Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam
Wreście nadrobiłam te trzy dni.
Moja Lenka to jak na razie tylko na cycku jest ale ma małe kolki i daje jej infacol który pomaga i nocki już są spokojne i tylko co 2-3 godzinki się budzi na cyca.
Od wczoraj jesteśmy już bez babci i jakoś się organizujemy jak na razie i tata też się wykazuje i dobrze sprawuje.
Mała coś powoli się budzi na jedzonko.

• Mamusia
Cześć dziewczyny! Moja Hania też tak się głośno śmieje. Czasem przez sen a czasem po jedzeniu.
Jeśli chodzi o witaminki to ja daje Vigantol (wit D), Vitak K i Biogaja.
Dostaje jeszcze antybiotyk do oczka bo mocno ropiało. Ma zatkany kanalik łzowy,więc jak masaże nie pomogą to czeka nas wizyta u okulisty i pewnie udrażnianie 😞

HEJ MAMUSIE 🙂

WYCZYTAŁAM JAKIŚ CZAS TEMU NA SIERPNÓWKACH ŻE BUZIACZKA NA PORODÓWCE I MA 6 CM ROZWARCIA 🙂 WIĘC MOŻLIWE ŻE BĘDZIE MIAŁA SWOJA UPRAGNIONĄ LIWIĘ JUŻ DZIŚ PRZY SOBIE ALBO MOŻE JUŻ MA 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
🙃czesc dziewczyny baaaaaaaaaardzo dziekuje za wszystkie miłe slowa i gratulacje 😘 😘 😘
jestem baaaaaaardzo szczesliwa
od wczoraj jestesmy w domku, klimatyzujemy sie

mam małego Głodomora w domku, ktory tylko by jadl z cyca . . . . .brodawki moje sa cale obolale 😞 jakies rady co z nimi robic ?? kupil mi moj m. dzis bepantheen zobaczymy co pomoze

i baaaaaaaardzo sie martwie, bo maluch ma luzne kupki w szpitalu nie bylo tego problemu 🤨 🤨 miAły wasze pociechy takie zolte wodnite i oddawane po prawie kazdym karmieniu ???????

panikuje troszke 🥴 🥴 jutro pospiesze polozna niech wpada
po ilu dniach u was byla od zgloszenia w przychodni ???????

wrzuce zdjecie opisze conieco z szpitala pozniej
choc o tym koszmarnym porodzie chce jak najszybciej zapomniec 😞

b 😘 😘 😘 😘

JUTI JEŻELI WOJTUŚ MA LUŹNE KUPKI TO JAK NAJBARDZIEJ NORMALNE 🙂
JESZCZE RAZ SERDECZNE TOBIE GRATULUJĘ 😘 😘 😘 😘 😘 A ŻE ODDAJE TAK CZĘSTO TEŻ NORMALNE Z BIEGIEM CZASU BĘDĄ SIĘ NORMOWAĆ I BĘDĄ CORAZ RZADZIEJ SIĘ POJAWIAĆ 🙂

• Mamusia
Hej 🙂
Mój nadal ma takie kupki - na ogół jest tak, że jeśli zmienimy pieluchę przed karmieniem, w trakcie karmienia idzie nowa bomba. Dziś podliczyliśmy, ile pieluch średnio zużywamy: 8-10.
Brodawki powinny Ci się za kilka dni zahartować same, ja nie smarowałam niczym (po lanolinie mój Mały nie chciał ssać), zwróć uwagę też, czy przysysa się prawidłowo - generalnie jeśli bierze brodawkę za płytko, bardziej wtedy boli. Mnie trochę bolą niestety brodawki do tej pory, a Mały też w zasadzie cały czas wisi na cycu.
Życzę dużo wytrwałości i cierpliwości, bo te nasze szczęścia na początku trochę dają w kość 🙂

JUSTI WIERZ MI WSZYSTKO JEST OK I MALUSZEK NA PEWNO SIĘ NIE ODWODNI JEŻELI CZĘSTO JE Z CYCA 🙂 A JEŻELI CIĘ TO MARTWI TO MOŻESZ MU PODAĆ WODĘ PRZEGOTOWANĄ NA PEWNO MU NIE ZASZKODZI CHOĆ NA PRAWDĘ NIE MA TAKIEJ POTRZEBY BO JEŻELI KARMISZ TYLKO CYCEM TO ON RÓWNIEŻ NIM SIĘ NAPAJA 🙂 GŁÓWKA DO GÓRY 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Justi witaj spowrotem kochana 😘 Ojjj jeszcze niejedno pytanie urodzi się w twojej głowie, dlatego jak będzie u ciebie położna to pytaj,pytaj,pytaj 😉 Ja sobie zapisywałam pytania do niej, coby o niczym nie zapomnieć. A jeśli chodzi o to, kiedy u mnie była położna, to ja do niej dzwoniłam i się umawiałam i następnego dnia po telefonie u mnie była 😉
Buziaczka ogromne gratulacje!!!! Wkońcu i ty się doczekałaś swojego maleństwa 😜 Tabelka już zaktualizowana 🙂 🙂 🙂
A my zaraz będziemy się kąpać 🙂 Dziś pierwszy raz będę kąpać małą sama, bo mężuś jeszcze z pracy nie wrócił 😞 Kurcze ale będę miałą latania 😮 We dwójkę jednak jest lepiej, bo gdy ja robię Emilce zabiegi pielęgnacyjne mąż podaje mi potrzebne rzeczy, poza tym jak czegoś zapomnę to mi przynosi, ach no i sprząta po całej kąpieli bo wtedy ja karmię małą 😉 A tak wszystko będzie na mojej głowie. Ale damy radę 😜

