Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czesc kochane dziekujemy za zyczonka 🙂jestescie cudowne!!!!!!!!!! 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
my dalej zasmarkani i zalatani kurde padam juz na pysk...
no i wielkimi krokami zblizaja sie chrzciny juz nawet zakupilam sobie fajna kiecke 🙂
w niedziele jedziemy na wroclaw rozdac reszcie znajomych zaproszenia,a mialam chec odpoczac no ale co zrobic..
LENKO STO LATEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I WSZYSTKIEGO NAJ DLA POPRZEDNICH JUBILATOW!!!!!!!!!!!!!!wybaczcie ale nie ogarniam czasowo ☺️

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witajcie kochane mamusie.
Nie było mnie ostatnio bo:..po wyjściu ze szpitala mała znów chora!!! katar(leci jak woda z kranu) i kaszel...az sie dusi i czasami wymiotuje..taki silnny.
na dodatek ja sie zaraziłam od malej i dupa...obie uziemione w domu i chore..m.skończył sie urlop wczoraj wiec musze juz sama sob ie radzic z mala. a nosa nie da sobie odciągać i ciągle płacze...normalnie czasami mam ochote wyjsc z pokoju, bo nie wiem co robic....i mam juz dosyc 😞

Edytko u mnie w pracy jak przeszłam na wychowawczy to pytali czy bede kontynłowac ubezpieczenie czy nie.? bo zakład juz nie opłaca....wiec sama co miesiąc przelewam składkę do firmy i oni mi opłacają ubezpieczenie

• Mamusia
Dziewczyny, naprawdę polecam do odciągania katarek - urządzenie które się podłącza do odkurzacza. Fridą Stasiek nie dawał sobie nic odciągnąć, a z katarkiem dajemy radę. Oczywiście też jest płacz ale dużo mniejszy bo cała operacja trwa dużo krócej. Brzmi to groźnie ale ciąg nie jest duży i naprawdę jest dużo łatwiej i skuteczniej.

• Mamusia
Monia kochana strasznie współczuję choroby 😞 Gabrysia napewno złapała infekcję w szpitalu, bo kto to widział, żeby kłaść dzieciaczki chore na rotawirusy z tymi chorymi na zapalenie płuc 😮 😲 😠 Szybkiego powrotu do zdrówka wam życzę 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Co do ubezpieczenia to u mnie też o to pytali, ale to chodzi o ubezpieczenie grupowe, a ja pytałam o składki zdrowotne, które miałam odkładane przy okazji wypłaty 😉 Bo to ubezpieczenie grupowe i tak sobie przedłużam na własną rękę w PZU 😉

Lusiu tak mamy LG z czerwonym tyłem 🤪 Właśnie z M. już myślimy nad tym, aby umieścić go na ścianie, bo lada chwila Emi będzie chciała go przewrócić, więc trzeba się za to wziąć jak najszybciej...

A dziś pytałam M. czy wstawał do małej w nocy dać jej mleko i okazało się, że NIE 🤪 Czyli mała przespała całą noc, a potem w dzień jeszcze 3 godziny spała 🤪 Niesamowite 🤪 Ale pewnie to się już nie powtórzy...nie mamy tyle szczęścia heheh 😁 😜

• Mamusia
Hej dziewczyny!
U nas 2 nowe zabki, mamy juz 8 😁
Wczoraj czekalam jak glupia do 1 w nocy zeby jak zwykle dac malej pic a tu ona spokojnie kima i sie nie kreci, to sie polozylam mysle, ze najwyzej zaraz wstane.Potem mala sie obudzila na picie patrze a tu 4 rano gdzie o tej porze jest zawsze 2 pobudka a nie 1 czyli tez prawie przekimala noc 😉 Zeby w koncu wyszly wiec moze teraz tak bedzie czesciej mam nadzieje.

Monica ale Wam wspolczuje jak nie jedna choroba to druga, bez sensu tam urzadzili w tym szpitalu i w ogole kto to slyszal zeby dla dzieciaczkow takie warunki. Oby malutka szybko wyzdrowiala i juz wiecej nie chorowala.

