Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pochwalę Wam się moim nowym wyrobem 🙂 Chciałabym go sprzedać tylko zastanawiam się nad ceną 🥴 Może coś zasugerujecie? Weźcie pod uwagę że to "hand made" 😜
Gratis mogę wyszyć imię dziecka i datę urodzin, na taką metryczkę 🙂
Obrazek ma wymiar 14,5x18

[URL=http://img218.imageshack.us/i/dscf7233.jpg/][IMG]http://img218.imageshack.us/img218/1318/dscf7233.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img695.imageshack.us/i/dscf7234i.jpg/][IMG]http://img695.imageshack.us/img695/4092/dscf7234i.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
edyta86 napisał(a):
Ellie to ty teraz nie podawałaś już witaminy D?? Ja słyszałam, że trzeba ją podawać od urodzenia do skończenia przez dziecko roku...
A Tymi naprawdę sporo przybrał 🤪 To ile teraz waży?

Podawałam ale 1 kapsułkę dziennie. Od urodzenia 🙂 Teraz muszę podawać dwie. Waży 9900. Tak od 6 miesiąca przybierał już dużo mniej tylko teraz coś mu się tak porobiło 😉 Ale nie widać po nim że jest gruby czy coś. Patrząc na niego i porównując z tym co było wcześniej to powiedziałabym że schudł 😉 Chyba tak się wyciągnął bo jak to inaczej tłumaczyć? 🤢

• Mamusia
Edytko, a nie chodzicie z małą na bilans co 2 m-ce? U nas tak pediatra kazała. Teraz nam zostało 3 mce do roczku to mówiła żeby 2 razy przyjść. Sprawdziła mu jakoś kości i mówiła że żeberka zaczynają odstawać to profilaktycznie zwiększyła dawkę wit D.

• Mamusia
Witam
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO dla WOJTUSIA
Coś nam się troszkę pogoda popsuła bo słoneczko gdzieś za chmurkami jest.
My chodzimy do lekarza co jakieś 2-2,5 miesiąca po kropelki witaminy D Devikap to przy okazji się ważymy i badamy u pediatry.

• Mamusia
Wszystkiego najlepszego dla naszego Wojtusia!!

U nas jakos dzien zlatuje,mala od godziny jest spiaca, trze oczy,kreci uczy i pluje i gada i zasnac nie moze:/ ehh

Wiecie co...moj maz od kilku dni chodzi i wyje, ze mu niedobrze itd.No i sie wczoraj zastanowilam, ze on tak ze stresu zawsze ma. Sie podpytalam i sie biedny stresuje moim wyjazdem do polski w czerwcu a to jeszcze prawie 3 miesiace:p he he Chyba musze mu cos na uspokojenie zakupic 😉

• Mamusia
Olusiu no to masz męża pierwsza klasa 🙂 Niejeden by się cieszył, że będzie miał chwilę spokoju i wolności a tu proszę, bidulek się stresuje 🤪 A na długo się rozstajecie? On do ciebie dojedzie czy sama spędzasz całe wakacje? Tzn z Viki 😜

• Mamusia
edyta ja jade na tak dlugo az zdam prawko 😉
a dlatego w polsce, ze taniej i bedzie ktos mogl zostac z mala jak ja bede miala jazdy.
No ale jak tak patrze na ta mine mojego m to chyba sie skonczy na tym, ze do pl pojedziemy na tydzien i wrocimy razem:p
A mezu ma siedziec w domu,ewentualnie przyjedzie po miesiacu gdzies na roczek malej...
Z jednej strony sie cieszy bo bedzie mogl calymi dniami pracowac i chce kupic quada i nowe mieszkanie ladnie zrobic ale z drugiej strony to taka sierotka, bedzie tesknil i pewnie nawet sobie kanapek nie bedzie mogl zrobic bo bedzie siedzial przed kompem i z nami gadal 😉