• Mamusia
Gratulacje dla BUZIACZKIII!!!
JUSTI- witaj z powrotem! Moja mała też ma takie luźne kupki. Możesz dawać małemu Biogaje (probiotyk w kroplach). Chociaż ja daje i poprawy nie ma. I też zużywamy ok 10 pieluch dziennie. Ale dzieci na piersi tak robią. I na pewno Wojtuś się nie odwodni.

A czy Wasze dzieci robią zielone kupki? Moja robiła taką raz dziennie,a dzisiaj wszystkie takie są. Nie jadłam szpinaku czy sałaty. Trochę mnie to martwi bo jeszcze dzisiaj prawie cały czas śpi. Pogoda jest fatalna, ciągle leje,ale raczej taki maluch nie reaguje na niskie ciśnienie 🤔

• Mamusia
elunia72 napisał(a):
ellie mam pytanie czy ty już załatwiałaś becikowe we Wrocku?

Nie Eluniu, jeszcze nie. Nie byłam jeszcze u lekarza po zaświadczenie.

Buziaczka, gratulujemy 🤪
Justi, witamy z powrotem na brzuszku wśród mamusiek 😆 W końcu się doczekałaś kochana 🙂

Jeśli chodzi o zielone kupki to nam się zdarzył raz tylko taki zielony kleks. Później kupka wróciła do normy. Podaję linka o kupkach 😉 http://babyonline.pl/niemowle_noworodek_artykul,3158.html

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
mi też Sewciu takie rzadsze kupki robi mimo że często butle dostaje.
a wasze maluchy jedną pierś opróżniają czy dwie?
mi Sewek z dwóch doi... dlatego myślę że mu nie starcza, bo z butli dużo wciąga, 130, 140... a na początku odciągałam z jednej piersi po 60ml i nie wiem czy ilość jest dalej taka sama... bo teraz nie odciągam. coś mi się wydaje że przejdziemy na butle samą.
a Bio-Gaia też dawałam na te kolki niby miało pomóc a nie wiem czy to jakoś zauważalnie coś pomaga. na pewno pozytywnie wpływa na te dzidziowe brzuszki ale nic specjalnego. Kolek nie ruszyło.
Troszkę pokrzyczało wczoraj moje dziecko po kąpieli. rano też mamie spać nie chciało dać 😉
teraz znów coś niespokojnie śpi.
ale pogoda dzisiaj beznadziejna. a muszę wyjść na zakupy koniecznie.

kochane moje lipcowe mamusie trzymajcie kciuki żeby mi wypaliło z mieszkaniem sprawa, to może już na przełomie sierpnia/wrzesnia pójdę na większe.... moje marzenie. inaczej zgnije marnie na tej klitce.

• Mamusia
Hej laseczki 🙂
Jak sie czujecie? Jak Wasze brzdace? Daja Wam choc troszke sie wyspac w nocy?? 🙂
Tylko pozazdroscic ze macie dzieciaczki juz przy sobie 😉

Ja mam takie male pytanko do Was, o sprawy urzedowe po porodzie, bo wiadomo jak mezowie...
I chcialam mu ulatwic i spsiac co gdzie ma zalatwic zeby niebylo niepotrzebnego zamotania i latania tam i spowrotem... Czy moglybyscie tak w skrocie napisac co gdzie trzeba zalatwic?? Z gory Wam bardzo dziekuje 😉

• Mamusia
Ania mój Mąż musiał jechać z moim dowodem osobistym do USC w miejscowosci gdzie sie dziecko urodzilo zarejestrować dziecko, dostał od razu odpisy aktu urodzenia. powiedzieli mu że pesel za trzy tygodnie od tego momentu będzie do odbioru w naszym USC tam gdzie jest dziecko zameldowane...tyle chyba. tylko to jest to co musisz załatwić. ale mój potem z tym jednym odpisem, i wypełnionym wnioskiem (przez siebie i pracodawce) z ubezpieczalni pojechał do PZU bo jakąś tam kasę się dostaje. no ale na to sie do 30 dni u nas czeka. no i chyba tylko wypisy na wyjściu ze szpitala się odbiera, ale ja swój miałam po jakimś tam czasie, kilka dni czekałam. jeżeli należy Ci sie zasiłek rodzinny i inne takie sprawy to już inna bajka i musisz się dowiedzieć u siebie co tam jest potrzebne.

• Mamusia
Bo ja rodzilam w innym miescie, wiec w tym wlasnie rejestruje sie dziiecko, a pesel mialam do odbioru juz tam gdzie mieszkam. pierwsze dziecko rodzilam w opolu, tam rejestrowac musialam a mieszkam 100km dalej.... a ja np pochodze ze szczecina i musze sprowadzac sobie na śląsk akt kiedy potrzebuje 🤨 jak dla mnie bzdura.