Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ehh Ja pospalam godzinke po poludniu jak nigdy no moze tak jak na poczatku ciazy,ale to na pewno wina cisnienia . . . . kurcze zawsze tak mam ze jak mezus w domku przytule sie do niego 10 minut i mnie nie ma , a gdy sama chcialabym pospac to nie ma szans . .. . czerwcoweczka napisala,ze majtki fizelinowe poporodowe odparzaja i zeby ich unikac a jakie to sa ?? i pisala tez,ze miala rozmiar stanika C a po urodzeniu ledwo sie miesci w E no to juz nie wiem jaki mam kupic stanik do karmienia ehh przeciez meza nei wysle pozniej do sklepu heheh

• Mamusia
Justi wpisałam na necie te majtki fizelinowe i wyszło, że to są te jednorazowe...
http://www.bobasimy.com/product_info.php?products_id=938 Ale nie wiem czy wszystkie jednorazowe sa wykonane z tej fizeliny... 😮
Ja osobiście zakupiłam te siateczkowe wielorazowe

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Ja z racji tego że kupiłam kokosowy materacyk zastosuje foliowy podkład, bo tak jak Ann już wcześniej wspominała, do materaca gryka-kokos nie stosuje sie ich, gdyz gryka nie spełni swojej funkcji.
Michalindzior super ze udało ci się pozałatwiać sprawy wczoraj!!
Co do wyprawki dla nas - to pewnie zainteresuje to Monice o ile już nie była w naszym szpitalu 🙂
Osoba towarzyszaca rodzącej podczas porodu musi miec odpowiedni strój który można kupić na porodówce i kosztuje 30zł, dla maluszka pampersy i chusteczki nawilżane, ubranka wedle życzenia, tylko na wyjscie obowiazkowo i rożek, dla nas koszula, szlafrok, kapcie, przybory toaletowe, sztućce, koszule do porodu daje szpital, podkłady poporodowe Semi i podpaski, majtki jednorazowe lub siateczkowe niestety nie. W razie pytan można zadzwonić 🙂 Ja się tam przejadę, zobaczyć oddział, a te informacje są z pierwszej ręki, bo w zeszłym tyg. koleżanka tam była, która bedzie tez tam rodzic ale pod koniec sierpnia 🙂

Ja dzisiaj nakupowałam dla małego ubranek dosłownie za grosze w idealnym stanie!! Nie mam już gdzie tego trzymać, brakuje mi komody 🙂

• Mamusia
Ja dzisiaj cały dzień poza domem, a niedawno robiłam naleśniki z serem, więc troche pojedliśmy 🙂 Luby wyszedł juz do pracy więc zostałąm sama.

Dzwoniła dzisiaj do mnie teściowa, że kupiła małemu wyprawkę do szpitala na wyjscie (koszulka, kaftanik, śpioszek, sweterek, czapeczka, pielucha tetrowa i flanelowa - taki był zestaw 🙂), do tego rożek usztywniany, więc mam dwa, tylko że ten mój nie jest usztywniany, i pościel 🙂 Ciekawa jestem jaka 🙂 Zapytała czy mam koc dla małego, odparłam że nie, to ona kupi taki gruby 🙂
Miło mi się zrobiło bardzo, nie sądziłam że az tyle tego będzie. Początkowo miało być tylko ubranko na wyjście 🙂

• Mamusia
hihi 🙂
wszystkie nas zmogło dzisiaj 🙂
ja nigdy nie śpię w południe tak dzisiaj same oczy mi się zamknęły.... kupiłam taki pyszny winogron, najadłam się i zasnęłam jak niemowlaczek 😉
na pewno przez pogodę, bo obudziłam się i leje do tej pory.
dzisiaj przyszły hulajnogi dzieciakom... 🙂
dostali kasę w poniedziałek i wczoraj juz awizo było, a paczka ekonomiczna... ciekawe. a kurier kurka tyle czasu nie mógł dotrzeć.
Lusia hehe 🙂 ja tez juz ledwo mieszczę ale nie mogę się powstrzymać kiedy widze cos słodkiego 🙂 a tym bardziej jak jakaś okazja.

• Mamusia
Po prostu wychodzę z założenia że wszystko może się przydać, i nigdy za wiele 🙂 🙂 🙂
U mnie dzisiaj tez troche popadało, ale normalnie była taka duchota jak w tropikach. Teraz jest ładnie, w sam raz na spacerek, ale piesek juz był, a poza tym nie mam siły na takie chodzenie, wystarcza mi dzisiejsze zakupy 🙂
A jutro może podjedziemy do teściowej, to zobacze co kupiła i zabiore do domciu 🙂 Juz nie moge się doczekać 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny, ja dopiero wróciłam do domku. byłam u kolezanki, fajnie tak wyjść do ludzi hehe
Ostatnio pytałam koleżankę i ona mi odradzała majtki jednorazowe, poleciła takie z siateczki wielorazowe, można je wyprać.Ona miała rodzic naturalnie, ale były komplikacje i zrobili cesarkę. wiec powiedział ze lepiej mieć majtaski z wyższym stanem by sie w rane nie wrzynały.

Lusiu ja tez dzisiaj myślałam o wizycie w Rydygierze, tylko nie wiem czy tam mozna o każdej porze czy oni maja może wyznaczone godziny.?