• Mamusia
Wojtuniu kochanie wszystkiego naj naj babelku 🙂 🙂
U nas tez niema bilansu tylko przy szczepieniu,ale ze ja mieszkam na wiosce to mam osrodek pod nosem i zawsze moge wejsc i zwazyc malego bo podczas spaceru tamtedy codziennie przejazdzam.... A co do wagi to msc temu wazyl 9700.ale wydaje mi sie ze nie przytyl bo caly czas w ruchu jest tylko strasznie sie wyciagl musze go zmierzyc...
Olusiu,no to niezle ci sie mezus juz zaczal stresowac hehe...a co bedzie pozniej....
Ja jakpojechalam z malym na tydz do siory to mezus heppy na calego,a jak wrocilam to mowi,ze jeszcze tydz mu by sie przydal-faceci........twoj to wyjatek 🙂
Elli,ale masz zdolnosci zawsze chcialam takie cos,ale z aniolkiem bobaskiem i z data i imieniem,ale kiedys szukalam na allegro,ale nie umialam znalezc,wiec jak cos to wiem do kogo uderzyc 🙂
A powiedz mi trudno sie to robi bo to sie chyba kupuje takie specjalne szablony co nie,zreszta ja w tych rzeczach typu wyszywanki,czy szycie nigdy nie bylam dobra,jedynie guzik umiem przyszyc 😉

• Mamusia
edyta86 napisał(a):
Dziś dostałam smsa od Justi:
"Wojtuś urodził się dziś o godz. 10 siłami natury mierzy 60cm waży 4050g 🙂 nie było łatwo ale jakoś daliśmy radę 🙂 dostał 10 punktów"
OGROMNE GRATULACJE!!!! WKOŃCU WOJTUŚ ZDECYDOWAŁ SIĘ WYSKOCZYĆ Z MAMINEGO BRZUSZKA 😜 I TO W OSTATNI DZIEŃ LIPCA 😉

Justi to dla ciebie taki mały przypominacz z okazji kolejnego miesiąca spędzonego z Wojtusiem 😉

Tak mnie na wspominki wzięło heheh 😎 😜

• Mamusia
Edytko ma Emi jeszcze katarek,bo my juz mamy 4 dzien i juz mnie cholera bierze,zadnej poprawy,a daje nasivin,i masc rumiankowa i wode,a ty co dajesz,no i wapno...

a kiedys pisalyscie o tych nowych dadach i powiem wam,ze uzywam ich od jakiegos czasu i sa super lepsze niz te stare a nawet i pampersy,wiec moge je wam polecic 😜 😜

• Mamusia
Tak Ircia dalej walczymy z katarkiem, aczkolwiek już jest troszkę lepiej. Ja używam wody morskiej i Nasivinu 3 razy dziennie.
Ja narazie mam jeszcze jedną paczkę Pampersów ale jak tylko mi się skończy to kupuję te Dada Premium bo też podpatrzyłam je u koleżanki i naprawdę są super 🙂

• Mamusia
Irka83 napisał(a):
hej 🙂
Justi kochana trzymam kciuki,i oby sie cos rozkrecilo na maksa,a nie ze bedziesz musiala jeszcze czekac kilka godz oby nie dni!!!Mi czop wypadl jak mi wody odeszly!!!
Moja zaraza 🙂 niedawno usnela i sie juz zaczyna krecic masakra ja tez padam na twarz,a o glowie nie wspomne od kilku dni podejrzewam ze to z niedojedzenia za malo witamin tak mi sie wydaje!!!
Przesle wam focie mojego szkrabika 🙂
[URL=http://img713.imageshack.us/i/ss853834.jpg/][IMG]http://a.imageshack.us/img713/5806/ss853834.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

I znalazłam jeszcze jedną ciekawostkę 🤪 Mały Kacperek w tym samym niebieskim szlafroczku co na awatarku 🤪 Niesamowita różnica 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