Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczyny,

ale tu się kulinarnie porobiło, ja mam smaka głównie na rosół.
Choć niedawno moją zachcianką nie wiadomo czemu była guma Mamba - tak rozpuszczalna owocowa.

Mnie też nie było przez weekend bo spędziłam go u rodziców. Przyjechał mój brat z żoną i 14 miesięczną córeczką. Jest tak przesłodka, że nie mogłam się od niej oderwać 🙂 Ale już za niedługo i my będziemy cieszyły się takim szczęściem.

Wydawało mi się też 2 dni temu, ze poczułam ruchy Maleństwa. A jak Wy go czujecie?

uściski 😆

• Mamusia
Co do serów pleśniowych, to nie należy ich spożywać także dlatego, że mogą posiadać bakterie powodującą chorobę listeriozę, która przez łożysko dostaje się do dziecka i może doprowadzić do przedwczesnego porodu, poronienia, infekcji płodu itp.
Te bakterie znajdować się mogą także w niepasteryzowanym mleku i serach z takiego mleka, w tym mozzarelli, fecie itd.
(to info mam z książki "W oczekiwaniu na dziecko" 😉.

Ja choć jestem "serowym człowiekiem" i bardzo bardzo lubię sery pleśniowe zrezygnowałam z nich całkowicie... heh.

Myfka ma racje te bole to roznaca macica chociaz mnie czasem strasznie boli z zastanawiam sie czy to czasem nie co innego 😉

a po za tym to nadal remontowo :laugh: 😠 ale jestem nie wyspana 😞 czy wy dzis w nocy tez mialyscie taki problem 🤨 😎

• Mamusia
też jestem niewyspana, to chyba taka przypadłość remontowa 🙂 już mam dość tego remontu i z utęsknieniem oczekuję końca 😉

mnie czasem boli, czasem kłuje, czasem mam wrażenie, że mnie ciągnie, w szczególności jak podnoszę ręce np. przy wieszaniu prania, eh te wszystkie niedogodności 🙂

• Mamusia
A ja sie wyspałam 😁 remont czeka mnie w wakacje dlatego na ten czas wyniose sie z domku 🙂
Co do tych kłuc to ja je tez mam ale lekarz powiedzial ze to normalne 🙂 mam jeszcze takie silne klucia np. przy kichnieciu ale to tez podobno normalne 🙂 z reszta ja mam dosc duze zrosty pooperacyjne pod brzuszkiem i to pewnie tez powod moich bolesci 🙂

• Mamusia
Hej, ja też się dziś wyspałam, z czego się cieszę, bo ostatnimi czasy budziłam się wcześnie z powodu pęcherza pełnego i często nie mogłam potem zasnąć, ale już mi to na szczęście przestaje doskwierać 🙂

Szykujecie coś specjalnego dziś na ostatki?

• Mamusia
Hej Dziewczyny, jak dobrze, ze jest to forum, bo bym się znowu martwiła o te kłucia, bo powtórzyły się dzisiaj w nocy. Także, ja też niezbyt dobrze spałam w nocy, ale za to zasnełam nad ranem i spałam do 10.45 :P

Mufka ja całkiem zapomniałam, że to dzisiaj ostatki 🙂

• Mamusia
czasami może też kłuć w brzuchu od wzdęć...a teraz nasz układ trawienny działa na zwolnionych obrotach, więc możliwe, że wzdęcia bardziej doskwierają (mi często niestety).

ja dziś wieczorem mam ostatkowych gości i tak się zastanawiam co podać, wertuję różne stronki ale nic mi nie wpadło w oko. Może macie jakiś pomysł? 🙂

• Mamusia
Mufka Ja bym pizze chyba zrobiła 🙂 mam fajowy przepis i tani 🙂
W niedziele robiłam pizze to dzisiaj by pasowało co innego...ale tez myśle co bym mogła zrobić 🙂 tyle tylko że gosci zadnych nie mam 🙂 dla mojego Pawcia i siotry bym cos przygotowała 🙂 uwielbiają placki ziemniaczane...nie wiem jeszcze.

3 dzien dzidka nie czuje :/ Wizyta dzisiaj o 19.45 🙂 juuupiii doczekać się nie mogę 🙂 usg przez brzuszek wiec mój się peszyć nie bedzie 🙂

Oby wszystko było ok!

• Mamusia
hmmm, ja żadnych ostatkowych planów nie mam...
może coś dobrego upichcę 🙂
ja dwa razy poczułam Dzidzię i teraz chciałabym ją czuć codziennie, naokrągło, jednak nic znaku nie daje, odpoczywa spokojnie 🙂jeszcze podokucza 😉
Dziewczyny a czy wybrałyście już imiona dla Dzidziusia??