Skocz do zawartości

Na jakie jedzenie nie możecie patrzeć ? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 256
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja lubie jesc banany i jablka oraz nektarynki 😁 Nio 11 dni juz teraz heh 😁 wybrany jest szpital taxi mam 10 minut stad ;]kurcze boje sie szczerze wam powiem kobiety 🙂 zwlaszcza ze nie dam rady hiihhi :P chociaz kazda daje 🙂 ogolnie bardzo duzo pochlaniam sokow bo codziennie mnie suszy jakbym miala gignatycznego kaca 😁 tak ok 30 tygodnia to sie zaczelo a najwiecej sokow pomaranczowych mi sie chce 🙂 pilam tez cole jak mialam problemy z zoladkiem. pomagalo :] 🙂

• Mamusia
Dziewczynki, ale Wy jesteście SUPER!!!!
Dzięki Wam chętniej zaglądam na to forum i czytam każdy post, który zamieścicie 😆
Cortez mam nadzieję , że po urodzeniu Kacperka nadal będziesz nas odwiedzać. Ty zawsze coś ciekawego napiszesz.

• Mamusia
No ba!Jasne że będziesz przydatna...opowiesz nam o swoich wrażeniach z porodu i o swoim Skarbie 🙂Ja też mam stresa,choć tak daleko jeszcze do terminu:/Najbardziej martwi mnie szpital;we Wrocławiu jest ich kilka,ale na żaden nie mogę się zdecydować,słyszy się tyle nieprzyjemnych opinii i człowiek głupieje 🥴

:P A za mną wciąż chodzi piwo!!!Takie zimne z bąbelkami na ochłodę tych upalnych dni....mniam,ale jeszcze do tego piwa długa droga przede mną...NIGDY WCZEśNIEJ NIE PRZEPADAłAM ZA PIWKIEM:P Ale to się zmienia 😁 🤪

• Mamusia
hehe dzieki to bede wpadlaa do was 😁 kurde mnie do alko w ogole nie ciagnelo w ciazy 🙂 ja od wczoraj ciagle bym spala jestem taka strasznie senna ze gdyby nie siusiu to bymt ak 24 h spala chyba masakra 😁 u mnie tez sa rozne opinie wiesz personel jest rozny niestety , ale uordzisz na 3 dobe wyjdziesz i top mnie pociesza 🙂 ktos bedzie na mnie krzyczal to tez bede a co 🙂w tym co ja rodze mam swojego lekarza mam nadzieje ze trafie na dyzur 😁

• Mamusia
Jeżeli chodzi o szpital i poród to tez sie boje, bo juz sie troche nasłuchałam jak tam potrafia potraktować. Ja sobie wynajmuje swoja połozną, u nas bierze 200 zł, i jest z toba od czasu gdy zaczynasz rodzić , pomaga, masuje i napewno jest miła, bo przeciez sie jej płaci..heh Kolezanki korzystały z takiego czegoś i są bardzo zadowolone 🙂

• Mamusia
200zł...to fajnie,u nas biorą 600zł 😞Masakra....
Też podchodzę do tego w taki sposób "to tylko jeden dzień i po wszystkim a później dużo radości"Ze mną przy porodzie będzie mąż,ale sama nie wiem czy nie będzie gorzej przerażony tym niż ja:laugh: Długo się wahałam zanim podjęłam decyzję o porodzie rodzinnym-w końcu to nie jest miły widok dla faceta:P a z drugiej strony to niech patrzy jak kobieta musi się męczyć aby dać mu to szczęście,ile to ją cierpień kosztuje!!! 😆
Koleżanka mi opowiadała że jej facet płakał razem z nią przy porodzie:laugh: a taki cwaniak był przed 😎 hehhehehe 🤪
Podobno mężczyźni mają znacznie większy szacunek do kobiet gdy widzą to na własne oczy...inaczej mogą się tylko domyślać że bolało...ale nie wiedzą jak....
Dziewuchy ja zmykam na urlopik...nad morze 🙂Trzymajcie się cieplutko...Cortez-będę trzymać kciuki za Was 🙂Po powrocie się odezwę!!!Buziaczki 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Mój mąz strasznie chce byc ze mna przy porodzie, a ja nie jestem do tego tak przekonana. Nie chciałabym zeby mnie widział w takim stanie...:P .....jeszcze mam troche czasu takze moze mu wybije to z głowy, ale jesli nie to przeciez ma prawo byc przy tym, i mu nie moge zabonic hehehe

• Mamusia
ja mojego nie biore bo wiem jaka jestem 😁 nerwowa gdy mi cos dolega itp wiec wole moja siostre wiem ze jakby moj byl to by mnie sie pytal co chwile o co caman a nie ja jego i pewnie by tam plakal itp i chcial rodzic za mnie on taki jest wiec wole kogos konkretnego na kogo wiem ze bede mogla liczyc i nie zmedleje ani nic 🙂 a on bedzie pod porodowka czekac sobie i moze sobie chociaz zapalic spokojnie 🙂 ja tez chyba bym sie nie czula zbyt dobrze 🙂 dzieki trzymaj kciuki bo strasznie sie boje moja kolzanka urodzila wczoraj w 4 godziny a znajac moje szczescie ja rodzic bede 5 razy dluzej heeh:P moja maama miala dwa lekkie porody i mam andzieeje ze ja tez takie bede miala 🙂 dzis sie lecze cola bo cos mi nie dobrze i mam zaparcia mimo ze activie wypilam i miete ale jeszcze zoladek cos boli. koszmar! w dodatku noc nie przespana nie mam juz sily na porod ogolnie dzis tylko marudze sorki 🙂

• Mamusia
Dziewczyny, a powiedzcie mi, czy Wy pijecie te zalecane 2 litry dziennie wody mineralnej niegazowanej?? Ja nie wiem jak to zrobic, bo nigdy wody niegazowanej nie lubiłam i jakos nie mogę sie zmusic. Wolę rózne soki z marchewka i inne niż ta nieszczesną wode. Jeszcze nabrałam do niej obrzydzenia, bo jak popijam nią nospę(muszę brać od bólu brzucha i kregosłupa) to zaraz lece do kibla i wymiotuje. Jak soczkiem jest oki. Jak to u Was jest z tą wodą??

• Mamusia
pijecie gazowane napoje??
Ja moją ulubiona kawe odstawiłam, colę tez 😞 Wszystko dla maleństwa 🙂
Pije tylko soki, jakies Carotelle i inne, nio i staram sie mamowe kompociki(najzdrowsze). Nio i herbatki tylko owocowe(bo czarna zwykła tez niezalecana).
Chyba sie za duzo naczytałam 🙂 hehe

• Mamusia
w sumie ja na poczatku tez tak dbalam o siebie itp zadnych chipsow itp ale potem jak nadeszly zachcianki czy cola czy cos musialam sie napic to bylo silniejsze ode mnie gorzej niz przed okresem musialam i tyle!! ale dziewczyny jedzcie i pijcie bo to ten jedyny okres w ktorym mozna sobie pozowloic 🙂 ja jadlam sporo nawet ale przytylam tylko 12 kg ... jedyne co nie zarlam po nocach jak nie ktore slysze 🙂