• Mamusia
Hej mamusie 🙂

Monia - współczuję choróbska 😞 Pewnie zaraziła się w szpitalu...no ale co zrobić, jak i tak mają przepełnione miejsca i kładą ludzi gdzie popadnie 😞 R kuzyna 5 miesieczny synek teraz tez lezy w szpitalu na zapalenie płuc...co za cholerstwa!!

SZYBKIEGO POWROTU DO ZDRÓWKA DLA CIEBIE I MALUTKIEJ!! 😘

Edytka - my powiesilismy telewizor przy okazji przemeblowania jak jeszcze mały się nie urodził, ale to dobry pomysł i tak, bo zawsze bezpieczniej.
Powiem wam, że nauczylismy Franka słowem "nie wolno" i nie podchodzi już ani do sprzętu grającego któy jest na wysokości jego głowy, ani nie otwiera komody w salonie, no i stoi na podłodze donica z kwiatkiem, i też nie go nie rusza 🙂 A jak coś innego próbuje zrobić lub wziąć, to wystarczy jedno, czasem dwa "nie wolno" i uwierzcie, odwraca się na pięcie i odchodzi, bez płaczu żadnego. Cieszę się, że udało się nam tego nauczyć Franka 🙂 🙂

My z odciąganiem ostatnio tez mamy problem, ale pomaga mi wtedy R i jest ok...

Olusia - Viki idzie jak burza 🙂 Ja sobie myśle, że im później Franek będzie miał zęby, tym na dłużej mu starczą 😉 🙃 😁

Dzisiaj jedziemy do moich dwóch ciotek z zaproszeniami..mielismy jechac do tesciów też, ale tesciowa jest chora, ma zawalone zatoki, ledwo co mówi, wiec nie bedziemy ryzykowac przed chrzcinami i swietami ...

• Mamusia
Witam
My też dzisiaj mieliśmy fatalną nockę bo Lenka się obudziła koło północy z płaczem i płakała prawie pół godziny zanim się uspokoiła bo nic nie pomagało aby ja uspokoić i nie wiem czy to od zębów czy od banana i jogurta, banana jadła jakby pierwszy raz bo dostała kiedyś dawno i nic nie było a ja już nie wiem co myśleć od czego takie zachowanie w nocy jej.
Zdrówka dla wszystkich choruszków.
Idziemy zaraz na spacerek bo ładna pogoda to może Lenka mi uśnie i się prześpi troszkę.

• Mamusia
Witam kochane.
Emi dziś znów przespała całą noc 🤪 Spała do 7 rano 🤪 Teraz też drzemie, a jak się obdzi to idziemy na spacerek 🙂

Lusiu fajnie, że Franio nauczył się słowa nie wolno 😉 U nas Emi jak krzyknę NIE WOLNO to odskakuje od danej rzeczy jak oparzona heheh ale za chwilkę znów się tym interesuje 😉

A ten mały niezłe pranie zrobił heheh 😜 Ale troszkę mi się nie spodobała jej reakcja a raczej brak reakcji na to, że mały uderzył się w sedes. Moim zdaniem zamiast nagrywać dalej powinna od razu podejść do niego i zobaczyć, czy nic mu się nie stało, przytulić...Nie wiem...ja bym przynajmniej tak zrobiła...