• Mamusia
No właśnie nie wiem kiedy się tam wybiorę...próbowałam namówić tego mojego ale chyba troche sie boi 😉 dzisiaj bylismy tak blisko szpitala i sugerowałam że musimy któregoś dnia podjechać, ale skończyło się na sugerowaniu 🙂 Myślałam może jak bedzie ładna pogoda, żeby nie pchac się do środka w upackanych błotem i mokrych butach 🙂 Chyba ze i tak trzeba bedzie zakupic jednorazowe kapciochy. Jak ten mój piękny nie będzie chciał pojechac ze mna, to go uduszę chyba 😉 Jak w ciągu 2 tyg nie pojade tam to może rzeczywiście wybierzemy sie razem 🙂
Skoro wymagają podpasek, to chyba zwykłe majtochy muszą być 🤨 Tak mi się wydaje...

• Mamusia
no ja tez chce sie wybrać, i to jak najszybciej. Kompletować będę wszystko do końca przyszłego tyg wiec fajnie by bylo wiedziec dokładnie co i jak. Mam jakieś dziwne wrażenie ze mój Gabrysiulek nie będzie czekał do 40 tyg. we wtorek mam lekarza, wiec spytam go o wizytę w Rydygierze.
Musze Ci się Lusiu przyznać że byłam u ciebie na profilu Nk. Tam na zdjęciach lepiej Cie widać, muszę powiedzieć ze bardzo ładnie wyglądasz 🙂 🙂...

• Mamusia
Oj, czas biegnie nieubłagalnie, więc lepiej miec naszykowaną torbe do szpitala. W sumie już bliżej jak dalej i teraz to każdy dzień może być "tym" dniem 🙂 🙂

A dziękuję bardzo 🙂 Powiem ci szczerze że wyjątkowo ładna czuję się w ciąży i nie jestem taka zakompleksiona, bo każdy kilogram można usprawiedliwić ciążą 🙂 No ale poxniej trzeba bedzie sie wziąśc za siebie, żeby dalej się podobac ukochanemu 😉

• Mamusia
Mnie tez mowia ze ciaza mi służy. Że podobno lepiej wyglądam hehe
Ja juz czuje sie coraz bardziej zmęczona, nawet ubieranie mnie meczy.Dzisiaj praktycznie tylko obiad zrobiłam a już sapałam. Ja te dodatkowe kilogramy tez traktuje inaczej. A duza sie zrobiłam w porównaniu z tym co byłam. Ręce, nogi grubsze się zrobiły, ale widok brzuszka jakos tak wszystko mi zamazuje 🙂 No juz niedługo sie nim naciesze.

• Mamusia
Zawsze chciałabym tak ładnie wyglądać jak teraz 🙂 Ale nie będę do tego celu zachodzić w ciążę 😁
Ja mam wielki problem z ubieraniem się - chodzi o dolne partie ubrań. Podejrzewam że głównie to przez opuchnięte nogi. Szczególnie mam problem żeby założyć prawą skarpetkę - zazwyczaj Robert mi pomaga ją zalożyc, a także buty. Powiem ci szczerze, że jak stoje to nawet ciężko jest mi majtki założyć ☺️ Po prostu jak podnosze jedną czy drugą nogę to mnie brzuch tak jakby lekko boli i to mnie przyblokowuje. No i dochodzi ból krzyża. Ale jakoś sobie radzę, bo musze 🙂

• Mamusia
Wiem, wiem jak to jest. Tez mam problemy z założeniem skarpetek i butów. Moje balerinki juz na mnie nie wchodza, tylko adidasy i buty co kupiłam ostatnio, takie szersze po bokach. No z bielizna to też jedna noga a potem jakoś druga przy ziemi się wkłada.
Jutro rano jade na krew i oddaje mocz, ciekawe jakie wyniki mi wyjda. Ostatnio mocz miałam na 7 pH, stale jakies zapalenie mi sie robi. Zobaczymy..

• Mamusia
noce tez coraz gorzej znosze . Śpie po ok 4,5 godz. Tak mnie lewy bok boli ze musze na prawy, tylko ze ten tez zaczyna bolec i tak w kółko, aż wreszcie wstaje bo wtedy ten ból mija.
Od wczoraj cos mnie pobolewają piersi.... ciekawe co to znaczy? 😮 😮

• Mamusia
Mój lekarz bezposrednio dostaje moje wyniki, bo badania robie na izbie przyjęć,a on ma gabinet w szpitalu, więc na wizycie tylko mnie informuje czy wszystko jest ok i nawet nie widze wyników na oczy 🙂 Ale ciesze się, że moje ostatnie wyniki są ok - miał dzwonić jakby było coś nie tak, a mija juz 2 tydz. i nic, więc napewno jest ok 🙂 Tylko ciekawa jestem, czy ta glukoza która miałam robiona nie wyszła dobrze tylko dlatego, że 20 min. przed końcem ją zwymiotowałam 🤨 Ale myslę że po tak długim czasie i tak co miało to zdążyło byc już we krwi 🙂

• Mamusia
Ja z reguły zasypiam ok. 1-2 w nocy i śpie do jakiejs 5-6 - czyli jak Robert wraca do domu z pracy i później znowu idę z nim spac i tak śpie do ok.11 🙂 Też mnie strasznie boli bok, więc częśto przekrecam się no i siusiu to czasami tylko raz wstane, a czasami kilka razy.
Zauważyłam, że jak śpię na płasko to nie boli mnie krzyż tak bardzo, no i zeby nogi rano nie były tak ciężkie, to jedną kołdre skłądam w kostke i przesypiam noc trzymajac nogi na niej.
Najgorzej, jak czasami ani razu nie przekręcę się z boku na bok, to wtedy jest masakra!!! Nie mogę wogóle wstać z łóżka 🙂