Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja tez uciekam ide meza obudzic . . . . ile mozna spac 🙃 🙃 🙃
u nas zapowiada sie znow upalny dzien niestety na burze nic nie wskazuje, a szkoda . . . .

Koralik trzymaj sie . . . być może to wasz ważny dzien 🙂 i tego was zycze

• Mamusia
ja juz pisalam o tych kropelkach sab simplex,przywozilam je dla siostry bo tylko to pomagalo.Ale dostepne sa tez w polsce tyle, ze niby nie sa takie dobre jak te niemieckie,no i sa tansze chyba troche.ja tu w niemczech placilam za nie 8 euro.

justi moze masz tak jak ja,ze nie czujesz skurczy ale one sa,na ktg pokazuje,ze sa 😉 a to nie boli tylko tak przez chwile jak by mdlilo. Lekarka sie smiala, ze przegapie porod:P

hej 🙂
ja tylko na chwilkę bo mam problemy z netem i nie wiem jak to będzie przez weekend bo nam zablokowali i tylko na 30min odblokowali a tu weekend i może się nie udać tego załatwić-a zapłacony miesiąc do przodu...
ja wczoraj tak pomęczyłam mojego,że od tamtego czasu ledwo chodzę-taki okropny ból z boku jak kolka 😠
no nic,pożyjemy zobaczymy ale powinien już przejść po całej nocy i połowie dnia a się nasila 🥴 ale to dokładnie w tym miejscu co kolki i dokładnie ten sam ból tylko mocny i bez przerwy więc raczej to porodowe,a szkoda 😠
miłego dnia,jak się uda z netem to się odezwę później 🙂

justi5 napisał(a):
malutka eh no to ciekawe co cie za bol zlapal .. ........ musialas niezle poszalec 😜 3 mam kciuki zeby nie na darmo cie tAK bolalo

taka kolka jakby i całą noc do tego ból pleców,aż do teraz,jak siedze to tylko plecy czuś a jak się ruszę to tą kolkę do tego. Łukasz mi mówi,że mam się nie wygłupiać i wytrzymać do jego urodzin z porodem,ale to wydaje mi się,że nie od tego,tylko może od tego wczorajszego wysiłku 😁

• Mamusia
Cześc dziewuszki!
Aj Justi żyje jeszcze w dwupaku!!!!!! Właśnie doczytałam 12 stron, żeby nadrobic zaległości....
Izunia strasznie współczuje sytuacji z Twoim facetem i chciałam dodac, że wiek nie ma wpływu na to jak się oni zachowują taka jest natura faceta, bo mój ma 27 skończone i dopiero jak byłam w 6-7 miesiącu dotarło do niego to, że bedzie ojcem, tez nic go nie interesowało wczesniej tak wiec taka jest mentalnosc faceta a wierze w to, że jak Twoj zobaczy synusia to dopiero poczuje co zrobił i ile przez niego musiałas wycierpiec!!!
Justi moze tak być, że masz te skurcze tylko one narazie sa bezbolesne i niestety nie masz możliwości ich poczuć, a ból typu okresowego odczuwasz????
U nas pogoda przyjebana, bo jest i slonecznie i prano i nie ma czym oddychac, w pewnym momencie zerwał się wiatr i myslalam ze juz burza idzie a gdzie tam przeszło ale niby dzisiaj mają byc przelotne deszcze wiec moze doczekam się zbawienia...
Oczywiscie nocka straszna pod wzgledem spania, no i obudziłam się z takim potwornym bólem w podbrzuszu ale nie typu okresowego jakis inny był, że z ledwościa doczłapałam się do toalety i z ledwościa zrobiłam siku, jeszcze kilka razy idąc do toalety to go czułam, nad ranem pzreszło teraz odczuwam tylko bóle okresowe ciagłe....no i brzuch mi się napina i nadodatek tego wszystkiego coś mi w uchu szumi...ja pierdole jak nie urok to sraczka!!!!!
KKKKoralik no dzisiaj już musisz urodzić bo widzisz jakie my wierne tabelce i kolejności....mocno trzymam kciuki, a z tym szwagrem nieletnim to wygonić go gdzies i mężusia zaciągnąc do wyrka....

kaczuszka987 napisał(a):
Malutka mnie też czasami chwyci ból typowy jak kolka ale za chwile przechodzi połóż się i po jakimś czasie może przejdzie!!!

a mi właśnie nie chce przejść i już długo i zmiana pozycji np. z leżenia na chodzenie nic nie daje więc tylko przeczekać 🥴

• Mamusia
czesc dziewczyny, my juz z mala w domu, dzisiaj nas wypisali ze szpitala. nie wiem czy wam Lusia pisała ale w środe pojechaliśmy z Gabi do szpitala bo między szyja a ramieniem zrobiło jej sie zaczerwienienie i taka górka. Myśleliśmy ze moze cos ja ugryzło. doktorowa na rejonie powiedziała by przemywac rumiankiem i nawet jej sie nie chciało dupy ruszyć i przyjechać do 14 dniowego dziecka. To brzydko wygladało i dla pewnosci pojechaliśmy do tego szpitala to sie okazało ze mała ma ropień i trzeba to naciąć i odessać, oczywiście pod narkoza. zostawili nas w szpitalu i o 22 mała pojechala na blok operacyjny, balismy sie bo miała znieczolenie ogólne. potem wzięli przewieźli ja do sali wybudzeń gdzie byla do 4 rano. biedulka zabandarzowana do połowy z wenflonem jesze, miała podawane kroplówki. naszczescie ranka sie goi i nas wypuscili. Powiedziano nam by dziecko kapac 2 razy dziennie w takie pogody, myc rence jak sie do niej dochodzi, bo w takie upaly to bakteri co nie miara. no i ja dopajac.

• Mamusia
Ojeju Monica całe szczescie, że pojechalisci!!!! NIc nie wiedziałysmy -bynajmniej ja na pewno... całe szczescie ze jest juz dobrze i moglyscie wrocic do domku!!!! Szybkiego gojenia ran i zdrowka dla Gabi!!!! A w te upały to niestety kazdy sie meczy a takie bezbronne dzieciaczki to juz w ogole maja ciezko...