• Mamusia
Emi umie już powiedzieć: mama, tata, baba, dziadzia, cacy, cześć, nie, ta (to jest jej wersja "tak" tylko bez "k" heheh). Oczywiście nie mówi tych wyrazów na moją prośbę tylko wtedy kiedy sama uzna to za stosowne heheheh 😁
Acha i mała nauczyła się podawać niektóre zabawki na moją prośbę. Np. mówię jej "gdzie jest biedronka" a ona się rozgląda wokoło i podaje mi biedronkę 🤪

• Mamusia
Witajcie mamusie,
u Nas choroby ciag dalszy. Mnie juz rozłożyło dobitnie a na dodatek łapie jeszcze mojego m..ehhh paskudztwo.
Tak myslałam ze mała cos podłapie w szpitalu, jak wychodziłysmy to pielegniarka powiedziała tym co zostaja ze do osobnej sali ich przeniesie bo małe chore a ta sala bedzie dla kolejnej 4 dzieci. No szlag mnie trafił, jak my leżałyśmy to nie obchodziło ich ze tamte dzieci chore dodatkowo i ze moga zarazic pozostała 2 ehhhh. debile
Wczoraj czytałam ze dzieci kture szybciej ząbkują szybciej im te ząbki wyjda, Gabi ma nadal 6 szt a czytałam tez ze objawy moga występować nawet 2,3 miesiące przed przebiciem 😮
Olusiu to Vikusia faktycznie pędzi hehe
Zapomniałam wam napisać ze moje dziecko jednak zdecydowało sie i tez zaczęło raczkowac hehe

• Mamusia
edyta mnie najbardziej porazilo to, ze dziewczyny jej napisaly, ze jak ich maluch by tak zrobil to by go caly dzien wyparzaly z bakterii a ona odpisala, ze bez przesady i ze on ciagle przy kibelku bo albo moczy reczniki albo myje szczotka.
Nie wiem ja na pewno bede zamykac drzwi od lazienki i od kuchni bo nigdy nie widomo co tam mala znajdzie.
A to, ze sie stuknal to hmm byl recznik to zabkow nie wybil, ja do malej tez nie chodze za kazdym razem gdy sytuacja tego nie wymaga. Czesto jest to lekkie stukniecie i mala od razu zapomina, a tak gdybym biegala co chwile to potem bym wychowala placzke jakas albo dwie lewe rece 😉 Bez urazy ale takie moje zdanie, dziecko powinno byc troche samodzielne.
Oczywiscie nie mowie jak sie mocniej walnie ale np jak siedzi w kojcu i chce sie schylic i sie stuknie lekko to afery nie robie 😉

• Mamusia
Olusiu ja też nie lecę za każdym razem do małej jak nie uderzy się mocno 😉 Ale na moje oko to mały uderzył się o ten kibel dosyć mocno...
Ja jak widzę, że mała uderzy się lekko i zaczyna kwilić to od razu do niej podchodzę i ją rośmieszam żeby nie histeryzowała 😉
A co do kibla to u nas drzwi od łazienki i ubikacji zawsze są zamknięte i mała nie ma tam wstępu. Do kuchni niestety drzwi nie mamy więc łazi tam bez przeszkód 😉

Monia straszne, że przed śiwętami takie paskudztwo się do was wszystkich przyplątało 🤢 My tak mieliśmy na święta Bożego Narodzenia więc wiem jak się czujecie...Pozostaje mi życzyć wam, abyście do świąt byli wszyscy zdrowi 😘 😘 😘 😘 😘

Lecę sprzątać kuchnię generalnie, ehhh strasznie mi się nie chce ale kiedyś trzeba to zrobić...Muszę korzystać jak M. jest w domu, to chociaż się małą zajmie...

• Mamusia
Cześć dziewczynki 😉 u nas nadal nie ma ząbków siostra się śmieje że może na pierwszą komunie jej coś wyjdzie bo mój Kuba jednego mleczaka ma do tej pory to zakłada że i jemu musiały późno wyjść i ona ma to po nim. Co do mowy to też już mówi mama, tata, baba, nie itp. a ostatnio jak kogoś zobaczy i chce żeby z nią gadać to od razu krzyczy głośne Eee a jak nuci i podskakuje przy zabawce którą dostała od mojej siostry taki śpiewająco-tańczący osioł. Muszę zmykać możę później uda mi się jeszcze tu zajrzeć buuziaki;* i dziękujemy za ostatnie życzenia i spóźnione życzenia dla wszystkich!