dopiero dla takiego maluszka 😮
Ja wkładki laktacyjne mam z Johnsona, zobaczymy czy się sprawdzą, jak nie to też zakupię z belli, dzięki za radę 😜
Justi[/b działaj działaj im wcześniej zaczniesz tym masz większą szansę powodzenia hehehehe 😉
Kaczuszko to widzę, że mężuś ma już wytyczne jak postępować w razie zbliżającego się terminu hehehehe 😜

• Mamusia
HEHE rzeczywiscie Edytko 🙂

Kaczuszko
no tak nie pomyslala o tym 🙂 TO JUZ 3 PORA ROKU, 🤪 🤪
a Ja swojemu powiedzialam,ze jak sie zadecydujemy na drugie dziecko to chcialabym urodzic wiosna,zeby nie chodzic w te upaly na ostatnich nogach, ale czlowiek planuje jedno , a wychodzi co innego 😉 byle by bylo wszytsko dobrze było zdrowe i w ogole to nawet 50 stopni ciepla wytrzymam 🙂

a twoj to sie pewnie ucieszyl,ze mu dalas takie wytyczne hehe i bedzie mogl sie troszke wykazac 🙂

• Mamusia
Justi no własnie mielismy dzisiaj z malą na balkon wyjść ale na dworze jest cieplej niz w domu...mowie wam jak mi jej szkoda, wierci sie cieplutka jest. potrafi tak szalec nawet 4 godz, to potem biedulka ziewa i oczka jej sie zamykają. Czasami nie wiemy co robic, czujemy sie bezsilni. A znowu zapowiadają upały...masakra
mój mezus wprawia sie w kapieli, przychodzi kolezanki mama i mu mówi co i jak ma robic. na poczatku to tak sie stresował ze pot z niego lecial. Jak zbliżał sie wieczór to wiedział co go czeka. boi sie by jej krzywdy podczas kąpieli nie zrobić. musieli mala wykapać w szpitalu w nieodpowiedniej temperaturze wody i teraz placze jak ja kapiemy.
jeju dziewczyny jak mi brakuje owoców...no masakra z tym jedzeniem jest. tym bardziej ze na początku to bardzo delikatnie trzeba jesc a dopiero potem wprowadzać kolejne składniki.

• Mamusia
jezeli chodzi o drugie dziecko, to po tym porodzie i leżeniu w szpitalu, tej bezsilności jaka czasem czlowieka dopada to powiem wam ze odechciewa mi sie kolejnej ciazy,przynajmniej na najbliższe 3 lata. podobno to minie i pewnie tak bedzie w moim przypadku. Gabrysia jest słodka i bardzo ja kocham i narazie wole miec tylko ja, bo nie wiem jak bym dała sobie rade z drugim dzieckiem. fakt teraz to człowiek zielony, wszystkiego musi sie uczyc, potem dojdzie wprawa i bedzie łatwiej.
Zgadzam sie ze lepiej miec dzidzie w innej porze niz lato, bo te temperatury dla noworodka sa straszne

• Mamusia
a moze Monika wyjdzcie z nia wieczorem nie wiem o 20/21 choc pewnie wtedy jzu jest po kapieli to tez nie warto zmieniac jej rytmu dnia ehhh
ciesze sie,ze twoj mezus ci pomaga przy kapieli podobno mezczyzni robia to najlepiej Ja tez juz swojego nastawilam, ze bedzie w tym najlepszy 🙂

ale chyba jakies delikatne owoce nei wiem jablko czy cos mozesz zjesc 😞 musialabys popytac czerwcoweczek moze co one polecaja maja juz przeciez przetestowane na swoich pociechach

• Mamusia
Monika to z mężusia prawdziwy bohater 🤪 Nie każdy facet zdecydowałby się na kąpiel takiego maluszka, znam kolegę, którego synek ma 5 miesięcy a on ani razu go nie kąpał. Mój mężulek też się deklaruje, że będzie kąpał małą i myślę, że też da radę, bo jest odważniejszy ode mnie 😉

• Mamusia
Monika pewnie jestes dopiero swiezo upieczona mamusia 🙂 i tak sobie dzielnie radzisz kochana 🙂 a na wszystko przyjdzie czas i na myslenie o drugiej dzidzi 🙂 najpierw tak jak piszesz musicie sie zaklimatyzowac z malutka i wasza nowa rodzinka . . . .

wiesz moja kuzynka to miala dlugo depresje poporodowa i nei wiedziala jak sobie da ze wszystkim rade,ale to wszytsko minie , a pozniej bedzie juz tylko lepiej 🙂

to moge ci z daleka obiecac 🙂

• Mamusia
mam info od Michalindziorka 🙂

poki co ma problem z netem wiec dlatego nas nie odwiedza . . . malutki Sewcio niestety meczy sie z kolką . . . biedactwo 😞 no i pytala czy ktoras po Lusi sie nie rozpakowała no i nie maiałam dla niej zadnych newsów .. . . do roboty dziewczyny 😜 co z wami heheh 🙂 😜
macie pozdrowienia od niej 🙂 🙂

• Mamusia
Również ją od nas pozdrów i ucałuj 😉
Biedny Sewciu jakaś wstrętna kolka się przyplątała 😞 🥴 Ehhhh no właśnie próbujemy się zabrać do roboty, ale jak widzisz z marnym skutkiem 😜 😜 😜 Ale to jest cisza przed burzą, jak zaczniemy to znowu poleci jedna po drugiej 😉