Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej
kama u nas kikutek odpadł bardzo szybko bo w 5 dobie, spioszki ściagałam i on się tam zaplatał
ale mielismy rekordzistę do miał chyba ponad miesiąć, mieli go wziac na jakieś wycinanie, ale dzień przed zabiegiem odpadł
ja smarowałam roztworem spieytusu tak z trzy razy dziennie, ale przy każdym przebraniu osuszałam patyczkami do uszu
połozna też polecała fiolet, no ale mnie szkoda było ubranek 🙂
trzymam kciuki za pępuszki)

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziś dostałam smsa od Justi:
"Wojtuś urodził się dziś o godz. 10 siłami natury mierzy 60cm waży 4050g 🙂 nie było łatwo ale jakoś daliśmy radę 🙂 dostał 10 punktów"
OGROMNE GRATULACJE!!!! WKOŃCU WOJTUŚ ZDECYDOWAŁ SIĘ WYSKOCZYĆ Z MAMINEGO BRZUSZKA 😜 I TO W OSTATNI DZIEŃ LIPCA 😉

• Mamusia
Po tej herbatce koperkowej chyba mu się polepszyło 🙂 Dostał jeszcze cyca, pojadł trochę, ale przez zatkany nosek chyba wygodniej je mu sie z butli, więc dostał. Zjadł, trzymałam aż mu się odbije, a tu idzie kupa za kupą....myślę sobie, że pewnie będą przecieki, tym bardziej że podtrzymywałam go w pionie za pupę, więc sama rozmaziałam to, co tam było 🙂 No i miałam rację hehe 😁 Ale ucieszyła mnie ta kupa, bo robił ją bez wysiłku 🙂
Zobaczymy, jak będzie się sprawował ten Bebilon. A i tak będę miała do wykończenia 2 dodatkowe opakowania Bebiko, bo mama moja dzwoniła, że kupiła 🙂 Ale i tak chętnie zje jedno i drugie 🙂

U mnie w szpitalu podawali dzieciom Bebilon właśnie, ale na początku trochę cena mnie odstraszyla, więc kupiłam Bebiko, bo nie sądziłam nawet wtedy że tak często trzeba będzie głodomorowi podawać 🙂

Nam kikut po 10 dniach odpadł - został w spioszkach, póżniej miał mały strupek, ale szybciutko się zagoił. Smarowaliśmy spirytusem, ale nie rozcienczonym.

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Mój bidulek męczy się z katarkiem, jak odciagam gruszką to kaszle, kicha i oczka mu łzawią 😞 dobrze, że chociaż ma apetyt, no i noc przesypia ładnie, tylko w dzień czasem jest marudny.
Dzisiaj przełożyłam go na kolanie i oklepywałam, żeby schodziła mu wydzielina, aż usnął, więc go tak położyłam do wózka i śpi smacznie (znowu koczujemy w pokoiku a tata śpi w salonie 🙂)
Nie wiem, ile trwa taki katarek...

• Mamusia
Hej Dziewczyny,

Mam pytanko: jak dużo śpią Wasze Maleństwa? Mój synek śpi coraz mniej napije się pośpi z godzinkę i oczy jak pięciozłotówki potem jest chwile aktywny...robi się cały nerwowy bo jest głody, jak dostawiam to się pręży i denerwuje i tak w kółko, wycisza sie wieczorem (od 19 do 2.00 i potem z dwie godziny walki...Jak to wygląda u Was? karmię go tylko piersią...
Czy Wasze Maleństwa też nierówno oddychają (raz wolno za chwile płytko i szybko)?
dziękuje za odp.

• Mamusia
Mój mały też śpi coraz mniej (tak jednorazowo), a najchętniej ucina sobie drzemki 🙂
To normalne, że dziecko po jedzeniu nie zawsze ma ochotę spać, tylko woli sobie popatrzeć 🙂
Mój czasami jak dokarmię go butlą musi chociaż na moment dostac cyca - possie może 2 razy i pełen odlot, dziecko śpi 😁
Poza tym tak samo jak twój maluch najbardziej spokojny jest w nocy, nieraz nie chce nawet cyca zupełnie jakby był najedzony, i tak przespimy sobie praktycznie całą noc, a w dzień za to jest najbardziej aktywny i wieczorem, dopóki nie usnie, a ma różne godziny snu 🙂 🙂

Co do oddechu to nie zwróciłam uwagi na to, ale jak sie niepokoisz to zapytaj pediatry.

• Mamusia
GRATULACJE DLA MALUTKIEJ 🙂 🙂 🙂 I BUZIAKI DLA KLAUDUSI 😘
U nas Emi też w nocy śpi grzecznie, budzi się tylko raz na jedzonko, natomiast w dzień trudno ją uśpić 😮 Pociągnie cycorka i zamiast usnąć to oczy jak pięć złotych. A za jakieś pół godzinki, godzinkę płacz bo znowu chce cyca 😮 Już skapitulowaliśmy i używamy smoczka, bo przynajmniej ją to uspokaja, a nie przejada się niepotrzebnie. I też ma lekki katarek, który mnie już denerwuje, bo malutka się tylko męczy no i nie możemy wychodzić na spacerki, bo pediatra zabroniła 😞

• Mamusia
Gratulacje dla nowych mamusiek!!!!Super. To została jeszcze BUZIACZKA. I na Ciebie moja droga przyjdzie pora 🙂

Moja Hania też coraz mniej w dzień śpi. Ucina sobie tyko drzemeczki. Standardowo je co 2 godzinki. Wczoraj zasnęła o 20ej i obudziła się na jedzonko o 1ej i potem już co 2 godz. A o 5ej to już się zupełnie obudziła i mała terrorystka kazała nosić się po mieszkaniu 🙂
Zmęczona już trochę jestem tym ciągłym karmieniem ale nie chcę dokarmiać bo boje się problemów brzuszkowych,więc póki pokarm jest (a jest dużo 😁) to będzie tylko cyc.

KARULINA- moja mała też tak oddycha.

• Mamusia
A już myślałam, że tylko nasza Emi to taka mała terrorystka 😉 Ale widzę, że to standard 😁 U nas to samo, z tym, że chociaż w nocy śpi ładnie. Ale w dzień jest masakra!!! Nic nie można zrobić, tylko karmienie, smoczek, noszenie, przewijanie, znów karmienie i tak w kółko 😮 Teraz na szczęście mała usnęła, więc korzystając z okazji poprasowałam jej ciuszki i pieluszki, a zaraz trochę pościeram kurze i posprzątam po obiedzie. Oby zdążyć przed karmieniem 🤪

• Mamusia
Franio dzisiaj przesypia mi cały dzień, sporadycznie zapłacze to dostaje cyca, ale possie tylko trochę i idzie dalej spac. Myślę że to normalne w jego obecnym stanie.
Robert poszedł kupić inną gruszkę, mam nadzieję że lepiej będzie odciągać...
Boże, jak mi go szkoda, bidulek mój kochaniutki. Skąd to cholerne katarzysko się wzięło 😠

• Mamusia
Nie chce zapeszać, ale ładnie pozbywamy się katarku. Robert kupił inną gruszkę, taka zwykłą, ceglastego koloru, jak to kiedyś były, i okazała się najlepsza. Dodatkowo odssysam małemu z buzi wydzieline, która jest gęsta i tez mu bardzo przeszkadzała, bo aż bulgotało mu w gardle. Dzięki temu zabiegowi i areozolu do noska Franio ładnie oddycha 🙂